ma to je lakrdija. eto kako nazvati.
Printable View
ma to je lakrdija. eto kako nazvati.
Nekako, ja uvijek vjerujem u ljude.
Zašto ne vjerovati nekome tko je postao predsjednica, i to relativno mlada predsjednica, što je velika rijetkost u cijelom svijetu, da može za vrijeme svog mandata završiti doktorski studij?
Naravno, taj studij zahtijeva mnogo odricanja, ne samo od kandidata, nego i od cijele obitelji. A neko je gore napisao da joj je cijela zemlja obitelj, pa...;) zar ne može cijela zemlja podržati člana svoje obitelji, da ovaj ostvari svoje ambicije?
A što da predsjednica neke države zatrudni? Ne biste joj dali da rodi, jer...nema ona vremena.
Ma, nema veze. Čudni su mi ti vaši pogledi na predsjedničin doktorat. Kao da je u njima i malo zavisti...jer, ona može sve. No hard feelings.
I da, čestitam svima koji imaju doktorat. Velika je to stvar. Ogromna, postignuta vlastitim trudom.
Potpis na Bubicu.
Zdrav razum je u pitanju, a ne pravilnik. Pitanje je (ne)postovanja dobivenog predsjednickog mandata i visokog skolstva, (nedostatka) zelje da se i mi ubacimo medju znanstveno prepoznate sredine. Ona sa svojim pristupom pokazuje svoj stav o tome sto misli da je znanost. A to nije to. Niti zagrebacko sveuciliste ima sansu uz takav pristup vlasti da se etablira izvan nasih granica.
Beti ne pretjeruj.
niti sam jalna, niti sam zavidna niti sam bilo koja od tih rijeci.
Gospodja je odabrala svoj posao, sama valjda na svoju volju. znala je sta taj posao nosi sa sobom, izmedju ostalog i eticnost (hvala bubica to je prava rijec).
Ako gospodja odluci zatrudniti tada moze koristiti porodiljni, no ne znam kako je ustav zamislio tu opciju. Vjerujem da bi mi na izbore, ili bi do izbora ulogu preuzeo predsjednik sabora.
Po meni ona je izabrala vrlo specificno zanimanje, koje nosi sa sobom niz predonsti kao i mana. kao i oni sto zele doktorirati. odricu se dosta stvari, a na njoj je da sad se odrekne svoje ambicije za stjecanje doktorske titule. Posoao je na odredjeno vrijeme, nakon njega moze slobodno studirati.
Nema vezr sto Beti misli da se moze doktorirati uz visokoodgovoran posao, problem je sto to predjsednica misli.
Bas me zanima tko ce se odluciti na mentorstvo. Je l taj sjedi vec u saboru ili tek planira.
otkud ti znaš da baš ti ljudi koji su po tvom "zavidni" i sami nemaju taj nesretni doktorat?
drugo, teško mi je podržati predsjedika/icu da na uštrb svojih obveza prema državi i narodu tjera vlastite ambicije
taj doktorat joj ne treba za obnašanje njene dužnosti
da treba, to bi bila druga priča
osobne ambicije bi visoki dužnosnici trebali tjerati u vlastito slobodno vrijeme kojeg ona ima očito više nego dovoljno
Ili da mi dodje na ispit pa joj kazem (da izbjegnem diskriminiranje) - kolegice, koristili ste zastarjelu literaturu, molim vas doradite to s novijim izvorima :)
ok, argh
mi nismo predsjednicina obitelj, nego njen poslodavac
jos cemo na karju doci da je to trebala dati na referendum, jer treba znati misljenje poslodavca :lool:
Na kraju, ako je Bozanic dobio pocasni doktorat, nema razloga da ga se ne dodjeli i svakom predsjedniku koji ga vec nema :)
Došla sam samo napisati da Beti sve zna - pokriva područje od osnovnoškolskih izleta do predsjedničkih doktorata :)
Beti za predsjednicu !
Zašto si tako zlobna?
Ti ne samo da napišeš svoje mišljenje, nego i otvoriš temu za to.
Pa, dozvoli to i drugima.
Prepristojna sam nastaviti tvojim tonom.
Cure na ovoj temi vjerojatno ne znaju kaj si mi tamo napisala.
Oprostite na skretanju s teme.
Ako student (bilo koji) stvarno ne koristi zastarjelu literaturu, tada je ovo jako zločesto od profesora i čisto pokazivanje vlastite moći.
Nisam ja napisala da smo joj obitelj nego netko prije mene, samo sam citirala (i to navela u postu, doduše bez izvora citata). No, čini mi se da je još gore ako poslodavac priječi nekome napredovanje. Ili sam u krivu. Nemam poslodavca, ne znam o tome :)Citiraj:
tangerina;2828625]ok, argh
mi nismo predsjednicina obitelj, nego njen poslodavac
nije problem što predsjednica misli da može doktorirati za vrijeme mandata, već u činjenici da će ona to vrlo vjerojatno i moći učiniti.
to je odluka u potpuno pogrešno vrijeme. čak i da ima nadnaravne moći i izvanserijske intelektualne i druge sposobnosti da odradi i tri doktorata, sumnja na koji je način to odradila i koje je privilegije imala kao studentica ostat će trajno uz tu njenu titulu. ali, kad vidi šefa svoje kampanje i njegov "diplomski", sigurno ne može ne pomisliti, ako Vaso ima diplomu, što ja ne bih imala doktorat?
NiB, pa sve mi pokrivamo sva područja, zar ne? to i ljepota forumiranja, o svemu možeš pisati i imati mišljenje...
naravno, ali isto tako očekujemo da drugi forumaši nisu prema nama bezobrazni.
Nisam pratila točno na kojem fakultetu želi predsjednica upisati doktorat - ali isto tako znam (dok sam i sama radila u znanosti) da i sam doktorski studij, a i poslije rad je različit napr na društvenim fakultetima, a drugačiji una npr tehničkim ili prirodnim. Često je vezan uz sam posao, tako da neke stvari možeš a i poželjno je napraviti u radno vrijeme.
Možda doktorira na temi engleski jezik u govoru i pismu hrvatskih političara, pa joj doktorad bude vezan uz posao.
a ne znam, al mene opet uvatilo neko malodušje. danas me na fejsu dočeka ovakav status:
nek je autor negdje i fulao, al ajme meni. blago nama.Citiraj:
Vlada RH 2016. (HDZ i partneri + Most)
predsjednik: Božo Petrov (Most)
potpredsjednik za nacionalnu sigurnost: Tomislav Karamarko (HDZ)
potpredsjednica za gospodarstvo, regionalni razvoj i EU fondove: Ivana Maletić (HDZ)
ministar unutarnjih poslova: Milijan Brkić (HDZ)
ministar vanjskih poslova: Miro Kovač (HDZ)
ministar gospodarstva: Josip Budimir (HSLS)
ministar financija: Tomislav Ćorić (HDZ)
ministar poljoprivrede: Krunoslav Zmaić (HDZ)
ministar zdravlja: Ante Ćorušić (HDZ)
ministar obrane: Damir Krstičević (HDZ)
ministar branitelja: Željko Dilber (HDZ)
ministar rada i socijalne skrbi: Boris Kunst (HDZ)
ministar pravosuđa: netko iz Bandićeve stranke
ministar prometa, pomorstva i veza: Oleg Butković (HDZ)
ministar turizma: Ivan Kovačić (Most)
ministar zaštite okoliša i graditeljstva: Ivan Tepeš (HSP-AS)
ministrica znanosti, obrazovanja i sporta: Marijana Petir (HSS)
ministrica kulture: Anja Šovagović Despot (HDZ)
Sumnje uz njenu titulu javile bi se i nakon mandata, tada bi uvijek bila "bivša predsjednica" kojoj se "gleda kroz prste". Ne znam samo bi li takvu reakciju javnosti izazvalo da se g. Josipović odlučio na takav potez u pauzama svog skladateljskog rada... U svakom slučaju, predsjednici želim svu sreću!
LEIRmam evo ja prva ne bih imala nikakvih zlih primisli da to napravi nakon mandata. dapace.
A usporedbu s Jospipovicem ne kuzim, jer isti ima i dr.sc. titulu a i sveucilisni je profesor. ne znam iskreno da li je izvanredni ili redoviti, ili pak u trajnom zvanju, ali mislim da je za ovu raspravu to i nije trenutno najbitnije.
cvijeto, ne brini, ako i bude tako, neće dugo to trajati. mene sada brine nešto drugo, a nemam volje istraživati, možda netko zna - postoji li uopće minimalni broj dana koliko ekipa izabrana na ovim izborima mora "raditi" tj. koliko im od konstituiranja sabora treba dana, mjeseci...? da dobiju sva prava saborskih zastupnika - hoće li netko dobiti sve što mu "pripada" iako vlada ne bude formirana, jer je sabor konstituiran a nakon toga budu ponovljeni izbori?
Koliko ja znam, ako se ponavljaju izbori, nema mijenjanja lista, dakle isti ljudi bi usli u sabor (ako raspodjela mandata ostane ista).
ovo je zanimljivo pitanje-mislim da se konstituiranjem sabora ne radi više o ponovljenim izborima već novim izborima-za nove izbore treba raspustiti sabor u ovom sazivu i raspisati nove izbore...hm, sad mi je sinulo, možda je to kolindin motiv za tako rano konstituiranje sabora-u novim izborima vjerojatno na čelu hdz-a ne bi gledali karamarka. idem pročitati što veli ustav na to :)
https://p.majuwe.com/p.php?d=forum.roda.hr&s=0
da se nadovežem na izbore-dakle, ako se ne sastavi vlada to nisu ponovljeni, nego prijevremeni izbori. a konstituiranje sabora nema s tim veze.
upitno je hoće li u četvrtak uopće biti konstituirajuća sjednica, ako se ne dogovore oko predsjednika sabora nema konstituiranja. a ako se ne konstituira ne mogu biti prijevremeni izbori, samo ponovljeni?
jedino ako nije genijalac ko' Sheldon ("It took you 4y. to finish high-school ?":roll:) teško da predsjednički posao i zaduženja (koja su u svakakve ure) neće patiti radi doktorata...a to je onda ipak "malo" sebično...kao što je netko rekao,pričekaj par godina pa studiraj do mile volje...o zavrzlamama i komplikacijama radi pravila sveučilišta da ni ne govorimo....
Ja uopce ne kontam to sazivanje saborau ovom trenutku :?: rijecanka, ne kuzim ovaj tvoj zadnji post. Znaci u cetvrtak se moraju dogovoriti oko predsjednika sabora da bi sjednica bila konstituirajuca. A ako to ne bude, na prvoj sjednici, onda sta?
Ne kuzim ni tebe suncokret. Dajte nam malo lekciju iz ustava, ovo je ipak edukativni forum :D
isteklo mi vrijeme za edit-u stvari, u ustavu ne piše ništa o ponovljenim izborima.
ako mandatar nakon 30 dana ne sastavi vladu, imenuje se novi, ako ne uspije ni taj, preds. imenuje privremenu nestranačku vladu i raspisuje prijevremene izbore.
sabor je ipak onda posebna priča, ako se konstituira svi sada izabrani zastupnici imaju sva prava i treba ga raspustiti prije izbora. ako se ne konstituira?
nisam nigdje našla što se događa ako se sabor ne konstituira-ili mi je promaklo, ili to šeks nije predvidio :)
Vjerujem da ti nebi, ali svakako sam sigurna da bi zli jezici itekako radili.. A Josipovića sam povukla iskreno samo jer je muškarac, a znamo da u današnjem društvu nažalost njima ipak još uvijek više toleriramo nego jednoj ženi... Nisam uopće referirala na njegove titule ili išta drugo...
Mislim da Šeks nije predvidio ovakvu situaciju. I sam je priznao da bi da je znao što sada zna bilo još nekih pravila. Zapravo će se oni relativno lako dogovoriti oko predsjednika Sabora, jer znaju što riskiraju ako se ne dogovore - sebi osigurati prava zastupnika, a dalje što bude, jel, pa nije ta vlada tako važna...To me sad i najviše ljuti u ovoj situaciji. A ponovljeni izbori sa istim listama...a što sa "prebjezima", "kradljivcima mandata"...sve u svemu, zanimljivo zaista, ali i jako skupo za sve nas, nažalost.