tako sam i ja u prvoj trudnoći razmišljala
stalno bih bila nakačena na uzv, samo da znam da je sve ok
ja sam danas 11+6
sljedeći ponedjeljak mi je tek pregled. i to 4D uzv
jedva čekam
Printable View
tako sam i ja u prvoj trudnoći razmišljala
stalno bih bila nakačena na uzv, samo da znam da je sve ok
ja sam danas 11+6
sljedeći ponedjeljak mi je tek pregled. i to 4D uzv
jedva čekam
Rekla sam mu da sam bila na pregledu i kako je bilo. Reakciju ne mogu opisati. Od komentara da ako se vec to moralo dogoditi u njegovom zivotu da mu je drago sto je to sa mnom do toga da ne razumije zasto sam odlucila zadrzati dijete kad mi vise nismo zajedno. I od toga da mu kazem sto god mi treba pa ce mi pokusati to i napraviti sto ga pitam do toga da nisam ja sad invalid pa ne mogu sama. Zbunjena sam ostala nakon tog razgovora.
Joj Sanja, nemaš pojma koliko mi je žao što imaš nesposobnog frajera pored sebe u najvažnijem periodu života. Nemoj se zamarati s njim, odlučit će sudjelovati prije ili kasnije. Vjerojatno kad vidi bebicu.
Čisto da te utješim, moj živi sa mnom, a nije puno bolji. Kao da uopće ne razumije što se događa. Nit me nešto grli, nit mazi, nit dira trbuščić. Imam osjećaj da je to njihov način bijega. Kao ako to ne doživljam, to se neće dogoditi.
Stork, slazem se s tobom. U ovim trenucima se i pokazao kao sebicna osoba koja misli samo na sebe i kako to utjece na njegov zivot.
Ivekica, vjeruj mi da nisam ni sigurna da zelim da sudjeluje ikad jer ne znam kako cu prijeci preko ovakvog ponasanja na pocetku. I moja starija sestra i prijateljica koje su rodile rekle su da im partneri nisu bili od skoro pa nikakve pomoci iako su ih imale pored sebe i bile u vezi tj.u braku. Muskima je ocito tesko poistovjetiti se s tim sto prolazimo. I vjerujem da ti je tesko kad te netko ne zagrli sam od sebe jer zna da ti je to potrebno.. Znam koliko meni to vec sad nedostaje.
Žao mi je što imaš takvu situaciju. Kod mene je potpuno drugačije - mm je divan, stalno me mazi i sav je nježan oko svega. Al da nema foruma, niš ne bih znala - za sve te preglede i ne znam što sve već. Neki dan sam pitala svoju sestru čime ću pokrivati dijete, koja je razlika između odjelca i pidžamice, u čemu je držala djecu prek dana da nisu stalno u kimbaču ... Totalni početnik, al jedva čekam.
I ja sam stalno htjela ići dr-ici i da vidim dijete na uzv-u, da se uvjerim da je sve ok. Al me popustilo. Na svakom pregledu škicnemo da vidimo da se dijete miče i da je veliko (tako brzo da niš nit ne skužim). Al vidim da trbuh raste, sad i osjetim bebicu pa znam da je sve ok. Ne fali mi uzv jer sam se napokon opustila.
Danas mi je mm kupio knjigu Klinike Mayo o prvih godinu dana bebača - isprintani pedijatar. :) Jedva čekam da mi stigne poštom.
Joj Sadie odlicno! Bas mi je drago.. Trbuh znaci raste? U kojem si tjednu? Jos uvijek stanes u "staru" robu? :)
Sanja S, bolje da odmah znas...pa da se ne nadas nicem od njega u buducnosti, tako da te moze samo ugodno iznenadit, ako mu dodje, kod nas se kaze , iz guzice u glavu;)
Znam da to govorim sad jer mi ga je puna kapa, ali dode mi da mu kazem da me pusti na miru i nikad mi se ne javlja vise. A opet, moram misliti na bebu i sto ce biti najbolje za nju kad dode na svijet..
Danas nam je tocno 20tt. Odavno ja ne stanem u staru robu. Trbuh mi se nazirao vec s neka 2 mjeseca. Dobila sam 12 kg (dosta sam visoka pase nit ne kuzi) i sva sam u trbuhu. Bas mi je lijep, tako veliki.
Miisli na bebu, al i na sebe. Nek ti obavlja neke stvari, budi prakticna u tome. Jedna moja se rastala, al nije otkantala bivseg, vec je razvozio djecu i sl., nije se odrekla njegove pomoci jer je bio budaletina.
E znam, samo ponekad ne mogu, a da ne pomislim da ne zelim nikakvu pomoc osobe koja me ne voli, a jos bitnije ne voli nase dijete. Ne kazem da se mozda nece jednom to promjeniti, ali za sad mi je takav osjecaj..
Alimentacija obavezno!!
Ja bez toga neznam kako bi prezivila mjesec. To je njegova obaveza i nemoj se mislit ocu -neću.
Mogu ja bebača samo na svoje prezime, a da svejedno mogu dobivati alimentaciju za bebu (s obzirom da ce bebu priznati)? Znam da idem sad u neke pravne vode, ali mozda znate...
Počinjem osjećati bol i zatezanje kada se saginjem i oblačim čarape/cipele, a nisam još ni na pola puta.
Kako će to izgledati zadnji mjesec?
I kod mene isto, jedino sto ja ne povracam... ali opala sam vec 1,5kg :unsure:
sva hrana mi ima uuzasan okus!! Tjeram se redovno jesti sve, vecinom lezim i mirujem i trazim sta mi odgovara od hrane ali ovo je bas bljaah... zasad juhe i mandarine podnosim super, banane nikako!
Takodjer potpisujem za kucni uzv! Jos tjedan do iduceg pregleda a nikak docekat.. jos kad mi mm mama rekla da su oni na prve uzv isli u 7mj T :?: ajme kak su sam izdrzali?!?
terminušo, evo me..u komadu još uvik, neboj se nisi sama:-) malo kasnije idem na ctg pa javim kako je.. Stiskaju me kontrakcije sve jače, ali i dalje to nije to, navečer se to skoro pa skroz smiri..A evo na 39+3 smo, valjda će se pokrenuti u sljedećih nekoliko dana..
Anabeg, tebi je super s curama, ja cilo vrime nosim neke ofucane buce jer su jedine dovoljno rasklapane za obuvanje bez pomoci, a carape...procedura od par minuta...
Cure sa mucninama, nadam se da ce vam brzo proci, inace je najbolji drugi trimestar, najmanje muke, zgaravice i bolova, otidjite na infuziju ako je povracanje bas jako intenzivno
Imam još jedno pitanje, naime trebam izvaditi TPHA, jel i to idem u petrovu 3 zajedno sa hepatitisom, kg, rh, testovima senzibilizacije? Hvala
Sent from my SM-G800F using Tapatalk
Anabeg mislila sam da ćeš ipak u nedjelju, kao i cure :) Zbilja je mali lijenčina (ah, muško...) :lol:
Cure, da podijelim i jedno pozitivno iskustvo: zbog upale sinusa dobila sam penicilinski antibiotik (Silapen od 1500), pila tjedan dana i nisam dobila candidu! Kako? Imam već mjesecima kefirna zrnca pa kad mi paše radim domaći kefir. Sad sam ga pila svaki dan i ujedno skužila da odlično neutralizira žgaravice :-D Nadam se da će i dalje djelovati.
Ma joj nek je meni muka, ako treba zivit cu na stapicima i krekerima, sam da buhtlica mala bude dobro :-)
Jedno glupo pitanje.. svuda citam kak salama nije preporucljiva, i bilo koji oblik "nepreradjenog" mesa... jel ju vi jedete? :?:
Ne znam sta bi doruckovala a probala jutros margarin i sunku u ovitku i bas su mi slasni...
Ja sam tek u 7.tjednu, tako da me čeka još najmanje mjesec dana ovoga i to ako budem te sreće da to prestane nakon prva tri mjeseca :-(
Funky, hvala na lijepim zeljama :)
Pravila oko mucnine i riganja nema.
Mebi je muka bilo dva dana prije testa i onda sam pocela piti duphaston i stale mucnine i neki dan sa 12tt prestala piti.i mucnine i riganje pocelo.
A frendica mi je rigala sve do 7.mj trudnoce.svaki dan po vise puta.i tako obe trudnoce
Imaš pravo na to, ali postoji mogućnost da, ako se on zainati, da traži da dijete ima njegovo prezime...Dobro je to što nakon 9 godina djetetova života možeš promijeniti djetetu prezime bez njegova pristanka, naravno ako dijete to želi jer se tada djetetova želja priznaje na sudu...Meni frendica imala problema sa bivšim tako, varao ju je dok je još trudna bila, u visokoj trudnoći ga je napokon isprašila iz života, sama išla roditi, bila skoro bez ičije pomoći tada...Ali joj je bivši biser pa je tražio da curka ima njegovo prezime, i to je to. Nakon toga ništa od alimentacije niti od ikakve brige za nju, ponekad bi ju nazvao...Grozno nešto. A svejedno nije htio dati da ima njeno prezime :-/ Ona je nakon 8 godina dobila sina sa drugim (zaručnik joj je sad...) koji je divan i obožava curku kao da je njegova, stvarno super frajer i šta se desilo, curka ima jedno prezime, ona drugo a sin treće :-/ Tako da to može biti itekako zakomplicirano... Ali da, ako se on ne bude protivio, bebač može imati samo tvoje prezime, ali svejedno mora plaćati alimentaciju.
I meni je od svega bila muka osim mortadele s maslinama, to bi s guštom pojela i ostalo bi unutra :-D
Već par dana ne povraćam, taman nekako od zadnjeg pregleda s 12tt, kaže MM da otkad je dr. reka da je sve u redu i da ne moran više ležat da su mi isti sekund stale i mučnine :lol:
evo ja danas ravno 12tt al i dalje imam mučnine
povratim svaka 2 dana, al mučnine su konstantne kroz dan
ako pojedem slatko, onda je još gore jer me i žgaravica uhvati
moram češće uzeti neki slani obrok i onda se lakše nosim s mučninama
a najgore je što uopće nisam gladna, a ako ne pojedem, užas od mučnine i kiseline
znam da sam u prvoj trudnoći baš pazila da ne jedem sve to što se ne smije
al evo jutros trebala na tašte u laboratorij i došla gladna ko pas i najela se šunke i sira
nemam pojma što bih jela.
Vjerujem da ima nešto u tome, kad si psihički smirenija onda i tijelo drugačije reagira.
Ja nareske sada ne jedem jer mi ne pašu, samo med i maslo tamanim za doručak...Jučer sam se najela kupusa, brokule i verze...nocas me uhvatila panika ako se sad to krene koturat po crijevima.....ali ništa još....
Zeljka bas mi je drago da ste pusteni domeka , sad se mazite i pazite :zaljubljen:
Anabeg nek ti nama mirno pajkis konacno :-)
Funky kakvo je stanje , jel se mrda sta?
I dobro cure jel iko isto cuo za Blueone?
Mury kako si ti?
zadarmamica ja se ušokirala kad sam vidjela spol na 13+3tt, a još veće iznenađenje kad sam tak rano osjetila leptiriće :zaljubljen: Moje zlato cijelo jutro vesla, sad ga već osjetim i u sjedećem položaju kad se malo primirim.
Mislim da je nemoguce ali evo dva dana oko 18h se smirim i izvalim na kauc dok sin i muz izvode ludorije.i eto bas dva dana zaredom leptirice osjetila.kazu da se u drugoj trudnoci ranije osjeti i pogotovo ako osoba nema sala.
Mojoj frendici dokt rekao da ima dobar tapecirin.:) naslage masti.pa dugo nije bebu osjecala.
Zadarmamica smiješ jesti i sireve i salame iz dućana, jer su oni prerađeni i kuhani u procesu. Jedino ne smiješ one domaće.
Ivana, u petak 5.12. na pregledu mi je rekla po veličini ploda i ultrazvuku da sam trudna 6 tjedana i 6 dana. Dakle danas sam 7 tjedana i 1 dan :)
Koliko si ti sad trudna?
Ja sam iz Pule.
A cure što se tiče prezimena (osim ako on ne poludi kad rodim :lol: ) već smo se dogovorili da dijete može imati samo moje prezime. Rekao je da mu ne smeta. Samo on bi htio imati glasa kad je u pitanju ime, a ja ne želim da mi se petlja u to. Hahaha :)
Ne bi htio dijete, ali bi mu izabrao ime... Pobogu, Sanja, reci gdje je da mu priredimo neku sacekusu. Grrrrr!!!!