Kod nas pureca prsa u dalmat.marinadi i blitva s krumpirom
Printable View
Kod nas pureca prsa u dalmat.marinadi i blitva s krumpirom
Jučer juha, vratina s povrćem u pećnici
Danas juha od jučer i 2 komada vratine od jučer, plus crvena cvjetača iz pećnice i savijača od sira i špinata
Jucer ajngemahtec s noklicama od pilecih bataka i zabataka. Ostalo i za danas.
Emily. što je to sa cvjetačom
Kod nas umjesto pirea bio krumpir u rerni, od ostatka napravila njoke..zaboravila sam kolikosu domaće njoke bolje, a i spadaju u prilog za sutra.
Ja danas opet brokulu, jaja s nećim. Mali njoke s vrhnjem i slaninom, zelena salata ...
Obični jogurt biskvit s makom... Ja to ništ ne važem nego mjerim šalicom ili čašom. Za manji pleh (veličine A4, možda malo uži i dulji) ide ovako (iz glave, valjda ću se sjetiti svega):
Prvo se uključi pećnica na 175 oC, a dok se grije, zamuti se smjesa:
2 jaja
1 čaša (od jogurta) šećera
prstohvat soli
1 vanilin šećer
1 čaša jogurta bilo kakvog
1/2 čaše ulja
75-100 g maka mljevenog - obično stavim manje od pola vrećice, zato sam napisala ovako
1 žličica cimeta (opcija)
ribana limunova korica (opcija)
2,5 čaše brašna T550 i ~pola praška za pecivo (Napomena: stavim najprije 2 čaše brašna, pa gledam je li dosta, jer smjesa ne smije biti rijetka da borovnice ne potonu na dno, ali ni pregusta)
To se sve zamuti redom kako je napisano i izlije u namazani pleh posipan krušnim mrvicama.
Gore se pobacaju borovnice (ili kupine ili višnje ili ribizli). Taman mi je mala kutija od 125 grama dosta za ovu mjeru: https://www.konzum.hr/web/products/borovnica-125-g
Pečem prvo 10 minuta na donjem grijaču i ventilatoru, a onda još 10 minuta na oba grijača i ventilatoru. Ovisno o pećnici, može trebati i malo dulje. Gotovo je kad dobije lijepu rumenu koricu i rubovi se odvoje od pleha.
Kad izvadim iz pećnice, gore stavim papirnati ručnik i pokrijem krpom, da sva vlaga odmah ne utekne. Tako kolač ostane sočan, ali kod nas to brzo nestane. Ne stigne se osušiti :mrgreen:
Napomena: može se peći i na malo nižoj temperaturi (160-165 oC), ali dulje traje. Tada se ljepše i jednoliko digne, ali meni se uvijek žuri pa nagarim. Uostalom, svatko zna kakva mu je pećnica...
Hvala, Peterlin
Kosjenka, evo recepta.
U marinadu ide i med, ali ja ne stavljam
CRVENA CVJETAČA IZ PEĆNICE
- Cvjetača
- Grčki jogurt
- Pasirana rajčica
- Maslinovo ulje
- Češnjak u prahu
- Pahuljice čilija
- Sol
- Mljevena dimljena crvena paprika
Cvjetaču natrgati na srednje cvjetiće. Pomiješati sve sastojke za marinadu, pa u nju uvaljati cvjetiće. Ostaviti ih 30 minuta, pa složiti u kalup obložen papirom za pečenje i peći 35 minuta na 210°C.
Po želji tijekom pečenja cvjetiće malo poprskati uljem i vodom.
Hvala, probam...
Danas složenac od brokule i mljevenog...
Danas jednolončnica: grašak s noklicama i svinjetinom (više volim kad je teletina unutra, ali nisam imala priliku nabaviti)
Piletina s brokulom, prvo malo sve na štednjaku pa zapekla u tepsiji.
Sarma od jučer
Nemam pojma, sin radi od doma. Nekaj bude zmislil.
Jučer rizi bizi s komadićima lungića, danas losos i batata, rikola za salatu ...
Junećo-pileća juha
Puretina,krumpir,karfiol i batat iz pećnice
Varivo od batata i leće
Jucer krem juha od porluka, pecena teleca rebarca s povrcem.
Danas u preostalo povrce od jucer dodala kuhana jaja, naribala parmezana i prelila s bešamelom i zapekla. Ostalo mi je blitve od proslog tjedna pa sam i to na lešo napravila. Mesa je bilo samo u pilećoj juhi. Napravila sam i neki eksperiment sa strudlom od jabuka, neloše. Sama sam tijesto radila pa nisam mogla puno fulat.
Moji danas opet rizibizi s lungićem, ja ću nešto od karfiola...
Jučer sam pekla patku s kiselim kupusom, i uz to mlinci.
Danas bolognese, po želji djeteta u kući.
Sutra bih voljela ciplje, ako bude radila kvartovska ribarnica.
Prekjučer: špek fileki, pire, cikla, matovilac (stariji sin je skuhao 90% navedenog)
Jučer: Paradajz juha, pastrve iz tavice, pileći file na naglo za neljubitelje pastrva, lešada prokulice+mrkva+krumpir, fritule
Danas: Pileći file na naglo (drugi dio), grah+kukuruz salata
Okvirni plan za idućih par dana:
Sutra - svinjski šnicli u bbq umaku, riža s povrćem
Srijeda - prisiljeno zelje, palenta, kranjske kobasice
Četvrtak - pileća jetrica, pire od batata, zelena salata (alternativno - ako ikako stignem, ubacit ću batat u pećnicu)
Petak - neka riba ili morski plodovi (npr. oslić u bijelom vinu s kaparima i koprom+krumpir u slanoj vodi, alternativno - rižoto od liganja, ovisno što upecam u najbližem dućanu)
Pureće okruglice a la Ikea i pire od krumpira, brokule i cvjetače
Pileća prsa na kineski, povrća što se nađe i riža
I kod mene rižoto, crveni, s krilcima.
Sutra brokula i pohani pureci file.
Jucer neki brudet od smrznutih fileta atlantske kolje.
Danas pureci file s povrcem na saft, pire krumpir i zelena salata. Navecer radila krokete od preostalog krumpira.
Za sutra je ostalo safta i valjda zganci uz to.
Jučer juneća juhica, pile,mlinci, pire od komorača ...
Danas ostaci...
Mi u subotu nismo bili doma, a jučer je bila juha od telećeg rebra, pohanci, krumpir salata i zapečeni složenac od riže i povrća (planiran i za danas, uz pileće medaljone).
Kolač: lijevana pita od jabuka, ovako nešto https://web.coolinarika.com/recept/b...4-0242c0a8d02f
Danas - ostaci od jučer
Sutra - varivo od slanutka, mrkve i krumpira + ćevapi ili kobase pečenice (sinov izbor)
Dalje nisam planirala, ovisi o tome tko će i kada biti doma.
Prosli tjedan:
Dinstani porluk s butternut tikvom i shiitake gljivama
Grah varivo
Varivo od slanutka i tikve s otkostenim batcima i zabatcima
Mahune varivo i šnicli na naglo
Pohani pureci file, špinat, pire krumpir i lepinjice.
Danas juneca juhica, janjetina i francuska
Sutra grah, prekosutra nesto s junetinom...
Lignje i kelj
danas ovo, kupila sam si za to i nekakvu gusanu posudu u Kauflandu https://www.volim-meso.hr/boeuf-bour.../?gad_source=1
Klinci neku piletinu i rižu rade, jučer su upropasiti sasma dobar grah s ubacivanjem hrpe tijesta :)
Voljela bih crni rižoto sutra napraviti ako nađem sipu... Planiram popodne u potragu ako ikako budem stigla.
Danas rad od doma, pa srdelice i krumpir salata (za sina krumpirići).
Uz to za sutra ispekla otkoštene pileće batke i zabatke (uz njih će ići sutra riža s povrćem), a i paellu sam imala onu smrznutu, pa sam i nju na maslinovom napravila.
Nek se nađe.
Radim pileća krila
Usput sutra je u 10 na Trgu Tomislava prosvjed protiv megafarme pilića iz Ukrajine
https://www.facebook.com/share/v/1GhT552nk4/