Citiraj:
I moj je, iako je dugo govorio da će u opću, a i ja sam bila skloniji toj ideji. Ovako smo se dogovorili da će još jedan jezik učiti izvan škole, da tu ne bude u gubitku.
Njemu idu dobro prirodoslovni predmeti, ali, ja bih (neskromno) rekla, i društveni i humanistički pa mi se činilo da će mu šire obrazovanje bolje leći. Puno čita, zanima ga filozofija, dobar mu je engleski, ma baš je tip kojeg svašta zanima. Neka se samoškoluje u stvarima koje ne dobije u školi.
Ja sam kod svojeg sklonija poticati matematičko područje (koje mu ionako dobro ide), baš zato jer mi se čini da je to znanje puno teže nadopuniti izvan škole. Iako, mislim da između matematičke, opće i jezične gimnazije nema toliko velikih razlika u širini obrazovanja, ipak su sve to gimnazije i obuhvaćaju manje-više iste predmete, samo u različitom opsegu. Tu odabir specifično ovisi i o interesima djeteta. Ali nekako mi je draže da dobije više sati matematike nego povijesti (iako ovog mojeg zanima sve i svašta, pa i povijest, ali samo ponekad :mrgreen:).