Ja sam čitala na više mjesta da 1. tromj do kraja 12 tjedna; drugo do kraja 25; i onda treće od 26 pa do 40
Printable View
Ja sam čitala na više mjesta da 1. tromj do kraja 12 tjedna; drugo do kraja 25; i onda treće od 26 pa do 40
a ono znamo sve točno tjedne al kad me netko pita u kojem si mjesecu ja ono pa hmmmmm 20tj pa eto računaj si
sanda super da je našao novi posao da se ne brinete....... e kad vidim da sve već kupujete lakše mi.....a već sam ja naširoko pregledala trgovine , samo mi stalno strah ono da kupim stvarčice pa da se nedaj Bože šta desi ,,, al ja ću krenut jedan mj s manjom robicom, slj s većom, pa oprema, ima tu svega, a ono kao prva i dugoočekivana beba kupila bih joj sve pa znam da će bit i nepotrebneih gluposti al aj moramo si malo udovoljit :-)
Ja sam sada u 28. tt i do sada sam sama kupila samo jedne slatke male čarapice, no imam sreće da sam od frendice dobila većinu stvari što će nam trebati... Ostaje mi kupiti kolica (i to se nadam ovaj vikend u west gate-u), one sitnice za bebu kada dođe kući i stvari za moju torbu za bolnicu :)
Inače, može li pitanje vezano uz otvaranje porodiljnog na taj 34+0 (obzirom da sam na komplikacijama)... kakva je procedura za taj dio... Isto moram u dom zdravlja di sam nosila doznake za naknadu ili takve stvari obavljam sa poslodavcem? Dobije li se od gin. neki poseban dokument uz doznaku ili?
hvala :heart:
ma i ja sam se bojala onoga a šta ako se desi nešto...ali to sam brzo zanemarila....ja sam nešto i dobila i kupila i kolica imam dvoja-hehe,pa čak mi uvalili i hodalicu...:mrgreen:
123beba...ja mislim da daje dr neki papir,ja sam to prije 12 god nosila,a kad i šta zaboravila sam....:lol:
ja mislim da se od gin dobije papir neki...joj i mene to zanima
Samo slobodno krenite u kupovinu. Ja sam u 24.tt kupila kolica i dobro da jesam, jer sam od 25.tjedna na strogom mirovanju. Sad sam ušla u 32.tjedan i dalje samo ležim, pa nema uživanja u kupovini. Tako da uživate u kupnji malih, slatkih stvarčica! Meni sve moraju drugi obavljati!
Sanda, procitaj si malo o hodalici, ćeš ju brzo vratiti. :-)
Ja sam sve nakupovala. I evo danas mi se osusio zadnji ves. Jos ga popeglam i cekamo princezu da dodje jer je sve spremno.
A kak ide ovo s porodiljnim, ja sam kod gin dobila papir s kojim se javljam kod dr opce prakse. Dalje znam da prikupljam sve one papire ko kad otvaras komplikacije. Kaj dalje, pojma nemam. Moram se raspitati
beilana, a zasto opca praksa kad doznake za bolovanje daje ginekolog
Mare, ako sam ja dobro shvatila, gin daje bolovanje isključivo u trudnoći, a ovo već prelazi na porodiljni pa sam i mislila da bi se morali opet nekako vratiti do dr. opće prakse... To je bar neka moja logika stvari...
dobro vam jutro!
123 beba ima pravo. gin daje doznake za komplikacije, a doznake na porodiljni daje dr.opće prakse. tako su smislili ovi u hzzo-u.
beilana ja sam pitala na hzzo-u što sad trebam kad otvaram porodiljni. rekli su samo donijeti doznaku. ništa drugo.
i potpisujem zubic.vilu. i mi smo na jačem mirovanju i sva sreća da sam većinu poslova obavila ranije. sve je tu. samo odjeću treba oprat i srediti.
zubić tu smo si po terminu- tjedan razlike :)
trudnice, imam jedno off pitanje.
gdje bi mi bilo najbolje kupiti spavaćicu za dojenje? da je jeftina i kratkih rukava. Morala bih si bar jednu kupiti, a kako sad ne mogu hodat okolo poslala bih muža pa da ne traži po 10 dućana. bili smo u mani i nkd i nema ništa s malo više gumba.
MalaMa,
ja sam ih kupovala u onom malom dućanu kad izađeš iz mliječnog dijela tržnice na Dolcu i u Bakačevoj.
ja sam sebi našla u C&A,dvije su bile u kompletu za nekih 120 kuna,odlične,nemaju gumbiće nego su na preklop preko prsa tako da su mi bile baš praktične,samo izvadiš i mir
Mare cure su ti odgovorile
Malama u mani je koma. Nema ni jedna spavacica s gumbicima. Ja bila neki dan
Ma ustvari velik je problem s tim spavacicama. Dugo je hladno bilo i jos uvijek vecinom imaju deblje scdugim rukavima i bez gumbica. Ja intenzivno vec 3 tjedna trazim bilo kakvu kratkih rukava s gumbicima, al dzabe. Nist od toga.
Sad sam kupila bez gumbica i dala svelji da mi ju preradi jer moram torbu spremiti.
Beilana, ja sam jučer u C&A vidjela prekrasne spavaćice sa gumbima kratkih rukava, svakakvih modela, ima ih i kao pidzama, a gornji dio kratkih rukava sa gumbićima, sve oko 100tinjak kuna
ja vidjela u onom devicu spavaćice s gumbima za jedno 40,50 kn, nisu baš nešto moderne ali poslužit će svrsi.
U vezi otvaranja porodiljnog, to otvara opća praksa dok komplikacije vodi ginekolog tako mi je ginekolog rekao.
MalaMa, samo smo tjedan razlike iako se moj mali frajer opasno prijeti da će izaći ranije. Cilj nam je ostati u komadu do 36. tjedna, a onda što bude!
mojca gdje mogu pročitati za hodalicu?
cure da li koja pije heferol+c vitamin? kako ga podnosite...joj užasan je....
da se opet nadovežem za tu hodalicu,mene je stvarno spasila,a nisam je stavljala dok mi ortoped nije dao zeleno svjetlo...ako imaš kakav link o hodalici pa mi baš linkaj da pročitam...
kad sam ja prije 3,5 mjeseca spremala torbu, slatkih spavaćica i pidžama na gumbe je bilo u Woman's secretu. ja sam u rodilištu cijelo vrijeme bila u pidžami osim ujutro na viziti. tako je puno praktičnije pa razmislite i o tome ;-).
Baš htjedoh pitati u kojoj mjeri je važno da je to spavaćica, smije li biti pidžama kojoj ću po potrebi skinuti donji dio, jer nikako ne volim spavaćice i nakon poroda mi ničemu neće koristiti. Koliko puta dnevno dolaze obaviti "pregled" (da bi bilo potrebno dignuti kiklju) ako netko ima iskustva?
Jučer sam obišla par trgovina.
Triumph i Lisca nemaju; Palmers ima za 450 kn; C&A ok izbor kao što su cure napisale. I za iznenađenje - vidjela sam neke simpa za 130 kn u Nami na Trgu, mislim da je od Pounja :) Nije onaj pretanki pamuk kroz koji se sve ocrtava, zapikirala sam si neku sivu s točkastim rubom.
(A i to ne kužim - neke bolnice imaju svoje spavaćice, neke nemaju, neke ne daju da nosiš svoju.. pa ti budi pametan.)
i meni su bolje pidžame inače sam stalno u pidžami ali ako rodim na carski onda mi je spavaćica svakako praktičnija a i ako bude još tople isto bolje je u spavaćici...kod nas u bolnici imaju samo neke debele spavaćice (više su mi zimske, a često sam ih imala priliku obući na punkciji i transferu)
Hello komadi i mini komadi!
Bas ste se raspisale danas :-)
Da se nadovezem na spavacica/pidzama dilemu. Mislim da se tu treba raspitati kakva je praksa pregleda u rodilistu u kojem cete biti.
Kod mene je pregled samo na prvoj viziti nakon sto rodimo, a nakon toga samo opipaju trbuh i pitaju kako se osjecas.
Ja planiram ponijeti 1 spavacicu (nju imam od lpsc), a ostalo pidzame kratkih rukava. Ako mi se nista ne svidi, kombinirat cu viskozno-elastinske donje dijelove trenirke i majicice (sumnjam da cu polovicom lipnja nositi ogrtac u bolnicu, a ovako mogu i izaci ako nam netko osim tate dode u posjetu, a nadam se da nece).
Sto se tice pitanja koliko mjeseci sam trudna, meni najlakse izracunati unatraske od termina poroda. Za tri dana ulazim u 8. mjesec :mrgreen:.
Kad sam se spremala za rodiliste u prvoj trudnoci isto sam razbijala glavu kako cu ja spavacicu i to jos njihovu jer nece bit dobar broj,oce bit podrapane il neudobne,spiskala sam lovu na svoje i evo jos ih nikad nisam obukla. Te od sv duha su mi bile super udobne,prakticne,makar su debele nije bilo uopce vruce a bila sam dole krajem 7 mj. Za vrijeme posjeta sam obukla ogrtac a druge mame ni ne gledaju kako izgledate:-)
http://www.roda.hr/article/readlink/1093
Ako ne podnosiš Heferol, pošali nekog do Bosne po Tot hema, odličan pripravak...
A zašto misliš da je to dobro?
Da ne offtopičarim:
http://forum.roda.hr/threads/4620-Ho...light=hodalica
http://forum.roda.hr/threads/20792-O...light=hodalica
http://forum.roda.hr/threads/9388-U-...light=hodalica
Možemo nastaviti na nekoj od ovih tema.
upravo jučer mi je dr. zbog anemije prepisao da uzmem tablete kendural c navodno odličan i brzo djelujući
ali se može nabaviti samo u jednoj ljekarni u Zagrebu na Dolcu
jutros zvala, ali nažalost nestašica, da im se javim tek za dva tjedna :-(
ne znam što ću do tad....
Kendural C je isto dobar preparat... ali iapk potraži tot hema, ima lijepi omjer željeza, bakra i mangana.
a to mi je tak bezeveze kad prepisuju lijekove koje se teško nalaze....:evil:
ja pijem taj heferol+c vitamin,ali ga ne smijem natašte popiti,želudac me rastura onda...pa ja poslije jela jedno 2-3 sata i onda mi ne smeta....
e da zaboravila sam napisati da su mi gotovi nalazi urinokulture i brisevi,hvala Bogu uredni su.....
nazovi si dr i kaži da se ti lijekovi ne mogu naći....
a nemam kog poslati u bosnu,a meni je daleko....
Probaj onda heferol uzimati s mlijekom ili dva sata nakon obroka.
Ili probaj Ferrum lek, osobno, ne podnosim ga, a super podnosim Heferol, pa tko zna, možda je kod tebe obratno. :)
mi obavili prvi sluzbeni uzv i kuca nam malo srceko :-)
super Bluebella :-Da šta ti je s upalom
ponovila sam urinokulturu i nalaz nije pokazao nikakvu upalu. bolovi su još bili trajali jedan dan i prošli. dr. R ih je svrstao kao bolove nepoznatog uzroka.
imamo jedan hematom (u petrovoj su za taj hematom rekli da je to drugi embrij koji je zaostao u razvoju). Veli dr.R da se ne uspaničim ako bude malo krvi, ali iskreno, ne mogu niti zamisliti takav scenarij..