Sto se tice nepijenja kave, ovo je 9. dan i mislim da polako pocinjem osjecati i benefite: preko dana me manje lomi umor, bistrija se budim sa istom kolicinom sna...super.
jos samo da prodje i ona navika u glavi: bas bih sad mogla jednu kavu...
Printable View
Sto se tice nepijenja kave, ovo je 9. dan i mislim da polako pocinjem osjecati i benefite: preko dana me manje lomi umor, bistrija se budim sa istom kolicinom sna...super.
jos samo da prodje i ona navika u glavi: bas bih sad mogla jednu kavu...
sasa, bravo i za tvog muža! :-)
vikki, 10 km je super. Meni je toliko danas bilo na redu, ali naravno, opet lije kiša.
zhang, divim ti se. Odrekla bih se i zraka, kave teško, pogotovo jer spavamo pet rascjepkanih sati.
vikki :klap: jedino je bed za podlogu....koliko kasno trčiš? Sad ću bacit bombu: a čokoladno mlijeko? Runners recovery formula :mrgreen:. Sad sam si ok što se sna tiče. Ako me klinci ne bude, nema frke. Al kad me bude, to je onda koma. Vikendom nadoknadim sna što mi eventualno fali preko tjedna.
Zhang, super! 9 dana! meni je brzo prošlo :mrgreen:
Sasa, svaka čast tm, odlično!!!!!!!!
Palči, uh, 5h je ionako premalo, a još raskomadano..drž'te se :love2:
zhang svaka cast! je ne znam bili mogla.... evo upravo drugu pijem :mrgreen:
vikki bravo :klap: i za sasinog muza takodjer :klap:
Jučer ujutro tbc, pa poludnevni izlet na slapove Krke, pa navečer odbojka. Super dan!
Danas samo stretch...
Vaša postugnuća su stvarno wow!
Ja cu danas malo po medvednici, malo je vrijeme triki pa cemo samo do kraljicinog. Tj.sad smo tamo :mrgreen: i super amo tempo nabili, mokra sam :D
5 km, pejs 5'38''
Kavofob, nisam upratila je li ti to itko već rekao, ali možda su insanity, trčanje i teretana zajedno malo preveliki zalogaj. Moraš stvarno strogo paziti da dovoljno i pravilno jedeš i da puno spavaš da bi tvoj organizam mogao to pratiti i plus da postigneš neki napredak. Jer, od pretreniranosti isto nema nikakve vajde.
Cure trkačice, divim vam se i želim i ja početi čim se do kraja oporavim. Mislim da imam problem u glavi - mrzim trčanje i nisam sposobna niti dovršiti krug na atletskoj stazi. Uvjerena sam da je moj problem isključivo psihološke prirode :mrgreen: jer ako mogu odraditi Jillian 30 day shred, sat vremena u teretani, sat i pol vremena brzog hodanja, ne vidim zašto ne bi barem čitav krug mogla otrčati.
Lastane, pomozi :mrgreen:
Mamice, naravno da mozes trcati!
I naravno da se ne ocekuje i nije dobro prvi dan istrcati kilometre vec pocni s par minuta. Ja sam prvi put trcala dvije minute :lool:
I svaki put povecas i eto te, za koji tjedan istrcis 5 km :)
Anci, tako sam i radila, ali nikako povecati :mrgreen:
Ne trcis valjda u onim cizmama? :mrgreen:
Samo polako, bit ce progresa.
zhang :klap:
mamice naravno da bi mogla! ja bi trcala al mrsko mi samoj zato ne trcim. sad idem na insanity i nosim utege. ako prezivim javit cu se :mrgreen:
Mamice, u pravu si da je problem psihološke prirode :) No ako ne voliš trčanje, zašto bi se mučila, ima toliko drugih načina rekreacije, svaka je dobra na svoj način.
Anci, ja sam prvi put trčala možda 30 sekundi u komadu :D
Kavofob, i ja mislim da bi se trebala paziti pretreniranosti, pretpostavljam da ipak osjetiš kad trebaš odmor :)
Danči, trčim iza 20:30 navečer (kad maleni zaspe, dok se obučem, zagrijem, krenem, obično se vratim do 22). To mi je najbolji termin jer se stignem poslije pošteno istegnuti, istuširati, osušiti kosu i večerati budući da se dijete najčešće ne probudi do ponoći.
Zhang, bravo za odvikavanje. Nadala sam se da ćeš mi predložiti kakve ugljikohidrate (po mogućnosti brze :D).
ista ja prije koji tjedan :lol: Daklem, ako sam ja uspjela, možeš i ti. 100% garantiram! I ne razmišljaj i ne premišljaj previše, pamet ti neprijatelj u ovom kontekstu :mrgreen: Obuj tenisice i kreni. Pa kud završiš, završiš. Osjećaj poslije je nevjerojatan ;)
Ja sam danas trebala ići na plivanje, ali pošto su svekići tu a bazen radi tek od 12h, niš od toga. Ali smo zato mm i ja nakon valjda 5 god skupa sjeli na bic i krenuli u vožnjicu (uvalili klince nonićima). Laganini. 14km. Savršeno!!!! Šteta što je ovo samo iznimna prilika, jer su nam nonići došli u posjet, pa se do slijedećeg go ovo nažalost neće moći ponovit....ali bar smo uživali tih 40-tak min :-D
Jesam ja iznimka ako preferiram asfalt?
Anci, volim i ja više cestovno trčanje. Mada sam jedne godine trčala po atletskoj.
mamice, i u školici početnici trče najprije dvije, pa pet, pa poslije više minuta. Ne bih se koncentrirala na kilometražu, nego minutažu. Poslije se nećeš moći zaustaviti, navučeš se.
Trebalo bi zapravo mijenjati podloge, isto kao i kilometražu i brzinu.
Palčice, suosjećam s tvojih pet sati sna, i ja uspijem skupiti otprilike toliko s barem dva-tri buđenja. Tješi me da ni taj horor neće vječno. Otrčim svaki drugi, treći dan, za vježbanje doma uopće nemam snage (vani me barem friški zrak malo digne).
Vikki, jucer ujutro sam malo mijenjala podogu, trava-asfalt. Preferiram asfalt :)
Palci, hug za pet sati! Zaboravila sam kako je to, i ti ces uskoro :)
Dotad se drzi :*
Ja sam se navikla valjda na Maksimir (mada kažu da ni šljunak nije dobar). Mislila sam općenito da preporučuju mijenjati podlogu, a ne uvijek po istom terenu, no to je vjerojatno bitno ovima što trče velike tjedne i mjesečne kilometraže, mi možemo kako nam je draže.
Mene dosta bole tabani (pogotovo lijevi, prije dvije godine sam njime nagazila na dva čavla), a ovih dana i prsti, i baš mi to ide na živce, mogu trčati što se tiče kondicije, ali mi nakon 5-6 kilometara zatrnu tabani.
vratila sam se sa treninga! bilo je odlicno, odlicno! radili smo nesto iz asyluma sa utezima, jedva cekam iduci!
pitajte me ujutro jel i dalje tako mislim :lool:
palci :love: suosjecam, proci ce i to
Curke, hvala na upozorenjima :love2:
Ne mislim pretjerati, dat ću si odmor kad zatreba. Otkad sam počela trenirati ujutro cijeli dan sam puna snage i nekako mi bude malo taj trening samo ujutro. Sutra startam s Ins pa ću pratiti kako se osjećam i po potrebi prorijeđivati treninge. Zamislila sam Ins 5 dana umjesto 6, od pon do pet, teretanu uto-čet-sub i trčanje samo subotom, i to 5 km, to mi stvarno nije puno, a totalni je gušt.
Mamice, naravno da možeš trčati, probaj baš tako kao što u školici rade; prvo 2 min pa produživati po malo :)
mame nespavača :love2:
kavofob, Inesica paslala mrak članak o recovery-u...
Evo ga ovdi.
Cure bacite oko, poprlično osvještava. I zanemarite da je vezan uz triatlon, princip je primjenjiv i na ostalo.
Jedna anegdota vezana uz vježbanje i večerašnje kupanje (btw. nedeljno kupanje mojih šimjica iz mene iscijedi valjda svaki preostali atom snage): i tako šišam noktiće malome a on se ko i uvik vitoperi ko glista, ima ga svugdi, cvili, mlati, ma ono zmuči me ko malog majmuna - i ja si pomislim: evo zašto vježbam, da bi tebe mogla ukrotit da ti nokte mogu ošišat bez da ti koji prst odrežem!!!! I samo se počnem smijat sama sa sobom dok ovo moje troje gleda blijedo što mi sad bi:lol: eto čemu služi vježbanje, da bi mogla s lakoćom radit sve što god trebam ili želim ;)
Odo u krpe, sutra se treba rano dignit...
a da, Vikki, jedno pitanje: atletska staza spada u odlične podloge ili bi recimo nasip bio bolji? Nekako je nasip toliko utaban da ga doživljavam skoro pa ko beton, a po travi su mi nestabilni zglobovi zbog svih izbočina, bar se meni tako čini :zbunj:
Za one koje traze nesto ala swimming, mislim da sam nasla nesto, sasvim slucajno.
Vjezbe su s bodyrocka, sve je cardio i intervalne su.
Ima 5 vjezbi po principu tabate. Dakle, 5 tabati :lool:
Jedna je jumping rope HK http://www.bodyrock.tv/2009/07/27/20...rkout-part-15/
Druga burpees.
Treca jump lungees.
Cetvrta long jump forward followed by two jumps back http://www.bodyrock.tv/2009/07/30/20...io-workout-45/
Peta Step forward, step back and switch legs (ne radi video)
Ja cu probati jedan dan. Traje 20 minuta.
eto, niš od vježbanja jutros. Oko ponoći me probudila grlobolja. Noć prespavala na refule. Sad 37,8....ma baš sam happy....
Danči, drži se i ozdravi što prije! Što se atletske tiče jednom je trener spomenuo da je tartan gori od asfalta, ne sjećam se zašto. Trava je nezgodna jer zapravo ne vidiš podlogu, navodno ni šljunak nije dobar. Koliko sam shvatila najbolja je obična zemlja, odnosno mijenjanje podloga, jednom trčiš po asfaltu, drugi put zemlja itd.
Anci, super ti je ovaj trening, mogla bih probati danas, nisam dugo ništa doma odvježbala. Svaka 4 minute, 20 sec vježba, 10 odmor, zar ne?
Danči :love2: drži se!
I tnx na linku, čitam kad se vratim... sad na brzinu pod tuš nakon fit testa.
Evo rezultata, neki su mi najs, a neki razočaravajući... jedva čekam ponavljanje za 2 tjedna :)
Switch Kicks --> 120
Power Jacks --> 40
Power Knees --> 92
Power Jumps --> 25
Globe Jumps --> 9 3/4
Suicide Jumps --> 19
Push Up Jacks --> 23
Low Plank Oblique --> 60
Anci, ajd javi kad probaš kako je bilo, i ja bih :)
Da, vikki, tako je. Imas 8 rundi svake vjezbe. 4*5= 20 min.
Anči i Danči :lol:
Nasmijale ste me obje.
Kupila sam si whey čokoladni (:mrgreen:) protein, ali se još uvijek skanjujem uzimati ga, mislim da još ne treniram dovoljno intezivno. I na pakiranju mi piše da ga miješam sa mlijekom, ali rekoh već da izbjegavam mlijeko jer me nadima i deblja, mogu li ga pomiješati s običnom vodom? I u to smiksati bananu? I hoće li imati isti učinak na mišiće?
Ustvari, koliko znam, najbolje bi bilo sa wheyom pomiješati dekstrozu i to popiti iza treninga, to ima najbolji učinak na oporavak mišića.
whey + banana su savršen izbor. Možeš umjesto banane i malo grožđica/brusnica, općenito suhog voća. Miješaj ga s vodom, nije bed, s mlijekom je samo ukusniji. Dakle uvik whey + brzi uh. Meni se od dekstroze dizao želudac, puno puno preslatko.
Dekstroza, to su oni bomboni iz dm-a?
Mamice, ja sejkove pravim sa zobenim ili bademovim, finije mi je nego kravlje.
ima je i u tom obliku, ali inače se misli na oblik aličan šećeru :)
dekstroza ti je glukoza. i da omogu biti i bomboni, ja ih inace obozavam. no jedem ih jako jako rijetko. zadnje sam kupila kad sam se pripremala za balerinin porod, jer je to brzo dobavna energija. nemam pojma da li sam ih uopce pojela LOL
ja kad si radim muckalice ubacim zlicu meda. to mi je cisto OK.
zhang super za odvikavanje, prema ovome sto si napisala dobro podnosis.
ne znam ko je spominjao da su ga proglasili ludim za vjezbanjem ja inesicu zove junkie, pri tome ne mislim nista lose.
meni je vjezbanje nacin da se osjecam bolje, ali nije mi presao u hobi da se posvetim toliko.
danas na pol puta BR-a. nije lose, bar se tako tjesim.
Ima kupiti dekstroza i u tekućem obliku, to je ustvari grožđani šećer, jel tako. Znam za grožđice i to slatko suho voće, oni su isto odlični za poslije treninga.
Danči, kao što znaš, meni ništa nije preslatko :mrgreen: Vjerujem da je s mlijekom ukusniji, rado bih ga tako pila, ali mlijeko stvarno ima grozne posljedice za mene. Zazirem od rižinih i bademovih mlijeka, u mojoj glavi je to nešto totalno neprirodno i izopačeno :mrgreen:
Samo mali rezime - točno mjesec dana sam na svojoj dijetnoj prehrani, izgubila sam 5 kg, ali transformacija u tijelu je nevjerojatna. Reče mi netko jučer da sam se prepolovila. Svoju staru odjeću najnormalnije nosim i naprosto ne mogu vjerovati da sam 8 i pol mjeseci nakon poroda i najgoreg debljanja ikada istopila sve kilograme koje sam natukla (a bilo ih je, hvala Bogu :roll:).
Sada se hvatam u koštac sa starim viškom, čekam da se oporavim od ovih boleščina i idem kombinirati intezivnije vježbanje + i dalje zdrava prehrana.
Odlučnija sam nego ikada 8-)
Bravo *mamica* :klap::-D
*mamica*, bravo!
spajalice, pola BR je ludilo! (pogotovo za psihu :-) )
Meni se nekako skupilo umora. I još se javili neki problemi sa želucem. Baš sam nikakva.
Tako se jutros nisam uspjela dignuti za vježbanje (zaspala sam u 2ipo). Nadam se da ću do kraja dana ipak uspjeti odvježbati.
U petak sam bila radila core test - 03:10. :-)
Jučer ne trčah. Malac lud, kiša lila. Danas se nadam školici.
Hvala na podršci. Jednostavno me izluđuju silna buđenja i ispijanje vode, mijenjanje pelena i tako u beskraj do zore. :roll:
Maruška, preporučam miso juhicu ili umeboshi šljive za želudac.
[QUOTE=Maruška;2592694U petak sam bila radila core test - 03:10. :-)[/QUOTE]
3 minute :-o
omg..svaka čast..