I čuvaj novce. Buba klara u ponedjeljak nazovi doktoricu i neka te naruči preko uputnice.
Da ti se ne bi dogodilo da neki biser ne uvaži privatni test.
Printable View
A čuj, ne možeš ti preuzimati ulogu i odgovornost epidemiologa. Budite doma, javila si u školu, imaš doma bolesno dijete, liječi ga i čuvajte se. Napravila si sve kako treba.
Javi sama ljudima za koje misliš da se moglo nešto dogoditi. Mi smo sami javili svima s kojima je MM u kontaktu 2-3 dana prije simptoma. Ja sam već bila u samoizolaciji i od prije i nisam vidjela druge ljude 10 dana.
Javite sami, i to je to.
I pomiri se s tim da će neki od tih ljudi biti odgovorni, a druge će boliti briga i reći će ti nešto tipa: “Covid je sastavni dio svake prehlade, gripe. I testovi ce bit pozitivni i u slučaju obične prehlade. Kakve veze ima što je test pozitivan”.
:roll:.
Tek sam sad osvijestila da problem nije što neki ljudi nose maske ispod nosa ili idu u kafiće.
MM-u je LOM priznao privatni test. Moj nije ispao pozitivan, u srijedu sam zvala svog LOM, šalje me na testiranje, dobila termin u ponedjeljak. Bit će mi 7. dan od simptoma. Koje imam cijelo vrijeme (temp., glavobolja, a evo nestao i miris).
BB super i odgovorno od tebe.
Bila kod svekija pred tjedan dana (vani na dvorištu, ne ulazim unutra) i kaže kako su sudjedi svi oboljeli (mama, tata, dvoje djece školske dobi i deda koji živi s njima). Danas javlja da je deda na respiratoru - kad kažem "deda" mislim vitalan zdrav čovjek, radio svaki dan (makar formalno u mirovini), uvijek spreman pomoći. Baš mi je teško bilo to čuti, totalno me deprimiralo, sad se samo usrdno nadam da će se izvući.
Pa kad čitam "nek se štite sami" i "ionako ti samo što nisu umrli" ili "nije od nego sa koronom umro/la" pomislim s kojim smo bezosjećanim šljamom okruženi... i u kojoj količini.
Potpuno te razumijem, ne bih mogla ni ja. Nikako. Radije bi sama platila test.
Slažem se sa sillyme, ljudi su postali beskrajno bezosjećajni i sebični. Odmah na prvu pitaju:koliko je bio star?imao kronične bolesti?
Kao ono eto vidite, takvi umiru i nikom ništa, to su njima samo brojke a ne ljudi, strašno :-(
Pa meni nije samo za stare ljude. Za svakoga mi je... ne mora nitko umrijeti, ali zašto mora tvojih 5 i njihovih 25 susreta uopće oboliti ako to možeš na tako jednostavan način barem malo spriječiti da se širi dalje.
Frendica mi danas kaže da je ko nje u ured (velika firma) žena dolazila na posao iako je službeno bila u samoizolaciji jer joj je muž pozitivan. Neki dan neke mame iz kvarta, djeca iz razreda završila u samoizolaciji, njih dvije otišle u park s klincima i još šalju fotke u razrednu grupu. Naravno, netko ih je prijavio.
Ono, tko radi takve stvari?
ja redovito gledam od koliko godina su ljudi umrli i jesu li imali komorbiditete
pritom nimalo nemam stav, a lako za takve, briga koga, bio ih je red i slicno
niti srecom znam koga uzivo tko tako razmislja
imam svoje stare, a i da nemam, empaticno sam bice
ali zelim to znati da mogu bolje razumjeti bolest
osobno sam puno mirnija kad znam da djeca vecinom nemaju tezi oblik
sto ne znaci da ga neko dijete nece imati, nazalost
i cinjenica je da od svih bolesti vise pobolijevaju i umiru rizicne skupine
nije super, nije olaksanje, nije boli me briga, vec jednostavno cinjenica
i poostrila bih kazne za sve koji se ne pridrzavaju samoizolacije, to je stvarno bezobzirnost, sebicnost i ugrozavanje drugih
Osjećaj da odgovornim ponašanjem doprinosiim neširenju bolesti izgubila sam prije nekoliko mjeseci. I dalje se odgovorno ponašam ali poslije izbornih slavlja ,klubova, misa, svadbi, feštica, ‘neodgodivih’ susreta sa rizičnim skupinama... itekako znam da smo svi skupa izgubili kontrolu. Virus je svuda oko nas.U ovom trenutku ostaje nam samo osobna odgovornost, čuvajmo se koliko možemo. Starije i rizične ukoliko je ikako moguće mjesec - dva doslovno u izolaciju.
summer, jednako razmišljam.
Njemu su madezi tocno izmedu lopatica i doktori su mu rekli da neve moci podizati ruke niti se prati ni cesljati, oblaciti itd. Pitali su ga s kim zivi i da li ima nekoga da mu pomaze dok se ne oporavi jer bi mu u suprotnom popucali savovi.
To sam navodila saml da objasnim zasto bi bilo (osim zbog ocitog razloga sto su ti madezi stvarno sumnjivi) vazno da to obavi prije nego se beba rodi i prije nego se me ni stanje pogorsa
Citirala sam Beti3, ali mi je nestao citat... a ne znam ga naknadno unijeti.
A ne hoda hoda po kaficima, nikad ni nije. Bitno je sad jer ce nam s bebom biti samo teze. Nemrem ja nositi i bebu i kolica istovremeno na 4.kat, a da ne velim i hranu i ostalo.
Voljela bih cuti od nekih trudnica koje su se zarazile (ili od nekoga tko zna za zene koje su pobrale koronu u trudnoci) kako im se to manifestiralo, a pogotovo na bebu. On se boji riskirati bilo koga od nas troje samim ulaskom u kbc Dubrava. Jedva sam ga nakon toliko godina nagovorila da to konacno ode provjeriti i receno mu je da mora to odmah skidati i da sto je cekao. A sad ga pak moram nekim postenim argumentima uvjeriti da se necemo svi 3 zaraziti jer je on par sati proveo u toj bolnici. Iznutra je pusta, nigdje zive duse, ali u tom jednom clanku su se bas doktori iz dubrave zalili na sirenje zaraze ventilacijom! To ga najvise plasi. Beba nam je i ovako u zivotnoj opasnosti, on se ne usudi riskirati jos i time da 'zbog njega' dobijemo koronu. Ja pak mislim da je korona manje zlo nego da mi on dobije rak
Srbi... :roll:.
Kod nas ne postoji kategorija: samoizolacija.
Učiteljica čiji je muž pozitivan normalno ide na posao. Uz masku i tobože distancu. Obiđe i čitavu pijacu i porazgovara sa svakim ko je pita za muža i zdravlje... Nikome nije čudno njeno ponašanje, a zašto bi i bilo, ako joj je dopušteno da radi zašto ne bi i u šoping otišla...
Što znači da ne moram da se brinem šta ću jesti kad se neko od nas dvoje odraslih razboli. Onaj drugi će, dok bude u stanju, normalno moći da kupuje...
A za dve nedelje će biti zakukavanje po medijima kako su nam bolnice prepune a ne znamo zašto :-o
Doktorica me pogledala i rekla da si kupim septolete za grlo i skidam temp oblozima. Doktorica mi je inace odlicna, stvarno draga, dobra i sposobna. Pogledala mi ne nalaze i zakljucila da su mi jetra i bubrezi slabo funkcionalni, ali ja sam od davno na granici autoimunog hepatitisa. Meni svaka pa i najmanja viroza jako dugo traje. Jednom sam u kini pokupila ni sama ne znam kaj. Bila sam bolesna 2 godine! 2 godine neprekidnih upala grla, povracanja, malaksalosti, vrucica... samo su mi mijenjali antibiotike i bista nije pomagalo. Nije ni cudno da mi ne jetra takva.
Ovi madezi su na takvom mjestu (tocno izmedu lopatica) da su mu doktori rekli da nece moci nista sam s rukama jer ce potrgati savove.
Dostava hrane nam nece pomoci kad mene bude trebao voziti na preglede (imam uzv svaka 2tj, nekad i cesce, svaka 4 tj vadenje krvi, a krvarim neprekidno vec tjednima i stalno smo po bolnicama). Ugl, ta 2 tj koliko su rekli da on nece moci koristiti ruke bas cemo izdrzati. Njega najvise brine to da bi tamo mogao pokupiti koronu i donijeti nam je doma. Tak da je ovo moje objasnjenje mog zdravstvebog stanja i pozicije njegovih madeza skroz irelevantno. Zapravo nas zanimaju iskustva drugih trudnica koje su se zarazile i je li to utjecalo na dijete te, koliko je trajalo, kako se manifestiralo... on veli da nece ici jer je procitao da se doktori iz dubrave zale da se korona vnetilacijom prenosi po bolnici.
Tam vec ima termin zahvata, a za prvi pregled je u drugoj bolnici (koja nije namjenjena lijecenju kovid pozitivnih pacijenata) su ga narucili za 6 mj 2021. Pa je pitanje ici ili ne u 'covid' bolnicu ili cekati slj god i operirati madeze u ljeti (kad ce mu reci da se to ne radi i kad ce imati malu bebu)?
Neka uzme masku s filterom i ode obaviti te madeze.
Moje dvije prijateljice su trudne a imale koronu. Jedna saznala da je pozitivna prije poroda, dijete ok.
Druga još nije rodila, prebolila je malo teži oblik, a trajalo je nekih 5-6 dana.
ti se bojiš da će se on zaraziti?
mada mi je čudno da je pozvan u dubravu, kad je dubrava samo covid bolnica
svi drugi pregledi i zahvati su otkazani
a ne bojiš se da će on u bolnicu unjeti nešto što ti imaš?
istina, teško da imaš 4 tj covid, ili bi ozdravila ili bi se zakompliciralo
ali nisam vidjela, oprosti ako sam previdjela, da si se ti testirala
ok, nije do tebe, do tvoje dr je, ali bez brisa se ne može isključiti sa sigurnošću
možda je on opasniji za zdravstvene radnike nego oni za njega
Ako su ga zvali i rekli da je hitno,nek ne čeka.
Masku s filterom.
Doma kad dođe, nek bude zatvoren u sobi (ako imate spavaću, a ti spavaj u dnevnom). Kupaonicu dezinficiraj nakon njega. Nek on obavi trgovinu prije skidanja madeža tako da 10 dana ne moraš ni ti po dućanima hodati.
Za dva tjedna će se situacija možda malo smiriti što se tiče pritiska na bolnice.
I meni je čudno da su ga zvali iz kb dubrava...
Joj, ina , ko da netko kontrolira kakvu masku netko ima.
:mrgreen:
Ljudi dolaze u bolnicama sa zutim platnenim krpama preko usta koje nisu oprane danima . Kako sto nekad dolaze da se sami nisu tjednima oprali.
Neka stavi one skupe koje stite od virusa ako ga to veseli i dode ako su ga zvali.
Niti boravak u bolnici izvan covid odjela niti boravak sa zdravstvenim osobljem koje nosi masku u ambulanti ne smatra se rizicnim situacijom za prijenos virusa. Veci je rizik uloviti virus u lokalnom kaficu.
Kod nas rastu slucajevi; danas ih je 122 na nasih 100,000 stanovnika u dva okruga u kojima isprepleteno zivimo. Ne znam koji je to postotak od testiranih, ali ukupno je u Minnesoti jucer testirano 43,000 ljudi. Rastu slucajevi, jucer su superintendenti sastancili s guvernerom, izgleda da ce se zatvoriti skole. No to smo ionako culi da se planiralo od Thanksgivinga do iza novogodisnjih praznika, da se izbjegne kaos oko obiteljskih okupljanja i sirenja virusa.
Jutros smo trebali ici na rodjendan u parku, ali propalo je zbog vrticke izolacije dviju od cetiri obitelji koje su se trebale skupiti. Bili bismo i mi na tom popisu, ali P ne ide u vrtic ovih... stoljeca. Umjesto toga smo se odlucili naci s bivsom kolegicom u nekom drugom parku, ali... i oni su jucer otpali jer je necakinja dobila pozitivan rezultat, a bili su skupa za Halloween. Uspjeli smo se naci s trecom ekipom, u trecem parku, vjerojatno samo zato sto i mi i oni vise manje zujimo po kuci. Grozim se zime koja stize u ponedjeljak. Uzivali smo cijeli tjedan na 24+ stupnjeva, sto je apsolutno nenormalno za nasu ledenu tundru.
Nego, ziviJo Biden!
Bar nesto pozitivno iz ove selendre.
Eto sad i ti govoriš o selendri...
Ispada da je samo zagebački zapad velegrad :lol:
(op. vezano je na drugu temu)
A što se tiče Bajdena - hvala Bogu da ste više to izbrojali ... već smo svi prestali brojati korona slučajeve:mrgreen:... Nevada nam je bila u fokusu ...
sad opet možemo na naše brojke
Pa sto niste brojali Georgiju i Pennsylvaniju, kao svaki posten Amer? :lool:
Sve je to nama ista " selendra" :mrgreen:
:lol:ma šalimo se... mislim da je bilo oko kuhanja tijekom korone i školskih kuhinja, života na selu i selendri...
Sad možeš odmah u božićno raspoloženje.
ja ću koronu otjerati prvim ukrasima
Pa kod nas lijepo pise u uputama za raznorazne ustanove (skola, bolnica...) sto smijes, a sto ne smijes. Ako dodjes u toj s ventilom (tipa N95 za kalifornijske pozare) onda ti lijepo kazu da skines i da ce ti dati kirursku. Za skole je bas detaljan popis sto se smije, a sto ne smije.
Vrijeska, ovo gdje sam ja je bas selendra. Meni, iz centra Zagreba. Inace vjerojatno nije.
Kod naravno nista ne pise.
Vecina ljudi u bolnici nikad nije ni vidjela nista osim obicne medicinske maske.
I platnene jasno.
Tek u zadnjih nekoliko tjedana pojavile su se i ove koje stite od virusa na odjelima koji su najizlozeniji.
Sto se tog ventila tice ja sam jedino o njiegovoj problematici citala na forumu.