prestrašno je kako su se naši požurili
http://www.hnb.hr/tecajn/htecajn.htm
Printable View
prestrašno je kako su se naši požurili
http://www.hnb.hr/tecajn/htecajn.htm
da prijepodne je tečaj bio oko 6,5, muž mi je otišao oko podne u PBZ da kupi franke (mislili smo s jedne uštedjevine uzet eure za franke) i rekli su mu da je greška u sustavu. Onda je otišao do mjenjačnice, tamo mu se lik smijao u facu i rekao da će mu prodat franke sutra.
Onda je probao internet bankarstvom a ja u međuvremenu otišla do ZABA-e i tamo mi žena rekla da su dobili u 12:30h obavijest iz HNB-a za novi tečaj, bio je 7,6.
Meni nije jasno kako može HNB promijeniti tečaj usred dana, uvijek daju tečaj oko podne za dan poslije e ne za isti dan.
Bem ti franak kud smo ga uzeli....
Mislim ako se danas uplati da je po današnjem tečaju, a to je oko 6,36!
u hnb-u i je tečaj za sutra, ali u bankaa mogu staviti svoj tečaj kako oni žele, očito.
više o svemu imate i na stranicama Udruge!
reklamacije
tečajna lista pbz-a je 7,48
http://www.pbz.hr/ExchangeRateList/?lang=en
tako da sve da je i opcija ništa ne bi dobili.
a i kako sam već napisala, kako su mi objasnili u banci,
bila bi pretplata i na kraju mjeseca bi se namirila razlika.
I mi smo danas usred dana dobili promjenu tečajne liste za prodajni tečaj chf. Krediti su se mogli uplaćivati po tečaju od jutra cijeli dan.
A sutra, kud koji mili moji. :-(
Mi smo uspjeli platiti po današnjem tečaju (dokle je došlo kad si sretan da platiš kredit po cca 6,3 :(). Kako će to ispasti na kraju mjeseca s bankom, ostaje da se vidi. Moralo bi biti bez razlike jer mi smo danas kod njih u preplati XY franaka i dug će dospjeti u tom iznosu franaka pa se nadam da će biti ok.
MM-u je jučer s posla trčao u poslovnicu da uplati ratu, i nisu htjeli po jučerašnjem tečaju nego po 7.48!!! Ali nije ni on od jučer :mrgreen: Rekao je svojoj bankarici da ne izlazi iz te prostorije dok ne plati po tečaju koji je hnb dala za taj dan i gotovo. Morali su zvati sve do šefa poslovnice, pa i dalje, hehe (mislim, ovo je kiseli osmijeh, jer možda smo se nekako izvukli za ovu ratu, ali dalje bog pomagaj). I fakat je tamo sjedio dok mu nisu riješili da plati po 6.39.
Riječ je o PBZ-u, oni su gadovi jučer fakat sebi odredili tečaj od 7.48. Gadovi.
Ma, ja nemam snage vise ni pričati o tom kreditu! Toliko nas je unazadio i živci su nam već labavi skoro do pucanja! Tako su nas lijepo navukli a mi smo tada bili u situaciji da smo morali uzeti taj kredit! Duga priča... Uglavnom, nas petero u stanu od 48 kvadrata koji nas košta kao da smo u 100! Place pale, troškovi narasli a oni nas tlače s tim CHF! Dobro da smo još u braku...ma, nemojte zamjeriti - jednostavno sam očajna! U tolike smo se dugove uvukli zbog tog kredita a rješenja ne vidim...
Krediti se plaćaju po srednjem tečaju HNB koji se jučer tokom dana nije mjenjao, mi smo mjenjali samo prodajni, naš tečaj, po kojem ne idu krediti. Tako da mi ovaj potez PBZ-a baš i nije ok.
Htjela sam reći da su se jučer plaćali, danas je novi tečaj
ovaj potez pbz treba prijaviti u HNB!
Naime, tečaj je važeći za sve uplate koje nose datum 16.1.
Ako ste došli u poslovnicu banke od koje imate kredit, oni su bili dužni primiti uplatu po važećem tečaj za taj dan.
Druga je priča ako ste došli u RBA poslovnicu iza 14 sati i plaćate kredit u npr. ZABI.. tada te transakcije idu sa sljedećim danom po tečaju od sljedećeg dana.
Također, za Vas ne važe kupovni / prodajni tečajevi jer nemate ugovoreni kredit u švicarcima, već kredit u kunama koji je VEZAN (zaštićen) valutnom klauzulom u odnosu na švicarce. Takvi krediti se prate po srednjem tečaju na dan valute (uplate). - ovdje podrazumijevam uplatu u kunama koja se taj dan preračunava po srednjem tečaju u švicarce
Upravo sam se učlanila u Udrugu Franak. Čim dođem doma popunjavam obrazac za povrat preplaćenih kamata i šaljem u banku!
Skužila sam, mamma san, bez brige! Reći ću mm-u popodne da piše hnb-u.
Deaedi, čini mi se da je tako (iako sam sigurna da su mi u banci prije cca 2 godine rekli suprotno). Moja preplata je u CHF, ono što sam jučer uplatila u kunama je danas 15% veći iznos, vidim na statusu kredita.
koga zanima ovdje može pratiti stanje
http://www.xe.com/currency/hrk-croatian-kuna
Već je na 7.73 :-o
Ajde opustite se i odite se provesti, petak je :Zoki:
nek režemo tanje šnite, ha :lool:
Sve je pod kontrolom!
Pa vidiš da je imao kredit za auto u švajcarcima, ali ga je prodao :mrgreen:
šta će mu kad ima poslovni, i to još s vozačem :lool:
kad je rekao da se građani ništa ne brinu strah mi se uvukao u kosti
baš si nešto mislim,
mogla bih na njuškalo staviti oglas
-prodajem stan, gratis kredit u švicarcima :lool:
a jeste vidjeli neki dan na njuškalu tip prodaje novčanicu od 20 kn za 30 kn :lool:
meni zoki digao zivce, pa sam gledala Yes Prime minister, bar se nasmiljala.
Smije li banka odbiti isplatu u francima ( koje imate na racunu ) ? Moj otac ima nesto sitno i banka mu to odbija isplatiti ?
Kak mu ne daju da digne novce, ne kužim, kaj su mu točno rekli?