skafander, topla deka i super! još ona navlaka za noge i nema da im je zima....
Printable View
skafander, topla deka i super! još ona navlaka za noge i nema da im je zima....
pozdrav!
nova ovdje! rodili smo dva decka u 7.mj. i mi smo imali problema s kolicima.kupili hauck preko interneta 250eura. sportska su i idu od 0do 15kg. dobije si i zimske navlake za nogice. mi smo fuuul zadovoljni. sirina 74. prolazimo svuda! ;-)
ako nekog bude zanimalo napisem i portal.. da ne bude da reklamiram! ;-)
Pozdrav svima,
sviđaju nam se Cosatto Supa Dupa kolica, ali ih nitko u Zagrebu nema na lageru da ih pogledamo :(
Ima li netko od vas koji imate ta kolica jedan dan minutu-dvije vremena da ih draga vidi uživo? :)
Hvala ;)
Mi bi vam ih rado pokazali, ali nismo u Zagrebu...
Drage buduće mame blizanaca.
prodajem kolica TFK Twinner Twist duo + dvije košare+ dvije zimske navlake u smeđoj boji
kolica su stara tri godine, a korištena godinu i pol, očuvana, 4000 kn
Trazi li netko TFK kolica? Prodajem jeftino.
Mi smo imali dobra iskustva s Mclaren Twin techno kolicima. Uska su pa su svugdje prolazila. Sklapaju se u kisobran pa su bila i lagana. Mi smo imali sve one zimsko jesenske navlake. Ako netko takva pozeli a zeli jedna jako uscuvana...nasa su na prodaju.
Naša su kolica za bliziće Mamas and Papas Kato 2 twin. Imamo ih 2 mj...imaju nulti položaj. Za sada nas dobro služe...
Da li netko ima Cosatto To&Fro Duo Pitter Patter kolica? http://www.cosatto.com/explore-our-r.../pitter-patter
Da li osim njih postoje još neka koja se voze u oba smjera a uska su, lagana i dobra za manevriranje? I od 0 mjeseci? Gledali smo Mclaren ali nas je odbilo to što su djeca okrenuta prema van, TFK i ABC design su nam ogromna...
Mi smo mislili kupiti Tako Jumper duo 3u1.
Svim sadasnjim i buducim duplic trudnicama od srca preporucujem Mountain buggy duet. Moji decki imaju skoro 2 mj i prezadovoljni smo. Doduse mislim da ih nema kupiti u Hrvatskoj ali vjerujem da se moze naruciti. Nama poslije Bugabooa za jednu bebu nis nije bilo dovoljno dobro i prakticno a nazalost dupli bugaboo (kojeg smo htjeli kupiti polovnog) nam je presirok za lift (cak smo mislili unajmiti i drugu garazu pa nositi djecu) a i morala bih se misliti ak negdje idem hocu li moci proci. Ovo su najuza (63cm a bugaboo i maclaren su oko 74-75) side-by-side kolica na trzistu i samo 5 cm su sira od npr bugaboo za 1 bebu. Imaju i kosare (koje se onda "pretvore" u sjedala (za bebe koje ne sjede) okrenuta prema roditelju i sportski dio i adaptere za as koje su onda malo jedna ispod druge (mrvicu se preklapaju samo) jer obje skupa sirinom ne bi kroz niti jedna vrata prosle. Veliki su kotaci i idu po svakakvim terenima sto mi je jako korisno a dovoljno su zgodna i sklopiva da smo neki dan s njima i na avion bez problema. Doduse, ako imate jako velike i siroke bebe/djecu moglo bi im biti malo na knap tj nije prostrano kao vecina single kolica ali mislim da je to mala "cijena" za apsolutnu mobilnost s blizancima! Inace, mogu se kao i dupli bugaboo slagati modularno za bebu i dijete npr.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Pozdrav mame,
U fazi sam gledanja kolica i najvise mi se dopadaju Maclaren twin techno. Malo me strah odmah ih voziti u njima, krenula bih od 3 mjeseca. Dobila sam savjet da kupim ta kolica, ali da prva tri mjeseca posudim kolica sa košarom za jedno dijete i da ih u njima vozim! Sta vi mislite o tome? Da li je to uopce moguce, tj. koliko bi dugo se oni mogli voziti zajedno u jednoj košari?
To ti je dobra ideja. Ja sam svoje odmah u twin techno ali sigurno bolje da su u košari, baš skroz na ravnom. Ako možeš posuditi neka sa što većom košarom to bolje.
A BTW sa tim kolicima ćeš izbjeći ono famozno: ajme jesu to blizanci?! ;-)
E bas je ovo i moj problem- ja bi od rođenja uzela Twin techno- legal ti si tako? Jel ti to bilo ok? Kad su ti curke rođene?
Moja frendica je rodila blizance u veljači i od prvog dana ih vozila u njima i vrećama. Ja trebam roditi u svibnju/lipnju pa je to bez vreća- jel to uopće ok?
Naše cure su rođene krajem rujna, 38. tjedan trudnoće i odmah su išle u Twin Techno. Onaj nulti položaj.
Nije to idealno ravno, par stupnjeva je dignut gornji dio.
Mi smo na jugu pa nije tu neka zima jedino bi znala zamest bura e onda su malo vila propuh, ali zabundali bi ih dobro.
A kolica su stvarno izdržljivo, dvije ipo godine svaki dan po 4-8 sati vanka, po makadamu, skalama,uzbrdo i nizbrdo...sa još dodatnim teretom od spize. Ja sam često pomišljala da neće izdržati ali evo smo ih poklonili dalje.
Znala bi zacvilit tu i tamo, ništa šta malo wd 40 ne može riješit.
Htjela sam ja neka više fensy koja možeš voziti jednom rukom ali to nam ništa nije moglo stati u auto bez nekog rastavljanja a za to nisam imala vremena.
ženice moje dali je netko naručivao preko ove stranice kolica
http://bebaci.eu/kolica-za-blizance/
Žuška, ja sam gledala ta duster 3u1 kolica...kao odmah i jaje i kolica, a super mi je izbor boja. Ali na kraju, to jaje mi je jednostavno presumnjivo...uzet cemo maxi cosi jaja nova i maclaren twin techno kolica s njuskala. Nekak mi se to cini najpametnije :-/ a bila sam jako zagrizena za duster, no eto.
gsdjwe se vi nalazite
U zagrebu smo. Kolica preko njuskala (necu jos, za sad samo pratim cijene, ima ih i ok su cijenom), as kak uhvatim u magic baby ili negdje. Necu kupovati nova kolica jer mislim da mi se ne stvarno ne isplati, bolje da se odvezem i pogledam negdje kolica pa ak su ok dam cca 1500 kn, nego da dajem za nova skoro 4tis. Deca ce bit skromna :mrgreen:
Dustera isto ima na njuskalu dosta, pogledaj pa se lako zaletis pogledat ih kod nekog. Ima ih cak i skoro skroz novih po ok cijeni :)
Sybila,
Mislim da si dobro odlučila. Iz iskustva ti govorim.
Dobro, uvelike ovisi o godišnjem dobu kad se bebe rode koliko ćete setati. Moje cure su rođene u 11 mj i prva tri mjeseca nismo nikad predugo bili u šetnji. Šetali smo uglavnom svaki dan, ali dok jedu svaka tri sata nemaš ti puno vremena za biti vani. Prvo dok ih nahranis, pa obuces, pa se jedno pokaka, ili bljucne, pa iz početka...ha, ha, ha, nije da vas plasim, to su sve čari roditeljstva sa blizancima. Na kraju malo prošetas i već moraš doma zbog hranjenja.
Mi imamo Cosatto kolica Supa Dupa. To je kao McLaren Techno, samo po mom mišljenju nekvalitetnija. Ali meni su bila prekrasna i muž je morao u Slo po njih. Imamo 14 mj i još nas dobro služe. Za male bebe imaju skoro ležeći položaj, i one se vole voziti u njima.
Eto, da ponovno rodim blizance opet bi kupila takav tip kolica. Prolaze svugdje, i kad se skupe jako su mala.
Jaja smo posudili.
Žuška - ne moraju biti klasicne kosare kao one kod dustera, dok se mogu spustiti u (skoro) skroz lezeci, to je ok. I imaju dodatni jastuk za glavicu novorodjenceta. Koja su to kolica, stavi link?
S_iva - hvala na savjetu! Termin mi je 5.8. (Imam jos staza za odguliti ) tak da mislim da bude taman za ljeto i jesen, a na zimu ce vec biti malo ojacani i moci cu ih dobro obuci pa se time vodim. Ja sam slucajno naletjela danas na neki uber popust u baby centru za maxi cosi pebble jaja - 30%, otisla i kupila. To nam je prva kupljena stvar. Koliko sam shvatila, popusti su jako rijetko izna 20% pa nisam htjela riskirati, na dvije as sam ustedjela skoro 800 kn. Izlozbeni primjerak, ali sasvim je ok, pregledala, garancija je naravno tu i sve. Ne stanu nam bas u auto :lol: ali planiramo kupiti veci pa onda ajde ok :lol: mislim, stala bi, al moramo siceve naprijed vise povuci, a mi smo visoki i komotni ljudi :mrgreen:
nemamo nikoga za posudbu nazalost :-/
Žuška - pa izgledaju super kolica! Jako slicna ovima kaj sam ja izabrala. Mozes ih koristiti od rodjenja vidim, spuste se skoro skroz :-)
Sybila vidim da ćete vi kupiti Maclaren a bit će ljetne bebe- mene najviše muci jedna stvar- kako ćeš ljeti zaštititi bebe u tim kolicima? Hoćeš ih vezati onim pojasevima? Ne mogu se oteti dojmu da su bebe blizanci premali za to- imam Maclaren kolica za jednu bebu pa znam o čemu pričam.
Moja frendica je imala ta za blizance od rođenja ali oni su rođeni u 2. mjesecu i prvih par mjeseci su se vozili u onim zimskim vrećama pa ih nije trebalo vezati i bili su zaštićeni.
Pliz i ako je netko imao iskustva sa Maclaren i ljetnim bebama da to podijeli sa mnom, ja se jos dvoumim
Gabi - imaju onu zastitu za noge i mislim ih vezati. Iako...te mi je stvari sad malo i nemoguce planirati i zapravo se vodim time da cemo se snaci :-) ak krenem analizirati sve...nikud necu stici :mrgreen: snasla se i moja mama usred rata, snac cu se i ja sada. Kuzim da nisu svi jednako optimisticni i "opusteni" :-)
Dobro, ja malo previše analiziram valjda:) zapravo sam ja odlučila uzeti Maclaren ali su me onda drugi isprepadali s tim kako ću tako male bebe vezati onim velikim pojasevima, kako ću ih zaštititi od sunca i tako to.
Male bebe od mjesec-dva nisam ni vezala, tad su imale 3-4 kg i nisu se uopće micale. Kako ih polegnes, tako ostanu i zaspu.
Kad postanu zivahnije bez problema ih vezes sa pojasevima. Isto kao i u jajetu. Naravno, u jajetu se vežu pojasevima od prvog dana.
E da, za kolica koja kupujete na internetu raspitajte se ima li servis u Hr.
Mi upravo imamo kvar na Cosatto kolicima, kupili smo iz u Sloveniji, a trenutno najbliži servis je u Slovačkoj!!!
Dobili bismo slom živaca da nemamo rezervna naslijeđena McLaren koja su nam kod bake na moru i koja trenutno koristimo.
Vec dva mjeseca analiziram sva postojeca twin kolica i jos ih nisam kupila :-(
Svaka imaju nesto za i nesto protiv...
Najprije sam eliminirala vlakic.
To mi se nikako ne svidja.
Potom su ispala iz igre ona koja nemaju potpuno ravni polozaj i kosare koje se mogu vaditi jer ce mi one sluziti kao krevetic prvih par mjeseci dok budemo putovali na vise dana do rodbine koja je sva van naseg mjesta stanovanja.
Na kraju sam ipak svela knjigu na dva slova i dvojba je bila
- Bugaboo Donkey Twin i
- Tako Jumper Duo 3u1
Bugaboo su dosta skupa, ali da su u tu cijenu ukljucene autosjedalice ipak bi ih uzela jer mislim da su najbolja ovako mislim da cu ipak uzeti Tako Jumper Duo 3u1jer zadovoljavaju najvise uvjeta iako im je mana sto su najsira.
Nama roditeljima ce biti problem sirina, ali ako trazimo nesto pozitivno bebama ce biti najkomotnije :-)
Eto sve sam lijepo rasclanila jos da ih konacno i narucim prije nego rodim...
Ima li kod nas ova kolica http://www.pikolin.si/hr/blagovne-zn...rice&view=list
Znam da ih ima u Slo, kupili su poznati. Mogu se i košare i AS uzeti s njima.
Citajuci razne oglase cini mi se da kolica uopce nisu potrebna - u svakom oglasu pise - kao nova, jako malo koristena - :-) :-) :-)
Evo da se javim povratno :mrgreen: kupljena maclaren kolica, polovna, za 40% originalne cijene. U stvarno jako dobrom stanju, neki dijelovi cak nisu raspakirani, sluzila su kao kolica kod bake i djeda kako sam shvatila. Bas sam ih upecala :mrgreen:
Rastavila, sastavila, vozila po stanu, muz bio skeptican oko vrata, ali prolaze s cca 20cm lufta. Imaju lijepe seat linere, a kad sam im cijenu pogledala, skoro pala sa stolice - 260 ili 310 kn /kom kod nas u trgovini! Na ebayu su po 20 dolara isti takvi.
Jedino nam u auto ne stanu nikako. Nekako smo ugurali as, ali kolica nema sanse. Sad kupujemo novi auto, koji nam ja bih rekla fakat treba jer mi se nije toliko svidjela ideja da je jedna beba na suvozackom, a druga iza nje, a jos kolica ne stanu nikako (ne bi stala niti ne-kisobran kolica).
Gabi, sto si ti na kraju odlucila?
Mi smo kupili bugaboo donkey i to smo upecali da bolje nismo mogli- Baby centar je imao jedan izložbeni primjerak, kao stari model koji ima kraće kroviće od ovih ful novih modela i ispustene gume od stajanja u dućanu i koštala su nas sa svim dijelovima cca 5000 kn. Inače su nova preko 10000 kn a na njuškalu se prodaju za 6-7000 kn rabljena. Uglavnom ja prezadovoljna iako ih jos nisam vidjela uživo jer sam u bolnici:)
I super za maclarenice, super ste prošli:)
Uuu stvarno ste odlicno prosli! :-)
Ajde da i ovdje ostavim traga....
Mi se vozimo u TFK Twinner Twist Duo. Kolica smo kupili preko njuškala, rabljena, nisu bila puno koristena (zaista, u oglasima uglavnom pise da su kolica malo korištena), ali ih zato mi od početka maksimalno koristimo.
Kupili smo komplet s košarama i do 6 mjeseci smo ih tako vozili. Košare su manje od onih za jedno dijete, ali dovoljno velike, čvrste, bebe su zaštićene. Mi smo šetali svaki dan, barem jednom dnevno. Omela bi nas eventualno kiša ili gusta magla. Čak i po najnižim temperaturama, dečke bismo lijepo zamotali u dekice i spavali bi po dva sata u šetnji.
Od šestog mjeseca prebacili smo ih u sportski dio. Još uvijek vole zadrijemati u kolicima. Čitala sam da se sportski ne može skroz dignuti....a ne znam, meni je u redu i dovoljno ovako uzdignuto...ne sjede ko u raketi nego komotno. Moji se ne bune. Sjedala su široka i udobna.
Kolica su zapravo super jer imaju velike gumene kotače (mogu se pumpati, a i probušiti, naša je suprug dvaput otpao, ali mi idemo po šumama i gorama). Mi ispred kuće imamo kamenčiće i s njima bez frke vozimo. Super se okreću, može ih se voziti jednom rukom (a drugom npr pričati na mobitel ili jesti kroasan :D )
Jedini je minus što su velika pa ih je nezgodno stavljati u auto, ali to je tako s kolicima za blizance. Imala sam i za prvo dijete velika kolica i praktički su mi jednako mjesta zauzimala u haubi.
Uz njih smo dobili i adaptere za autosjedalice maxi cosi, ali ih nismo nikad koristili na taj način, nismo imali potrebe jer smo svugdje vozili košare koje se lako montiraju. Isto tako imamo i prečku za sportski dio, ali sam ju skinula jer mi je lakše staviti ih u kolica bez nje.
Uglavnom, kolica su super, baš ih maksimalno koristimo.
Prije mjesec dana (dečki sad imaju 10 mjeseci) kupili smo kišobranku Brevi B Twin (mislim da se tako zove). Isto njuškalo, dobro očuvana, ma vidi se to iz slika, a meni par reckica tu i tamo ne smeta, ogrebat ću ih i ja. Uzeli smo ju za grad. Lakše stanu u auto, lakša su sama po sebi, dovoljno čvrsta jer je konstrukcija aluminijska, naslon se ne spušta skroz, ali dovoljno da odspavaju ako smo u šetnji, ne drndaju....za asfalt super, ali za zahtjevnije terene nisu. Da nemam pred kućom teren kakav imam, vjerojatno bih sada koristila samo kisobranku.
Eto, možda moj osvrt nekome pomogne.
I da, ako imate bebe koje se ne žele voziti, nije do vas. Moja prva se nije dala u kolica, a njih dvojica obožavaju vožnju.
Drage mame trebam pomoc. Trudna sam s blizancima i gledam koja kolica kupiti. Svidaju mi se Pegperego kisobran kolica za blizance ali favorit su mi Cosatto To & Fro Duo. E sad zanima me mize li se u Hrvatskoj kupiti Cosatto kolica jer nigdje ih nisam nasla. I ako ima netko iskustva sa Cosatto kolicima i skroz malom bebicama kako to funkcionira u kisobran kolicima? I sto mislite jesu li bolja opcija Cosatto ili Peg perego s obzirom da imam osjecaj da kod peg perega kolica ne idu do kraja u nulti polozaj. Ispricavam se na dugackom postu. Puno hvala na bilo kakvoj informaciji.