joj prosti...zamijenila sam juricu....s drugim....stvarno mi je žao oprosti.. :(
Printable View
joj prosti...zamijenila sam juricu....s drugim....stvarno mi je žao oprosti.. :(
Pozdrav svima i hvala na čestitkama! Moja Simona od kad je napunila godinu dana kao da ju je netko okrenuo za 180 stupnjeva, neće više vježbati i na sve protestira, ak nešto nije odmah samo plače.
Mene zanima, ak netko ima objašnjenje, urodinamika nam super i pelena suha kroz noć i jutro al od kad nam je dr povećala količinu ditropana sve je palo u vodu, nema šanse da je ulovim. Da li se to meni čini ili treba neko vrijeme prilagodbe?
Vidim moram se ispričati...ispadam neskromna , a nije tako ni izbliza.Isto sam Bogu zahvalna za svaki njegov osmjeh...samo mislim da mu ne znam ispravno odgovoriti na pitanja.
I mi imamo i većih problema od hodanja...sve je u tijelu povezano i uvijek se bojimo te "tempirane bombe", ali istovremeno znam da se ne smijemo bojati i da se Bog za sve pobrine (ovih me dana zaista nadahnjuje i VJERA mi je JAKO VELIKA ).Danas ja nekoga tješim,sutra netko mene tješi i tako je to sa nama...
Posudila sam si danas knjigu Jespera Juula pa ću valjda nešto naučiti...
Posudila sam i Majda Rijavec/Dubravka Miljković:"Tko su dobri ljudi?" ( bit će novih izreka :* )...i čitam ja tu nešto o nekom skladatelju iz te knjige i smijem se ,a kaže Fran:"Šta se smiješ pojačaj mi ovu pjesmu iz Pokoja-nevjerojatna povezanost...
Jooj ti crtići...više neće ni vježbati bez njih...pretvorit ćemo se u crtiće!
Ništa, vidim ja da vi slabo pišete...baš mi već fali Draženka :heart: :coffee: :bye:
Nataša, nama je prije isto bilo dobro kroz noć i ujutro,a poslije je znalo pobjeći.Kao da više kasnije nije djelovao Ditropan,ali otkad ga imamo i poslijepodne sve je ok.Koliko joj mg sada daješ,a koliko si prije? :love: :heart:
E, ja nisam normalna s tim kavama;danas sam i tursku i ness pila odjedanput... :lol:...
Vježbači Vojte,koliko puta dnevno uspijete odvježbati?
Slabo pišete...kako ste?...gdje ste? :cekam: :raspa: :roll: :bye: ...
Joooj,gledam ove svoje smajliće...stvarno sam pretjerala.Svi ovi su ok osim onog što rašpa nokte.Ja ne rašpam ( sve sam pogrizla)...pozdrav Beatuy salonu Pauli!Tatjana eto ti reklame (nekak sam sigurna da i ti ovo čitaš pa nema smisla da i tebe ne pozdravim)...sad znaš zašto me nema! :lol:
Cure stvarno nema smisla da se dopisujem sama sa sobom...Draženka daj napiši kako je bilo u Lourdesu...zvala sam te ,ali tebe nikad nema doma...čula sam da ćemo zajedno na Goljak ...:heart: :coffee: :*...pa sam sretna!
Kaj da ti velim,neznam više kaj pisati...Toliko se toga odvrtilo u mom životu u par mjeseci da zapravo uživam u ovom zatišju. 7-15 posao,nije loše,nema one negdašnje nervoze,malo drukčije na to gledam. Doma su se stvari posložile,tata i Eni su se super snašli. Znam da je glupo,ali bilo je vrijeme kad sam bila i malo ljubomorna na njihov odnos. Kaj da vam velim,falila mi je moja mala mišica,naš tempo... Vježbanje, kateterizranje,igra,kuhanje,sve su preuzeli. I jako su se dobro snašli,sad se smijem onom mom strahu kako će im biti bez mene. Briga zbog otkaza je nestala,mirnije spavam. Sad pribavljamo nalaze za komisiju na Centru. Imali smo mali okršaj sa logopedicom u čakovečkoj bolnici...valjda je žena mislila da me treba podsjetiti da je svijet šugav i okrutan...meni je na telefon prilikom naručivanja rekla kakva sam ja to majka pa sam svoje dijete ostavila i otišla raditi, a muža je poslala van iz ordinacije jer su kasnili,a oni su ju ustvari čekali pred vratima na kojima piše NE ULAZI BEZ POZIVA. Ovaj sam se put stvarno zainatila...tri godine takvih sranja mi je malo previše za moj mentalni sklop. Prijava ravnatelju, savjetu za zaštitu prava pacijenata,županijskom i u Ministarstvu. Kad prođu rokovi pišem pravobraniteljici za djecu i ministru. Fakat više nemam tolerancije na budale,nemam.
Pozdrav svima.MANUELA što se tiče vježbanja po Vojti,ja ti Stjepana ciljano vježbam dva puta dnevno,a treći put kroz igru(posjedanje,istezanje tetuva i stopala,...)zadnju godinu dan on sam traži da vježbamo,baš smo sad završili s vježbama i na miru gleda tv.kod nas pada kiše pa ne možemo van,ali jedva čekam da prestane i da idemo u šetnju.nego,htjela sam reći da po mom mišljenju nije važno koliko ćete puta dnevno vježbati,već da to bude učinkovito.
što se tiče pisanje,tj.ne pisanja na forumu,mislim da smo se svi malo povukli u svoju intimu,inače mogla bih pisati svaki dan jer se uvijek nešto događa,ali ne želim druge opterečivati svojim brigama.,a kad smo već kod toga,nam je urodinamika prije dva tjedna bila loša,nija nam jasno kako i zašto,pa ćemo je ponovno raditi za dva-tri mjeseca,najvjerojatnije je popustio botox.kod nas je sve nešto naopako,kod je valjala urodinamika imali smo urinoinfekcije,sad urodinamika loša,a više od tri mjeseca nema urinoinfekcija.navodno se botox počeo davati i u Mariboru,ima li tko kakvu informaciju naka mi javi,jer ni dr.Cvitković nema baš puno više informacija nego ja.
MIRJANA sretno na poslu,mene je moj sin neki dan pitao zašto ja ne idem raditi,odgovorila sam da je on još malen,kad naraste mama će ići raditi.šta mu drugo reći.Sve vas pozdravljm :love: ,muž mi je skuhao kavu :coffee: a Stjepan upozorava da je vrijeme za kateter .
Hvala cure sad znam malo više!Imam ja u Sloveniji sestričnu pa ću se malo raspitati oko toga u Mariboru.
Draženka... :cry: :cry: :cry: , pa gdje si... :love: :heart: :coffee:
Samo da pitam....Ima li tko iskustva...Samo odjednom mi frana počne bolit glava i smiri se za par sekundi.
totalno me strah.da li je netko od vas kod nekog drugog dobrog neurokirurga,a ne kod Miklića;on je na produljenom vikendu?,nema ga do 29.?stvarno je vrlo bitno ono "pumpica je kriva za sve".ma znate da mi je već muka od svih tih doktora kao i političara.glavno da ona gđa. iz BJELOVAR što je operirala tumor na mozgu ima tamo prednost,a mi jadnici...gdje više da idem kod doktora sa djetetom.vrlo rado bih pomogla drugima kad bih znala pomoći sebi,ali kako kad je cijela ova država izgleda otišla k vragu.samo naklapam više u ništa nisam sigurna i malo kome vjerujem...preostaje nam da se molimo Bogu i vjerujemo da ima dobrih ljudi kojima veliko hvala!
bog Manuela,možda bi bilo dobro da Frana odvedeš na fundus kod očnog doktora.ja sam znala otoći sa Stjepanom tamo kada mi ne bi nešto bilo jasno,naravno kod privatnika,jer se odmah dođe na red,pregled košta oko 50 kn,a iz njega ti se kroz oči vidi pozadina mozga,ako nešto nije u redu s neurološke strane vidjeti će se iz tog pregleda.Mom se Stjepanu nije nikad tako nešto događalo,ali recimo znao je imati dosta raširene zjenice iliotečenu fontanelu dok je bio mali pa nas je neuropedijatricaiz Požege uvijeek slala na te preglede,a i sama odem ako mi je nešto sumnjivo.A čuj Manuela i ove promjene vremena možda utjeće na Frana.puno pozdrava
Ma to se desilo jutros kada se probudio,dopuzao je u dnevnu i počeo vrtiti glavicu,a i još neki dan dok smo malo plesali.Možda mu se likvor preko noći zadržao gore...ne znam.Budem probala otići na fundus samo ne znam gdje :no:
Hvala i pusa Stjepanu...neću više biti dosadna. :love:
Manuela,kako ste danas?
Dobro je! Danas nismo imali takvih ispada ! Nadam se da više i nećemo!
Sve Vas volimo...pozdrav!
pozdrav svima,danas sam razgovarala s mamom čija kćer već 30 god.ima pudenz i prvi put su se prošli vikend pojavili problemi.počele su joj vrtoglavice i povračala je,navodno je pumpica povukla previše likvora.stanje se smirilo,nisu ništa dirali,ostala je na promatranju...zamisliti ,stavila je pumpicu prije 30 god. i uvijek je sve super funkcioniralo,to je sreća
DRage moje mame! mene stvarno dugo nema na našim dragim stranicama.Evo vratile smo se ja i Antonela iz Lurdesa I Fatime i bilo nam je predivno,mislim da svatko tko je vijernik mora tamo otići vijerujte mi Lurd je nešto što nije zemaljsko.Na tom putu Antonela je bila zaista predobra no želim nešto drugo podijeliti sa vama.Stigli smo u Lurd oko 19 sati većerali smijestili se i u 21 sat ja sam Antonelu iskateterizirala i dala joj terapiju tako ako zaspe da je dobila sve što treba, jer je naš svećenik ai naša želja bila da se idemo pokloniti MARIJI.Došavši do špilje natočila sam Antoneli pola litre vode iz špilje i ona je to popila do dolaska u hotel. TO veče više ju nisam kateterizirala.Ujutro sam je probudila oko 8 sati i pripremim da ju idem kateterizirati no bilo mi je čudno što je pelena mokra jer Antoneline pelene su sve suhe stavim jedan kateter ne izlazi ništa urina, izvučem ga stavim drugi opet ništa kaže mi dijevojka pored mene na krevetu teta Draženka ali Antonela ništa ne piški, Ja ko nevjerni toma stavim i treći kateter i opet ništa klekla sam i rekla MARIJO dali je to neki znak koji mi daješ ja sam uvijerena da je ja Antonelu i dalje kateteriziram ko i prije i neki će reći da sam fanatićna no pedijatar mi je rekao da sa medicinskog stajališta nema objašnjenja a i sestra Vesna mi je rekla isto no svakako ću poprićati i sa prof. Cvitković. Draga Manuela molila sam se za sve , za svu dijecu za našu osobito za liječnike sestre za nas roditelje da imamo snage i da naša dijeca imaju snage.Bilo me je stah puta jer mi smo prevalili 7000km tamo i nazad i prošli pola europe no doslovce 50 tero ljudi koji su putovali sa nama rekli su da je Antonela Krist na tom putu i da su svi na velikom ispitu prije nego što dođu pred gospu. Eto ja se raspisala ali sve mi se još nije sleglo a nadam se da se vidimo na goljaku.javascript:emoticon(':saint:')
Draženka,hvala Ti što si molila za sve!Divim se tvojoj hrabrosti...težak je taj put u autobusu nama,a gdje ne dječici.Ali Bog je Taj koji nas sve vodi i daje Snagu!
Takva mjesta su zaista posebna.Ja sam bila na Monseratu (kad smo bili na maturalcu) i bilo je neopisivo lijepo u tim planinama.
Sva ta mjesta su tako puna Duha Svetog...Snage prirode...nečeg beskonačnog...nečeg vječnog...
Nadam se da se vidimo na Goljaku :love: !
Napokon smo riješili problem s mokrim pelenama, a što drugo nego bakterije. Sad je ok. Prije smo uzimali 1mg, sada 1,25mg. Dajte mi napišite što dajete djeci piti da taj urin barem dva mjeseca bude sterilan. I koliko često ispirete mjehur?
Drage majke!Antonela ne reagira pretjerano na ništa mi stalno imamo nešto malo bakterija i kad pije brusnicu ili aloaveru isto no nedugo samo od sebe urin sterilan primjetila sam da kad ne nosi pelenu da sa urinom nema problema pa sad smo bez pelena osim kad je hladno jer su joj stalno suhe ali pije samo vodu znam joj dati sokić no ona iza toga traži vode jer je žedna.Manuela moja u Monseratu je predivno to sve trebaš doživjeti na Goljaku se vidimo u ponedjeljak jer se u nedjelju u noći vraćamo iz Međugorja pa sam tražila da dođem u ponedjeljak.Rekla sam da ove godine idemo u Međugprje jer ja nisam nikad bila a stalno me nešto tjera da odem i to sam si zacrtala prije nego što sam znala da idemo u lurdes jer to uopće nismo planirali ni u snu a eto valjda marija i dragi bog zna kad treba tko od nas doći ka njoj. Znači vidimo se javascript:emoticon(':D')imati ćemo vremena za razgovor uz kavu baš se veselimjavascript:emoticon(':love:')
Pozdrav svima.Dragi moji može li mi tko odgovoriti ima li iskustva s novim načinom naručivanja na Šalati,radi se ,za one koji još ne znaju,o naričivanju putm e-maila ili faxom.naime,prije dva tjedna faxom sam poslala uputnicu i sve potrebne podatke za kontrolu kod dr.Đapića ,a još mi nitko nije javio termin.koliko se dugo čeka da se dobije termin,zna li tko... :?
jesi ostavila broj telefona na koji te mogu kontaktirati ako nisi uzalud ti trud a ako si se naručila meilom odgovoriti će ti jeste vi dobro, zašto se ne registriraš na feysu da možemo čavrljati
javascript:emoticon(':*')
:raspa: Da,i ja već čekam dva tjedna da mi odgovore a nisam im napisala kamo da me nazovu. Hvala cure,idem još jednom faksirati.
Nataša,da li unosite dovoljno tekućine?Meni su stvarno dobre Cranactin kapi od brusnice;ustvari mislim da je dobro bilo što samo da nije slatko(neka su napitci više kiselkasti).
Draženka,sjetila sam se kako smo pričali Crvenkapicu sa tetom Koviljkom :oops: .Znaš da mi pričanje nije jača strana;jednostavno zablokiram;ali zato sve intenzivno osjećam i proživljavam...ti ćeš pričati,a ja ću slušati.Veselim se Goljaku!I piti ćemo kavu sigurno :love2:.I Fran se veseli Goljaku i društvu!
Anita,ja sam Frana naručila e-mailom.Moraš poslati mail sa imenom,prezimenom,adresom i zadnjim nalazom ili uputnicom za pregled na Predbilježbe.ORT@kbc-zagreb.hr i u roku dva-tri dana dobiješ odgovor.
Ma to naše zdravstvo je stvarno koma.Bila sam ja i tamo direkt na šalteru da se naručim pa su mi rekli da nemaju još termine za sedmi mjesec.Ne znam samo zašto onda govore da se može naručiti na šalteru,a kada dođeš tamo ne može.Uopče ne znam kako se naručuju stariji ljudi koji nemaju kompjuter (prestrašno).
Nama je puknula ortoza u petak i jučer smo ju nosili na popravak; sada smo bez ortoze do daljnjega ,iako smo već imali pravo na novu ne mogu ju dobiti bez ortopeda ,a kod njega možemo tek sredinom sedmog mj.Onda će biti dobro ako dobijemo doznaku za novu ortozu koju ćemo morati čekati da nam izrade dok prođu godišnji.Tako da nema šanse za novu ortozu prije jeseni,a imali smo pravo za proljeće...može li se van iz tog začaranog kruga? :cry: :nope: .Tko će to razumjeti i kome da se žalim...Fran bi hodao,a bar dva tjedna ništa od hodanja.Trebali bi imati barem dvije ortoze,a ne jednu.
Da sve bude još bolje jučer nam pukla guma na autoputu,a već četiri dana zaredom ja gubim ratkape sa auta ( četiri sam ih izgubila pa neke i pronašla),ali dobro nedam se...mora proći i takav ružan period.Mora nakon kiše sunce,to je zakon prirode :love:
Pozdrav,što se tiće Šalate dala sam im sve podatke,ali ću kao Mirjana još jednom ponoviti cijeli postupak,pa se možda jave...
Ne znam šta svi nešto izmišljaju,kad se naručivalo telefonom uvijek je bilo zauzeto,zvala sam po mjesec dana da bi stupila s njima u kontakt,a sad kao nerki bolji način pa opet problemi s naručivanjem.
Draženka mi smo ti na facebooku,registrirani smo pod ivicinim imenom...
A sada kužim zašto Vas nema ovdje,pa vi ste svi na facebooku!Ja nekako nisam za tamo.nemem pojma zašto,jednostavno nisam.
...ma Draženka krivo sam napisala nije teta Koviljka nego Koraljka i baš mi je ža što je više nema tamo.Možda bi se i ja naučila pričati...Ostala mi je u sječanju ona priča o seljaku što nam je pričala.Uvijek je se lijepo prisjetiti... :love:
__________________________________________________ __________...kad ti život da limun napraviš limunadu...(tako nekako)!
Očito su se opet nagomilale bakterije, isprala sam mjehur i već je bolje ali popodne pelena uvijek mokra. A što se tekućine tiče više preferiram vodu. Na zadnjoj kontroli dr nam je rekla da i smanjimo unos tekućine kako bi ostali suhi popodne :? I pitala sam za taj cranactin, rekli su mi da onda djeluje samo na E.coli a ostale se razbuktaju.
PS. bili smo na kontroli kod dr Bojića, slao nas na mjere pokretljivosti i sve 5. Dao nam je ortopedske cipele i ortoze za noć za svaki slučaj. Baš je bio ljubazan.
Do sljedećeg čavrljanja, lijep pozdrav svima!
Citiraj:
Mirjana S. prvotno napisa
Bog Mirjana jesu li ti šta odgovorili sa Šalate.Ja sam im ponovno sve faksirala u četvrtak,ali odgovor još nisam dobila,niti su me nazvali,niti poslali e-mail.poludjet ću.......
Jutros smo Stjepanu na vježbama izvadili krpelja,sada pet dana mora piti sumamed.navodno su krpelji jako zaraženi i najbolje je popiti antibiotik,nemem pojma odkuda se stvorilo to stvorenje,sinoć ga nije imao,a jutros mu je već bio zakvačen za vrat.Pedijatrica mu je to lijepo izvadila,ja bi to sigurno smrljala....
e da Stjepanu je nalaz urina super,urinokultura sterilna,ne mogu vjerovati da imamo već nekoliko mjeseci dobra nalaze.
Pozdrav svima :heart:
Još nas nisu zvali za termin,zbilja je to čudno.
Pa stvarno ne znam šta da radim,za tjedan dana mi ističe uputnica.Pokušati ću večeras napisati e-mail,možda upali to,pa to je za p........Mirjana kako ti je na poslu,snalazi li se suprug sa malenom
Napokon stigao termin za Đapića:11.11.2009.
Od slanja faxa 16.6 do kontrole 11.11. proći će skoro 5 mjeseci.živjelo naše zdravstvo :evil:
evo da se i ja konačno javim. moj je Jurica prvi put pomjerio nogama,mislila sam da mi se priviđa ali poslje toga je još nekoliko puta to napravio,idemo na vježbe i prvi smo put dobili stimulacij(do sad nije zbog epi napada)i super uspjet ćemo mi sve,tako sam sretna zbog toga. sad je bolan ima temperaturu..... pozzzzzz svima i jednoj malo curici koja još nikako nije bila kod kuće SARA MARIJA INJENOJ MAMI KLAUDIJI mislim na vas..... :heart:
Ćao moje drage mame!Ništa vas nema kaj ste svi na moru osim nas mi se još pacamo na kontinentu a uskoro se valjda budemo malo ohladili. Kaj ima novoga kod svih Vas, kod nas sve po starom jedino ja novo da smo radili EEG i bio je savršen neuropedijatrica je bila prezadovoljna i kaže da je Antonela jako narasla i da se promijenila da je prava curica. Pričala sam sa njom o liječnicima iz Austrije i nemreš vijerovati rekla je da je ona tu za svaku suradnju sa njima i da će mo se sve dogovoriti kad se vrati sa godišnjeg tj. da se poveže sa njima.A pločica koja nam je naručena hitno 27.03.2009. još nije stigla na rebro kad će nezna se. Neuropedijatrica nam je rekla da najbolje da idemo kod Đapića jer da sa Antićevićem nekaj ne štima da ni oni kolege sa njim nemogu razgovarati i da se i ostali dosta žale na njega tak da vijerojatno krećemo kod đapića. Iva kaj je sa tobom kaj se ne javljaš kak su ti dijeca kak je Laura. A ti Manuela neki dan se Antonela sijetila za Frana i stijepana neznam od kud ih je iz memorije izvukla. Ispekla sam javascript:emoticon(':love:')štrudle sa jabukama pa ste svi pozvani javascript:emoticon(':shykiss:')pozdrav i pusa od nas Sakaća.javascript:emoticon(':coffee:')
Da,malo smo se stišali,ali nekak to ide globalno,svaka u svojoj svakodnevici...Udruga pomalo nešto radi,javljamo se na raznorazne natječaje za novčana sredstva (još nam fale novci da otplatimo putovanje dr. Cvitković), Ivana radi na osvješćivanju HZZOa o novim vrstama katetera i stvarnim količinskim potrebama nasuprot onima iz Pravilnika,itd. Forum na stranici još ne radi,CARNET nas očito jako mrzi,izgleda da ćemo mijenjati server. Fali nam malo ljudske snage, da se sirovo izrazim,pa ako netko ima volje i ideja što raditi...Došle smo do ideje nabavke bicikla za djecu iz udruge,posebnih, sa kombinacijom pogona ruka-noga,pisali smo RTLu,pa ćemo vidjeti.
Ja sam se malo uljenila,krivim posao za to,ne ostaje mi puno energije...nemam volje upaliti kompjutor kad sam doma,nemam volju za ništa. Jel to ono što se zove fjaka?Ostali su mi i oni ispiti na koje sam nadobudno krenula prije posla,imam još neku obaveznu specijalizaciju na poslu,a padam u depresiju kad izračunam koliko bi mi nakon svega ostalo vremena za Eni...Imam puno telefonskih brojeva mami koje sreću moji prijatelji,rodbina,kojima sam obećala javiti se,čuti što mi imaju savjetovati,a jednostavno mi je lakše ostaviti to za neki drugi put.
Dobra je vijest što se Eni počela dizati uz namještaj. Ne stoji kako treba,ali i ovo mi je puno. Ne tjeram ju na stajanje,sve se odvija u tempu koji joj odgovara. Dobili smo termin za kontrolu kod Đapića,16.11. Anita,sve sam navijala da i mi dobijemo 11.!Tražit ću ga ortoze za stajanje,neću izaći bez preporuke,vikat ću ako treba. Počeli smo dobivati pelene na doznaku,a moram se raspitati kako se dolazi do kolica,izgleda mi komplicirano,ima neka caka kada se propisuju prvi put. Slijedeći tjedan šaljem HZZOu zahtjev za 5 katetera dnevno,istopile su nam se sve zalihe,a bome ih neću kupovati.
Trebam savjet...počela sam gospodični uređivati sobicu. Htjela bih da ima mali stolić i stolicu/foteljicu,za crtanje itd. I sad neznam gdje da nađem nešto nisko za sjediti,a da ona može sama upuzati u to. Nešto najsličnije našla sam ovdje http://nakup.pikapolonica.com//delta...95907693101029 ali bih svejedno htjela čuti savjet od vas.
Evo i nas,još smo uvijek tu...malo radimo,malo odmaramo...
Svašta nam se izdogađalo kako se nisam javljala.Bili smo kod Antičevića (čekali 44 sata ).Uvijek se nadam da će sljedeći puta biti bolje,ali nikako...
No sve u svemu nakraju sam bila sretna da smo dobili doznake za ortozu jer sa moglo desiti i da nismo.Baš moram ući unutra i reći da ne mogu čekati inaće ništa.
Kupili smo bazen i Fran se kupa i uživa,još samo da nabavim pijesak.
Što se tiče stolčića ja sam dala napraviti Franu drveni i platila oko 300kn,a ima i u idi didacti raznoraznih foteljica i stolčića,ali tamo je sve skupo.No vidjela sam po trgovačkim centrima i onih foteljica kakve smo i mi imali dok smo bili mali ( one kockaste od stiropora ).Draženka vidimo se na Goljaku. :love:
bok društvo evo ija da se javim nakon dužeg vremena.kod nas je više manje sve isto jedino što sada idemo na vježbe u slavonski brod a ne kod polovine i novost je i to da nam je mjehur i bubrezi u dosta dobrom stanju pa tako da je profesorica zadovoljna i kontrola je za 1 godinu zar to nije super?Majo javi mi gdje sada idete na vježbe.pozdrav
Zasto ste odustali od Polovine? Moja Marija ima četiri i po godine i mi smo u Polovine od šestog mjeseca njenog života. Marija hoda (ne idealno) i svaki dan je sve bolja, a Polovina je u vježbama dosta pomogao!
polovina je odličan i meni je jako žao što smo morali prekinuti vježbe ali financijski više nismo mogli izdržati,a nitko nam ne pomaže svi kukaju zbog recesije.u 1 godini postigli smo puno rezultata ali eto uvijek je u pitanju taj "NOVAC",nadam se da će nam netko pomoći pa onda ćemo sigurno nastaviti terapije kod polovine :saint: :saint: :saint:
evo drage mame da se i ja javim...škola je počela pa snjom i nove obaveze, na vježbe smo išli u vukovar dva i pol mjeseca,moram priznati isplatilo se a sad idemo tj.u ponedjeljak idemo u lovran kod nekog dr.mileusnić ili tako nešto pa da vidimo šta i kako dalje,ja sam htjela ortoze za stajanje ali prvo moramo tetive srediti.....koliko vidim da vas ima puno na facebook pa i ja sam tamo pod svojim imenom ´(maja) lijep pozdrav..... :heart:
Forum na službenim stranicama udruge napokon radi!!!!
Vidimo se tamo!!!
http://www.spinabifida.hr/index.php/forum
Pozdrav!!!Napokon sam našla polovično temu koja me zanima,pa molim mame ili nekoga tko ima sličan problem da mi pomogne da shvatim što je točno TETHERED CORD SYNDROM.Moja curica je rođena sa laganim otvorom na trtici i "kožnim privjeskom" koji je ubrzo osušio se i otpao.Nedugo je iz tog otvoriča provirio crveni vršak,nalik bobici..nazvan hemangiomom+lagani otok pod kožom.Napokon smo došli na MR i na prvi pogled rečeno da je Spina Bifida Occulta.Nakon pregleda neurokirurga i MR saznajemo da ipak nije SB,da se radi o gore navedenom sindromu TCS.Sve što znam,znam iz članaka na netu.Molim tko zna da mi se javi.Dali dolazi do komplikacija u hodu,mokrenju...Moja curica sad ima 14 mj,prohodala je samostalno s 12mj,nikakvih problema do sad nismo imali.Molim vas zapomoć i savijet!!! :heart: Hvala!!!