Držim ti fige <3 Nadam se da će nam se objema uskoro ostvariti želja.
Tražit ću i savjetovanje u Zagrebu. Pokušat ću otići kod liječnika koje je preporučila mama_28.
Printable View
Držim ti fige <3 Nadam se da će nam se objema uskoro ostvariti želja.
Tražit ću i savjetovanje u Zagrebu. Pokušat ću otići kod liječnika koje je preporučila mama_28.
Goldie, sad sam tek pohvatala sve postove.
Za stitnjacu ne postoji cvrst konsenzus, ali vecina se drzi preporuke da je za prvo tromjesecje bitno da je tsh ispod 2,5 i drugo i trece ispod 3,5. S druge strane, Ameri su nesto restriktivniji i traze da je tsh prije trudnoce 1-2 i da se takvim drzi kroz prvo tromjesecje, za dalje isto manje od 3,5. Ali treba uvijek kontrolirati i fT4 koji bi trebao biti u referentnim vrijednostima (ima vise razlicitih testova kojima razni laboratoriji odredjuju pa treba pratiti da je ok za taj laboratorij). Prati se zato jer tsh "spustas" terapijom levotiroksina pa time dizes fT4 zapravo. To su sve fini mehanizmi i treba biti oprezan. Nadam se da ces naci odgovore koje trazis i sretno dalje!
Dobro jutro...evo mene.
Kiretaza obavljena u utorak, sve je proslo ok...nadam se. Naime kako sam usla u statistiku onih 10-15% trudnoca koje zavrse sa blighted ovum, tako sam usla i u statistiku onih 10% koje ne krvare poslije kiretaze (ima li jos koja statistika u koju mogu upast :neznam:). Rekli su mi da se to desava jer se usce maternice odmah zatvori i proci ce nekoliko dana da se opusti i da pocne M. Ima li koje takvo iskustvo medju vama?
Sad lezim, odmaram. Boli me poprilicno, recimo kao drugi dan M, i nadam se da ce uskoro krenuti.
Hvala vam svima na podrsci, ljubim!
Drago mi je da je dobro proslo i nek sve dalje isto tako bude!
Moje iskustvo je totalno bezbolno i krvarenja nesto prva 2-3 dana, iza toga jos neko vrijeme nesto kao lohije poslije poroda. S tim da mi nakon 2 tjedna na kontroli oba puta nije bilo sve jos cisto nego sam jos po tjedan dana pila Ergometrin pa kontrola uzv i onda je bilo ok. I M iza toga dosla kroz 4 tjedna uredno.
Drzi se dalje...
Iva, drago mi je da je sve dobro proslo.
Moje iskustvo nakon prve kiretaže u Petrovoj je ta da sam jako oskudno krvarila, skoro nista i 6 dan nakon kiretaže sam malo jace prokrvarila, i tako trajalo 2 dana i 8 dan je bilo nesto prestrasno, krvarila sam da se to nije zaustavljalo, otisla na hitnu, rekli mi da ili mogu ostati u bolnici do sutra ili da dođem sutra ujutro....rekla sam da cu doći ujutro naravno, i po noci prokrvarila nesto strasno ( to nije stajalo doslovno ), otisla na hitnu u 4 ujutro i zadržali me. Navodno su tek tada vidjeli ostatak posteljice, iako se dan prije nije nista vidjelo. Opet me kiretirali 9 dan nakon kiretaže ali na nalazu phd od te druge kiretaže nije bilo ostataka posteljice, tako da su me vjerovatno bzvz kiretirali drugi put u Petrovoj.
Ne znam sto bi rekla.
Sad mi je endometrij pretanak u vrijeme O i ni ne može doći do T. Iako ovaj mjesec sam pila sok od cikle pa se on malo zadebljao.
Hvala ti mama_28, pitat ću ginekologinju na idućim pretragama pa ću vidjeti što će mi reći. Možda me bude slala da i to još jednom provjerim.
iva, znam kako ti je sa statistikama, žao mi je. Već sam rekla da moram uplatiti loto... Prvi put sam krvarila kao da me je netko nožem izbo, ali svega par dana, drugi put malo, ali dugo. I ja sam na kraju dobila Ergometrin.
Nakon neljudski jakih bolova konacno sam cetvrti dan poslije kiretaze prokrvarila. Do sinoc je curkalo polako kao prvi dan M. Jutros samo nesto smedjeg iscjetka. Bolovi su jos povremeno tu, ali nisu nepodnosljivi. Vise kao grcevi. Cekam kontrolu u srijedu, pa polako u nove pobjede cim mi daju zeleno svjetlo.
Iva, mislim da ce ti se smirit sve vrlo brzo.
Meni su rekli cim dobijem M da mogu ponovno planirati
Meni su rekli 3 mj nakon kiretaze da se sluznica malo oporavi.
Meni su ti isto rekli 3mj, ali osobno poznam zenu koja je zatrudnila (i rodila zdravo dijete) vec drugi tjedan nakon kiretaze.. znaci tada nije dobila jos niti prvu mengu. Po meni je najbitnije da se sve pretrage obave. Ako se ne daj boze meni opet ponovi, ja vise necu cekati tri mjeseca jer sam cula da je cak lakse ostati trudan odmah iza.. u svakom slucaju sretno!!
Djevojke ja jucer prosla kontrolu. Sve je super. Krvarenje prestalo. Sad cekam prvu novu M. I dobila sam brdo pretraga koje moram obaviti prije slijedeceg pokusaja za kojeg su mi rekli da ne moram nista cekati samo obaviti sve nalaze prije.
Super, Iva, drago mi je.
Samo sve to obavi, taman ce proci mjesec, dva.
Sretno
Ja sutra idem po rez od hla tipizacija
Bok cure, evo opet mene..samo da ukratko kažem priču da me ne tražite u ranijim postovima. ja sam imala dva missed ab.. Za prvi su mi rekli da je blighted ovum (iako se vidjela žumanjčana vrećica pa ni ne mora biti da je bio), a drugi put je srce prestalo kucati u 6.tjednu. Ono što me brine je slijedeće.. kada sam prvi put ostala trudna, nisam vadila betu hcg pa ni ne znam kolika je bila. drugi put sam ju vadila i početkom 6.tjedna dok je srce još kucalo je bila preko 20 000. Sada sam opet ostala trudna (3.put) i beta mi je opet jako visoka (14 dpo je bila 233, a u 5+1 je bila 6330). Doktor mi je rekao da se dupla brže od normalnog i da bi trebala biti 4000 i da on sumnja na molu ili neku kromosomsku grešku. što vi mislite o tome? Negdje sam pročitala da žene koje su prethodno imale spontani pobačaj u idućim trudnoćama imaju veću betu jer kao tijelo pamti i na taj način želi osigurati trudnoću.. jako se bojim da i ova trudnoća ne završi loše..Oprostite mi ako je prdugačak post :/
@lasica1234, koliko dana je razmak izmedju vadjenja ove dvije bete?
O duplanju bi se trebalo govoriti kad imas betu svaka 2 dana. On samo temeljem bete zakljucuje da nesto ne stima? Cini mi se to malo neodgovorno buduci da su referentne vrijednosti na pocetku u jako sirokom rasponu.
Nadam se da ce sve biti ok i vibram na najjace da ovaj put dugica dodje! Javi, drzi se!
Hvala ti! Nadam se da ce biti okej. Razmak izmedu dvije bete je bio 8 dana.. jucer mi je i druga dr rekla da joj se to cini visoko iako sam cula za dosta cura koje su rodile zdravo dijete s takvom betom.. uf! Ovo bas iscrpljuje! Javim se!
Lasice evo referentnih vrijednosti bete po tjednima trudnoce... Tjedni trudnoće: 3 - 5.6 - 71.2 4 - 9.5 - 750 5 - 217 - 7138 6 - 158 - 31795 7 - 3697 - 163563 8 - 32065 - 149571 9 - 63803 - 151410 10 - 46509 - 186977 12 - 27832 - 210612 14 - 13950 - 62650 15 - 12039 - 70951 16 - 9040 - 56451 17 - 8175 - 5586 18 - 8099 - 58176 Jesi bila na uzv?
Nadam se da ces se snaci u ovome, ne znam zasto mi ne prebacuje u novi red.
Ja imam nesto drugaciju tablicu pa me to sada brine.. a daj mi reci za 5+1 gledam zapravo 6.tjedan jel tako? Bila sam na jednom uzv u petrovoj na 5+1 i vidjela se gestacijska i zumanjcana vrecica.. u cetvrtak idem ponovno.
Mislim da se 5+1 gleda kao sesti tjedan...pocetak. Ali nisam sigurna i ne mogu sto posto tvrditi. Uzv je pokazao zumanjcnu vrecicu,ali jos je bilo rano da pokaze plod. Nemoj se unaprijed sekirati. To ti nikako ne moze donjeti dobro. Mozda su blizanci. Evo ja drzim najvece fige da je upravo to slucaj i da je zato beta tako visoka :*
Hvala ti puno na vedrim mislima.. to mi je i doktorica navela kao mogucnost, ali nazalost i prosli put sam u to vjerovala pa je na kraju bio spontani.. u svakom slucaju punoo hvala..javim kada cu znati vise :*
Pricekaj uzv i iduci tjedan mozda vec bude srcane akcije. Na 5+1 to nisi mogla ni ocekivati (osim u slucaju jako rane ovulacije).
Znas kad ti je bila ovulacija?
Ovulacija mi je bila 14.dan. znam da se nije moglo vidjeti, rekla mi je i doktorica. Mene ni ne brine dal ce se vidjeti..nekako imam osjecaj da hoce. Nego se bojim da je ta beta znak neke kromosomske abnormalnosti, jer mi je i prosli put bila visoka, a srce je kucalo i onda stalo kroz par dana. Nekako necu biti mirna do onog 12.tjedna kada se probir radi. :(
Mama, vidim da si i ti imala dva spontana. Jesu li bila rana ili? Nakon toga si imala dvije uredne trudnoce? Jesu li ikada otkrili uzrok?
Meni se desilo da mi test za utvrdjivanje trudnoce pokaze da je pozitivam i odem kod doktora i on mi potvrdi,ali mi do 12dana pocnem da krvarim. Uradim analizu krvi koja mi jednog dana bude povisena a vec treceg skoro na nuli. Odem kod doktora i on mi propise orgametril. Ali mi nije rekAo sta se desilo. Pa me zanima da li jos neko imao slicno iskustvo?
Ne gledaj betu, ona je vise znak da trudnoce ima, a njenompravilni duplanje na 48h eventualno ukazuje "normalan" razvoj. Nije to parametar za koji se treba hvatati.
Ja najprije imam dvije uredne trudnoce, kakve se samo pozeljeti mogu, a onda jedan pobacaj u 20.-om i drugi u 12.-om tt. I svaki put svi nalazi uredni i samo malo srce vise ne kuca kad dodjem na redovnu kontrolu. Zbog zdravih prvo dvoje, nema smisla raditi kariogram kod nas, a radila sam dodatno pretrage za trombofiliju i nadjene su mi slabije mutacije zbog koji mi je hematolog preporucio heparine i moj gin to slijedi. Ovaj put imam nekako totalno drugaciji osjecaj, bit ce sve u redu i nastojim se oduprijeti brigama koliko god mogu (imam faze krize).
Probir je samo statistika, s dobrim udjelom greske. Eventualno veca tocnost je novije generacije DNA testova (analiziraju fetalnu DNA iz majcine krvi), ali i to je statistika.
Zelim ti da sve bude ok i javi nam kako je bilo na uzv [emoji173][emoji304]
Heparin si dobivala i u izgubljenoj trudnoci ili si tek sada krenula? Nisam znala da si i sada trudna! Drzim fige i saljem punooo pozitivne energije!
Nisam prije, tek nakon dvije izgubljene. Hvala ti! [emoji4]
Cekam dalje tvoje vijesti, nadam se najboljem.
Evo meni su danas u petrovoj rekli da je beba ziva i da srce kuca.. za sada je sve po mjerama i tamo su mi rekli da se ne brinem za betu.. e sada..vidjeti cemo kako ce se dalje stvari razvijati. Ovo me umirilo malo!
Mama, u potpisu vidim da imas vec dvoje djece?
Lasice, kako lijepe vijesti na ovoj temi! Bas mi je drago.
Lasice, super za uzv, drzi se dalje, vjeruje da sve ide najboljim putem, malo srce treba pozitivu! [emoji173][emoji304] Javljaj dalje... jako sam sretna za tebe!
Da, imam dvoje djece iz urednih trudnoca, pa iza toga dva pobacaja.
Lasice pa to su divne vjesti!!! Bravoooo! Sada neka sve prodje skolski :*
Hvala vam cure!
Curke imam jos jedno pitanje..
Kada ste imale spontani, dal otpocetka neki parametri nisu bili okej, npr velicina je malo odstupala ili se plod nije na vrijeme vidio, itd.. ili je nekoj od vas sve bilo okej i u mjerama a onda bi prestalo npr u 8.tjednu srce kucati? Ako mi moze tko malo pomoci jer mi se tesko smiriti. Sad sam 8.tjedan i zasad je sve okej ali se ne mogu osloboditi straha zbog prijasnjih spontanih..
Meni je prvi uzv sa mislim 6tt bio ok. Tjedan kasnije sam pocela krvariti, na uzv je gestacijska bila premala u odnosu kako je trebala, a beba ok. Odmah je dr na to rekla da nije dobar znak i da postoji malo sanse da bude ok
Sis, znam da je bilo davno, i da se mozda ne zelis sjecati..ali zanima me jel ti ta tri puta sve bilo okej na ultrazvucima, velicina je odgovarala tjednima i sve je bilo kako treba i onda se dogodio spontani ili od pocetka nesto nije bilo okej.
Tako se brinem jer sam imala 2 spontana do sada i sada sam prvi put dogurala do 8.tjedna s tim da su prvi put sve mjere okej..pa me zanima dal se mogu opustiti ili jos postoji opasnost.
Lasica :)