Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
2. ti kažeš da je za nedojenje kriv tajkun iz fotelje i njegov agresivni marketing. ja kažem da nije - jer naprosto nije istina da bi sve žene dojile da nema AD-a kao što nisu žene ovce da ne znaju što rade kad kupuju AD.
.
većina naših mama je dojeno, većina nas i naše djece danas nije, što se dogodilo s dojenjem i mlijekom u međuvremenu?
ovo je uopćeno razmišljanje.
da krenemo od moje bake koja je rađala 50-tih. postoji fama da su tad sve žene dojile što ne stoji. moja baka nije. ne zato što je bila bombardirana reklamama za AD, nego zato što nije mogla. pa je djecu hranila preprženim brašnom i vodom. meni je recimo taj dio strašan. i nije bila jedina.
moja mama je rađala 70-tih i 80-tih, kad je bilo moderno nedojiti i dijete hraniti adaptiranim. ona je nas sve troje dojila oko godinu dana. moderna je nije dotakla.
ja nisam dojila, to je već svima poznato. prvo dijete zbog neznanja, a s drugim sam to odlučila prekinuti. razlozi uopće nisu bitni.
postoji velik broj mama koje ne žele dojiti. Kao i onih koje pokušaju i ne krene im od prve pa odustanu. Kao i onih koje zaista žele i muče se mjesecima premda je teško i «krvavo».
Tako da se ne slažem s konstatacijom da žene koje ne doje ne doje samo zbog toga što se "kultura bočice" i želja za profitom urotila protiv njih.
To jednostavno nije cijela istina.
Možda to nekome odgovara da napiše bajku: jednom je sve bilo raj, onda je došao zli vještac Hip i dojenje više nikad nije bilo isto.
To je više priča za djecu nego za odrasle.