I tu:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/b...ga/441861.aspx
Printable View
i Jergovic je rekao nesto na temu:
http://www.jutarnji.hr/komentari/kol...umna,169500.jl
Jesam.Citiraj:
aenea prvotno napisa
Bravo cure :D Jutros mi kolegica na poslu čita novosti iz Večernjaka, kažem joj kopirat ću na Rodu, ali vjerujem da su cure već stavile. Bravo ekipa! :D
ovim putem pozdravljam i ekipu Milinovićevu za koju sam sigurna da
a) po nalogu čita ove naše stranice
b) ili i dijelom po skrivečki čita ove naše stranice jer sam sigurna da među Vama ima onih koji se bori protiv neplodnosti i putem MPO-a pokušavaju doći do bebice. Vama čestitam na razvoju događaja ali Vam i želim da napokon progovorite u Vašim okruženjima :mrgreen:
I koji bi kao i Bajs nakon svega rekli "da nisu znali za što dižu ruku"
"Ajmo cure, zahvale i pohvale Večernjem listu na hrabrosti!
gl.urednik@vecernji.net"
Poslano, mada mislim da su mogli napisati i nešto više o sudjelovanju, tj. nesudjelovanju premijerke, a ne samo iskoristiti riječ premijerka za naslov. No i ovo je već nešto...
Bajs: "Dajte mi pravo da budem roditelj!"-apel novinarima da ne objave priču o MPO
To je izjavio jedan ministar nakon što je mrtav-hladan digao ruku za zakon o MPO i time tisućama parova onemogućio roditeljstvo!
A opravdanje je da to nije zakon iz njegovog resora, pa ga se i ne tiče! Prestrašno! :evil:
Ovo mi je gore nego sve bljuzge Milinovića...
Po meni je ovo jako puno. Kako stvari stoje, osigurali su si da budu tuženi, a nisu morali. Ne zanosim se previše, znam da im je dobro i za tiražu, ali ipak smatram da je trebalo hrabrosti, a i da su mogli odabrati neko drugo poglavlje gdje će riskirati da budu tuženi..mislim da će ovaj članak mnogima bar malo otvoriti oči i vidjeti da nismo skupina nekih frikova koji lude bezveze. Iako rezultati online glasovanja o etičnosti postupka ministra bajsa (bajsa namjerno pišem malim slovima) govore da veliki broj ljudi smatra njegov postupak etičnim (lako je manipulirati time), hss je sam pokazao strah iznenadnom sjednicom i traženjem amandmana..e pa baš su se sad sjetili :roll:Citiraj:
necija mama prvotno napisa
ne sjednicu nego konferenciju za novinare.. :roll:
Večernji list :naklon: :klap:
I naslovnica, i 4-7 str....bravo. Jako dobro da je to izašlo baš danas kad HSS ima konferenciju za novinare, sigurno im neće nedostajati pitanja.
A sad idem čitati.
U utorak su u Saboru na istu temu razgovarali Šeks, Hebrang i Jarnjak, pa se čini da ih je Milinović uspio pridobiti na svoju stranu.
Ne želim ni zamišljati kako je tekao razgovor trojice :evil:
Uuuuuuu...ja već čitav taj razgovor imam u glavi! :lol:Citiraj:
Biene prvotno napisa
Ovakvom razvoju dogadaja se nisam smjela ni u snu nadati.Najbolje i jeste da se na kraju sami pokolju,kao stakori.
A Karmen moramo dici spomenik u znak zahvalnosti za sav trud koji je ulozila u borbi protiv ovih licemjera.
Samo vi cure ustrajte i dobijte svoje bebice... Ja osobno ne vidim ljepšeg načina zahvale, a vjerujem ni Karmen, koja se toliko bori za vaše bebice :heart:Citiraj:
taca70 prvotno napisa
poslala Večernjaku mail zahvale :D
Vidim da su danas puni mediji :D :D :klap: :D :D :klap:
ajmo cure šaljite mailove :D :D :D :D :D :D
Baš...!!!! On od drugih zahtijeva nešto što sam nije u stanju pružiti... čak štoviše...uskratiti će..... ali on svoje pravo ima !!!!!!Citiraj:
TinkiVinki prvotno napisa
Eh, kad bi postojali smajlići koji povraćaju, bio bi ih prepun forum!!!!
Bajs-beskičmenjak i licemjer koji misli samo na svoju korist
Sramotno.
xCitiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
Poslano! :)Citiraj:
aenea prvotno napisa
I ja sam poslala zahvalu ;)
hi cure, dali su vas iz večernjeg pitali dopuštenje da objave vaš mail???
:yes:Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
jesu, dobili ga
IMAMO POTPORU HNS IZ KARLOVCA ŠALJEM DA VIDITE KAJ SU REKLI :D
Pošalji
IspišiKarlovac - Prijedlog novog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji je kontroverzan i konzervativan, te uskraćuje osnovna ustavna prava ljudima na liječenje i zaštitu zdravlja!
Čulo se na današnjoj pressici karlovačkog HNS-a, koji je najavio da će stranka u parlamentu predložiti amandmane.
'Ovim se zakonom znanost vraća u srednji vijek', kazao je predsjednik karlovačkog HNS-a Zlatko Grčić.
HNS će tražiti da se umjetna oplodnja omogući ženama bez obzira jesu li u braku ili izvanbračnoj zajednici, da se ukine pravo djeteta da s navršenih 18 godina ima uvid u to tko je bio donator genetskog materijala, te predlaže da se omogući oplodnja svih jajnih stanica koje se u jednom pokušaju izvade, a ne samo 3 kako predlaže zakon i da se omogući pohranjivanje preostalih jajnih stanica.
U slučaju donošenja zakona bez prihvaćanja amandmana, HNS najavljuje ustavnu tužbu za njegovo ukidanje.
Karlovčanke protiv 'tvrdog' Zakona o umjetnoj oplodnji
Novi zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji ne sviđa se ni Karlovčankama.
'Ako se traži da bude porast rođene djece, onda bi na tome trebalo raditi više, a ne manje; To je sramota', kažu.
Smatraju i da je nedopustivo da se umjetna oplodnja i prilika za majčinstvo uskraćuje ženama koje nisu u braku.
'To je ograničavanje ljudskih sloboda, brak ili ne brak - o tome danas stvarno ne bismo trebali razgovarati na taj način; Ako je žena sposobna i ima mogućnosti i želi na takav način ostvariti trudnoću, ja to podržavam', dodaju.
Osim toga, ističu, i ovaj zakon je nešto o čemu bi se trebalo raspravljati tek nakon što se uspostavi dobra prevencija bolesti koje dovode do neplodnosti.
U Hrvatskoj 100.000 žena pokušava začeti uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje.
Poslala mail ;)
A Cehok mi je bio profac na faksu, etiku mi je predavao i sjecam se da smo uvijek vodili na predavlanjima neke polemike...suppperrr je covjek :D
dala sam dopuštenje da objave :yes: samo da urodi plodom! :love:
Ogorčena sam, ma pitam se koji su to ljudi??!! Koja je to raca? :evil:
Da. Malo sam ostala :shock:. Dopuštenje su naravno dobili ;) .Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
Sad nas bu Bajs sve tužil :evil: .
:lol:
I mene su pitali za dopuštenje, i naravno dobili ga!Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
Jasno da su ga dobili.Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
ja mislim da bi se sada trebale zahvaliti ženama iz HSS-a.Svaka im čast na ovome.U koalicijskoj su vladi a protiv su njihovog zakona.SVAKA ČAST I HVALA
ja sam sigurna da ovo nije čin altruizma!Citiraj:
pčelica2009 prvotno napisa
Potpis. Vi ako smatrate da bi to bilo u redu, slobodno. Ja ne mogu.Citiraj:
ksena28 prvotno napisa
Čuj mene..slobodno..neko me pita :mrgreen: sorry..ja sam danas tako bijesna od svega toga, da mi je sve živo crvena krpa :mrgreen:
Pa ne,ono kužiš,ženske su u zadnji tren skužile da su polupale lončiće.Netko skuži prije a netko kasnije :mrgreen:
I eto, baš se to poklopilo sa slučajom Bajs...a danima i tjednima svi mediji vrište o tome..oprosti..meni ne zvuči uvjerljivo.Citiraj:
zato što si previše našpanana.Ne uzbuđuj se,pravda uvijek pobjeđuje-prije ili kasnije :*
Jasna stvar je da će svatko od nas učiniti po svojoj savjesti. Zato i kažem neka svatko učini kako misli da je u redu. Našpanana jesam i to opasno, ali to ne znači da moram biti i naivna.Citiraj:
ajmo, bez osobnog tona da je netko našpanan..... danas je dan za slaviti, no IPAK UVIJEK MORAMO DOZVOLITI RAZLIČITA MIŠLJENJA....... ako netko ne želi i ne može napisati mail zahvale HSS-u onda je to ok. A tko kaže da svi moramo raditi sve. Evo ja isto neću napisati mail zahvale HSS-u jer je to meni isto farizejstvo...... ma ok što su reagirali ali su - gle slučaja - taj dan kad je izašla priča o Bajsu a nisu kad je Petirka imala svoje ispade, nisu reagirali kad su zapstupnici SDP-a, HNS-a i Cehok napustili Sabor, nisu reagirali sve ove dane između...... :?
Dodat ću još samo, da su i oni, kao i ostali dobili moj e-mail sa primjedbama na zakon i ni glasa od njih do sada..