Evo mene su na srecu moju veliku prestale da bole bradavice :D . U sustini bolovi su mi trajali samo prvih nekoliko tjedana. Inace S. sise otprilike 7 puta dnevno ne racunajuci uspavljivanja, iskreno se nadam da ce ipak malo smanjiti.
Printable View
Evo mene su na srecu moju veliku prestale da bole bradavice :D . U sustini bolovi su mi trajali samo prvih nekoliko tjedana. Inace S. sise otprilike 7 puta dnevno ne racunajuci uspavljivanja, iskreno se nadam da ce ipak malo smanjiti.
nazalost odjavljujem se odavde do daljnjeg :cry:,
nismo prekinuli sa dojenjem nego sam imala spontani.....
jako mi je žao :cry: od sveg ti srca želim drugog bebača koji će barem ublažiti bol :love:Citiraj:
kole prvotno napisa
kristina_zg :*
nadam se da cu vam se uskoro ponovo pridruziti
Mi također nismo ovdje ali iz drugog razloga- više ne dojimo. Ali, čekamo te na Trudnoći :love: Bit će sve u redu :heart:
stizem uskoro :heart:
cure :love:
Imam curicu od 4 i pol mjeseca i danas je testic pokazao da sam trudna. Iskljucivo dojim i bojim se sto ce biti sada. Sutra idem vaditi betu. Zadnja m je bila prije 6 tjedana pa bi se termin valjda racunao od tog datuma. Ici cu takodjer sutra hitno kod ginekologa da vidim je li sve u redu. Jako se bojim.
Pomozite molim vas sa savjetima i misljenjem. Ne bih htjela imalo smanjiti povezanost sa curicom. Imam bolove slicne menstrualnim, danas su jaci i pretpostavljam da je to vise zbog uzbudjenosti i straha.
imam dijete staro 8 i pol mj, trudna sam cca mjesec dana.. iskljucivo dojili do 7 mj, a dohrana nam je zapravo na samom pocetku..
doktor kaze prekid dojenja, poceti uzimati utrogestan..
ma zapravo sam dosla potraziti podrsku jer mislim da necu prestati jos s dojenjem, nikakvih problema nemamo, nista ne boli.. a mojem je malome misu cika sve na svijetu, ne samo hrana..
mislim da doc ne bi trebao apriori reci da prestanete dojiti, za to nema razloga. ja sam dojila u drugoj trudnoci, ovdje ima masu cura koje su dojile u trudnocama i sve je bilo ok. ako je sa trudnocom sve ok, dojenje nikako ne moze odmoci, moze samo pomoci, posebno na porodu :)
ako postoje neki problemi u trudnoci, tek onda se savjetuje prestanak dojenja. ali do toga najvjerojatnije ne bi ni trebalo doci. samo vi dojite cure, pratite trudnocu da vidite jel sve tece u redu, ako da, nema razloga za prestanak. a i tandem je super, pogotovo kod pocetne prepunjenosti dojki, mene stariji sisavac 2 puta spasio od mastitisa.
:love:
mi smo u prosjeku na 2 dojenja dnevno, a ja sam sad u 13. tjednu i sve je ok, cak mi ni bradavice nisu preosjetljive (tog sam se najvise bojala)
mikka, hvala na savjetima i podrsci. ginekolog mi je rekao da po njemu trudnica poslije 3.mjeseca trudnoce ne smije dojiti. kaze da je to izazivanje kontrakcije maternice sto je opasno. smijao mi se kad sam rekla da ne zelim prestati dojiti ako ce biti sve u redu.Citiraj:
mikka prvotno napisa
Zanima me sto je sa kolostrumom ako zena doji skroz do poroda. Da li se on normalno proizvede za novorodence?
bebac123,
tijekom zadnjih mjeseci trudnoće, proizvodit će se više kolostruma a i zbog hormona trudnoće smanjiti će se količina mlijeka koju mama
proizvodi.
Ne treba brinuti da će starije dijete popiti sav kolostrum. Koliko god ono dojilo, kolostrum će svejedno biti spreman za novu bebu odmah nakon poroda.
Slušaj svoje tijelo i uživaj u dojenju!
Evo ja sam trudna 40 tjedana i kroz koji dan krećemo s tandemom! :heart:
bebac123,
vidim da imaš malenu bebu,
stoga bi trebalo voditi računa o tome da se proizvodnja mlijeka tijekom trudnoće može značajno smanjiti. Isto tako neke žene nikada ne osjete smanjenje proizvodnje.
Budući je beba mlađa od godine dana treba paziti da ona dobiva dovoljno na težini i u zadnjim mjesecima trudnoće. (Ako bude potrebno, treba dati nadomjestak.)
Hvala na pomoći. :love:Citiraj:
zoza prvotno napisa
Puno sreće na porodu ti želim i uživanje u tandemu. :D :love:
Tek sam na početku (oko 5 tjedna) a E. ima 15.mj. Umjesto da smanji ona sad doji više nego prije 4 mj. Možda jer ja radim od 12.2008. pa nadoknađuje što me nema. Jedino se bojim da će mi biti prenapono jer su tu još barem 2 buđenja po noći. Jel trebam dodatnu prehranu (u smislu hranjivih sastojaka)? Ne brinem se za E. nego za bebu br.2 (još joj ne tepam jer nekako baš i nisam svjesna što se zbiva).
Tek sam na početku (oko 5 tjedna) a E. ima 15.mj. Umjesto da smanji ona sad doji više nego prije 4 mj. Možda jer ja radim od 12.2008. pa nadoknađuje što me nema. Jedino se bojim da će mi biti prenapono jer su tu još barem 2 buđenja po noći. Jel trebam dodatnu prehranu (u smislu hranjivih sastojaka)? Ne brinem se za E. nego za bebu br.2 (još joj ne tepam jer nekako baš i nisam svjesna što se zbiva).
imam bebicu od skoro 11 mjeseci i jednu malu od 14 tjedana. i mene užasno bole bradavice, ali sam to pripisivala pojavi prvih zubića koji rade kao prave male pilice... :)
moj problem je u tome što zadnjih par dana osjetim probadanje u desnoj dojci, više pri bazi. i nije to ono probadanje kad se stvara mlijeko, nego baš neka tupa bol. jel ima tko sa sličnim problemom? ne znam uopće kome bi se obratila za pregled..
I ja ima takav problem. Trpim i masiram. :( Najvise me boli "vanjski" dio. Od kad sam opet trudna buknulo mi je mlijeko pa obzirom da dojim stalno u lezecem polozaju vjerojatno slabije "vuce" iz tog dijela koji mi je non stop prepunjen.
Cure eto mene opet sa vama :D . Dojim uobicajeno dosta, bradavice bole ali mi ne smeta srecna sam.
kole, drago mi je sto si opet s nama. :)
Ja sam u 13. tjednu i jos dojim sto na sat. Nedam se i ne slusam one koji kazu da bez razmisljanja moram prestat s dojenjem. Moja mala koka uziva i ne zelim joj nimalo uskracivati ako nemam kontrakcije. Bradavice mrvicu znaju boliti, ali nije strasno. Jako smo sretni nas troje+. :D
Pusa
Da se i ja pridružim veselom društvancu :love:
Jedna mala plava od 22 mjeseca još ciki, a mala mrva u meni raste, ušli u 12. tjedan (kako vrijeme leti...).
Uživamo i ne razmišljamo o kraju dojenja, nego o novom početku :D
Dobro nam došla, Pcelica Mara! :love:
I mi dojimo u trudnoći!
11 tjedana trudna, Dorian će navršiti 2 godine 31.05..
Sve prolazi u savršenom redu, a moj sisavac nema namjeru prestati :heart:
I mi dojimo, ja 19 tjedana trudna, a cicoljubac će 23 mjeseca za koji dan! :)
Evo i mene medju vase redove! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mali sisoljubac ima 18 mjeseci a ja sam, po svojoj racunici, u 9. sedmici trudnoce. Za sad je sve ok i bez nekih promjena...Malac doji X puta dnevno bez ikakvih naznaka promjene. :lol:
Cure kaj vam vele ginekolozi za dojenje u trudnoći? (ne da mi se čitati cijeli topic, možda negdje piše)
Ja sam bila kod ginekologa jer sam nakon 20 mj. dobila prvu menstruaciju i kaže da bih mogla zatrudnjeti. Mi bi htjeli bebu ali cura još cica dosta i nema šanse da će uskoro prestati. Pitala sam ginekologa da li može štetiti ako dojim za vrijeme trudnoće pa mi je rekao da je to dodatno opterećenje za moj organizam i iako se zalaže za dojenje, nek pokušam polako prestati, a do tad nek koristimo kondome :/
S druge strane ako gledam kaj je naprirodnije, po toj logici ne bih ni mogla zatrudnjeti za vrijeme dojenja, ako bi to bilo tak štetno.
Je l' vi pijete kakve dodatne vitamine ili posebno pazite na prehranu s obzirom na pojačane potrebe za hranjivim tvarima?
sirius - Ginekolog ti nije loše odgovorio, jer je dojenje u trudnoći prvenstveno opterećenje za trudnicu: ali ako si dobre kondicije i zdravlja (ono da nisi previše smršavila nakon poroda i od dojenja i ako nisi non stop virozna) - ne bi trebalo biti nikakvih prepreka za dojenje u trudnoći. Ja sam se bila podjednako i udebljala i sve. Malo mi je željezo bilo palo, no to se sve da riješiti hranom i/ili suplementima.
E sad: neke mame koje su intenzivno dojile i imale ovulaciju su imale problema sa začećem, i to sve dok nisu prilično drastično smanjile dojenje (meni to nije bio slučaj jer smo G2 napravili već u drugom ciklusu).
evo i nas tu :D
cicoljupka ima 23 mjeseca i cica ujutro i navečer, a vikedom i za popodnevno uspavljivanje i buđenje.
za sad nema problema, bradavice me ne bole, trudna sam nekih 5 tjedana, i nadam se da će mlijeka biti dosta do kraja jer je L. alergična na km pa je mm jedino mliječno što papa.
cure s iskustvom i stažom u trudničkom dojenju, kak je vama bilo s količinom, jel se puno smanjila i kad se počelo smanjivati?
razmišljala sam da možda počnem i izdajanje radi zaliha, ali ne znam koliko bi sad uopće mogla izdojiti :/
dobrodosla :D , evo ja sam sad u 30 tj. jos dojim, no mislim da mi se produkcija smanjila negde oko 20 tj. a sad imam kolostum. Ali ima cura kojima se produkcija nije smanjila znacajano. Moj sisavac je malo stariji pa je smanjio na jutarnje i vecernje tj dojenje za uspavljivanje te mi je verovatno stoga proizvodnja opala.Citiraj:
llella prvotno napisa
Uzivajte :*
I mi smo tu.
Ja u 22 tjednu,moja cura ima 13 mj.
Nego da vas pitam,mene pomalo hvata panika kada odem u rodilište jer se moja cura ne zna drugačije uspavat nego na sisi,njo je sisa sve,hrana,igračka,smirenje...
Trebala bi je pomalo odvikavat do toga da se uspavljuje na sisi,teško mi to nekako provest u djelo...
I još nešto,koje mlijeko joj davat tih par dana kada mene ne bude?
Inače je mali alergičar.
kako,jel ubrzava porod ili šta?Citiraj:
mikka prvotno napisa
I mi smo se pridruzili dojenju u trudnoci.
Sisavac ima 16,5 mjeseci
Trudnoca je 9 tjedana
Idem na drugom topiku se malo jadit za sve silne promjene i u dojenju i inace odnosu s prvim djetetom.
kod dojenja se luci isti hormon kao i pri porodu, oksitocin. on izaziva kontrakcije, i njegov manjak moze dovesti do usporavanja poroda tj. slabljenja trudova.Citiraj:
Bebinja prvotno napisa
to se cesto dogodi kad zena dode na neko nepoznato mjesto npr. bolnicu, gdje je promatraju i ispituju itd, pa se pocne luciti adrenalin (hormon za opasnost) koji koci lucenje oksitocina.
to je tako organizirano u prirodi da zena moze pobjeci negdje gdje moze roditi na sigurnom/mirnom/nepromatranom mjestu (odlika zenke sisavca koja radja).
zato se mnogim zenama porod uspori kad dodu u rodiliste jer je isto miljama daleko od pogodnog mjesta za porod u nesvjesnom dijelu mozga. onda nastupa tehnologija i sintetski hormoni itd--a sve bi se dalo srediti i sa osiguravanjem rodilji malo mira i privatnosti.
to je ta igra hormona, zeznuto za objasniti ali vrlo evolucijski logicno.
samo da pohvalim svog gina ovdje, bili smo danas na pregledu i kažem mu da dojim L., a on veli odlično, samo vi nastavite dok god vam paše, bebi to ništa ne smeta, a i velika beba mora još piti mlijeka :saint:
a inače, počele me boljet bradavice i to posebno desna, ali izdržim par minuta i onda prestane boljeti
llella bravo za gina :D retkost je cuti malo normalnosti. Mi i dalje sikimo dosta smanjeno ali malisa nema nameru odustati :D a mene inace boli leva bradavica tako da nju manje izrabljujemo a desna radi sto na sat... vec vidim da ce svako imati svoju siku
pred porod se povećava količina receptora za oksitocin, što maternicu čini prijemčivijom za taj hormonCitiraj:
Bebinja prvotno napisa
razlog zašto dojenje ne ometa trudnoću je taj što po maternici nema dovoljan broj oksitocin-receptora pa kontrakcije koje uzrokuje dojenje ne mogu djelovati na maternicu na način da izazovu porod
no, kako se približava sam porod i kako se povećava broj spomenutih receptora kontrakcije koje uzrokuju dojenje počinju djelovati kao lagani trudovi
naravno, treba napomenuti da ovo ne vrijedi za patološke trudnoće
ja sam dojila i kad mi je puknuo vodenjak, nije baš da sam katapultirala dijete
pred porod se povećava količina receptora za oksitocin, što maternicu čini prijemčivijom za taj hormonCitiraj:
Bebinja prvotno napisa
razlog zašto dojenje ne ometa trudnoću je taj što po maternici nema dovoljan broj oksitocin-receptora pa kontrakcije koje uzrokuje dojenje ne mogu djelovati na maternicu na način da izazovu porod
no, kako se približava sam porod i kako se povećava broj spomenutih receptora kontrakcije koje uzrokuju dojenje počinju djelovati kao lagani trudovi
Bebinja prvotno napisa
Molim vas da netko odgovori tko je to prošao. Mene isto hvata panika kada odem u rodilište, a sisa nam je sve. Kako su djeca "preživjela" ta tri dana. Kakva iskustva imate.Citiraj:
Bebinja prvotno napisa