danas 12 d.c. endo 9 mm,desno 1 folikul 12 mm i nekoliko malih..lijevo nekoliko malih...ni vrijedno spomena..:-(
Printable View
danas 12 d.c. endo 9 mm,desno 1 folikul 12 mm i nekoliko malih..lijevo nekoliko malih...ni vrijedno spomena..:-(
kiara i kaj sad?
Ali ja vam moram reći jedne lijepe novosti... Ona moja prijateljica zbog koje sam pitala što su to Certotidi, u ofenzivi je isto koliko i ja. Više od 5 godina...Vratili su joj 2 odlične blastociste i 1 lošiju...danas je imala smeđi iscjedak i bolio ju je stomak, pa je otišla vaditi betu.
8 dpt iznosi joj 121.:-D:-D
I da još kažem da nas čita, ali nikako da se javi...kozica...:-P
Sveti Duh :klap:
~~~~~~~~~~~~~~~:heart:~~~~~~~~~~~~~~~~~~za nju i sve vas!
ej Vinalina...:-D:klap::-Dza tvoju frendicu i njezinu mrvicu...
ah,ne znam kaj dalje u ponedjeljak opet gore i nadat se da bude nešto naraslo...držite fige curke za bar još jedan-dva folikulića..:yes:
Kiara, kakv je tvoj prolaktin??
a ostali hormoni?? ove tvoje reakcije i folikologeneza vuku na PCOS...
Kiara, i moji hormoni su oduvijek ok...i nikada jajnici nisu bili policisticni...
ali sam imala takve cikluce (redovite, ali duge do 40 dana, nekoliko puta i duže) uz masu fenotipskih stigmi...
a sada nakon 5 klomifenskih ciklusa, desni je policistican...i reakcije su u skladu s tim...tako da PCOS je ponekad vrlo zeznuta stvar
za dijagnozu....
Kiara za tvoje folikulice~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
KIARA ma bit će sve ok:yes:
Curke da li koja zna da li su stigli lijekovi za nas koji smo na listi lijekova za ivf ??? Zovem SD ali se tamo nitko ne javlja ! Od koliko sati oni rade ? Pooomooooć!
Ovo je stvarno ludnica...zovem i zovem...većinom je zauzeto a kada nije zauzeto onda se nitko ne javlja. Ne kužim logiku ??????
idem ti ja ujutro na folikulometriju pa pitam ako prije ne saznaš, ali možda ti neću moć odgovorit do popodne jer ću odmah na posao, ovisi koliko ću se gore zadržat.
za kad ti je planiran postupak tj. od kad si na listi da znam pitat.
dobar dan vam želim. evo i mene opet natrag, ako me se tko sjeća. nisam se javljala tjedan dva, nisam mogla. danas bila na SD-u na folikulometriji, klomifen je bio od 3-7 dc, danas 8 dc, folikuli još uvijek premali, za dva dana ponovo. čitam vas i vidim da ste sve morale vaditi nalaze za HIV i hepatitis, meni dr-ica nije rekla ništa za to. da li oni to traže kad se dođe na postupak? što ako se nema toga? danas nisam stigla ni pitati, sva sam se izgubila tamo. skini se, sjedni, pogleda, premali, doći za dva dana.... hvala lijepa, doviđenja.kao na traci. već mi je netko odgovorio za ove nalaze, ali me strah ako ih nemam da li će prekinuti postupak, da u pitanju je AIH. pomozite, izgubljena sam u vremenu i prostoru. ako sad idem obavit to nalazi nećebiti gotovi do postupka, barem pretpostavljam. i da li je ovo ok, meni se čini da bi ipak folikuli trebali biti veći. gina nije rekla dimenzije, pitala ju, samo je rekla da su još uvijek premali.
15 d.c.desno 1 folikulić od 14 mm:-ou petak je bio 12 mm pa ne vjrujem da to tak sporo raste ili je dr krivo izmjerila:-o...endo 10 mm....prekosutra opet gore...jooooj tak me frka da ne ostanem i bez tog jednog...a sve
mislim da hoću...:-(
bokić ženskice,evo da javim moja beta je opet 0...
kiara, nadam se da neće puknuti i da će sve biti ock.
beba2 ajd pogledaj moje muke sa veličinom folikula...već mi i ovulacija trebala biti..:roll:ehhh,a što se tiče markera za hiv i hepatitis meni je dr.B.rekao da ih moram imati prije AIH-a,i dao mi papir na kojem piše što mi treba,dakle P&P i nalazi iz Petrove...još na dnu stranice piše -citiram;"Pacijenti/ce koji neće imati ispravnu dokumentaciju neće biti uključeni u postupak."...to ti ja znam o tome...a baš mi je ona čudna,danas mi radila folikulometriju...tak mi je neka,ne znam opisati...nesigurna,bojažljiva..možda je zaboravila..:roll:
kikla žao mi je zbog bete:-(
a ne znam, kiara, pa poludit ću. a to je , malo je čudna, ali kad sam bila na razgovoru baš je bila ok. danas sve nešta ubrzano, a idem ja sad zvati na sd pa ću vidjeti. nadam se da će tvoji folikuli krenuti sa rastom, i moji su dosta spori. inače imam ovulacije tek 17 - 19 dc.
ah da...to sam zaboravila napisati....kaže ona meni ...joj pa ti nemaš lijevi jajnik,a što je s tim bilo...:-o:-o...samo da nisam sa stola naglavačke opala...
Beba.2, dr. T. je po meni skroz smotana, pola toga ti ne kaze. Ja sam isto trebala ici na AIH pa mi je rekla da moram imati markere na hepatitis i HIV, cak mi je to napisala u povijest bolesti, vjerojatno ti je zaboravila to reci.
Iako tijekom samog postupka nitko me nije trazio nikakve papire osim njihove povijesti bolesti.
iva mia, hvala, evo baš sam zvala SD, rekla mi sestra da nema veze ako ne bude gotovo do postupka, glavno da se nalazi rade pa da onda naknadno donesem. pao mi je kamen sa srca. a za ovo ,pitat ću tamo i sestre ako može biti malo brže gotov. to je centar za transfuziju, ne bolnica. nisam iz zg pa ne znam baš. i do kad se treba doći izvadit krv?
kiara, ovo da ne zna za lijevi jajnik::: ne znam šta bih rekla. ja nemam lijevi jajovod, ali to nikad nije komentirala. vidit ću prekosutra što će biti na folikulometriji, da li će moji folikuli rasti. a ja imam stalna probadanja u jajnicima, i već sam se bila uplašila da su pred pucanjem ,a ono, premali, mada sam ja vidila 2 veća na desnom jajniku. nadam se da će biti ipak nešto
bugaboo, i eto da nema vas , interneta i svega živoga, to bi se opet odužilo.... i opet bih čekala. ma ja sam trebala ići kod dr. B., ali taj tjedan ga nije bilo u bolnici, imao smrtni slučaj u obitelji , bila je dr.T., nije mi se činila lošom, i sad tako mislim, ali nešto zaboravit reći. a dobro, ići ćemo vadit krv i to ćemo obaviti i ok.
beba2 jedino šta možeš je ujutro pravac Petrova i moli ih da nalazi budu brzo gotovi, teta lupi žig hitno, reci zašta ti treba.
ja sam vadila u petak a dobila nalaze u srijedu, umjesto u petak.
s obzirom da ti sporo rastu folikuli vjerujem da ćeš uspit dobit nalaze.
a možda ti doktorica to nije spomenila jer podrazumjeva da to već znaš, ne znam s kim si imala dogovor za AiH, taj ti je to morao reći i napisat na povijest bolesti! :-x
dr. T, nije mi napisala to uopće, samo klomifen od kad do kad, 8 dc doći u pola 8 na folikulometriju sa uputnicom za folikulometriju. i ništa drugo. sve na papiru rukom napisano, vidila sam da neke ženske imaju lijepo na kompu napisano i isprintano, meni samo rukom napisala. budem napravila pa ću čekati.
činjenica je da puno cura ne zna ništa o postupcima, evo danas sam razgovarala sa jednom simpatičnom curkom, nadam se da će nam se ovdje pridružit,
ali eto ona nije znala da joj muž mora doć na punkciju s njom.
rekli joj uputnicu za spermiogram a muža ni spomenili.
mislim da bi one koji prvi put ulaze u postupak ipak trebali malo više informirat, s nekim letkom koji sadrži glavne pojmove tipa: folikulometrija - šta je to i šta treba
stimulacija, punkcija , transfer i sl.
ja sam se raspitala prije, ali iskreno mislila sam da ovi marketi za hiv i hepatitis trebaju samo kod ivf-a, i ostaloga , da inseminacija ne treba. ali eto, nažalost, ako ne znaš, oni ne kažu, ako kažeš da znaš, kažu ne vjerujte svemu što piše, pa ti znaj. znam samo što se postupka tiče što sve trebam napraviti, tj što će raditi. ali uhodat ću se već ja,( ipak se nadam da neće trajati dugo).
Cure,kako rješavate svoje briseve s obzirom da je meni rečeno da svi brisevi moraju biti sterilni da bi mogla na ivf ? Da li je i kod vas tako i da li se prije svakog pokušaja ivf moraju rješiti sve bakterije?
ja sam vadila krv za hiv i hepatitis onaj dan kad sam imala AIH, i nalazi su kod mene niko me nije vise pitao za njih :-)
dovoljno je samo reci da se rade i to je to...
sto se tice bakterija, oni vole da je sve cisto, pogotovo Escherichia coli i Ureaplasma urealyticum su opasne...
ja sam na prvi AIH isla u dogovoru bez obzira sto sam imala polip, nije uspjela, sad sam i to rijesila pa sad idem cista ko suza u 5 mjesecu opet na AIH, ako ne upali onda IVF.
kikla zao mi je draga......saljem veliki zagrljaj :heart:
kiara nadam se sretnom zavrsetku....:love2:
KIKLA123 ma šta za reći......žao mi je i drž se, ne odustaj ( ma znam da nećeš......)
jutro drage. ja zvala kod nas u zagorju mikrobiološki. vade isto markere na hiv i hepatitis, pod hitno budu gotovi odmah isti dan, a ako ide redovno, gotovi su drugi dan. ajd barem ne moram cijeli zg prelazit do petrove., mogu to i kod nas obaviti. odmah sam bolje volje. sve koje čekate, nadam se da ćete dočekati lijepe vijesti. ja se samo nadam da će mi sutra folikuli biti malo veći.