Moguce, znam da sam slala, ali ne sjećam se kome.
Od toga sto si gore napisala, imam ti samo te cherry. Hoces da ti posaljem?
Printable View
pa ja mislim da je logika prvo sijanja u manju pa presađivanja ta da ne znaš koliko će ti sjemena niknut, posiješ gušće, a onda kad biljčice malo porastu, posadiš one koje su izrasle po točno određenom razmaku koliki im je potreban da rastu dobro. inače ti mogu niknut dvije biljke jedna do druge, a onda pored njih 30cm praznog prostora
Zavisi koliko toga sijes i koliko mjesta imas. Najcesce se posije sve skupa, pa se naknadno pikira ( rasađuje). Ja to ne radim, ja sijem po 3 sjemenke u čašu od jogurta i vise ih ne selim do vrta. Jedino sto napravim kad dobiju 2 prava lista onda ih izvadim i posadim dublje u cassicu, jer se znaju zbog topline u kuci izduziti.
cure hvala vam puno. onda ce najprije u casicu ili manju teglicu pa kad vidim kako im je i kad malo narastu dobit ce vecu teglu pa na balkon.
bas bi voljela da mi uspije :)
Stiglo sjeme! Posijano je, jedva čekam da nikne...Hvala ti!
I drugi put! :))
tražim ljupčac ako tko ima...
Ako netko ima viška molila bih malo bosiljka (više vrsta), majčinu dušicu, origano i sl začinske travice, te neven, dragoljub i bilo koje cvijeće koje pokriva tlo. Nemam puno al našlo bi se nešto možda za razmjenu. :)
Cure ima li koja mozda sadnicu paulownie?
Što je to?
Meni skoro najdraze drvo, brzorastuce, prekrasnih mirisnih ljubicastih cvatova. Lako se uzgaja iz sjemena pa ako slucajno netko ima, bila bih zahvalna.
Guglala sam. Bas lijepo izgleda.
Imam ja. Šalji adresu
U Rusiji je običaj posaditi ju u vrt kad se rodi kćer.
Drugi izvori kažu u Kini.
Tko zna, možda jedni pokupili od drugih pa u obje zemlje sade kad dobe kćer. :)
Predivno stablo, brzo raste, divni listovi, krasni mirisni ljubičasti leptirasti cvjetovi, interesantan plod. Jedno od meni dražih. :naklon:
jestiv???
Paulownia je vrlo agresivna biljka, smatra se opasnom za okolis. Googlajte malo i one stranice koje zavrsavaju na org i edu, ne samo com. Ima komercijalne koristi od nje, ali jako crpi tlo i ne bih je imala u vrtu.
Razlika je velika uzgaja li se u drvoredima u komercijalne svrhe za proizvodnju drva ili kao predivno soliterno ukrasno stablo.
Ove moje su hibridi, Tomentosa je invazivna, moje su Elongata Shan Tong.
Ako netko želi sjeme novozelandskog špinata, javite. Žao mi je da propadne, imam nešto za podijeliti. I sjeme tikava narančastih, jestivih, raznih vrsta, pomiješano, ne znam više koja je koja.
Tražim sjeme starinske buče.
One veeelike.
Molim ako tko ima za prodat ili ako netko zna gdje kupiti da mi javi.
Hvala.
one zelene, bijelog mesa? i mene bi zanimalo sjeme
Ne znam koja je to tocno vrsta, ali tu sam ih vidjela nekoliko: http://www.permacooltura.net/?page_id=6040
Da li netko ima iskustva sa pelcanjem borovnica? Koji je postupak?
Ja bi špinat ako ga još imaš, pošaljem ti adresu u pp.
Može bilbo, pošalji adresu.
Meni ove godine nije niknula niti jedna tikva a sijala sam muskatne, hokkaido i one bundeve sa golicama...totalno razocarenje
Ja cucurbitaceae (krastavci, tikve) volim staviti 2-3 dana u vodu na naklijavanje. Kad izađe klica, onda ih oprezno, da ne polomim klicu, položim u zemlju (teglu ili direktno van) i stavim još šaku zemlje.
Tako smo i s grahom za školu. Sinko je imao najljepši u razredu, narasao pola metra, motao se oko štapa, stvorio 10-ak mahuna. Vratio ga kući da ga posadimo u vrt. Ja mu rekla kako, dalje je sve bilo njegova briga i njega. Vidim da bu vrtlar. Ima zelenu ruku.:heart:
Ja sam ove godine posadila svega: mahune, tikvice, salatu, grasak, blitvu, cvijeca raznoraznog. I sve je niklo na kapaljku. Mozda je problem u godini a ne u mom sjemenu...
Meni je ono sto sam doma sijala super sve, ali u vrtu tako -tako. Mrkva skoro pa nista nije nikla, salata slabo, blitva srednje... grasak je isto jako lose nikao... valjda je takva godina. Zato su mi cinije i neveni super nikli. I cikla je zasad fino gusta. Cudi me sto s obzirom na vremenske uvjete, kod mene i nema bas puzeva. Bolje da sutim, da se ne probudim uz prazan vrt sutra...
Ova je godina vlažna. Sjeme zna strunuti uslijed velike vlage. Što se korjenastog tiče - mrkva, peršin, celer - to je sjeme povrća koje najsporije niče. Treba biti strpljiv s njim, čekati 3 tj.:cekam:
Mislim da je ova moja mrkva neki Godot, posijala sam je krajem trećeg i čekam i čekam i čekam :mrgreen:
Meni je ove godine niklo sve puno bolje nego zadnje 2 godine...sve sijano direktno u vrt...
Blitvu vec jedemo kolika je...
Mrkvu i persin sam morala rijediti koliko je toga izasloizaslo
nešto sam zbrčkala gore, pa da završim.
Jedino su mi mahune malo stajale na mjestu jedno vrijeme, sad su i one nešto krenule..one hoće toplo, tako da čim se vrijeme stabilizira i one će narasti.
A u par navrata je bila toliko jaka bura da sam mislila da ništa od svega ovu godinu. No, sve ide baš dobro. Gledam taj vrt i ne mogu se načuditi:-)
Inače sam skoro pa friška u svemu tome, ovo je 3. godine kako sama sadim i imamo vrt pun svega.
Hahaha, tek sad i ja to vidim. Morat cemo neku razmjenu izvrsiti. Doci ce nesto sto njoj ne ide :mrgreen:
Moja susjeda je rekla da neka kažem mužu da gdje on ubode, da se sve prima:lol::lol::lol:
Inače mi to sve skupa radimo, kasnije ja održavam, jer sam doma, a on više odsutan.
Ali ova sjemenja sam sama sijala.
Zadnje dvije godine sam onako to samo pobacala na predviđeno mjesto, a ove godine sam u gredice, zemlja friško isfrezana i onda mi je bilo dovoljno samo prstom povući crte i onda sam u te udubine onako kroz prste sijala sjeme. Muž je odmah rekao da mu čini malo pregusto, zato sam i morala rijediti kad je niklo..