Makadamiju si kupila!! :o Koliko košta?
Printable View
Makadamiju si kupila!! :o Koliko košta?
Imaš macadamije u Mulleru, ali je soljena ili sa wasabijem
ova je prazna. Nisam zapamtila cijenu, ali je sigurno jeftinija nego u Zgbu. Bacila sam račun.
ja obožavam orašaste plodove a dajem ih i djeci, pa ih stalno negdje kupijem. Isto sam prije par mjeseci bila u Lidlu u Sloveniji i isto su imali puno veći izbor nego kod nas. Jedino sada više ne znam jesu li bil prženi i slani.
Makadamije je prije pod normalno bilo za kupiti u Getrou. Sad vise ne znam ni dal taj ducan jos postoji , a kamoli ima li makadamije. A da su to genijalni orascici - jesu.
Getro postoji, ali ne znam za dotične orascice. Moglo bi ih biti u Metrou.
Nikada nigdje osim u Mulleru nisam vidjela makadamije. Ja sam ih kupovala u Austriji.
zna biti u Lidlu ali su močeni u med. Tamo je bilo samo onih u ljusci.
joj, kako nisam skužila makadamije u wasabiju. Lijepo doma otvorim vrećicu. Krenem s klincima grickati - užas. No barem otada znamo što je wasabi ;)
Hoffer ima i u Kopru, vidjela sam ga jednom ali nisam nikad išla unutra. Vrijedi probati :)
Gledala sam orašaste plodove u Italiji u Coop-u, cijene su li-la sa našima, nema neke razlike.
je ne idem u špeceraj preko granice, ali kada mi je na putu, volim baciti oko. Kupovina uvijek završi s par paketića orašastih plodova, kojom novom vrstom sira i čokoladom za djecu :)
Ali ispred na blagajni su bili zagrepčani koji su bome napravili dobar špeceraj. I letimičan pogled na cijene je pokazao da je fakat dosta niže nego kod nas.
Već sam više puta bila u pekari kupit svojima kruh otkad sam na lchfu. Ali jučeeeeer, majketi ušla u jedan preopremljeni mlinar, te kiflice, lisnata i peciva su me tako iznapadali, ajme. Jedva sam sam se othrvala, a uopće više nemam problem kad netko do mene to jede. Ufffff!
Bila sam i u mlinairima prije i nije bio problem, al što su ove jučer to poslagale, ponabacale... ponosna sam na sebe.
Ja sam bila danas na sistematskom. Kolesterol mi je blago povišen kao i inače, a trigliceridi izrazito niski (znali su i oni biti na gornjoj granici). Za kolesterol mi je doc rekao da sam do klimakterija mirna, a da onda dođem po lijekove ako bi jače rastao, a ovako da je ok.
bravo angelina :)
ja imam problem da mi se kupovna hrana počela gaditi. danas sam bila u metrou i sve mi je odurno; povrće, meso...voće ajd može proći. nisam skoro ništa kupila.
odlučila sam većinu hrane sama proizvoditi. sad kad su stigle kozice, slijede kunići, koke, purići, patke, guske...
md sa smješkom kaže da nisam normalna. tko bi rekao da će lchf od mene učiniti seljaka :mrgreen:
Meni nisu kupovna peciva proble, znam da su punjena s hrpom dodataka ali ona koja doma radim...mmmmm teško im odolim.
Baš se spremam po domaće brašno u zagorje, mm je rekao da ne želi ni kile kupiti u dućanu.
Kavofob, ti si zaposlena, jel tako? Pa kako ćeš to sve stic,jos i troje djece??
meni se nije dogodio taj klik jer se meni kupovna hrana oduvijek gadi - npr. kupovni jogurt, a pogotovo voćni. I taj ojećaj nikada nisam imala s kim podijeliti tako da sada mogu tu pisati. Ili sir - sir u dućanu zovem plastični, iako sada ima i manjih proizvođača čiji se proizvodi nađu po dućani,ma.
I slažem se za pekarnice - nisu meni one frka, nego domaće delicije bilo doma ili u gostima
Nevjerojatno mi je to koliko je mene ova prehrana ponukala da radim stvari doma. Recimo kupujem domaće mlijeko i onda radim domaći jogurt (ok starter je kupovni, ali neusporedivo mi je to). Planiram kupiti sirilo pa raditi svoju mozarellu i tako, znam da MM misli da nisam normalna :lol:
Ja kupujem domaće mlijeko i domaća jaja, to mi je onak najbitnije. Jaja kad vidim da su onako zdravo žuta i da mi je "kruh" cijeli žut od njih, rastopim se. Meso najvivše koristimo piletinu, tu sam isto kupovala dosta domaće, al me sekira ta žena kako mi ne nareže kako bih ja, pa tu muku mučim. Voće i povrće kupujem u trgovini i tješim se da će uskoro sezona i da ću donositi mamino. I tako, ono ne ubijam se oko toga, ali se trudim da je ipak što manje tog umjetnog.
ja domaće mlijeko kupujem godinama i ne radim jogurt nego kiselo mlijeko. konačno je i mm počeo piti to a ne kupovni jogurt. imam staklenke od džemova i stavljam ih u to, pa nosim na posao.
jaja isto kupujem na placu, a već sam pisala da najviše volim pačja.
Imam razgranatu listu kumica po raznim tržnicama našeg grada :)
uvijek se u velikim samoposlugama čudim što sve ljudi natrpaju u svoja kolica.
Ma da, kad počneš tako kupovati, tj konzumirati PRAVU hranu, shvatiš da nemaš potrebe otići u supermarket (osim po kokos i bademe :lol:)
indijskih orašćića ima i u mercatoru sad kolka je cifra ne vem.
zakaj ja sam oduvijek voljela raditi manje više sve sama, i sad kad sam bila kod sister ona ispali kak bu ove godine sve kaj vidi pretvorila u nešto svoje, malo mi je to čudno, kolko sam puta znala nabrati za sebe i nju stvari pa zvati da pošalje klince jer ja ne mogu i njoj nositi, ak već moram svoje klince i to kaj naberem nositi. Bumo vidli nadam se da bum došla malo ranije od njenih da i ja obstim našu zajedničku ljetinu. Volim si napraviti vrt, ali kak nisam tam i osvisna opet o bolesti klinaca i samilosti muža da ih ponekad pričuva da mi ne smetaju u stvarima kad mi ne trebaju, pa moliti da padne kiša baš kad sam gotova s poslom, da ne nanašam preveć vode gore-dole, sim-tam.
Inače volim decu povesti sa sobom pa im dat zadatak oko grabljanja, sadnje, sijenja ili branja kad god je to moguće.
je li netko od vas ovdje alergicar? ja reagiram na proljece, prvi pelud. znam da ove godine vegetacija kasni ali za sada su mi alergijske reakcije minimalne,ne mogu se nacuditi. Jucer mi je palo na pamet da mozda ima veze i sa LCHF prehranom. Ima li tko slicnih iskustava?
Meni je isto kao i inače - svrbe me nos i oči zadnjih tjedan dana, taman toliko da još ne moram ništa popiti. Ni jače ni slabije nego prijašnjih godina u ovo doba. Iako me i prije znalo koju godinu preskočiti.
Bubice ja nisam (bila, ali izliječila se prije), ali moja sestra je, i isto kao i ti iščekuje prve simptome...za sad ništa. da li je do kašnjenja proljeća ili ne, vidjet ćemo.
ja bi bila najsretnija da je zbog lchf-a, no nekako više vjerujem da je zbog silnih kiša koje su se ispadala ovog proljeća.
mislim da nema kašnjenja- imam doma dvoje astmatičara i ooboje već dugo imaju uobićajene probleme
Kasni pelud zbog vremena ( moj sin je krenuo sa terapijom prije dva dana a inace krene u veljači , a on je daleko od LCHF-a).
ja reagiram na prvu pelud,l isto vec u veljaci pocnem trosit ljekove. kasni pelud sigurno i ja sam vise doma nego inace, ali u ovoj fazi vec bi puno ozbiljnije reagirala. Vidjet cemo :)
Kasni oko mjesec dana.
Ovisi na kaj ste alergični. Lijeska, koja prva počinje cvasti, nije niti amlo zakasnila.
moj mali je skoro pa lcfr, ali njemu ništ ne kasni, evo od jučer na ventolinu, već par mjeseci je na flixotidu i više od mjesec dana na aeriusu.
inače mi jučer prošli pored par lijepih breza u punom cvatu, znači ni priroda ništa ne kasni.
Sve je odjednom procvjetalo. Ne znam jel kasni, ali nekako mi ima smisla da kiša smanjuje koncentraciju peludi u zraku.
čitala sam da u jedno vrijeme čak i koncentracija peludi bila viša iza kiša
Super mi je vidjeti ovako nešto, baš inspirativno :)
http://www.facebook.com/photo.php?fb...count=1&ref=nf
Nije striktno vezano za LCHF pa sam otvorila novu temu, al svakako bacite oko tu
Masline mogu u lchf?
da :)
Ima koja da pokusava ostat trudna i da je na lchf? ja imam problem s odredjivanjem ovulacije,odnosno ne znam kako ali ova prehrana utjece na lh trakice. Ne bi vas htjela zamarati s time pa ako ima neko da zna nesto o tome molila bih da mi se javi