Bok cure ...zanima me ima li koja starija 39+ da je ostvarila trudnoču u prirodnom ivf ?
Printable View
Bok cure ...zanima me ima li koja starija 39+ da je ostvarila trudnoču u prirodnom ivf ?
Drage moje i ja ovaj mjesec idem u prirodni nakon neuspjelog stimuliranog. Pa sretno bilo!!!
Molim cure sa iskustvom za malu pomoc. Dakle bila sam na UZV i imam 2 fol od 18 i 18.5 mm i 8dc mi je. Endometrij mi je jako tanak 5 mm. Dr preporucio estrofem danas i sutra da se malo zadeblja i navecer stoperica 10000 brevactid. I punkcija u utorak. Ja se uzasno bojim da je to kasno. Negdje sam citala da voltaren pomaze da folikuli ne puknu. Ako se neka sjeca ili zna iz iskustva kad bi ih trebala uzeti, koliko i koju dozu. Puno bi mo znacilo. Hvala vam
Molila bi malu pomoć.
Idem drugi put na ivf-icsi u prirodnom ciklusu. Prvi put je bio uspješan i doma imam 1,5 godišnju bebu koja jos sisa. Zanima me da li netko zna da li se smije uzimati stoperica za vrijeme dojenja?
LILIKA, mozes voltaren ili mozes ibuprofen 600mg/dan, uzeti na dan stoperice i dan poslije.
LJUBE hvala ti!!! U bilo koje doba dana da popijem?
Drage moje punkcija odradena, imamo jednu jajnu stanicu!!!
LARINA, dakle femara 3x1 od 3-7dc
8 i 9dc estrofem 3x1-2mg(zbog tankog endometrija)
Nakon punkcije brevactid 1500
i ova dva dana 3x2 utriće
2x2 cefaleksin 500mg
Na kraju nisam voltaren ni nista pila na svoju ruku, nisam se mogla odluciti mada sam strahovala da ce prsnuti jer me probadalo na sve strane. Al ovaj put sreca ispalo ok. U cetvrtak idem vidjet sto ce biti. Nadam se transferu!!!
Znaci nakon punkcije si dobila Brevactid?
Boze ja se ovog prirodnog bojim vise nego stimuliranog... Sretno sutra!!
Nije se oplodilo
Lilka :-(:love2:
Drugi put!!! Bar sam stigla korak naprijed. Dobila zrelu js.
LILKA
Cure, može ukratko da sad ne iščitavam cijelu temu... Dr je nagovojestila IVF u prirodnom ciklusu sa klomifenom nakon neuspješnog stimuliranog.
Molim iskustva, koliko je izgledno dobiti js u prirodnjaku samo sa klomifenima? Hvala
To je tako relativno. Netko dobije i više od jedne stanice a nekome štoperica bude preslaba pa stanica(e) ostanu zaljepljene za stijenku folikula.
Ja sam 2x dobila stanicu u prirodnjaku bez klomifena, tako da ako mene pitaš šanse su dobre. Al pomavljam, nismo svi isti.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
123beba, ja sam bila na klomifenu dva puta... Prvi put bilo 5js a drugi put 4js ... Od tih 4sada u mene rasti malena i trudni smo 27tt
Ja imam lose iskustvo s klomifenom, svaki put 2-3 folikula i svi prazni - neg.aspiracija.
Ja mislim da je vise pizanje dobrog tajminga
Ja sam u klomifenskom ciklusu ostala trudna..punktirane 2js i obadvije se oplodile (zavrsilo spontanim)
U jednom prirodnjaku bez stoperice (hard core prirodnjak..haha) sam isto dobila js koja se oplodila. Taj ciklus sam pratila lh trakicama i taj ciklus nisam ni planirala prirodnjak..ali eto..ispalo je tako
Cure znate li jeli mi treba ovjera javnog biljeznika za postupak u prirodnom ciklusu?
Larina,kakva ovjera kod javnog biljeznika?
Ja sam bila u 11.mj u prirodnjaku u vg i nisu me trazili nikakvu ovjeru?!
Ocito samm nesto propustila?!
Sad 19.1 opet idem na konzultacije pa me bas zanima jel mi treba ta ovjera.
U Ri treba za svaki postupak nova.
Snelly to je za parove koji nisu vjenčani, kod jb ovjeravaju izjavu o vanbračnoj zajednici.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Ja sam na VV i vjencana sam i isto mi je trebala ovjera... zvala sam danas gore.. treba za svaki postupak
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk[/QUOTE]
Da i bas je katastrofa.. ko da nam se ista promjenilo od postupka do postupka... al koliko sam ja njih shvatila ima onih koji su to iskoristavali...pa ono stite sebe.. tako da opet s te strane mi je u redu
Evo ako je kome utjeha. Ja sam 9godina plazila po bolnicama lijepe nase i pokusavala stimuliranim postupcima dobit bebicu. U meduvremenu su mijenjali zakon pa su uvalili dva obavezna prirodnjaka. Lad mi je moj dr rekao da moramo sad jedan prirodni ja se rasplakala od bijesa. Imam i samo jedan jajnik i pri punoj stimulaciji je plafon bio 3-4 jajne stanice a on ce meni prirodnjake radit. Jedna jajna stanica. Jedna beba. Nakon 9 godina raznih cuda. Jedino smo malo nabildali spermice i pojacali kvalitetu js. Tako da....sve je ocito stvarno moguce.
Draga cestitam. Daj mi reci cime ste nabildali js?
A svim onim cemu sam se smijala onih 9godina i rugala se bapskim savjetima. Suhe smokve,salata od kupusa sa maslinovim uljem i sjemenkama suncokreta, lana i sezama. U velikim kolicinama nekih mjesec dana pred aspiraciju. Biologica nicim izazvana rekla da mi je js nevjerovatno dobre kvalitete. A imam lipe godine. On pio biljni caj i nakon teske oat i kriptozospermije koja je trajala sve te godine odjednom uredan spermiogram. Prestala sam se smijat seoskim babama i njihovim pricama...
Huljica, svaka čast! :)
Huljica bas mi je drago za te bapske recepte
Huljice, mozes li napisati o kojem biljnom caju se radi?! Hvala i cestitam vam!
Tu na forumu su zene spominjale travara Miju iz Solina. Od njega smo narucili caj. Napravio cudo.
Kod mene se događa da mi u prirodnom ciklusu folikul pukne prije aspiracije. Štoperica mi je dana na 17mm - 18mm veličine folikula i aspiracija mi pada na 14dc ili 15dc. Ja ovuliram 13dc. Zbog straha da mi folikul bude nezreo doktor mi ne da štopericu na manju veličinu folikula. To se rješava na način da se spriječi pucanje folikula s malom količinom lijekova u prirodnom postupku. Da li je neka od vas to već radila i ima iskustva s tim?
Čim ti daju i malu količinu lijekova to se broji kao stimulirani postupak. Negdje i klomifen broje kao stimulaciju.
Možda da si trakicama probaš pratiti skok lh i ako štoperica ide prije nego se pokrenu prirodni mehanizmi ovulacije, moglo bi biti ok.
Meni je štoperica bila dana na folikule 16mm i na 17mm s negativnom lh trakicom prije štoperice. Kad su mi dali na 18mm, i to popodne je lh trakica bila pozitivna a štoperica išla tu večer, folikul partio. Punkcija mi je bila na 12 i na 10 dc.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
eryngium, hvala ti na odgovoru. Znam ovo za stimulirani postupak, ali ja to ne bi više išla preko HZZO-a jer kako veliš ne isplati se ispucati stimulirani, a bez tih prirodnih šansa mi je nikakva. Znači zanima me koliko lijekova se tu utroši.
Ja sam od ta tri prirodna samo jednom pregledala s LH trakicom. Bila sam na folikulometriji u 5 popodne, 17mm folikul, štoperica je bila tu večer. LH trakica mi je počela tamniti prije štoperice i taman u vrijeme štoperice full crta. Folikul puknuo prije aspiracije. Ja mislim da je jedino moguće uhvatiti ga ako štopericu primim ranije, na 16mm.
Da, ako ti je lh trakica pozitivna, prirodni mehanizmi ovulacije su se pokrenuli i tu štoperica gubi svaki put.
Na žalost, ne mogu ti pomoći s infom za davanje lijekova.
Probaj poslati pp orange80, ona je imala sličan problem s bježanjem folikula u prirodnjacima a puna stimulacija joj nije dolazila u obzir.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Hvala!
Meni je kod bježanja folikula u prirodnjacima pomogao Voltaren, koji sam pila 2x1 od dana štoperice do punkcije.