Slazem se, cvijeto. Nije se javila 17 sati. Vec se ona i bebac maze. Kako li se zove...?
Printable View
Slazem se, cvijeto. Nije se javila 17 sati. Vec se ona i bebac maze. Kako li se zove...?
Pa Marcus.
Cure, čitam vas, čitam ali nikako da išta napišem. Ja sam jedna od onih koja se užasava toga što me slijedi za jedno 6 tjedana pa samo škicam i tresem se :mrgreen:
Svima vam želim lagane i brze porode :yes:
6 tjedana....uživaj, ja sam prije 6 tj bila smirena...ali sada što više treba porod početi, sam sve nervoznija....sutra idem na prgled u bolnicu, pa cemo vidjet jel ima po njihovom ikakvih naznaka...
U kratkim crtama (bit ce jednog dana i cijela prica) - rodjen je u vodenjaku, nakon punih 66 sati trudova. Dugacak 57, tezak 3980. I najljepsi je na svijetu.
Dobila sam porod kakav sam htjela.
čestitam čestitam čestitam :-d:-d:-d
Čini mi se da sam i ja dobila trudove, primjećujem laganu bol i stezanje maternice....možda je i mene krenulo, danas se moram javit u bolnicu jer mi je termin, pa ćemo vidjet šta ce reci...Držite mi fige! :-)
Prekrasno Kaae...čestitam na najljepšem na svijetu :heart:
Čestitam!
Kaae, iskrene čestitke :-D
Ivon, sretno ;-)
ništa od mene danas ....preostaje čekati i čekati.....uh
Čestitam Kaae!!! :-D
Ivon drž' se! Sretno!
Znam da nije tema, ali nemogu nikako naci odgovor, bila sam danas na pregledu i napisali su mi na nalaz: R dio skraćen. AS nije moguća. Ovo drugo razumijem što mi piše. e sad taj R dio je cerviks? Jel to meni dobro da je skraćen (danas mi je bio termin) i šta je to AS? Neće mene nikako trudići, a i zatvorena sam do čepa hehe
Dobro je da je R dio skraćen, Da bi se beba rodila, taj rodnički dio cerviksa mora se ne samo skratiti, nego nestati. :-)
AS je kratica za amnioskopiju. Nije moguća sve dok se cerviks ne otvori bar za 1 prst. A možda i rodiš prije nego bude moguća...što bi bila za tebe bolja solucija.
hvala ti puno Beti3!
Od mene i dalje nema nikakvih naznaka za porod....:( primjećujem jedino učestalo mokre gaćice, nakon svakog presvlačenja, pa to mi možda plodna voda...neznam...prvi mi je porod pa nemogu ništa sa sigurnošću reci, a iscjedak mi je intenzivniji,sluzav i bijel, pa je to možda i taj sluzni čep....teško je reci kad mi je prva trudnoća...jel bilo tako nekoj od vas?
Ivon, čini mi se da bi ti sluzavi čep trebao biti ipak malo drugačiji, ne kao bijeli iscjedak nego tamniji sluzavi komadi/komad. Meni je čep curio u dijelovima 5 tjedana.
Znam kako su dugi dani poslije termina ali sad će to, kroz par dana ćeš sigurno roditi, pokušaj uživati u ovim posljednjim danima.
Ja sam danas točno 38 tjedana. Obzirom na prethodno iskustvo s prijenosom, ne očekujem porod još barem 3-4 tjedna... a ako krene prije, ugodno će me iznenaditi :)
Još nisam imala ni jedan vaginalac tako da ne znam ništa o stanju cerviksa, ali to ionako ne pretkazuje ništa u ovoj fazi trudnoće. U prošloj sam bila potpuno zatvorena do samog kraja, tek me je nakon termina dr ručno otvorila da može napraviti amnioskopiju. To ručno otvaranje je prošlo iznenađujuće lako i bezbolno, a kad sam se sama počela otvarati isto je sve išlo jako brzo.
Mozda meni. Dva dana prije poroda mi se otpustao taj cep u svim nijansama od bjelkastog do zuckastog s time da sto se vise blizio trenutak to se kolicina povecavala. Vecer prije i tokom noci su to vec bile kolicine za ozbiljni ulozak (dkle ne onaj mali dnevni) a kako je to sluz koja se nije upijala to mi je smetalo i u biti bilo gadljivo. Pred kraj su dosli i trudovi i ta sluz je kontantno cjedila bas me sokiralo koliko toga ima puno
Meni je tjednima pred porod (hm, s obzirom na prenesenost, valjda je rijec o mjesecima) iscjedak bio bijeli i gusti i bilo ga je na sve strane. Prvi dio cepa je bio zutkast, ljigav kao bjelanjak (nikad nije izaslo nista uobliceno i tvrdo) i prosaran krvavim prugama (tamnijim). Krenuo je dva dana prije poroda i prestao doslovno kad sam rodila.
Ivon, ja ti od 28. tjedna imam takav vodenkast i povremeno gust i bjelkast iscjedak. U početku sam se prepala da mi curka pl. voda, međutim, mokre gaćice su od istjecanja urina koji zbog težine na mjehuru popušta, a ovo bijelo su bile gljivice koje su kao normalne u trudnoći. Čep prije poroda je sluzav i tamniji, znači od tamno žutog, preko crvenkastog do smeđeg. Ja ga se uopće ne sjećam prije prvog poroda, ali se sjećam da mi je izašao prije drugog... to jutro prije nego sam rodila. Eto, tako je to kod mene izgledalo :yes:
hvala na pomoci....bila sam danas na pregledu i otvorena sam 1 prst napokon (više nije samo za jagodicu prsta), radio mi je dr aminoskopiju i plodna voda je ok, i rekao je da nije zadovoljan koliko mi se beba spustila, te da se nada da ce se spustiti, i naravno opet čekanje, te se moram u nedjelju javiti na pregled i ctg. danas sam imala čak 2 lagana trudića na ctg....ma samo da to više krene...što se tiče sluznog čepa, danas kako me dokt raskopao pa mi ide sukrvica, i smeđi iscjedak, tako da mi je sad to poremetilo moje praćenje sluznog čepa, ako je uopće i bio...
ja i dalje čekam...nema nikakvih naznaka :(
Bit će, bit, čeka beba da se vrijeme malo smiri. :heart:
Bio je sv nikola, pa ni Nikolina nije htjela biti, pao je snijeg (sto je u ri rijetkost) pa ni snjezana nije htjela biti, a sad jedino može čekat da na vrbi rodi grožđe, pa da bude Grozdana, ili Vrbica hehehe citirala sam svog supruga :)
Možda čeka da bude Lucija :mrgreen:
joj da da to i mene zezaju, hehe, vidjet cemo, kako je krenulo sve je moguce :lol:
Ivon, gdje si ti? ;-)
rodila sam, nakon 49 sati induciranog poroda (drip, 3 puta gel,drip,epiduralna na zahtjev doktora za vaginalni porod i onda opet epiduralna pa na carski rez) 15.12 u 13:35 epiduralno na carski rez u KBC rijeka...objaviti cu priču i napisati u detalje.....sve trudnice koje rađaju u rijeci mogu me pitati što god vas zanima, rodila sam zdravu curicu 4120 i 52, moje zlato....
Cestitam draga. Iskusala sve sto se nudilo, ha?
Nadam se da ste ok.
Ojojojojoj Ivon, nije ti bilo lako ali neka je curka dobro a i ti ćeš se brzo oporaviti i zaboraviti sve muke. Iskrene čestitke :klap:
Uhh ovo mozda bolje da nisam cula :) nek je samo sve dobro proslo
Curke blagoslovljen Bozic Vama i Vasim obiteljima, i sve najbolje... Sta Vam zelim svima??? Samo zdravlje i mirisljave smotuljke!!!!!
curica i ja smo super, nije bilo druge nego nažalost probati sve što se nudilo, samo da se curica rodi zdrava, hvala bogu nikakvih posljedica nemamo od tih silnih hormona....
Svima želim sve najbolje povodom blagdana!! Najviše zdravlja vama i vašim obiteljima¨!!
Čestitam ti Ivon na curici, glavno da ste ok :-) Btw. i ja sam nakon pokušaja vaginalnog poroda završila na carskom, samo sve to skupa nije trajalo 49 h 8-)
A svima ostalima sretan i blagoslovljen Božić!!!!!
Eto, kod mene krenula ona euforija pred porod, torba spremna :mrgreen:
Koliko god mi do sad bila panika, počela sam ipak jedva čekati da krene. Danas smo 37+2, u petak idemo na kontrolu pa ćemo vidjeti kakvo je stanje.
Do sad sam bila otvorena samo za vršak prsta i nije bilo nikakvih naznaka da će skoro krenuti. Počele su me peči prepone, boljeti leđa, grčevi u nogama, naoticanje, pa pretpostavljam da se tijelo ipak počelo pripremati ;-)
Javim se u petak nakon pregleda.