Moja baka je ko mala odlucila da ce se udati za onog koji ce imat vodu u kuci, pun joj je kufer bio svakodnevnih odlazaka na fontanu.
Printable View
Moja baka je ko mala odlucila da ce se udati za onog koji ce imat vodu u kuci, pun joj je kufer bio svakodnevnih odlazaka na fontanu.
Ma ja stvarno ali stvarno ne volim kad se stara vremena dižu u nebesa. Pa prije je bilo prestrašno, žene su se patile sa svim i svačim, životi su bili teški i jadni. I one priče kako prije nije bilo razvoda. Ma kakvi razvodi, pa prije su muževi bili nedodirljivi, rijetko koja žena je bila u potpunosti slobodna pred svojim mužem. I skroz mi je nepojmljivo da netko sa nekakvom sjetom ili romantikom govori o prošlim vremenima.
Da se vratim na temu...
Zemlja dozvala MM-a natrag :-)
Ima jedna dobra nakon ovog njegovog izleta... naime ja sam još proljetos govorila da ćemo napravit jedan izletić u ZG i to vlakom, u zoo ili bilo kamo. Kad sam to spomenula MM-u bilo je komentara kakav vlak, smrdi, kasni, drndaš se 2 sata ..... e a sad kad se vlakom vozio na relaciji ZG-BG i natrag izgleda mu se ipak dopalo, pa eto mi sutra idemo na izletić u ZG u zoo i to vlakom :-D
Računa se, računa. Nisam čitala sve postove, pa se nisam mjerodavna previše involvirati u raspravu. Ali postoji i drugi način od foruma i klevetanja uživo. Uglavnom muževi i žene govore istim jezikom i da pokušaju, razumjeli bi se. Ako nekome forum pomogne da se ispuše, i to je nešto. Probleme u braku forum riješiti neće.
Nema druge nego oči u oči. Poslije toga i seks štima.
Da, baš to... ja mislim da bi mene prije 50 god noć popapala :) da sam tada živjela.
kad vidim jednu bakicu, susjedu moje bake što je sve jadna proživjela sa svojim mužem (nikada ju nije tukao, ali ju je psihički zlostavljao) i kako se jadna njega bojala, koliko je radila i crnčila (i moja je baka isto crnčila al je za razliku od ove prve imala normalnog muža) i kako je sad nakon njegove smrti doslovce živnula i pola bora s licaa joj se izbrisalo, jeza me prođe.
Ima, znam da nažalost ima, ali danas su žene ipak u malo boljem položaju nego naše bake. Mislim da ipak imaju više izbora, nego prije 50-60-70 godina.
Je, imaju kremu protiv bora LOL
Nama je to trenutačno najzabavnija stvar na svijetu. Ja kažem "Husband", on me pogleda i kaže "Yes, wife?" i onda se cerimo oboje. :-D
A sto se tice onog s "gospodo", ja u MUP-u u Petrinjskoj, mijenjam dokumente, pitam zenu na salteru u Posti dal da pisem novo ili staro prezime.
Kaze ona "Novo, svuda novo".
Ja: "Aha, ok. Hvala Vam puno!"
Ona: "Nema na čemu, gospodo"
I ja zaustim da cu je ispraviti i onda stanem i skuzim da sam sad stvarno gospoda. :o Zena je valjda shvatila sto mi se dogada u glavi jer se krenula smijati. :D
Ne znam hocu li se ikad naviknuti na "gospodo". Ne znam... Moja mama je gospoda, nisam ja :D Al lakse mi je sad kad vidim da vas ima jos, i to s dobrim bracnim stazom, kojima je to neobicno. :)
Ja sam zapravo odgovarala Cvijeti na onaj post da je lijenost pokretač napretka. Kad gledaš koliko danas imamo pomagala u kući u odnosu kako su žene imale prije 50 godina, mi bismo trebale imati puno više vremena za odmor i razonodu. A nemamo. Jedino to sam htjela naglasiti a nikakv žal za prošlim vremenima mene ne pere.
MM je odmah nakon mature, sa 17 godina, uzeo pušku u ruku i branio pune 3 godine rodni grad i velik dio svoje države. Sa 21 došao u moj grad, nakon par mjeseci počeo raditi, sa 23 upoznao mene i evo skoro 16 godina smo zajedno.
Na svu sreću tek povremeno živi u Zemlji Dembeliji. Da je tamo na godišnjem malo češće, isp.zdila bih na živce. Ovako nekako duramo...
Naklon do poda!
I o toj temi možemo štošta reći, možda negdje drugdje. U svojoj blizini imam studenticu etnologije i antropologije koja mi je ispričala par šokantnih stvari koje su učili o povijesnom položaju žena, pogotovo u Slavoniji, u zadrugama i tako. TO je prestrašno!
Da trebam izdvojiti jednu jedinu stvar, nešto naaaajbolje u svom braku, rekla bih da je to ravnopravnost, u svakom pogledu.
Slažem se.
I ja sam se nekada loše osjećala u svojoj koži dok nisam uzela stvar (zapravo, uglavnom škare i Domestos, nešto ziherica i sličnog) u svoje ruke i okrenula u svoju korist.
NIkada to ne bih poželjela svome djetetu. Nikada.
Moje dijete ima tri godine i u trgovini izabere što joj se sviđa od robe (što je zapravo jako rjietko jer hrpu toga - novog - dobije).
No, danas se stvarno može jeftino obući. Možda se moglo i moje vrijeme, ne znam. NO, ja sam bila najmlađa i vječito nosila nešto tuđe. No, nije bilo sve ni u tome, nego u nekom glupom stavu za kojega sto posto znam da neću pogriješiti sa svojim djetetom.
Ali da se mora pretjerivati sa skupoćom robe i markama. To ne. Za mene je to pretjerivanje.
Sad će opet ispasti da sam radikalna, ali kada bi mi smetalo (a smetalo bi mi) da mi muž, otac mog djeteta, "plesne" dijete pa makar i lagano po ruci kad nešto dira, zube bi mu izbila. Mužu, ne djetetu.
MI se uglavnom slažemo. MM puno više dramatizira, stalno na nešto pazi, tlači M. u trgovini da ne smije ništa dirati, zapravo je puno zatvoreniji i sam je svjestan toga. Ja mu uglavnom ne dam da prenese to na dijete. Moram više huškati i njega i nju da budu slobodniji (zapravo, nju ne moram).
I dosta je nesiguran, nekako labav s njom pa mu uvijek pravi cirkuse. No, protiv prirode se ne može.
Da, on misli da je već dosta dojenja, ja sam postala ovisna ;-) i tak. Uglavnom, ja sam gazda ;-)