:-* ma super si objasnila.
Ja znam da će moji brzo otići, vidim prvi dan je doljnji dio već lagano zavinuti pa se pripremam,
a i probala budem crtančicu umotati.
Printable View
teke nisam lijepila, hrv2 sam odnijela danas sa svime pa čemo vidjeti...
ako kaže da su trenutno višak, izvadit ću iz torbe i donijeti doma
kako ste sa slobodnim aktivnostima?
jel vam idu dječica na nešto?
i mi isto. valjda joj nece trebati bas danas u sklopu upoznavanja.
inace, jucer nisu nista pisali, samo su razgovarali, imali su engleski, nema pojma kak se uciteljica zove (moram priznati da ne znam ni ja, odnosno da samo glavnoj znam ime, bez prezimena, jer sam samo to cula u zamoru, nigdje nije pisalo ime i prezime niti jedne uciteljice :grr: ) a boravak je cak bio i malo duze od pola 4, sto nas je iznenadilo jer nije da su imali sta za uciti i raditi :mrgreen:
Leo, hrv 2 slobodno ostavi doma, to je za drugo polugodiste.
Omoti, ajme! Za prirodu nemam nista. Idem danas u podrum naci od starije kceri stare omote :lol:
Ja cu biljeznice umotati. Mada, lani nismo (za drugi razred) pa su prezivjele.
A i brzo ce prestati s crtancicama pa se nece stici ufrkari :mrgreen:
Aktivnosti... Ne znam jos, mozda ritmika, jezik...
Mislite na aktivnosti koje škola organizira ili? Jana naime ide na plivanje. I to je sve na što će ići. Uči francuski, engleski će ionako usput pokupiti.
To joj je i dosta :D
Da, one aktivnosti u sklopu skole. Koje se placaju. Ritmika, jezici, dzudo i tako. Ono sto bude u skoli.
u sklopu skole nebu nista :D
iako joj se svidio akrobatski rnr :)
nastavit ce svoju capoeiru i ima zelju od proljetos upisati atletiku.
jedan jezik u skoli joj je za sad cist dost. :)
Ja se jos lomim oko jezika. Naime :D starija je super napredovala u engleskom jer je isla na dodatni engleski dva puta tjedno.
Mm je vise ne bi upisivao jer, kao, dosta joj je ovaj redovni.
I meni se prvo cinilo previse upisivati je na isti jezik dodatno, no vokabular joj je super. Cak je jednu knjigu ovo ljeto citala na engleskom.
I hoce ici :D
Samo joj tata neda :lol:
hahahha!
moja igra igrice pa joj je to dodatno :D
ne znam, ne bi zeljela da ima svaki dan neku aktivnost.
ko zna, mozda se predomislim(o).
omote za knjige smo nabavili u knjižari Proming.
teke i omote za njih smo uzeli u Muller-u.
prvi tjedan nema rasporeda, knjige i torba su u školi.
inače, ponudili su nam aktivnosti u sklopu programa Vikendom u škole.
izgleda dobro, imaju aktivnosti tokom tjedna i subotom.
a besplatno je :-)
Mi danas imamo sastanak. Baš se veselim.
Idemo i ja i MM, da slučajno nekaj ne propustimo :-).
Od dodatnih aktivnosti samo znam da postoji engleski, ali to će učiti redovno tak da to nećemo.
Ostalo - valjda ćemo danas čuti.
I ja bih voljela da idu na neku sportsku aktivnost, radije nego neku 'sjedeću', i da to po mogućnosti riješimo u sklopu boravka :-).
Mi imamo dodatnu nastavu mogućnost dodatog jezika istog ili drugog i sad sam u nedoumici.
Ja bih i to čini mi se ovaj isti jezik možda jer nije baš da joj nešto siper leži, ajoj neznam.
evo, odradili smo prvi roditeljski! :-D
sad točno znamo broj, ima ih 23 u razredu što je super i učiteljica je ful sretna s veličinom razreda!
izrecitirala nam je ono što je morala (o kućnom redu, izostancima, izletima, trajanju nastave i sl) pa što moramo donijeti još u školu (za likovni)
što se tiče vjeronauka, ne ide moja E. i jedan mali musliman, za ostale neznam
ono što me veseli je da će klinci biti ili u knjižnici (koja je u hodniku odmah preko puta naše učionice) ili sa našom učiteljicom:-D
vezano za slobodne aktivnosti: jezici su u večernjim terminima preko škole stranih jezika,
ostalo su: ritmika (vodi jedna od učiteljica) , folklor i taekwondo isto preko vanjskih korisnika
u sklopu škole imamo još i rukomet i košarku, ali je to za više razrede
prije se spominjala i informatika, međutim danas učiteljica nije ništa znala o tome
mi smo se odlučili za van školsku aktivnost koja nam tenutno više paše
Nije da ti želim kvariti veselje, ali tako su i nama obećali prije 2 godine na prvom roditeljskom (četvero u razredu ih ne ide).
S vremenom se to izvitoperilo u učestalo sjedenje na hodniku ili u razredu u kojem se održava nastava vjeronauka :-x
I sad (3. razred) gledam kako da riješim te situacije na miran način.
Doduše, nije ista škola, nije čak ni isti dio grada, ali ipak... čisto da se ne začudite ako na kraju ispadne nekako drugačije.
mi jos nismo nista omotali
nema sanse da bi to zamatala do 2 u noci, nece bit knjigama nista u tih par dana :starakineskamudrost:
kod nas sve super, osim sto dijete gunda da nista ne uce nego da uciteljica samo prica, i da bi on vise zadataka i da vise vade knjige (pa ubila bi se da sam ih omatala satima, a oni ih ni ne vade iz torbe jos :lol:)
jedini je koji ne ide na vjeronauk i koji se ne hrani u skolskoj kuhinji. kuhinju je ok prihvatio jer smo vege, pa zna da uvijek nesto s tom hranom izvodimo, a za vjeronauk mu je bilo malo sok, da ne bi on jedini isao negdje bez druge djece (jer je uciteljica rekla da ce biti ili s njom ili u knjiznici). jedan dan je sat vj.usred nastave, a u petak 4.sat tako da u pet ima samo 3 sata i to je super
uglavnom, danas je bio taj vj.usred nastave 3. sat i bio je u knj, malo citao knjige, a 4. sat je cijeli 1. razred dosao u knj. i onda su gledali crtice :roll: ok, i upisali se svi u knj.
je i moja sizi jer kao, kad ce poceti prava skola da vise pocne pisati u biljeznice. i oni samo pricaju.
Mi imamo popodne roditeljski, o vjeronauku cu odluciti na licu mjesta.
sad u prvom razredu mi je bitno da je tako, a vjerujem da će i biti jer se naši u školi drže nekih pravila (a i učiteljica koju smo dobili je dosljedna u svemu)...
a za poslije, vidjet ćemo...
što se tiče hrv2, ostaje doma do drugog polugodišta
naši su jučer imali pune ruke posla:
-radili su matematiku (veći i manji)
-izrezivali su slova i slagali svoje ime
-učili su pjesmicu iz glazbenog
u boravku su crtali svoju obitelj, kućnog ljubimca i ruku
je i mi.
kao i glinamol.
al probusiti tempere, radit ce s njima za 2 tjedna i donjeti u skolu sljedeci tjedan tjelesni i likovni.
i wc papir i papirnate rucnike i sapune i case. jeij. dobro da ne treba i rucak.
Baš.
Nastavlja se priča iz vrtića s nošenjem tekućeg sapuna, papirnatih ručnika, plastičnih čaša...
Te muke po omotima su mi malo smješne, omote smo dobili sa naručenim knjigama , umatanje je bilo gotovo u 10 minuta a omoti savršeno pašu svakoj knjizi!
Mi na vjerunauk idemo, u školi imaju opciju i islamskog vjerunauka, vjerunauk je stavljen zadnji sat tako da nema praznog hoda, dijeca koja neće na vjerunauk idu u produženi koji počinje u 10:40.
Od dodatnih aktivnosti planiram ju upisati na informatiku ,imali bi ju svaki drugi tjedan po dva sata, mjesećno če nas to izaći 35 kn.
Imaju još brdo drugih aktivnosti ali to ćemo vidjeti s vremenom što če joj se svidjeti.
Omote sam i ja jedne godine dobila s narucenim knjigama. Ove godine ih nisam narucivala i nisam ocekivala da je to takav problem.
Smijesno mi nije jer gubim vrijeme.
Prirodu i dalje ne mogu umotati. Osim ako se ohrabrim i odem u podrum po stari omot od starije kceri.
toga niti prije nije bilo samo što se nije tražilo da roditelji nose, nego smo se snalazili sami
ja u osnovnjaku sam uvijek nosila svoje maramice na WC, a o sapunu smo mogli samo sanjati
kakve čaše za vodu, pili smo iz direktno iz pipe na lavabou, a ruke brisali u hlače
pa da, i mi uvijek imali maramice sa sobom
meni je to ok, pa to bi tone i tone papira trebale
case ne nosimo nego svako ima svoju bocicu koju si napuni
E to s pijenjem vode, bocama, čašama i sl. Kako to kod vas funkcionira? Ja bih Jani dala bocu pa nek si natoči i ima ju na stolu. Ali onda će svako malo pijuckati i zbog toga morati češće piškiti. I kad bi svako dijete tako, pa to se onda nastava pretvori u šetnju. Što ja da sam učiteljica ne bih dozvolila, pretpostavljam da tako i drugi gledaju. Onda možda bolje da nema bocu, ne znam. Učiteljica veli da može, ali opet to pijuckanje... Kaže Jana da za pijenje imaju plastične čaše i kad popiju bace. Što je opet bezveze da se toliko plastike baca.
jelka, ja bih najradije da pije iz ruke :mrgreen: :šta_nam_fali:
kod većine učiteljica vjerujem da nema šetanja pod nastavom i non stop hodanja do wc-a
naravno, ako vidi da je nekome sila, neće ga pustiti da se popiški
no, pravilo je da odmor služi da se ode na wc i popije voda
neke dozvole bocu na stolu, neke ne. ja ne bih (da sam ja učiteljica :mrgreen:)
kod nas je princip da si nose svoje boce
mada, ja ne volim to korištenje istih boca. razmišljam kupiti one fensi boce za vodu :mrgreen:
Ona ima SIGG bocu. Da, to bi bila najbolja opcija, da im boca služi zapravo kao čaša, pod odmorom natočiti, popiti i to je to do idućeg odmora.
pa nadam se da ne daju da se pije pod satom, barem je nasa uciteljica jako prakticna i sigurno im ne da
ja odmah vidim kak se ta voda prolijeva po stolu i natapa sve one knjige (lijepo umotane:mrgreen:) i biljeznice za kojima hodocastim vec danima po knjizarama, dm-ovim i inim mjestima
nikad mi neće biti jasni ti zahtjevi teta i učiteljica da djeca moraju imati bocu vode sa sobom. stalno. kao da su usred pustinje, a oaze nigdje na vidiku. ako ništa ne popiju dva sata - svi će završiti na infuziji radi dehidracije.
đizs.
Ja prirodu nisam umotala i neću se zamarati s time, već napisah da od sljedeće godine idu novi udžbenici tako da nemam za koga čuvati isti.
Što se tiće vode Laura nosi boćicu , tako nas je i učiteljica savjetovala.
Inače one bočice sa vodom /sokom su za jednokratnu upotrebu , mi imamo bocu za vodu