In Love,
Baš mi je drago da si se javila s feedbackom, sjećam se da smo u isto vrijeme donosile ovu odluku i dvojile što i kako :-)
Printable View
In Love,
Baš mi je drago da si se javila s feedbackom, sjećam se da smo u isto vrijeme donosile ovu odluku i dvojile što i kako :-)
Sa zakasnjenjem — prvo potpis na sasu. Pogotovo na point da se ne radi o 2 mjeseca razlike od prosjeka, nego od minimuma.
Iz svojih cipela - bez obzira na super rezultate, emocionalno nisam bila spremna.
Ja isto ne mislim da ce biti drama s bilo kojom odlukom, a emotivnih oziljaka, ako je slonovski tip poput mene, bit ce u svakom slucaju, i ako ostane jos u vrticu i ako krene u skolu pa se razidje s 10-11 godina.
Hvala vam svima na odgovorima i iskustvima. Bili smo malo na odmoru pa se nisam javljala. 08.05. imamo pregled kod liječnika i još testiranje u ovoj drugoj školi pa ću onda odlučiti (ukoliko stručni tim ne odluči striktno protiv upisa). Ja za sad kako stvari stoje mislim da ću je upisati.
Da li su djeca koja su išla prijevremeno u školu išla u Grad mladih sa vrtićem? Došao je jučer popis djece u vrtić koja ove godine mogu u Grad mladih i mog djeteta naravno nema (makar sam ja davno rekla da prijave i moje dijete za Grad mladih). U dogovoru sa odgajateljima sam dodala dijete na popis i rekla im da ću im dostaviti uvjerenje da je dijete stavljeno na popis školskih obveznika za ovu godinu (kažu ne treba). I sada me zove zdravstvena voditeljica iz vrtića da moje dijete ne može ove gdoine u Grad mladih jer ona nema za nju predviđenu "kućicu". Ne znam bi li se smijala ili plakala. Ja joj sve objasnim i kažem da znam da dijete ima pravo ići u Grad mladih i da je prijave, a ako slučajno ne bude išla u školu onda neće sljedeće godine ići u Grad mladih ili ću tada platiti punu cijenu. I ona opet da ne može. I da zovem Gradski ured za obrazovanje. Naravno zvala sam gradski ured i rečeno mi je da dijete ima pravo ići i da će oni kontaktirati vrtić. Ali tko je tu lud, što se u ovoj državi oko svega trebaš svađati i boriti da ostvariš neko pravo koje te pripada ionako. Ma!
U našoj grupi prošle godine bilo je par klinaca koja nisu bila u planu za ići u školu,jer su bili pre pre mladi,išli su u grad mladih s mojim klincem tad po popusnoj cijeni,ove godine ih većina od naših koji su ostali u vrtiću odlučila da neće ići u grad mladih Iako su tek ove godine zapravo predškolarci,mada su i prošlu godinu imali predškolski program bez obzira kaj se znalo da neće ići u školu,pa ove godine ponavljaju gradivo
Vidim da si već pronašla rješenje. Da upravo je sve tako kako si napisala. Gradski ured nekad zna biti od velike pomoći. :-)
Moja malena je išla u Grad mladih u toj godini pred školu (prijevremeni) i naravno po subvencioniranoj cijeni.
Naši u vrtiću isto nisu bili sigurni koju cijenu dijete plaća, htjeli su nam dati punu cijenu, pa ih je Gradski ured "informirao" da su u zabludi. Jako su ljubazne te tete tamo i znaju svaki detalj.
Ma stvar je bila u tome što mi je ova iz vrtića rekla da im je baš jučer bila ženska iz Gradskog ureda za obrazovanje i da im je upravo ona rekla da djeca koja nisu na popisu nikako ne mogu ići i da razumije ona mene ali žao joj je, dijete ne može ići. I da zovem tu ženu iz Gradskog ureda pa ako ona kaže drukčije da će je uvrstiti (naravno uvjerena da ova neće reći drukčije). I zovem ja tu gospođu i ona naravno potvrdi sve što sam ja već znala, da dijete naravno ima pravo ići i da su oni u vrtiću nešto krivo shvatili. I da će ona nazvati vrtić.
Ma ne kužim ih stvarno. Dosadilo mi je više iskreno, već me svi u vrtiću znaju:) Samo se oko nečega svađam s njima i borim da istjeram pravdu.
Evo uspjela sam na kraju nakon žalbe i da nam smanje cijenu vrtića:) Ali bome sam se naživcirala oko svega.
Nazovi je pred računovotkinjom.
Mala ti je bila u mješovitoj grupi,Tj. Prošla je program predškole?
naše nisu odvajali ove koji su bili u startu manji tj. nedovoljno stari
Iskreno ne razumijem što si htjela reći.
našima koji su bili ohoho premladi nisu branili da idu u grad mladih, samo su napomenuli ako će željeti ići drugi put da će platiti višu cijenu. i tak jedan dečko je reko da će on radije ići kod tete, a cura je slučajno ispala bolesna taj tjedan
moji svi troje išli, svi troje prijevremeni
Aha:) e pa da, točno tako bi trebalo biti. Oni subvencioniraju jedan put, njima svejedno kada. Ali ova moja u vrtiću očito nema pojma o tome, pa me uvjeravala da dijete ne može ići, jer ona nema predviđenu kućucu za nju:) a i ne smije dopustiti da neko dijete koje ove godine jest predškolac izvisi radi moje!!! A u redu je da moje izvisi jer je ona neupućena:)
Ma znala sam ja da djeca koja idu prijevremeno u školu normalno moraju moći ići u Grad mladih, ali ispada da je sve borba sa vjetrenjačama...
jedno dete više manje, lako oni dodaju krevet u bungalow, i dva ak treba
ovi tvoji u vrtiću će odahnuti ako upišeš malu ove godine u školu:lol::ghug:
Ha ha! Ma nisam nikada do sada imala nikakvih problema s njima:) i odgajatelji su svi stvarno super... i ja sam s vrtićem ustvari zadovoljna:)
Ali ova borba sa administracijom.... za poluditi...
mi smo odabrali DA
nakon detaljnog promišljanja i odvagivanja razloga za i protiv
dijete je testirano, procijenjeno kao natprosječno i spremno u svakom pogledu
ja sam bila spremna i na mogućnost da je struka procijeni kao nespremnu i postupila bih u skladu s njihovom preporukom
ono, koliko god ti pokušavaš biti objektivan i realan mislim da je gotovo pa nemoguće izbjeći dozu subjektivnosti kad je u pitanju tvoje dijete
ali eto, nije ispalo tako i sad se svi skupa veselimo prvom razredu!
y&y javi kako je prošlo kod vas!
Hvala ti na ovome komentaru:) nekako se poklapa se mojim razmišljanjem i sada ga čitam opet iznova, dok razmišljam ponovno ovoj temi.
Nekako mi se čini sada sa nekakvim malim odmakom, da sam najviše štete činila sa ovim svojim razmišljanjem i premišljanjem, jer sam vrijeme i sebe bezveze trošila na stalno procjenjivanje svakog djetetovog pokreta u smislu da li ono pokazuje da dijete je ili nije spremno za školu, te sam često nesvjesno svojim opaskama rušila njeno samopouzdanje (znala bih joj često reći kada bi napravila nešto s čim se ja nisam slagala "vidiš kako ti nisi spremna za školu", "curica koja će sada u školu mora/ne smije itd.). Umjesto toga trebala sam davno presjeći i odlučiti da ona ide ili ne ide i u tom smislu je osnaživati i graditi njeno samopouzdanje. Tu sam jako pogriješila i tu zamjeram psihologici što nije jasno rekla svoje mišljenje da li ona ide ili ne ide u školu.
Ovo pišem da netko tko dogodine bude čitao temu:) ne napravi istu stvar.
Što se mene tiče, ja sam odlučila da malena ide u školu i pokušat ću inzistirati na tome. Jako me nervira što mi sve do skoro 15.06. nećemo konačno znati odluku stručnog tima.
Obavili smo u ponedjeljak liječnički pregled, sve je u redu, liječnica sa svoje strane smatra da ona može ići i napisala je da je ona za (uz naravno opet ogradu da joj se javim kada ostatak stručnog tima odluči pa će se ona prilagoditi njihovoj odluci). Sljedeći tjedan imamo testiranje u školi i onda opet kod one prve psihologice.
Yin &yang
Sretno dalje!
Iskreno nalupala bih te sad kad čitam što si maleckoj govorila,nemoj se ljutit ja se to malo i šalim :kiss:
Onda imas srece da tvoja djeca nemaju potrebu imati jako sposobnog roditelja.:lol:
yin&yang, i ja se ponekad osjetim kao nesposoban roditelj :)
možda ne baš potpuno, ali bude dana kad bih si sposobnost procijenila na 20% maks.
glavu gore, svi nekad radimo stvari na koje nismo ponosni, skužila si, prestala si, i idete dalje sad
tako je kako kaže tangerina
Ma znam ja to, pa sada nastojim popraviti štetu:) i ohrabrujem je i pričam o školi pozitivno, što uostalom i mislim.
Dijete ide u školu!
Napokon obavili sve i sada se svi slažu da je spremna za školu, čak je ona prva psihologica na kraju rekla da je po rezultatima u višem prosjeku. Osim nje, bila je na testiranju u školi koju spadamo gdje su je testirale logopedica i učiteljica i rekli su da je odlično riješila testove, ne savršeno, jer još ne zna čitati i računati (makar zna čitati kraće riječi i računati do 5), da im je žao da ide sada jer bi sljedeće godine bila briljantna (njihove riječi), ali je po svemu spremna i sada. Liječnica je isto dala zeleno svjetlo. Tako da su na kraju svi u komisiji zaključili da može ići u školu. Sada čekamo rješenje i onda se upisujemo:)
Ajde baš mi je drago da ste to rješili. Meni je od početka sve bilo jasno i da te nije bilo "ziheraškog" stava prve psihologice znam da ti ne bi dvojila ni sekundu :-)
Iskreno nemam pojma. Doduše prošla su dva mjeseca između testiranja, a u međuvremenu je ona i obradila podatke sa prvog testiranja. Ja sam joj na početku ovog sada zadnjeg testiranja samo rekla što su rekle liječnica i ova logopedica iz druge škole, svoje mišljenje nisam govorila. Opet nisam prisustvovala samom testiranju, ali na kraju je rekla da je ona sada super riješila i to u višem prosjeku, čak mi je za neke stvari što je logopedica rekla da ne zna (tipa računanje) rekla da dijete to zna, da joj je za manje brojeve sve izračunala točno bez problema. Rekla je da je po njoj spremna i može u školu, nije mene ništa sada pitala.
:) tako je... ja sam prije toga bila stvarno sigurna da je ona spremna, što se vidilo iz mojih prvih postova na temu, pa me ona malo poljuljala. A u stvari mi to nije trebalo, jer sam radi toga učinila neke krive korake. Ali nema veze, sada smo s tim gotovi i sada samo lijepo i pozitivno o školi pričam. Još da dobijemo neku dobru učiteljicu i bit će to super:)
Ja doista mislim da je ona spremna i da neće biti problema. Možda bi joj još dobro došao koji mjesec u emocionalnom smislu, ali još cijela godina vrtića je za nju previše. Ona je vrtić prerasla.
Bravo i sretno dalje!
Koliko se cca čeka rješenje o prijevremenom upisu? Još nisam ništa dobila a sada je prošlo dva tjedna od završetka testiranja.
nazovi i pitaj
u svakom slučaju idući tjedan ga moraš imati https://www.zagreb.info/aktualno/upi...otrebno/176188
Ja bih isto nazvala ili tamo otišla.
Al nešto mi zuji u glavi da su ga direktno slali u školu u koju se dijete upisuje.
Najbolje provjeri. Ona služb.za naš dio grada (ispostava negdje u Gajnicama) ne radi od 8-16h nego par sati na dan je u tom uredu. Tako je bilo prije 3 godine.
Noa,
Meni je sigurno rješenje Grada došlo prije samog upisa u školu sredinom lipnja, jedino mi u magli jel mi stiglo doma poštom ili direktno u školu.
Kad sam završila s upisom, to je bilo to ka i kod ostalih redovnih upisa.
Je s time da si ti Lili pokrenula postupak već u ožujku ,i bila si odmah na dobitku vremena.
Noa ak joj rješenje stigne u srpnju stiže samo mjesec i nešto kasnije od datuma upisa,svakak zovi,pitaj
Jesi sigurna da je to bilo "Rješenje"? (Rješenje dolazi i u školu i roditeljima na kućnu adresu)
Možda prije "Mišljenje" škole o spremnosti djeteta za upis u 1. razred....?
Otkad radim ovaj posao, ne pamtim da je za neko dijete bilo gotovo Rješenje G. U. prije formalnih upisa u 1. razred...... No moguće da ima iznimaka.
A na osnovu čega se onda klinci upisuju ak je tak kak ti tvrdiš?