Cure hvala na savjetima, idem u ivf na razgovor pa brzo dalje.
Printable View
Cure hvala na savjetima, idem u ivf na razgovor pa brzo dalje.
Bok zenice zanima me dali je netko u postupku u ivf centru ,da li je gužva i koliko se čeka mi bi probali još jednom,,,
I mene to zanima...
Je da još cicamo i da nema vještice, ali svejedno. Barem da čujemo što kaže naš čarobnjak...
Mi jos nismo u postupku, ali cemo biti ako ne popravimo spermiogram, nama je dr preporucio ICSI, sokirali smo se, nismo mislili da smo slucaj za taj postupak...
Za prvi pregled smo cekali 10 dana.
Mi smo u postupku trenutno..
Guzva je kao i uvijek, ali brzo to ide ;-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bubimitka81 sretno, nek urodi plodom... :-)
vidim da su neke neše privatne klinike na svojim web stranicama objavili statistiku vezanu uz mpo postupke.
na donjem linku je primjer na koji način neovisno tijelo koje prati mpo (HEFA) u Ujedinjenom Kraljevstvu izvještava o uspješnosti mpo postupka u klinikama.
klinika Assisted Conception Unit, King's College Hospital London, podaci za žene svih godina, postupci sa vlastitim stanicama, svježi transfer. ova klinika u Londonu porovodi oko 550 navedenih postupaka godišnje....
vrlo poučno je, pogledajte :-)
http://guide.hfea.gov.uk/guide/Close...sCancellations
.... a onda se možemo zapitati gdje su izvještaji o uspješnosti hrvatskih klinika, tj. kako izgledaju oni izvještaji koji su nam dopstupni na webu
:-(
Hmmm statistike.......... :unsure:
A tko ti garantira da su to točni podaci? Gdje ih možeš provjeriti?
Ja u te podatke uopće ne vjerujem!
Iva, kojim podacima ne vjeruješ? Onima koje klinike u UK prosljeđuju središnjem regulatorom tijelu za humanu embriologiju i oplodnju (HEFA), ili statistikama koje na svojim web stranicama objavljuju naše privatne klinike?
Ne vjerujem nikakvim statističkim podacima u HR.
Pa, to sam i ja htjela napisati gledajući oskudne podatke o postupcima i njihovoj uspješnosti na web stranicama naših privatnih klinika. Prvi dojam takvih nepotpunih podataka je da služe za marketinške svrhe.
Javne bolnice niti ne objavljuju statistiku na webu.
Inesz, slažem se sa tobom.
Nikada ne bih odabrala kliniku prema njihovim objavljenim podacima, već po tome je li mi je dr "sjeo", prema biologu, iskustvima poznanika i sl.
Samo da nadodam da sam bila u Škvorcu na konzultacijama jer imaju postupke preko HZZO-a (ali ih trenutno ne rade jer imaju nekakve radove u labu, a ugovor je do 31.3. i ne znaju da li će biti produžen). Uglavnom, doktor je pristupačan, konzultacije dosta traju, sve super. Kaže da imaju neku novu mladu biologicu i da je zadovoljan sa njom.
Zna li netko nešto o njoj, koliko je iskisna, rezultati?
Zar ne bi trebao imati 2 biologa?
Cure pa zar u skvorcu neradi dr. R i njegov embriolog ili sam ja to nesto pobrkala!!???
Radi, ali ne radi preko HZZO-a. Odnosno u laboratoriju kod Škvorca svojim pacijenticama vrši punkcije i transfere.
Posto krecemo ponovo u postupak takodjer smo se poveselili dr.R u skvorcu ali se razocarali da nije on ukljucen u hzzo postupke. A transfere i punkcije pocinju se tamo obavljat oko 10.03 zbog preuredjenja.
Njuskalica, da li mozda znas da li dr.R za postupke koristi trenutno drugi prosotor?
Koliko ja znam ne. Ako se u međuvremenu nije nešto promijenilo.
Konzultacije i folikumetriju obavlja i obavljat ce u viliju.a ostalo u skvorcu.ujutro cu bit kod njega pa cu znat i detalje gdje sta i kako.
Zna li tko da li kod Škvorca uopće više ima postupke na teret HZZO-a?
Produzen je ugovor s hzzo do 31.03.2015....tako pise na njihovoj internet stranici http://www.poliklinika-skvorc.hr/
Bila sam par puta kod dr. R i mogu samo reci zaista jedan divan covjek. Da sam svoj postupak mogla obaviti u hr moj izbor bi bio on.
Cini mi se da je tad prestao bio sa radom u Beti a kasnije sam cula ovo za Skvorc al nisam bila ziher pa sam zato pitala jer znam da u Vilija nemoze raditi punkcije.
Drago mi je da je poliklinika Škvorc objavila statistiku postupaka preko Hzzo-a za 2014.god.
http://www.poliklinika-skvorc.hr/ind.../najea-pitanja
Ima li netko tko je trenutno u postupku kod Podobnika? Na njihovim stanicama ne mogu pronaći mpo cjenik
Prema ovim njihovim statistikama bolji uspjeh imaju starije žene. Hm..... :neznam:
Blago meni, približavam se najplodnijim godinama!!!!
vidim za polikliniku Š...
postotak trudnoća su računali prema broju transfera a ne prema započetim ciklusima.
svatko od nas može izračunati za koliko će se uspješnost postupka samnjiti ako se postotak trudnoća izračuna po započetom ciklusu.
nije fer na taj način prikazivanja prividno povećavati postotak uspješnosti jer računa se svaki početi postupak, ne samo onaj u kojem je došlo do tranfera.
a nigdje nema ni napomene da se brojke o uspješnosi moraju uzeti sa rezervom jer se radi o ukupno malom broju odrađenih postupaka u svim dobnim skupinama i da rezultat uspješnosti nije u potpunosti statistički značajan.
evo npr., stimuliranih kod žena starijih od 41 godinu bilo je 9, od toga 8 transfera i 4 trudnoće, pa je uspješnost za žene starije od 41 godinu iznosi prema tim i tako računatim podacima cijeloh 50%.
cilj liječenja neplodnosti nije ostvarivanje trudnoće, cilj je živorođeno dijete. kad će statistike o koje će prikazati broj kliničkih trudnoća i broj trudnoća koje su završile živorođenom djecom?
u ove statistike kod poliklinike Š. uračunate su čak i bikemijske trudnoće, dakle one koje se nisu mogle dokazati ultrazvučnim pregledom!
kao žena starija od 40 godina, pitaal bih koliko je kliničkih trudnoća/živorođene djece iz postupaka za 2014. godinu kod žena starijih od 41 godinu?
imam samo jedan komentar za sve koji su objavili svoje statistike i one koji nisu: neplodni parovi nisu budale!
Ima li netko svježe informacije hoće li Škvorcu produljiti ugovor i iza 31.3.2015.?
Pozdrav svima, imam pitanje za žene koje idu kod Lučingera, ako mi možete reći otprilike kako sad izgleda postupak kod njega? Gdje se nabavljaju lijekovi i tko daje injekcije npr. štopericu?
Hvala
Mimi ja jucer bila na prvom pregledu i konzultacijama, ne znam nista.imam 42 g i pokusat cu sve sto dr.kaze.zelim ti sretan ishod!
Mimi, ja ljekove sama kupujem u jednoj ljekarni u kojoj je dr L dogovorio popust, on će te uputiti. U toj istoj sam kupovala i kad je bio u starom prostoru.
Štopericu mi mm daje, dr će ti objasniti kako, jer ide u mišić. Ostali ljekovi uglavnom u trbuh, tako da to sama.
Pretpostavljam da si i ti sama daješ ljekove, budući da iz potpisa vidim da već imaš iskustva u ivf-u.
Hvala cure! Lijekove sam si davala sama, potkožno mi nije problem ali ove intramuskularno nisam, uvijek sam išla u bolnicu da mi sestra da.
Ako se dobro sjecam, ja sam i stopericu dobila u trbuh, tj.potkozno :?:
moze i u trbuh, makar dio klinika prakticira intramuskularno.
i ja sam brevactide sama pikala u trbuh, uz savjet dr naravno, iako ju po drzavnima uglavnom daju u guzu.
ok, vec sam mislila da sam nesto zbrkala :mrgreen:
Đinđa pa i da si zbrkala - dobro si :lool:
U trbuh sam se već ispraksirala, to su potkožne, ali ove i.m. u guzu nisam. Jel to teško?