Sve si nekako mislim da su testovi za sve zemlje jednaki.
ovo na internetu su navlakuse.
Printable View
ma ne, na rezultatima tog danskog testa piše da je iznad 130, ako sam dobro zapamtila - mensa level.
majko mila, ja na sastanku. dosadnom. ajte bok. multitasking.
malo sam kopala - za upad u mensu treba 132 prema Stanford-Binet testu ili 148 prema Cattellovoj ljestvici. ovaj mensa online test je Cattellov, a genijalnost kod njega je tek iznad 160. ona darovitost na 120 i genijalnost 130 (ili 140) je druga skala. možda ovaj online ipak test nije toliko nepouzdan (mada mi se svejedno čini prelagan)... ali ipak nismo baš genijalci :mrgreen:
Frka, ostavi se tekućeg dima i Mense, imaš posla!
aaaaaaaaaaaa, kud ode ovaj topik!!!
zanimljive jeste, ali pliz!
no, samo ovo - mene učilo da pristojan psiholog nikada IQ ne prikazuje kroz brojčanu vrijednost.
Ne sviđaju mi je uopćavanja ni s jedne ni s druge strane - niti svaka visoko iznadprosječno inteligentna osoba ima poteškoća sa školovanjem niti je visoko iznad prosječna inteligencija garancija da će sve biti med i mlijeko. Tu, kao da nema sredine. A, ima je, kao i u svemu.
Eto, partibrejker, ali vratite temu na upise u srednju školu, ako se tu ima bilo što još uvijek za reć! Npr. koja je kvalitetna srednja škola društvenog usmjerenja, a da nije gimnazija i da ju može upisati vrlo solidan četvrkaš?
Zna li netko nešto o srednjoj grafičkoj školi u ZG i smjeru - medijski tehničar? Poznaje li netko nekog tko je završio taj smjer?
a ja taman dosla ovdje i procitala sto mi je zuska napisala
aaaa, jos ne mogu doci sebi, pa jel itko na ovom forumu ikad dobio takav kompliment :)
i onda se cudimo onome koji bi kape radio
pa i ja bi - u zuskinih 1% <3
kad si nekom tko je 1% ti 1 %, koliko je onda to posto, a, mensašice?
nego, bubice, imas na forum.hr topike sa svim skolama, pisu uglavnom ucenici koji su tamo
http://www.forum.hr/showthread.php?t=86417&page=4
Ti si mu i dalje 1%. A onome prvom kome je ona 1% si 0,001 ili još jedna nula prije jedinice, ne da mi se tražit kalkulator a kasno mi je za mislit - zato nam mogu ne uvažavat prigovore (telekomunikacije, n.pr.)
Jesam prošla?
bolje da nije ii bolje da nisam to pročitala :mrgreen:
dobro, jel tu stvarno nitko ne pozna dijete koje ne ide ili se ne sprema u gimnaziju?
Evo moj se uopće nije spremao za gimnaziju (prije 4 godine, doduše).
Upisao je ŠPUD. Nije bio materijal za gimnaziju.
Sad hoće na ALU, pa vidjet ćemo.
pa oni koji hoce na alu sigurno im je primijenjena na top listi
i sigurno ce i proci prijemni za primijenjenu
Zanimljivo... Je li bio zadovoljan svojim izborom?
Ont. - klinci koji ne bi gimnaziju: već sam i ja napisala da moj stariji kategorički odbija ideju o gimnaziji i želi u tehničku školu. On bi bio dobar gimnazijalac, ali točno zna što želi - tehniku i samo tehniku, pa će vjerojatno tako i biti.
S druge strane - ne vidim ništa loše u strukovnim školama. Moj brat je prije dooosta godina završio školu za prehrambenog tehničara, a kasnije se uredno upisao i završio PMF. Kako je danas - ne znam. Puno ovisi i o sastavu razreda u konkretnoj generaciji, a tu nema nikakvog načina da predvidimo stvari prije nego se dogode.
Jest, zadovoljan je.
Iskreno, ja ne znam ni jednu drugu školu koja imalo liči na ŠPUD, meni je to bio jedini logični izbor za dijete koje po cijele dane nešto crtka.
Ipak, on je odlučio, nisam se htjela previše miješati.
O faksu nismo razmišljali u doba upisa u srednju.
Više mi je bilo na vagi što nakon škole ipak ima neko zanimanje, nije kao nakon gimnazije, bez struke.
E, sad, šta može s tim zanimanjem u ovakvoj gospodarskoj situaciji, to je druga tema.
Bitno je da se dijete dobro osjeća u školi i da je koliko-toliko motivirano za ono što uči.
a nije taj prijemni na primijenjenoj nešto što se sigurno prolazi.
tamo i dolaze samo nadarena djeca.
a prijemni je jako tehnički, ne znam kako da se izrazim.
ne ostavlja baš prostor za kreativnost.
i još ako ti je loš dan...
Mislim, nije prijemni težak, iz mojih cipela.
Ali kad imaš 13,-14 godina, pretpostavljam da je.
Moj je išao na pripreme godinu dana. Što je sigurno, sigurno je :D.
drzim fige :)
kad ti dijete upisuje akademije koje primaju nekoliko studenata godisnje, i kad ne zeli nista drugo nego to, to je veliki stres i obitelj je pred odlukom, a i egzistencijalnim pitanjem moze li ih podrzati dok se spremaju mozda jos godinu dana za sljedeci prijemni. danas kad je toliko mladih nezaposleno, to ustvari ni nije odluka, vec stanje stvari, vecina ih je doma. ali, pitanje je tada dal ga gurati na drugi faks ili dati vremena da se priprema za sljedeci upis na akademiji
moja sestra je zavrsila alu, njen bivsi muz adu, nisu upisali iz prve
da se ispravim, moja sestra je nakon srednje skole rekla da joj treba godina dana za pripremu, radila je na mapi, vjezbala
dogodine je posla na prijemni i upisala
Ovo je dobro znati... ali treba pratiti, jer kriteriji se mijenjaju. Tko zna što još čeka našu djecu.
Inače, i ja imam poznate i rođake s tih studija, ali starije generacije, pa ne znam kako je sada kad je državna matura u igri.
Čitam ovo i mislim si negdje u zakutkuk mozga kako me ne bi iznenadilo da moje mlađe dijete pokaže interes za ADU... a mm-ov rođak je to završio, pa imamo dostupne informacije "iznutra".
i hvala na figama :).
gita, i ja navijam. i ne zaboravi nas izvijestiti o rezultatima.
Pa kaj ne može polagati slabiju razinu matematike na maturi?
Ako mu matura nije toliko bitna za upis na ALU.
Inače, u moje vrijeme a znala sam dosta ljudi sa ALU, više ih se bilo uspjelo upisati iz gimnazija nego iz ŠPUD. Na žalost.
A oni koji su i došli iz ŠPUD nisu uspjeli iz prve.
Najbolje su prošli grafičari, oni su svi bili iz prve.
uzeo je B razinu, dibidus za matematiku.
meni su ti zadaci smiješni, njemu su drama.
i moj je grafičar :D.
a rezultate javim ako preživim :drama:.
ja mislim da razlog tome moze biti to sto ovi iz gimnazija dolaze sa svojim nebrusenim talentom i stilom na koje nisu utjecali profesori pa su im i mape mozda svjezije
Bome ja svakoga koga znam da je upao na ALU došao je iz Primijenjene. (osim onih koji nisu iz ZG)
gita, preživjet ćeš, ne brini samo puno. više oni znaju nego što mi imamo povjerenja.
moj dibidus je prijavio A razinu matematike i prošao, a ja sam mislila da je dibidus i za B.
ja sam dibidus skoro pa za osnovnoškolsku matematiku, onda možeš misliti kako su meni te njegove pripreme izgledale strašno... ono, baš tako: ako preživim, pričat ću.
maturu će položiti uvjerena sam, a za ALU držim fige jako, jako! :-)
http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13164&sec=3339
Ja sam tek sad shvatila da je Ministarstvo zadržalo bodove za natjecanja Hrvatskog sportskog saveza. Dakle, tu nema diskriminacije. Svima je dostupno treniranje u školskim klubovima. Osobito u onim školama koje ni dvoranu nemaju.
Dakle valoriziraju se dodatnim bodovima natjecanja znanja iz HJ, MAT, STR.JEZ., zatim ona iz 2 predmeta posebno značajnih za upis te iz 1 predmeta koje svaka srednja škola ima pravo samostalno odrediti.
Kako se u ta "samo znanja" uklapa ovih 1 do 3 boda kojma nagrađuju prva tri mjesta u ekipnom sportu Hrv.sport.saveza?
Odnosno, dobivaju li se ti bodovi za upis u bilo koju srednju školu?
za upis u sportski razred
ovdje su kriteriji, stranica http://public.mzos.hr/fgs.axd?id=21741
clanak xi
ups ne
ima dalje
(1) Kandidatima se vrednuju rezultati koje su postigli u posljednja četiri razreda osnovnog
obrazovanja na natjecanjima školskih sportskih društava koja su ustrojena prema Propisniku
Državnoga prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske pod nadzorom
natjecateljskog povjerenstva Hrvatskoga školskoga športskog saveza.
(2) Pravo na dodatne bodove kandidati ostvaruju na temelju službene evidencije o
rezultatima održanih natjecanja školskih sportskih društava koju vodi Hrvatski školski športski
savez (HŠŠS).
Natjecanja
školskih
sportskih
društava
Učenici koji su na državnom natjecanju kao članovi
ekipe osvojili prvo mjesto
3 boda
ekipe osvojili drugo mjesto
2 boda
ekipe osvojili treće mjesto
1 bod
pa to kažem. možeš biti 2. iz geografije, ali ako upisuješ sanitarnog tehničara, zaboravi na bodove jer oni traže kemiju i biologiju.
ali ako si cijelo vrijeme bio rezervni igrač za ekipno u odbojci, a ekipa ti pobijedila, eto 3 boda. recite mi da griješim!