Bilo bi fora da svaka od nas jedan dan provede u bolnici sa tobom da mozemo tracat i klafrat tak da ti zaboravis na sve !
Printable View
Bilo bi fora da svaka od nas jedan dan provede u bolnici sa tobom da mozemo tracat i klafrat tak da ti zaboravis na sve !
Lavko, a da im se obratiš u pisanom obliku? Na dnu pisma stavi da ćeš ga dostaviti još npr. psihijatrici, tom i tom dr (bubam napamet). Kad bude postojao neki pisani trag o tvom stanju i njihovom nerazumijevanju tada će morati reagirati. U pismu objasni svoje stanje i bojazan za bebu. Probaj što kraće i jasnije. Mislim, kako očekivati od ginekologa da te razumije kad ni ova guska od psihijatrice niš ne kuži?!
ona i je sad njima samo inkubator nažalost. :/ znaju da im neće zbog toga umrijeti, a to što se emotivno lomi im je sporedna stvar.
nije samo u ginekologiji tako. malo je liječnika koji pacijenta gledaju kao spoj psihičkog i tjelesnog. ja sam u svojih preko 40 god. života srela svega njih dvoje, troje...
ne kažem da su ovi ostali bili apriori loši, ali čovjek se toliko bolje osjeća kad ga netko vidi i van one dijagnoze zbog koje je kod njih. znam da nam fali kadra, da su plaće male...sve to stoji....ali lijepa riječ i osmijeh ništa ne koštaju. i malo empatije....
Nina, ja da napisem takav dopis, mogu trazit drugu bolnicu. A di cu sad? Sad me vodi sefiva odjela, drze me tu, di ja sad mogu naci bolnicu u koju cu doci s psih.poremecajem i trazit da me porode. Moram ovdje rijesit sve kako najbolje mogu. Razgovorom sa seficom. I vidjet kako to dobro ispregovarat. Jer realno da me bace na cestu, mogu samo kod Podobnika. To mi je jos jedina opcija.
Ne trebas nigdje ici. Nema smisla kad si kod lijecnice koja radi u ovoj bolnici odlazila privatno i pretpostavljam platila prilicno veliku svotu svojim dolascima.. Vjerujem da ces kod nje u ponedjeljak naci razumjevanje za cijelu situaciju jer najbolje poznaje tebe i tvoju trudnocu. Probaj uzivati u vikendu, izadi u grad i kupi malo robice za dijete. Vjerujem da ces ga slijedeci tjedan drzati u rukama . :)
samo da napomenem , da bez obzira na privatne odlaske, placanja , povlacenje poznanstva i veza ... Sve je to nepotrebno. Nazalost, imas pravo na pristup tebi kao kompletnoj osobi , a ne samo nekome tko nosi dijete. Eto, sistem se nije iskazao. Nije ti pruzio sve ono sto trebas . To je razumjevanje i psiholoska pomoc. Sve to bi trebala imati bez dodatnog placanja i povlacenja veza.
nazalost, obzirom na tvoje stanje, bilo bi idealno kada bi netko drugi govorio u tvoje ime i izborio se za tvoja prava ( i potrebe). Imaj to na umu kada nakon poroda krenes na terapiju... Nadam se da ces imati razumjevanje i potporu obitelji .
lavko,nisam uočila, jel nosiš curicu ili dečka? Ili ne znaš?
Da se malo maknemo od teskih tema-curicu :)
A maza malena :) ja sam isto htjela curicu,malo mi bilo iznenadenje kad je ispao decko...a sad ne mogu zamisliti drugacije
Jeste izabrali ime?
Ako niste, eto ti malo razbibrige :-)
Ako jeste, razmisli jel to bas to LOL
Mi smo trecoj curi ime izabrali par trenutaka nakon sto se rodila, he he
A mi smo zamisljali decka od pocetka. Ime je muz odabrao odmah s ja se nidam bunila jer ima dobar razlog.
A jesi pripremila mužu kakvu odjeću za izlazak? I svoju i njenu? Postoje svakakve priče, oni su taj dan prilično izgubljeni i beskorisni :)
Pa cekaj, imate ime za decka ili curicu?
E da, mudro zbori Vrci...i mm je jedan od onih koji je krivo donio stvari
I zaboravio mi jaknu, a vani snijeg :mrgreen:
a moj je donio samo stvari za bebu. za mene je sve zaboravio pa se morao vraćati. :mrgreen: srećom, bolnica nam nije daleko.
Da, na takve stvari mislim :)
Jel vjerujete da muz sve sprema s mojim frendicama. Ici ce s mojom kumom u soping za bebu a ja uopce nisam razmisljala h cemu cu izaci.
Imamo ime za sve spolove :)
Vanja?
Saša?
koje se jos ono ime sad nosi , a da je uniseks?
Pa reci nam imema! Daj daj
Matija ?
Borna?
Zna muz da po bebu treba doci s autosjedalicom, a ne kosarom? :)
Ma neee ne uniseks ime vec ime i za decka i za curicu. Uglavnom, kako je muz ronioc a sv.Nikola je zastitnik ronioca, bit ce Nikolina jer on zeli da ga cuva dok roni.
Nikolina je super ime. :)
:-D
Svi budni? Kak je u petrovoj? Tiho? Cekamo nestrpljivo nikolinu, jesi nasla post od peterlin sta je potrebno za bebu? Nemoj ko ja iznijeti dijete iz bolnice bez bodibenkice
Dosla bi ti da sam blize
Mare, već drugi put spominješ bodibenkicu.
Koju čar vidiš u tom odjevnom predmetu?
Ja nisam imala nijednu i uopće ne vidim što će ti to :unsure:
Nikolina je lijepo, netrendovsko ime s lijepom pozadinom :-)
Ne znas sto si propustila bez bodibenkice. :)
A rekose nam tako, da kako smo dosli bez toga, na dvije kile robica za nedonoscad im visila, nisam ih bas spremila
Meni je za početak bilo super s bodibenkicama...čim manje bebi kroz glavu :)
Pa danas opet imamo miran dan pa sam se nazivcirala. I jutros otkucaji bili visoki ps sam se jos nazivcirala. I sad sam pod lijekovima, popila sve sto treba ali nije pomoglo. I dalje sam uznemirena. Drugi ctg bio dobar. Al mala ne mrda.
Neko je pitao sto ima u Petrovoj pa ja izvjestavam.
Tesko je to jako. Bas mi te zao. Na kojem si odjelu ? Na patologiji?
Sent from my iPad using Tapatalk
Visoki otkucaji nisu problem neg niski sitni ..
Sent from my iPad using Tapatalk
Možda savladam gradivo na popravnom ;-)
Sjetila sam se da sam imala dvije, na drukere koji su bili tako grozno pozicionirani i nepraktični da sam ih sekundarno poslala u zaborav unatoč simpatičnosti.
Lavko, jel ti palo na pamet da je Niki mirna jer joj je takav dan, plus ti si zabrinuta, plus malo i od ljekova?
Jesi li uopće pročitala na jednom od onih linkova koje sam ti postavila da bebe anksioznih majki više vremena provode u stanju mirnog sna tijekom kojeg se ne miču?
Da. Na pt2. Pa se po stoti put zamisljam u katastrofama. Mozak, mozak, mozak
Maco moram priznat da nisam procitala ....(sramim se)
Pročačkaj malo po tome...
A sad se samo sjeti koliko je bebica vec puta bila mirna, a sve ispalo u redu. Tako je i sada. Mozda tvoja beba bude jedna mirna dobrica, mazica... vec pokazuje svoj njezni temperament ...
Da, mozda je mirnica, nasa migulica je bila miguljava i u trbuhu