Cure, nismo se pohvalili da je Petra već oko mjesec i pol bez pelene, a zadnjih 10 dana i noću :D
Tako da smo sigurno puno "sterilniji" nego prije :)
Printable View
Cure, nismo se pohvalili da je Petra već oko mjesec i pol bez pelene, a zadnjih 10 dana i noću :D
Tako da smo sigurno puno "sterilniji" nego prije :)
Super :D
Barbie, držim fige da ne bude problema...
dinosaur bravo za pelenu :D
I mi smo na mukama ... imamo zakazanu cistografiju u petak a od jučer ima 39 temperaturu. Nalazi krvi i urina ne pokazuju upalu. Nije ni uho niti grlo u pitanju. Pedica drži da je samo viroza. Zubići? Čekamo UK u četvrtak i nadamo se najboljem ...
Barbie, sretno ~~~~~~~~~~~~~~!
Curica ti je preslatka! Matea i ja smo taman došle u Helenu kad su bili gotovi vaši nalazi pa sam "skužila" po postu o kome je riječ!
mirje mošda je rozeola? mi smo ju prebolili, prvih dana je samo temperatura a onda izbije osip. držim fige da nije ništa opasno.
već 2 dana svako pišanje i kakanje ide na tutu :klap:
a čekaju nas jetrene probe, vađenje urina i.... cjepljenje :/
ali presretni jer smo se danju rješili pelena...
Čestitam Arijana 66 :D
Čitala sam vašu priču u vezi odvikavanja i točno je isto tako bilo i kod nas (počeli sa 17 mjeseci, sa 19 prvi put smisleno sama tražila).
Bravo
Yuhuhu!!!!!!NEMAMO REFLUKS I SVE JE 5+!!!!!! :D
Ipak moram reci da je pretraga prestrasna (barem smo je mi tako dozivjeli) i traumaticna.Nadam se da stvarno nista ne boli (tako kaze sestra, no kako ona moze znati), MM i ja smo oboje bili u jednoj vodi od muke i drznja Zale da se ne mice, a Zala naravno sva u vodi od suza.Zapravo, mislim da je ovo razdoblje najgore za ovakvu vrst pretrage.Mozda smo trebali otici ranije dok je bila manja, dok se nije mogla dizati i dok nije kuzila gdje je i o cemu je rijec.Ili mozda kasnije, kada djetetu mozes ipak objasniti na neki nacin da nece nista boljeti, da je mama tu da je cuva i sl.Ovako je najteze, ne mozes joj nista objasniti jer jos toliko ne kuzi,a naravno da ne moze biti mirna 20 minuta i dopustiti da "prckaju" po njoj.Stalno se dizala (inace mi to radi i kod premotavanja); vrtila i silom htjela da ju dignem.Tako da je i to malo oduzilo pretragu,a nama se naravno cinilo da je trajalo citavu vjecnost.No hvala Bogu, pretraga je pokazla da je zdrava i nadam se da je vise NIKAD necemo trebati ponoviti.No i dalje se moramo liječiti od E coli, danas ce nas zvati doktorica da se dogovorimo za daljnju terapiju.E da, neposredno prije pretrage smo ponovili urin i leukociti su pali sa 500 na 25.Kaze doc. da je vjerojatno bila neka upala koja se sama od sebe smirila, urinokultura je ok, bez bakterija.
Barbie :D :heart: ! Veselimo se s vama! Mi iščekujemo sutra ...
bravo cure, Adrijana66 i Barbie :D
Upravo nas je zvala dr. Cvitković.Na žalost, i dalje ostajemo na istoj profilaksi još barem 3 mjeseca, i iste mjesečne kontrole urina.Ima slabo proširenje kanala kod lijevog bubrega, što se na običnom UZV-u nije vidjelo.Kaže da je to sve ok i da će se to srediti samo od sebe, samo da jiš jendo vrijeme moramo imati sve pod kontrolom i zaštitom.Za 3 mjeseca UZV bubrega i kompletna krvna slika! :(
Nekako ne vidim onda baš razlog ove gadne pretrage koju smo prošli, u biti sve je ostalo isto, kontrole i profilaksa.To što nema refluks jedino onemogućava da dođe do upale bubrega.Dobro, i to je velika stvar, ali ja sam se nadala skidanju s profilakse i ne više tako čestim kontrolama.
Sorry- Adrijan66 (krivo sam napisala tvoj nick) :oops:
Adrijana66
Barbie :love2:
Barbie. . . bitno da je to iza vas kad ste se vec odlucili ici na to i sto je jos vaznije da ste sad sigurni da nema refluksa.
Zala je jos mala i nece se toga sjecati. . . ljubi ju punu puno :*
Adrijana :D za skidanje pelena.
Evo, podijelit ću još jedno veliko iskustvo s vama ...
Matei je u petak u Splitu učinjena DRMC. Dakle, uvođenje katetera i reaktora, punjenje mjehura uz snimanje te onda posjedanje ispred kamere i piškenje uz snimanje. Sveukupno oko 30 min s tim da dijete mora biti mirno. Matea je pretragu dosta stresno primila. Dva puta je istisnula kateter, otimala se i plakala... Ležala sam uz nju, mazila je i pjevala joj, što ju je povremeno i smirivalo a onda bi se naglo trznula i briznula u plač... Nakon pretrage nije se dala iz mog naručja ... :(
Danas sam se čula s dr. za nalaze i stanje njezinog VURa se uvelike promijenilo. Nalaze još nemam u rukama, pa ne znam točne detalje ali mi je dr. rekao da je vidljivo poboljšanje, posebno lijeve strane te da je njegovo mišljenje da se zahvat odgodi na još neko vrijeme.
Moram reći da sam ugodno iznenađena susretljivošću i ljubaznošću cijelog osoblja Odjela za nuklearnu medicinu KB Firule, njihovim pristupom roditeljima a osobito malenim pacijentima. :klap:
Slijedi nam ponovni pregled kod kirurga pa ćemo vidjeti što ćemo dalje ...
Pozdrav svima :love: :heart:
mirje :love:
baš lijepo da su se refluksići počeli povlačiti....samo neka bude čim više dobrih vijesti...
da, pretraga je grozna... pregrozna...
ali ja isto mislim da ne boli jer su neka djeca potpuno mirna, a i odrasli na ulazak katetera komentiraju da ne boli...
to nam oni psihički šok doživljavaju...
ja mislim da više nikada neću ići na tu pretragu... bez obzira da možda onda ni neću znati dal se povukao ili ne...
izbjegavamo doktore od početka 7.mj., čak niti nismo dali urin na kontrolu (jer vidno super napreduje) i čak nekad ni ne popije lijek... i nejdemo ni pedijatrici...
ona se preobratila za 180stupnjeva... tako super napreduje i psihički mi je stabilnija, veselija...
tako da i ja očekujem posjetu dr kao noćnu moru...
Super za sve vaše dobre nalaze!! :D
Ja sam jučer pokupila nalaze sa Šalate i sve super, sterilan nalaz, a 27.9. imamo MCUG.
Bokić ljudi!
Vidim da ovdje niko ne spominje Klaićevu,pa me zanima jel imate kakvo mišljenje o toj bolnici (i dr)?To me jako zanima jer je moje djete tamo išlo na Deflux (reflux 4 i 5) i dr je zadovoljan a vidjet ćemo na mikciji u 11 mjesecu kak je to zapravo uspjelo.S obzirom na stupnjeve 4 i 5 nije imala nikakve simptome sem temperature(ni pečenje,ni smrad mokraće...).Jedino se ta dosadna E.coli javi tu i tamo (1-2 god.) a nj rješavamo antibioticima.
Da se malo opet javim.
Prvo, super svima za dobre nalaze :D
Već sam pisala ovdje da Slatkica nema dijagnosticiran refluks (za sad još nismo išli niti na mikciju niti na uzv pregled, obavili smo samo običan uzv koji naravno ne može pokazati refluks), ali je imala ponovljenu E colli pa ju je pedijatrica stavila na profilaksu ninurom. Nakon tri sterilna nalaza urinokulture prestali smo s profilaksom i sad pije samo Cranactin kapi. Nervozno očekujemo urinokulturu za dva tjedna.
šta je to Deflux? neki postupak?Citiraj:
metal mama prvotno napisa
dr.Cvitković iz Helene je zapravo iz Klaićeve i ona pacijente za operaciju šalje tamo...
za Klaićevu sam čula da je puno puno puno bolja od Šalate što se tiče tog problema urinarnog trakta!
a kao najbolji neurolog ti je u Splitu...
ovo ti ja iz priča...
jučer smo bili odnijeli urin (jedva smo uzeli koji milimetar), onaj normalan nalaz je uredan još čekamo urinokulturu...
i vadili smo krv za jetrene probe bilo je koma al važne su nam jer su prošli put (prije 3.mj. bile granične vrijednosti)
čekamo ponedjeljak.........
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......................... ............
Evo draga Adrijana malo "krasne literature za vikend" kao odgovor na tvoje pitanje o defluxu:
www.kbsplit.hr/hpps-2006/pdf/dok40.pdf
(SUVREMENO LIJEČENJE VEZIKOURETERALNOG REFLUKSA U DJECE)
metal mama mi smo u kontaktu s dr. iz Klaićeve za mogući deflux. Nedavno smo obavili cistografiju i sad čekamo mišljenje dr.C. jer nam je nalaz bolji pa ne znam hoćemo li odgađati predviđeni zahvat (inače 4. obostrani).
Ma malo me mučilo što svi spominjete neke druge bolnice,a mi prezadovoljni sa dr.B.,a i ostali dr.-ovi mi se čine mladi i zagrijani za posao,totalno ok. A sestre KATASTROFA ,mlade i totalno umišljene.One starije mi se čine da su na "zemlji".Evo mi sad liječimo E.coli već tjedan dana i bas danas sam provjeravala "kućnim"testerima za mokraću čini se sve ok a vidjet ćemo u pon. kad odnesem na mikrobiologiju.Moje dijete ima 7 god. i tek sad nas je naš tupavi pedijatar poslao na dj.odjel kod nefrologa(jer te temperature ima od unazad 1 god al ne bas prečesto) a mi naivni vjerujemo u sve sta kaze i tak da smo i mi zakazali da sami nesto poduzmemo.
Mislim da smo kod istog doktora ali je riječ o urologu-kirurgu a ne nefrologu? (Skužila sam po sestrama :lol: ). Kako ste uopće otkrili reflux bez simptoma? Gdje idete na mjesečne kontrole?Citiraj:
Nisam iz Zg,pa tak da ti mi imamo svog nefrologa u nasem gradu koji nas je poslao u Zg u Klaićevu kod tog dr.B. koji je presuper!Drago mi je da se slažemo oko sestara jer ja sam mislila da samo ja to vidim.
A sto se tiče refluxa,hm...Tek nakon godinu dana je nas "pedijatar" konačno odlučio da krenemo dalje na pretrage(ultrazvuk,"mica") jer smo i mi jadni mislili da to što ima samo temperaturu nije valjda ništa strašno a uz to nalaz mokraće nije bas bio presuper pa je davao kojekakve antibiotike i to je prošlo.Sve dok se to opet nije pojavila dosada E.coli e onda smo doznali za to zlo.A najviše me uplašila jedna teta koja mi je ispričala kak je njena kći koja sad ima oko 16god. još i danas ide na kontrole,a OPERIRANA je 2 puta i to reflux 1 i 2.A znaju za to od njenog 1 mjeseca života?!Tak da više ništa neznam,mislila sam da ta operacija kad se napravi,GOTOVO.Al eto ja se nekak nadam da taj deflux bude bolji.
Mi s Klaicevom nismo bili zadovoljni ali iskljucivo zbog uzasne nefrologice kojoj smo dospjeli. A sta je najgore tamo smo pobjegli sa Šalate koju još uvijek doživljavamo kao noćnu moru. Ja zaista ne znam kako bi vise psihicki podnjela da moram ostaviti tamo dijete. Najbolji nefrolog- definitivno dr Cvitkovic
prijavljujem Hanin nalaz:
eritrociti na granici, Esch.10 na 3
nakon seke krećemo u nove pobjede homeopatijom
(da se netko ne bi zapitao, sve prije sam pisala o Lari, i njeni nalazi su super dok Hana nema reflux nego samo neku upalu očito)
Eto jučer mi dijete završilo u bolnici,temp. joj je naglo skočila pa je dobila nekakav napad(kao konvulzije) i sad čekamo da vidimo što joj je.
Kud ima taj VUR tu sad i to.A nalazi skoro pa ok,jedino su joj leukociti u krvi malo povišeni pa će se dalje vidjeti šta će biti :(
:cry:Citiraj:
metal mama, ~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
javi kako je malena :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
da malena što prije ozdravi!
:heart: ~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Metal mama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sto prije ozdravi i dodje doma, i da sve bude ok.
metal mama :heart: javi kako je mala mišika!
mirje, hvala ti na linku, budem pročačkala...
urin sterilan!
još bolja vijest je da nam jetrene probe više nisu granične nego normalne !!!!! :D
kako je uopće to moguće da se stanje naglo popravilo, još je k tome prije mjesec dana pila ukupno 14 dana Ceporex!
a još bolje da smo se cijepili i prvi puta u životu nemamo nuspojave!!!!!!!!! :D :D :D
i ready za vrtić!!!!!!!!!!!!!
:* svima!
Eto danas tek saznali da je lagana upala pluća jedan razlog,a zašto je dobila napad nemamo još nikakvog pojma :? Možda zato što je osjetljiva na te nagle poraste temperature vidjet ćemo.Kad dodje iz bolnice šopat ću je multivitaminima i takvim stvarima i neću biti ljenčina,samo da sad ozdravi.Hvala svima na lijepim željama!
Evo, ja vec duze vremena citam ovaj forum, i iako nisam iz RH, nailazim na iste probleme kao i vi, sa svojom refluxnom slatkicom! Njoj je sada 2,5 god., a reflux joj je dg-sticiran prije godinu dana. Tada je to bio obostrani II/III na MCUG. Potom smo istrazujuci po internetu i uveliko zahvaljujuci vasim pozitivnim komentarima, odlucili doci u ZG kod dr Cvitkovic. Dobili smo terapiju i savjete te u decembru uradili UZV cistografiju, na kojoj se reflux nije uopste prikazao. To je bilo za slavlje, ukinuta joj je profilaxa i mi sretni otisli kuci! Ali, tu ne bi kraj price! Na zahtjev nase dr ovdje, u Bosni, mi na ljeto ponovimo MCUG na kom se reflux ponovo prikaze, ovaj put kao jednostrani IIst.!!! Ne trebam vam ni reci kakve li tuge nas dom tada vidje, ali sta je tu je...Naoruzasmo se strpljenjem,ponovo profilaxa,UK svaki mjesec, paziti gdje izlazi, sta jede, koliko pije,da se slucajno ne razboli,.... No, 5. 10. idemo ponovo u Helenu, pa se nadamo nekakvom objasnjenju ovog cudnog toka dogadjanja, pa javim sta je bilo. To bi bilo za prvi put ,sve najbolje vasim malisanima!!!
Paaaa, navodno UZV cistografija nije 100% tocna kao MCUG. Meliss@, bas mi je zao sto kroz sve to prolazite. . . .
Danas je dan D - u 11 smo naručeni na Šalati za MCUG. Sve me strah kak će to izgledati :/ (više me strah same pretrage nego nalaza :roll: )
Svim refluksičarima šaljemo puse! :*
Melisa, UZV cistografija je ček 10% pouzdanija od MCUG. To sam čula od liječnika u Austriji i istražujući internet. Niti jedna pretraga za refluks nije 100%. Ali isto tako refluks moze nestati i vratiti se, tako da mi se ne cini tako strasno sto je sada samo II stupanj na jednoj strani. Ali zasto tako cetsto radite curici pretrage za refluks? Pa dajte joj sanse da ga izraste do kraja! Nama su rekli da refluksu treba i po par godina da nestane a cijelo to vrijeme se moze vracati, tako da nema smisla raditi pretrage 1-1,5 godinu.