pa baš zato da ti dijete ima 2 godine a nikad joj nisi napravio obrok tako jednostavnu stvar, kako bi on napravio griz, palentu ili nešto treće? ma čovjek uživa u svom komodu, meni je ovo dovoljno informacija da definitivno držim stranu od lavko.
Printable View
Lili svako uziva u onom sto mu je omoguceno, a njemu je omoguceno da ne radi mlijeko.
A nekako i nije u pitanju držanje strane ili traženje tko je u pravu. Svašta teškog su prošli zajedno, to ostavlja traga na oboje.
Nije trivijalno, jer dijete ima alergije, ali opet - mm je sa mnom od prvog dana rame uz rame prematao pelene, brisao guze, vodio djecu na terapije, na kontrole, lijepio flastere na naočale....
Ja mislim da lavko mora pomalo steći više povjerenja da njm zna i može brinuti o djetetu i da ne mora to nužno činiti na način kako bi ona činila. On mora znati na što je dijete alergično, a ostalo - nek ode kod zuteminute tj. njenog na edukaciju kako se napravi slobodno popodne: tata ode s djetetom k svojima (to je i mm radio) a ona ostane doma i ima cijelo popodne za sebe. I svi sretni.
Ja mislim da niti je samo on kriv, niti je sad i vazno ko je kriv... treba naci nacina da se to prevazidje.
lavko, razumijem te i iskreno me zanima, da li smatraš da ćeš moči preživjeti ta 3 dana gubitka kontrole?
Mogu se kladiti da je tvoj odgovor NE.
I vjerujem da je to jedini razlog zbog kojeg je to tvoj muž predložio. :(
Ne držim ničiju stranu i citiram samu sebe:
lavko ima veliki problem držanja svega pod kontrolom i to je zaćaran krug.
Njezin muž ne radi ni mlijeko djetetu, ne jer ne zna, ne jer ne želi, nego zato jer ima osjećaj (koji dobiva od lavko) da je nesposoban napraviti mlijeko i lavko će to odraditi.
Imala sam isti problem i ogromna potreba za kontrolom nije šala, nego vrlo brzo preraste u ogromni problem.
Lili nije on igrač, nego su 2 igrača u toj igri:
- Lavko koja želi da muž preuzme, a ustvari sama to brani radi zadržavanja kontrole
- muž koji zna o čemu se radi, ali mu s druge strane paše da ima manje odgovornosti i neka lavko samo sama drži uzde kad želi
On je odigrao šah mat poziciju - ponudio je ogromnu pomoć, a zna da lavko neće prihvatiti, jer joj to njezino tijelo ne dozvoli.
I tu je igri kraj.
To sam pomislila, al to bi bilo previše, baš bi bio igrač...
I totalno sam sada ok s tim da idu na more, tražio me upute, ja bih mu ih dala, ali znaaaam da ne bih zucnula pred njim ništa. Kako bi se snašao, snašao bi se. Ja sam svjesna svoje kontrole uglavnom. Ali nije on ne radio jer sam ja to znala bolje nego jer je komotan do bola.
lavko, to ti je kombinacija karaktera - on komotan ti kontroliraš i to samo ide nizbrdo. Sve lošije.
Tako je bilo i meni 6 godina sam kontrolirala sve i onda napokon samo pustila. Prvi put sam udahnula punim plućima, pa neka se muž snalazi. Dijete ima i oca.
Ma ja ne kuzim taj problem da dijete ostane s tatom. Kaj lavko misli da bi se dogodilo? Sigurno nece zivotno ugroziti dijete, sve ostalo je nebitno. Po meni, nek se tata snalazi kak zna i umije. Ja sam u stanju prekoraciti prljave carape na podu i 3 dana ako treba. Ja ih ne dizem.
Joj Anemona. Niti je lavko ti, niti je njen muž tvoj muž. A zloguka proročanstva ne znam da su nešto konstruktivno ikad donijela.
pa ako i odustane oboje će imati istu početnu "pregovaračku" poziciju: kenjam ja, ali bogami i ti si mislio! :lool:
valjda je htio i sebi i tebi, lavko, dokazati na neki način da čuvati dijete nije big deal. što god, stvari se mijenjaju, vjerujem da ćete se ipak naći na nekoj sredini, da zadovolji i tebe i njega.
Nije Anemona nista lose mislila. I ima donekle pravo.
a jel on uopće zana kaj mala smije jesti, i ko će kuhati?
znam da ti nije lako, moj stalno priča kak bi se stalno brinul o klincu a onda ja otiđem zorom na posel i ostavim ga s njime, i on se ne sjeti do 12 skuhati za jest nekaj, a nije da više od pol stvari malom jestive ostalo od dana prije, ne on se nije uopće sjetio da bi nekaj radio jer je on na go.
lavko, a kome bi išao na more? Da li bi tamo bili njih dvoje sami skroz ili?
Imaju njegovi vikendicu. Ma ja bi njima i skuhala i zamrznula, ali SAMO ako bi me tražio. Ako ne, nek kuha kaj hoće, kuhat zna.
pa baš nije kaj hoće, neg kaj mala smije
Meni to vase durenje nije jasno. MM kad ide na more s klincima bez mene ipak razgovaramo sto bi trebalo pripremiti npr. koju robu, zdravstvene, kreme za suncanje i sl. Ne mislim da bi im se ista dogodilo ako bi zaboravili ali olaksava ako ne.
to sad ja bi im skuhala ali ako me ON trazi, mi je smijesno. sjednes za stol i kazes.
Jako mi je drago da idete na more. super ce nam svima doci. da li ti treba pomoc oko pakiranja i pripreme. bez cinizma, ironije, podj**** i sl. onako iskerno.
Pa tu imaš pravo, zapravo, to je ružno što sam rekla, ako odu, skuhat ću im, samo sam mislila da ne bi on sad nešto odbio tipa "mogu ja sve sam, što se ti miješaš"..znaš, u ovom kontekstu, da ne bi opet ispalo, evo je, ima svoju šapu na svemu.
Sorry, meni je ovo neshvatljivo.
Ja bi svog muža pitala u glavu: da ja skuham ili se budeš ti za to pobrinuo (i dalje me nije briga da li to znači kupiti gotovu hranu u Sparu, da li će on skuhati ili će netko od njegovih skuhati).
lavko, baš mi je žao što ovo moram reći, ali vama šteka elementarna komunikacija.
Dramu treba ukinuti, a uvesti normalne bazične razgovore tipa "tko danas kuha ili vješa veš", bez ikakvih tenzija.
Čini mi se da gubiš jako puno vremena gatajući što on misli, umjesto da ga pitaš.
Kao iz onog starog vica kad cura u svoj dnevnik napiše 3 stranice svojih blentavih razmišljanja o tome zašto je njezin dečko loše volje, a on u svoj dnevnik zapiše "Hajduk izgubio s golom razlike".
Da, evo tu sam baš objasnila gore. A komuniciramo o djetetu, o vešu i slično. Ne čekamo jedno drugome jedva zabit nož u leđa. Meni je to odvratno.
Mislim da ste me krivo shvatile, ispada da razgovaramo kao djeca. Uglavnom, malo smo bolji od djece.
Moram ići, mislim da ćemo se uspjeti toliko dogovoriti.
I meni je overdose sada.
Hah...demonstrativno pokazivanje kako se bavi djetetom.
Al na moru.
Pa fućkaš to.
Šta ti ne pokaže u gradu. Svakodnevno.
Mah, whatever...ovo ja ne bih ozbiljno shvaćala, ali bih se ozbiljno pozabavila pripremama.
Iskreno, mene bi užasno nerviralo to da se ono što kažem proglašava popovanjem i soljenjem pameti.
A vidim da nećete moći dalje nikako, dokle god on ne odluči prestati ti "vraćati za ono u trudnoći".
Morat ćete se odlučiti ili neke stvari otpustiti i zaboraviti, na prošlost se treba staviti ad acta, jer ćete si zamjerati trudnoću (on tebi i ti sebi) valjda dok ste živi. A onda ćete umrijet. :mrgreen:
Čekaj, ja sam nisam skužila jel malecka ima posebni jelovnik zbog alergije ili samo kravlje mlijeko ne smije? On je upućen u njeno zdravstveno stanje? Jer ako je onda se opusti i uživaj. Znaš da će je čuvati u onim najbitnijim stvarima a oće li biti tvoja idealna zamjena,... niti to treba biti niti on to može. Zašto se opterećuješ kad imaš priliku biti tri dana sama i uživati u samoj sebi i u miru i tišini? Probaj ne razmišljati o lošim stvarima, skoncentriraj se na dobre a puno ih je- bit će skupa, imat će priliku povezati se, dijete će ti uživati na moru jer je vrijeme genijalno, more je toplo, ima već puno ljudi, možda bude guštala s drugom djecom koju će sresti na plaži, ti ćeš moći ležati, gledati tv, čitati knjige, razmišljati o sebi, svom braku, donijeti neke dobre odluke i svašta nešto. Potrudi se opustiti misli. Daj sebi neki zadatak tipa pogledati pet epizoda najdraže serije, pročitati neku knjigu koju si uvijek htjela a nisi imala vremena, zabavi se s bilo čim što voliš a inače nemaš kad.
Lavko, sigurna sam da ti je problem da idu sami na more, al pregrizi. To je stvarno idelana prilika za povezivanje. I kad se vrate, moras svjesno traziti nacine I situacije da se ta povezanost odrzi. Ne znam, stavis na stol u boravak neku igru koju roditelj mora igrati s djetetom I ako mala pita da se igrate, kazes da sad moras raditi xy I nek pita tatu.
Mislim da je dobro da ti je rekao ovo sto si pisala. Mislim da je i on u komi. Zahvali mu na prijedlogu da ode na more s malom i na tome sto je "zinuo". Reci mu da ces tri dana raditi na sebi i opustati se.
Mislim da trebas ici na terapiju dok god imas osjecaj da ti treba, isao on s tobom ili ne. Kad ti sama popravis svoje krive drine I pocnes se drugacije odnositi prema njemu, usvojis neke druge obrasce ponasanja I strategije, I on ce se poceti mijenjati...
Po meni muz koji ode sa malim djetetom na more na par dana je za svaku pohvalu. Mozda se on ne uspijeva povezati sa njom dok si ti u blizini. Ovo je odlicna prilika za sve: ti da se odmoris, mala da se poveze sa tatom, tata da bude sam s njom i skuzi kako je to.
Ja sve citam i mislim.si da krenem.komentirati ili ne?!
Ali samo cu dio o moru i djetetu.
Ako je planirao ici i prije ove svade ok nebi imala nista protiv.No,ako ide da bi meni(a i sebi mozda)dokazao da on moze sam s njom e bome nebi isao.
Sta otici ce 3dana na more(cista oblekica,popis sto i kako)i prezivjet 3dana u kojima i da mu je turbo tesko bilo nece priznat.....sto time bilo tko dobiva ako se vrati i sve je po starom.
Odnos se gradi doma ,ovo je cisti inat.E otici cu da vidis da mogu.A ti mi reci sto i kako cu tamo.
Nisam baba gatara kako neko reci ,ali ja lavko mislim da je to izvalio i da nece otici(mozda se varam).
Pa sta je lose u dokazivanju? U svakom slucaju ce ici s popisom, spakiran i sa svim uputama. Po meni, bas neka ide dok je afektu, iduci put ce paziti sta govori i obecaje.
Ja samo znam da mm i djeca obožavaju moje termine za jogu, to je njihovo vrijeme. I budući da su tada već imali 3 i 4 godine, baš me bilo briga da li su tada pizza ili hrenovke za večeru. Samo me zanimalo da bude kuhinja očišćena i djeca u krpama kad ja dođem doma. I danas je tako, osim što ih ponekad još zateknem na nogama, ali tek sad kad su praznici.
A moji klinci sigurno misle"večer bez roditeljskog terorizma - neprocjenjivo" :D i jako su sretni kad mi uleti sl.put od par dana.