November, Mona, nivesa :pivo:barem bez brige možete na Adventu popiti kuhanog vina+još koju. Ja trebam dobiti iza Božića tak da niš od čašice alkohola za ručkom ( :unsure: kako ću preživjeti obiteljsko okupljanje kod mm-ovih bez alkohola?)
Printable View
November, Mona, nivesa :pivo:barem bez brige možete na Adventu popiti kuhanog vina+još koju. Ja trebam dobiti iza Božića tak da niš od čašice alkohola za ručkom ( :unsure: kako ću preživjeti obiteljsko okupljanje kod mm-ovih bez alkohola?)
♥ Lista za: 19.12.2016 ♥
(Ne)čekalice:
angiebanangie~~~~~~~~~~~~39.dc
Suncokret1983~~~~~~~~~~~~36.dc
marle ~~~~~~~~~~~~~~~~~~32.dc
Pozitivka~~~~~~~~~~~~~~~~27.dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~27.dc
Eci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~26.dc
Odbrojavalice:
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~23.dc
Sanjka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~22.dc
Tocekica~~~~~~~~~~~~~~~~~~22.dc
sarasvati~~~~~~~~~~~~~~~~~~15.dc
Natalie38~~~~~~~~~~~~~~~~~~10.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~6.dc
Jagodicabobica~~~~~~~~~~~~~~4.dc
Giovi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~4.dc
Nivana~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~4.dc
November~~~~~~~~~~~~~~~~~~2.dc
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1.dc
Jutro!
Mona, Nivesa, November grlimm.
Jutro cure.. zao mi je zbog svih minusica ali kao sto sam napisala josss prije par stranica,imamo 12 mj. Da uzivamo punim plucima i napunimo baterije za nove borbe...evo ja uzimam g.o. i putujem sutra u Zg na 4 dana i samo cu uzivati i odmoriti glavu odd brojanja... opustite se sa svojim najblizima,uzivajte i iskoristite ovo razdoblje najbolje sto mozete... vjerojatno cemo sve vec sljedeci Bozic ili imati u rukama svoj pokloncic ili cemo ga iscekivati u ovom svijetu... :-)
Evo počinje...upravo se vratila s wc-a i prijavljujem spotting. Više kao rozikasto smeđkasti blagi iscjedak.
Jutro cure :)
tocekica mozda je to implantacijsko, rano je jos za m.
Koliko su ti dugi ciklusi inace??
Jesi do sad imala spotting?
Mona sretno za dalja sto god odlucila.
Ti ne moras ici na aih ako ne zelis, to znas??
Ja sam ih preskocila jer smo tako htjeli i odlucili.
Ima ga smisla raditi ciklus za ciklusom jer se povecava mogucnos zaceca, naravno uz koliko toliko dobar sgram.
Sad procitah da je u Petrovoj curi dan za danom radjen aih.
Jedno veliko bravoooooo za Petrovu.
A ja to neki dan spominjala da vani neke klinike rade.
Mona, Nivesa, November :love2:
Tocekica da stvarno nije implatacijsko kad je M trebala oko Bozica biti?
Sanjka ne bih se slozila s tobom da se moze preskakati inseminacija. Pogotovo ako je dobar spermiogram i prohodni jajovodi. Barem je tako kod nas u Ri. Ne zele ni cuti. Kako bi oni to opravdali HZZO-u da preskocimo, na temelju cega kad nemamo neku ozbiljniju dijagnozu? Odmah mi je mpo rekao na prvoj inseminaciji da on ima obicaj raditi 3 inseminacije, a cetvrtu cuva u rezervi ako ivf ne moze odraditi taj mjesec (npr folikul pukne prije punkcije).
To je kod vas u Rijeci a znam da je u Rijeci sve nesto posebno i strogo. I betu treze tek namon 3 tjedna sto je suludo da se zena bez potrebe truje lijekovim koje uzima a cesto se uzima i bolje da se nuspojave ne citaju jer te ubiju odmah na pocetku.
Pa ima dijagnozu PCOS!!!!
Sta to nije dijagnoza???
Ja sam preskocila aih i mogla odmah ici na ivf, inseminiram se doma s mm vec godima pa hvala ne tebam aih :/
Al kad sam vidjela koliko se ceka na fm i da te svaki put primi drugi dr sam odustala.
Mislim odustala od drzavnih bolnica jel fusaju dosta toga.
Pa aih rade bez uz....sto vise da pricam :(
Ona moze pitati, ali da li ce joj uvaziti... ne znam. Da, beta se vadi nakon 3 tjedna i to je stvarno suludo. Zato ja napravim test i prestanem piti tablete jer tako samo odgađam dolazak M.
Obavezno nek pita, zato sve ovo i pisem.
Slazem se...tak sam i ja radila. Napravim test i betu prije vec mi mpo dr uopce rekao i prekidam s terapijom
Naravno javim rezultat uvijek. Mislim cemu da pijem estrofem i sve ostalo kad do trudnoce nije doslo i sto kazes odgadjam mengu bez potrebe.
Hej cure, znaci nece me nitko u bolnici ubiti ako pitam? Jer ni ja ne vidim smisao, bila sam na stimulaciji 5 mjeseci prije sa ciljanim odnosima, plus jos aih... mislim da gubim vrijeme samo. Vjerojatno ovisi i o doktoru a moja je malo stroga :) Sad su mi iz Petrove napisali da dođem na UZV vec početkom siječnja pa mozda i ulovim jos jedan AIH odmah iduci ciklus ali onda svakako idem do Škvorca na konzultacije ako produži ugovor preko HZZO.
Pozdrav cure. Zao mi je radi minusa nadam se da ce 2017 biti plodna odmah na pocetku. Ja vas posipam prasinom i drzite fige sutra idem na kontrolu
Samo da vas ohrabrim, moja frendica je ostala trudna kad je krenula na humanu odmah prvi mjesec i to s ciljanim odnosima. Anka sretno na pregledu.
Sanjka - nije me slao R na nikakve pretrage, samo za štitnjaču...
Anka -sreeeeeeeetno :) :)
Chiara - znam i ja dosta ljudi, i ja sam to očekivala ali eto nista :-)
Sanjka - slažem se, on stvarno zna sve i to je neupitno ali mislim da mi se nije dovoljno posvetio, doživljavao me kao jako mladu curu koja ima vremena. Ja se tako ne vidim pa sam otišla dalje...
Hvala ti, sretno i tebi :)
Čitam vas, nista ne razumijem; vidim da ste vi u puno toga upućene.
Kad ste odlučile krenuti u pretrage? Koliko ste pokušavale ili ste vec prije pokušaja znale da ce mozda potrajati?
Ja sam dobila želju za bebom prije skoro 3 godine kad sam saznala da imam pcos.
Pokušavamo negdje 2 i pol godine a nakon godine dana sam se javila za pretrage...
Nakon nesto vise od godine dana ne zasticenih odnosa sam se obratila svojoj dr koja me je poslala vaditi hormone, sve za stitnjacu i uz, posjet stomatologu. Napravila hsg i nakon par mjeseci smo krenuli na ivf.
Vrlo je bitan i feritin i zeljezo, ne i presudan.
Ogtt test treba cekirati i tak. Ima tu toga ko u prici.
Sarasvati bolje je sto ne znas.
Meni nitko nije spomenuo ogtt test. Za sta je on bitan i tko te salje na to Sanjka?
Kako se pojavio tako je i stao. Znaci trajao je par sati...sad sam cekirala i nema ni zraga krvi, ali mi je iscjedak postao ultra gust i rastezljiv( kaonecuspominjatstoiznosa).Obicno mi ciklus traje 29 dana...ali dogodilo se na ovom odbrojavanju i 26 pa do 34. Spotting mi je normalna pojava na kraju ciklusa( i u sredini :(), ali ne i 22 dc. Inace dobila jedan jedini fest grc maternice danas, dugih 15 sek nisam mogla se mogla pomakniti.
:fige: da je trudnoca u pitanju. :)
Hvala CHIARA
Na ogtt te salje ginic. Povisen nalaz je pokazatelj inzulinske rezistencije. Potrazi na potpomognutoj cure koje su na metforminu, one ce znati vise o tome.
Chiara evo tocekica ti je vec odgovorila ;)
I jos da dodam da moze biti da zena uopce ne ovulira ako on nije u redu.
Hvala Mona i sanjka. Ne znam nista jer nije bilo prilike saznati. Prvo dijete smo dobili odmah, doslovno. Drugo nam godinu dana ne zeli doci. Pa pitam.
Dupli post
Ja sam na metforminu, ali jer mi je Androstendion bio jako povišen a to ukazuje na IR, jesam ja to dobro povezala cure?
Haha nikad necu skužiti taj Androstendion :/
Jutro cure :*
Mona da, dobro si povezala.
IR ometa i implantaciju tak da treba dobro posloziti stvari prije bilo sto se radi, dal ciljani, aih ili sto god vec.
Veliku ulogu igra i gin koji treba biti razuman a i educiran.
Jesi, a evo teksta s s ovog portala http://www.roda.hr/portal/neplodnost...ka-(pcos).html.
btw...kavica je skuhana ;)
Tocekica kak si danas??
Isti smo dc :)
Kava je super, hvala!!