I ja čestitam svima i skidam kapu svima, tu su svi genijalci...
Nekako kad to čitam ispada da je lako i da svi upadaju tamo gdje žele, ali znam da nije tako...
sve u svemu čestitam svima djeca su vam fantastična
Printable View
I ja čestitam svima i skidam kapu svima, tu su svi genijalci...
Nekako kad to čitam ispada da je lako i da svi upadaju tamo gdje žele, ali znam da nije tako...
sve u svemu čestitam svima djeca su vam fantastična
i to sve neki faksevi koji se smatraju "teškima"
ja znam za kćer od kolegice koja nije upala na agnglistiku nažalost, problematičan je bio onaj test na filozofskom...
E sad malo o bodovima i rang listama: meni se čini da pozicija koju dijete ima na svom trenutnom odabiru (ono što je odabralo kao prvi fakultet na svojoj listi odabira) može 15-og biti samo bolja (ne može ići na lošije), jer su na listi bodovi i rangiranje svih prijavljenih bez obzira na kojem mjestu je taj faks u njihovom odabiru. Znači samo žalbe i dodatni broj bodova nekog tko je iza djeteta može utjecati na promjenu konačnog ranga za po dijete lošijeg ishoda.
čestitam svima :-D
Lili, budem pitala kolegicu... cura je bila baš razočarana pa nisam htjela ispitivati, falilo joj je nekih niti 10 bodova, a engleski rastura, ali ovo nije bio test jezika već onaj opći
Iskreno ne znam, tako mi je rekla a ja nisam puno pitala jer se mi tek upisujemo u SŠ pa mi trenutno nije aktualno... samo onaj dio o tom općem testu za koji kaže da nije bio lagan me zainteresirao jer će moja vjerojatno jednog dana na filozofski... ali otom potom
a možda se i pomakne koje mjesto, baš ću ju pitati koja je po redu
Peterlin obično je onima koji su upali na anglistiku (a teško ju je upisati) ona prvi izbor.
Nevena baš mi je žao cure, pogotovo ako tako rastura eng.
Čestitke svima! :-D
A sada neka uživaju u ljetu!
I moj ostvario dobar rezultat na oba smjera, 12ti na listi za prvi izbor i 30 za drugi :)
1. Vojska?
Da. Oboje je vojno. Samo je prvo inzenjerstvo a drugo upravljanje
Svakak javi kak on s disciplinom
Sretno svima
Ajme koja pametna forumaška djeca! :zaljubljen: Čestitke svima i sretno im na faksu. :)
Moja (ok, ne baš moja, ali moje krvi pa se i ja moram hvaliti) je na tronu na medicini :uteg:
Ima 100% u nekim predmetima, a ostale prosjek 98-99%
:-D
Ljestvicu nam nije mogla više postaviti :lol:za sve koji slijede, bit će dobro ako postignu samo mali dio njezinog uspjeha
Bome, Vrijeska!
Svaka čast, čestitke curi :-)
Vrijeska imas i zašto skakati od sreće!
čestitke!
Ne.
Jer nije završila srednju školu u 21. stoljeću i taj posao će joj biti najveći životni uspjeh i to ne za dugo jer kad malo ostari ni Starbucks ju neće htjeti.
To je žalosno.
Isto tako je žalosno što su od ovrha pobjegli u Irsku.
Možda bi im netko i čestitao što su podigli kredite, potrošili novce i zbrisali van da ne moraju vraćati.
Isto tako nek im čestita što im kći nije ništa završila i nema zvanje i smatra kako je škola bez veze.
Ja tako ne razmišljam, ne živim i ne odgajam dijete.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako su vaši maturanti zadovoljni s rezultatima?
Čestitke svima!
Vjerujem da će većina nastaviti svoj život po svojim željama!:klap:
Meni najvažniji rezultat je i najbolji, tako da se tu nema što pisati je li zadovoljna ili nije, ali s druge strane jučer sam čula različite rasplete ... Od padova do prolaza... Jedno dijete koje je palo je matemat A razina. Teška situacija. Nije bila potrebna A razina za upis, ali na nagovor roditelja je pisao A...
Drugi pak, su prošli, ali ne upadaju na željeni fax. Dakle, s maturom zadovoljni, ali ili prijemni ili možda bodovi iz srednje, smanjuju prosjek ...
Treći, zadovoljni, upisuju ono što žele.
Dakle, šareno.
Vidim u novinama da su ove godine najlošiji rezultati ...
Vrijeska, nisam pohvatala što tvoja kći upisuje?
Ne bih se složila s tobom.
Takve velike tvrtke, posebno u zapadnom svijetu, imaju programe napredovanja i ako se osoba iskaže na radnom mjestu može vrlo brzo napredovati do voditelja poslovnice itd.
Kod nas je, zbog situacije na tržištu rada i slabe ponude poslova, postalo uvriježeno mišljenje da je fax=srednja škola, da se bez njega ne može, da svi oni koji ne idu na fax su unaprijed već propali ... (70% mladih nakon srednje nastavlja visoko obrazovanje...)
Nema se tu što čestitati ili ne. Ne možemo mi odrediti razinu nečije sreće ili zadovoljstva. Svatko bira svoj put. Možda će ta osoba za koju godinu uz rad upisati kakvo doškolovanje pa će biti sretnija od budućeg liječnika koji već sad u startu ima plan nakon studija "pobjeći" u inozemstvo ...
je, kažu da su rezultati ovogodišnje mature najlošiji otkad je mature i da je matura bila prilično teška.
5000 ih je palo matematiku, što A, što B razinu, a 7000 oboje, i matku i hrvatski.
teško za tu djecu, gimnazijalce, da ih gimnazija nije pripremila za maturu bez koje nisu završeni.
iako, sigurno tu ima treme i lošeg dana, ali opet...
u toj brojci su i djeca iz strukovnih škola, ima ih koji izađu probati.
???
Moj sin je rekao da nije bilo strašno, tj. očekivao je da će biti teže. Ja sam doma gledala samo fiziku i fakat mi se nije činila opakom. Druge predmete nisam gledala. Esej ih HJ na A razini bio je Ujević - usporediti dvije pjesme, što mi se isto čini prilično nezahtjevno.
Mislim, imam drugog sina u tehničkoj školi, on će iduće godine polagati DM, pa ću malo probati dobiti podatke kako je bilo kod njih. Prošle godine ih je puno popadalo na hrvatskom (B razina) - o tome sam čula na Vijeću roditelja, pa se postavilo pitanje kvalitete nastave HJ. Zbog toga će moj mlađi sin na instrukcije, jer samo pripreme u Trinomu nisu dovoljne da pokriju godine nedovoljnog rada.
I koji je zaključak? Možemo mi misliti da je Trinom i slični otimačina para, ali očito je da puno djece iz škola ne izlazi sa zadovoljavajućom razinom ZNANJA, a to nema veze s ocjenama. Uostalom, slično je bilo i kad su iz osnovne prelazili u srednju školu. Moj L. je imao petice iz njemačkog tijekom cijele osnovne škole, a znanje mu je bilo na razini četvrtog razreda i u srednjoj je morao krv pišati da stigne druge. Mnogima je tako i s matematikom i drugim predmetima.
Peterlin,
Ja smatram da su Trinom i Algebra otimači para.
Moja se sama doma spremala i ostvarila odličan rezultat.
Ne znam sve napamet jer mi nije važno, ali recimo biologiju je položila kao 20. u cijeloj državi.
Bez Trinoma, Algebre i bilo kakve pomoći.
Da i iako je mogla polagati maturu po posebnim uvjetima, moja kći je polagala kao i sva zdrava djeca i ostvarila super rezultat.
Btw. jučer je i veliku kontrolu obavila kod neuropedijatra i nalazi su super.
Čak joj je dr malo smanjila dozu lijekova.
I to je, zapravo, jedino važno.
Da su zdravi.
S druge strane, svi poznati koji su išli na pripreme su svi redom postigli dosta lošiji rezultat od moje kćeri.
Ja to tumačim da su im pripreme ulile lažnu sigurnost i da zbog toga nisu doma učili i evo ti belaja.
ha, čuj.. tvojem MIOC-anu, superodlikašu, svakamajkabigapoželjela, siguno nije bila teška. ali slažeš se da on i takvi ne čine većinu.
očito su ti, neki, ipak gledali prosijek - ukoliko je ovo što sam čula uopće točno.
moram pitati svoj izvor odakle mu to. to je majka ove "moje" maturantice koju sam jučer spominjala..
Ja bih to tumačila tako što je tvoja kći jedna od iznimnih učenica i ne spada u HR gimnazijski prosjek. Zato je ne možeš uzimati kao mjerilo ni drugim gimnazijalacima, a osobito ne strukovnjacima.
ima negdje izvješeno točan ispit mature ovogodišnje?
Što se Starbucksa tiče, životni su putovi toliko različiti, ne bih baš generalizirala. Svakako je bolje da dijete odraste u poticajnoj okolini i da se školuje koliko mu god mogućnosti dozvoljavaju.
Koji put izbora baš i nemaš, ni roditelje ne biraš, pa skupljaš trule limune i slažeš limunadu.
A i samo sazrijevanje ponekad čudo učini.