Mislim da se zove i mučenica i mučiteljica ;).
Glede mojih žalopojki... Hvala na komentarima, ne znam od kud da krenem s odgovorima. Ajde ovako nekako...
- Kuću ne kupujem, sve je otpalo, zbog nekih problema koje ne mogu nabrajati ovdje. Ali to nije ni bitno, tko treba mir, ima i sobu i stol i vrata koja može zatvoriti. Od trogodišnjeg se djeteta ionako nitko ne može sakriti imao 50 ili 500 kvadrata ;).
- Nisam vas valjda obavijestila, imam još jednog školarca, prvašica. Ona je u samoizolaciji i ima jako revnu učiteljicu s kojom smo ujutro na live online nastavi. Dobije i zadaću koju treba pojasniti, pomoći, ispraviti, poslikati i poslati. Trudimo se to napraviti prije kasnog popodneva jer je dijete poslije preumorno. Plus izborni predmeti gdje treba sve proći s njom, i gradivo pojasniti i pomoći sa zadaćom. Dakle puno sjedenja uz nju.
- Drugo dijete ide u školu, cijeli tjedan popodne. Ujutro je s nama doma, većinom je samostalan, ali ipak mu dam jesti ;). I povremeno urla iz sobe da ne razumije zadaću ili “gdje ide u himni planina?“... Pa ja urlam "otvori google" ili dođem vidjeti što mu nije jasno u zadaći.
- Treće dijete bi tehnički moglo u vrtić, ali mi je bilo žao siročeta, ionako u zadnje vrijeme svako jutro plače i jako se natežemo oko odlaska u vrtić. A žao mi i mene jer do kasno radim na kompu pa nisam u stanju naviti budilicu dovoljno rano da nju odvedem u vrtić i vratim se doma na vrijeme za online školu. A i siroče je još najbolje, najmanje posla s njom, uopće nije davila.
- mm ide na posao, i dođe između 17 i 18h. 2x je vodio najstarijeg na trening, pomagao mu oko zadaće navečer... kućanske poslove ne radi nitko, ako se tu ne računa kuhanje i pranje suđa. Drugo stoji.
- imam nešto posla kojeg odradim navečer, ali većinu danas stižu mailovi i pozivi na koje moram odgovoriti odmah. Plus online sastanak jedan. I to i škola u isto vrijeme je ubitačno.
Nema se tu što pametno reći ili izmanevrirati, osim da sam došla do točke da sam uključila out of the office i većini rekla "nema me do srijede". Nije sjajno, nešto ću još po noći i za vikend, ali nemam više kapaciteta za mailove i pozive, neka čekaju. Znam da u pon i uto nema škole, ali nema ni posla :mrgreen:.
I još potpisujem Mimu. Da se može raditi posao, školovati i čuvati djecu u isto vrijeme, ne bi nam ni trebali uredi, škole i vrtići.