:lol:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
vanja, sven, mejra, relja, boris&matija :lol:
ovakve mi stranice uvijek uljepsaju vecer :heart:
Printable View
Sanja prvotno napisa
vanja, sven, mejra, relja, boris&matija :lol:
ovakve mi stranice uvijek uljepsaju vecer :heart:
Danas nam Filip prepričava kako je bilo u vrtiću...
Filip: Mama, ja sam se zatrčao i zagrlio i poljubio Valentinu!
Ja: :shock: ( u vrtiću je pre miran) A zašto?
Filip: Imala je haljinicu!
:mrgreen:
Karlo: Filipe, samo pazi, nemoj ukakan trčati i ljubiti curice, jer ćeš ih usmrditi.
Odmah sam se sjetila još jednog starog, Filip je imao 1,5 god., a Karlo 3.
Karlo: Tata, a tko pravi djecu?
Tata: Tate, sine.
Filip odmah nosi čekić, jer čim se nešto pravi, tu mora biti i alat. :mrgreen:
Karlo: Filipe, pa ne možeš ti biti tata kad nosiš pelenu!
:lol:
Ja ne znam jel ovo baš spada pod bisere, ali jutros Gabi hoda oko mene, kači mi štipalice po suknji, "da me malo ukrasi".
Kaže mi: kad dođeš na posao da svi kažu kako si lijepa :heart:
Mi juče imali goste i pošto gosti obično donesu nešto od slatkiša dočekivala sma ih na ulazu u kuhinju i odlagala poklone do iza ručka. Glavni gosti su bili svekrova sestra i njen muž koje viđamo 2 puta godišnje.
Prošao ručak, klinci se nešto zaigrali u boravku a mi razgovaramo u trpezariji. I tek će ta rođaka:''Jesu ručali lepo? Mogu li sada da im dam čokolade?''
Moj Boris je u tom trenutku ređao nekakve životinje po parketu ležeći potrbuške i spustivši obraz na ruku. Kad je čuo reč čokolada samo se pridigao i :shock: . Onda je spustio glavu praveći se da ne sluša a napeo sve mišiće da skoči iste sekunde kad ja dam zeleno svetlo za poklon :lol:
Siroče moje željno čokolade :love: . A ja nemajka :roll:
clumsy mom, i ja sam zločesta mama jer ne dam čokoladu ( ma možda i dobiju neku malu jednom u 10 dana), tako da moja djeca žicaju u gostima. 8)
Bili smo kod prijatelja i dečki se igraju s njihovim 5-godišnjiim Lukasom, a ja slušam šta pričaju.
Karlo šapuće Lukasu na uho: Idi donesi čokoladu da jedemo.
Lukas ništa.
Karlo: Idi po čokoladu, podijelit ćemo.
Lukas hladovina, ni makac.
Karlo: Pa idi već jednom po čokoladu!
Lukasova mama: Što je bilo Karlo?
Karlo se brzo ispravi, ruke na leđa i opali: Lukas mi je obečao čokoladu!
Pravi ste biseri, vi nemajke što su vam djeca željna čokolade. :nope: :mrgreen:
Mislim, ako vam ikada sretnem djecu dat ću im da jedu čokse dok ne počnu podrigivati, a vas... vas ću zavezati da nas gledate... dok jedemo. :lol:
:lol: vrlo si mi slikovito to opisala
Mi nedeljom idemo u nedeljni šoping tako da se zna da se pored stvari za kuću njima kupuje kinder jaje. Ali to nije čokolada, to je kinder jaje :lol:
ja sam skupljač figurica iz kinder jaja i V me danas žica da joj dam neke figurice za igru, da će ona meni posuditi svoje igračke, a da ja dam njoj svoje
i ja pristanem, ona uzme figurice, a meni kaže:
- sad kad sam ti posudila svoje igračke, možeš ih sve lijepo pospremiti
igraju se ona i baka, i V pita baku u igri
- a tko si ti?
kaže baka
- ne znam
kaže V
- ti si baka
a baka
- ma, ne, nisam, kakva baka
a kaže V
- jesi, jesi, pogledaj si svoje kvrgave ruke
aleksandra70vanja prvotno napisa
mi igrom slucaja od mesa cesto jedemo janjetinu - finu, domacu.
citamo nesto o dinosaurusima.
- ... dakle, postoje dinosaurusi biljezderi - oni jedu, sto?
- biljke!
- bravo! a kako bi se onda zvali dinosaurusi koji jedu meso?
- janjozderi!!
Boris iz nekih samo njemu znanih razloga ne jede meso već nekih godinu ipo (valjda mu je bilo teško za žvakanje pa se vremenom navikao na obroke bez mesa). Za 1. maj smo na vikendici pekli prase. Od kuće meljemo kako Boris neće jesti prase nego samo kožicu (čisto da mu razbijemo teoriju) jer su od nje jaki zubići - ista priča kao i sa koricom od hleba koju je takođe izbegavao do skora.
Stižemo tamo, prase skinuto sa vatre se hladi. Otkine mm malo kožice i pruži mu a on će: ''Ma neću ja tu kožicu! Od nje nisu jaki zubići već ti od toga raste guza!''
Otkud mu to pojma nemam mada mu priznadosmo da je prilično u pravu :lol:
Sandraf :lol:
Matija hulahopke zove pulafulifoke. To toliko dugo traje da mi je zimus mm sa pecanja poslao poruku koja glasi. ''Nikad više na pecanje bez duplog prsluka i pulafulifofaka'' :lol:
Mala M. obožava razgovarati na telefon, pa svako malo moli da joj nekoga nazovem.
Uzme slušalicu u ruke i važno kaže: nazvaj mi baku!
Baka skužila ko zove pa promijenila glas u dublji.
M. pita: ko je to?
Baka: baba roga.
M.: :shock: O KRIVO SAM NAZVALA!!![/b][/i]
Mala M. obožava razgovarati na telefon, pa svako malo moli da joj nekoga nazovem.
Uzme slušalicu u ruke i važno kaže: nazvaj mi baku!
Baka skužila ko zove pa promijenila glas u dublji.
M. pita: ko je to?
Baka: baba roga.
M.: :shock: O KRIVO SAM NAZVALA!!![/b][/i]
AA se valja po krevetu prija spavanja i priča: "AA je mali brzi gušter."
Ja: Ali gušteri se ne daju dirati ni grliti. (Za razliku od AA koji je taktilac i non-stop bi se grlio i mazio)
AA: :/ AA je gušter koji se voli dirati. Gušter-maza. :mrgreen:
:heart: I kod nas takve vrste obitavaju...Citiraj:
mommy_plesačica prvotno napisa
A ovo je jedna Tonkina zivotna mudrost "Sto duze zivis, to imas vise prijateljstava!" 8)
(najvise se ovakvih dubokoumnih misli naslusam na - WCu :lol: , ali inspiracija za ovu nadosla je kad je provozila biciklu bez kotaca...)
:lol: mislila sam - biciklu bez pomocnih kotacaCitiraj:
Kanga prvotno napisa
Matija već mesec ipo plače kad ga ostavljam u vrtiću. Ili pravo reći urla, otima se, štipa...Tete kažu da se jako brzo smiri, popodne ga uzmem veselog i punog doživljaja ali svejedno svakog jutra imamo revoluciju.
Juče se plakanje ponovilo. Jedva da smo išli u vrtić poslednje 2 sedmice zbog praznika pa sam i očekivala takvo ponašanje. Kad sam ga uzela iz vrtića i pitala ga kako je bilo odgovorio je: ''SUPER!!!''
Jutros opet pitanje zašto idem na posao, zašto ne ostanemo svi kući... I počnem ja sa pričom:''Juče si plakao a kad sam došla po tebe rekao si da ti je bilo super, da ste se igrali, pevali, da je teta J. čitala lepu priču o bubicama...Vidiš da ti je lepo tamo i da nema potrebe da plačeš''
Ispred vrtića opet pitanje: ''A zašto idemo u vrtić?''
Ja: Zato što mama mora na posao i zato što deca vole da idu u vrtić jer je tamo...?
Matija: Lepo
Ja: Lepo? Juče si rekao nešto drugo?
Matija: A da! Da! Super je! Super je, izvini! Loše sam se izrazio :roll:
Maribel me podseti sa ovim telefoniranjem na biser moje nećake koja je tada imala nepune četiri:
Zove baku i permutuje 2 broja. Javi joj se neka žena, ona zapita za svoju baku a sa druge strane se začu odgovor 'Greška!''
Sklanja se ona pokunjeno od telefona i mi je pitamo zašto je tužna. A ona će: ''Ma zvala sam baku a dobila sam grešku :( ''
Ja: Kako se Karlo zove pretvaranje starog papira u novi?
Karlo: Reciklendija!
Ja: Nije, pokušaj ponovno.
Karlo: Renciklopedija!
Ja: Ne.
Karlo: Recikliranje! Uf, teška riječ.
Karlo mi prepričava kako mu je prijatelj u vrtiću pričao gluposti (neću u detalje, bizarno je).
Ja: Pa što mu nisi rekao da mu je bolje da šuti, ako nema šta pametnije reći?
Karlo: Pa onda bi on morao šutjeti cijeli dan.
Karlo: Znaš mama koliko ja tebe volim?
Ja: Koliko?
Karlo: Do ...kanalizacije!
Ja: :shock: Kako to misliš?
Karlo: Pa znaš, kad kakica i pišalina idu daaleeeeko, daleeeeko.Do tamo te ja volim.
Tata: A koliko mene voliš?
Karlo: Tebe malo manje. Do ....Osijeka!
U zadnje vrijeme bavimo se tramvajskim linijama i dijelovima grada, pa je u tom duhu i večerašnji razgovor:
-Mama, zašto je Savišće industrijska zona?
-Zato jer su tamo tvornice.
-Da! A industrija u Zagrebu je propala i zakopana je na Mirogoju!
(pogodite o čemu je tata pričao sa sinom 8) )
Upao Josip ujutro meni i mužu u sobu, a stvarno samo ležali samo zagrljeni,zastao sumnjičavo prase malo i pita:
Kakva je ovo scenografija?
Ronin :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:Citiraj:
ronin prvotno napisa
Karlo s čašom baca vodu u kadu.
Ja: Šta to radiš?
Karlo: Hranim ju.
Ja: Koga?
Karlo: Pa kanalizaciju!
:mrgreen: O ne, opet kanalizacija.
bundevica prvotno napisa
i Jerka je kanalizacija mjesecima opcinjala :roll: :lol:
Karlo je zakon :lol:
A sad mi:
Leonina prabaka ima u ormaru stari krzneni kaput koji više ne nosi, ali dobro dođe za igranje ;)
I tako smo se danas pretvarali da je u ormaru straaaaaašni lav i da se ja bojim otvoriti ormar, a Leona me hrabri, pa mi dokazuje da to nije pravi lav jer nema glavu iznad vješalice :lol:, a ja joj ne vjerujem i skrivam se iza vrata... i tako dalje i tako dalje...
Odigrale smo to jedno 5-6 puta i onda sam vidla da mi ponestaje žara, pa sam odlučila da je bolje prekinuti nego nastavljati bezvoljno.
I predložim Leoni da se igramo nekaj drugo. A veli meni moje milo dijete: Dobro, mamice, dobro, nek ti bude. Igrat ćemo se da je krokodil u ormaru! :lol:
pa to je nekaj drugo!
Moj Josip svaki dan provali nešto da umremo od smijeha.Danas gleda bakinu fotografiju na klaviru dok je imala 17.I pita zašto mamina slika nije u boji.(što znači da izgledam ko da imam 17,jel :mrgreen: )
I onda moja mama kaže da to nije njegova mama već baka dok je bila mlada.
Prvo mu je trebalo vremena da uopće probavi bakinu mladost i moja ga mama zađe uvjeravati da je nekad bila mlada a sad je već prava baba. :mrgreen:
I kaže moj pametnjaković:Bako da to više nikad nisi rekla! Ti si BAKA!
A ne BABA.Uopće ti lice još nije istrunulo!!!
ronin prvotno napisa
I Leona je jednom rekla za svoju prabaku, onak zamišljeno: Da, da, ona je već jako stara i sva je zgužvana :lol:
A nije ni čudo da upotrebljava takve izraze.Ja mu krenem pričati neku lijepu priču prije spavanja ,a on mene zamoli da bi radije slušao o tome kako su stari Egipćani radili mumije.
Baš smo materijal za 2 metra pod zemljom :mrgreen:
Jučer mi bila na jednom rođendanu i mom se marku pripiškilo, odvedem ga na wc i dok on obavlja došle su 2 curice po istom poslu....
Dok je Marko prao ruke Tončica je obavila ,no ostala je Mirna...
I sad ja s Markom idem prema vratima ,a ona:
Kud ideš ? Ja se moram popiškiti a ne znam sama ?
Ja: A što da ja radim ?
Ona: pa ti si velika i imaš dijete ,valjda znaš što treba !
Ja: ne znam ( iskreno nije mi bila ugodna situacija s tuđim djetetom i wc-om )
Ona: Dobro, ja ću se skinuti a ti me drži na wcu, valjda to možeš ! :lol:
i obavi ona, sama se obuče i veli meni : Pa vidiš da si znala što treba! :lol:
Joj i meni je neugodno voditi tužu decu na WC. Ajde dečake i nekako, u štosu sam, ali devojčice redovno šaljem mamama i bakama.
Juče ja peglam u jednoj sobi a klinci se igraju u svojoj. Dolazi Matija
ON:Mama, kakvu pišu ima Barbara?
JA: Kako misliš kakvu pišu ima?
ON: Pa jel ima pišu ili ribicu?
JA: Ribicu. A zašto pitaš?
ON (izlazeći i mrmljajući sebi u bradu): Pa naravno da ima ribicu, ona je devojčica i nikako ne može imati pišu. Pitam gluposti.
jedan booolniii
V se valjala po krevetu s MM, i u jednom trenutku ga slučajno udari koljenom među noge
MM se stisnuo i jauče
ja kažem V
- znam da nisi htjela, ali si udarila tatu u pišu pa ga boli, zato jauče
a kaže ona meni:
- nisam ga udarila u pišu nego u jaja
Klinci su zakon :lol:
Nova misao vodilja moje E (4,5 god)
"TEMELJITO SLUŠATI MAMU SVAKI DAN ZA REDOM" :mrgreen:
Popljuvala sam ekran na ovo :lol: :lol:Citiraj:
nisam ga udarila u pišu nego u jaja
Okupali Leona i Sven izrazi želju da ga on počešlja.
Tepajući mu: E dragi moj braco, sad ću ti napraviti lijepu frizuru. Baš pravu da se možeš ženiti (zalizao ga na stranu). Eto, tako ti nose svi koji se žene. Ma super, sada si pravi gospodin.
A onda se okrene prema meni i oštrim glasom: Mama, da mu slučajno ništa nisi popravljala. Sada je pravi gospodin a ne beba kao kad ga ti počešljaš.
Buahahaha...predobar :lol: x 100
Vraćamo se danas iz vrtića. Ispred jedne prodavnice nameštaja stoji prodavac i gleda ih kako čavrljaju. Kad smo mu prišli pozdravi ih i pita: ''Dečaci, idete li vi u školu ili u školicu?''. A Boris će:''Mi idemo kući!''
Gledamo ja i moj Damir smajliće. I pitam ga ja šta radi ovaj :shock:
Skida cvike! kaže mi Damir
obožavam ovaj topic
uljepša mi dan
Sven, Boris, Damir :lol: