Super :D
Samo nemojte pretjerivati s njim!
Ukupno 6-7 dana neka pije, nikad kad nema infekt, i godisnje 2-3 puta!
Nije bas blag, sto mu i dejstvo dokazuje, ali je jako uspjesan, pa ga mi cuvamo za najgore baje :mrgreen:
Sretno!
Printable View
Super :D
Samo nemojte pretjerivati s njim!
Ukupno 6-7 dana neka pije, nikad kad nema infekt, i godisnje 2-3 puta!
Nije bas blag, sto mu i dejstvo dokazuje, ali je jako uspjesan, pa ga mi cuvamo za najgore baje :mrgreen:
Sretno!
ok!
Čekamo nove nalaze sada utorak- srijedu pa u napad!
Radili smo urinokulturu i na nalazu piše fiziološka flora uretre, šta to ustvari znači?
Do sad nam je svaki put pisalo sterilan ili ako ima neka beštija!
ja bi rekla da to znaci da je sve u redu samo napisano drugacijim rijecima.Citiraj:
monax prvotno napisa
fizioloska flora predstavlja bakterije koje se prirodno nalaze u uretri i ne uzrokuju nikakvu bolest.
Pretpostavila sam da je dobro, ali mi čudan takav odabir riječi.
Svaki mjesec kontroliramo urin skoro godinu dana i uvijek se klasično izraze.
i ja se sjećam da je to jedan od dobrih nalaza
Bok curke!
ja nikako da se javim ovdje. Prije tjedan dana smo stigli s mora, ali od kad sam doma s curkama jedva da stignem na net na 5 min. zato se još nisam ni ulogirala tamo.
mislim da sam vam pisala da smo krajem 6. mj bili u Heleni na UZV i stanje je puno bolje, još je bubreg malo proširen, ali sad dr sumnja da je možda dvostruki kanalni sustav i s obzirom da nije imlala nikakvih upala, da pije profilaksu i da je sve ok, rekla je da ne trebamo raditi UZV cistografiju sada, već da opet ponovimo UZV u jesen pa ćemo vidjeti
Mjesečne kontrole urina su nam dosad bile super, a jučer dobijem nalaz UK i ima E. coli. Doduše, 10 3 (deset na treću), ali ipak, baš sam jadna. Ona nema nikakvih drugih simptoma, temp ni ništa, pije nitrofurantoin.
Sad sam mailala doktoricu da je pitam što da radimo
Mislim da sam čula da su to granične koncentracije i da se često ni ne liječi posebno
Mi smo na moru u 7 mj skinuli pelenu i Lana je to jedva dočekala. stalno je bila gola i bosa. Zvala sam je djevojčicom iz džungle :lol:
KOliko god bih ja oblačila gaćice i šlapice, ona bi ih skidala. jel moguće da ju je tako pokupila ili to samo tako dođe?
Sad čekam doktoričin odgovor
i nama su svojedobno (daaavno dok smo još imali ponekad beštiju) rekli da 10na3 nije za zabrinuti se
pojačaj joj Cranactin i unos tekućine, pojačaj probiotik, papajete azuki grah i sigurno će se iščistiti
sretno :love:
Kak da joj pojačam Cranactin? sad pije 2x1 ml
A kak probiotik? Sad pije ujutro 1 g
Kak pripremate azuki grah?
azuki je odličan za jačanje bubrega, jedemo ga na čušpajz samog ili ga pomiješam s drugim grahom
probiotik možeš u doba bolesti uzeti 2xdnevno par dana
ako se ne usudiš dati više Cranactina neka tamani suhe brusnice i sokove
KOliko kuhaš taj azuki? ja bih u express loncu
kak daješ probiotik? mi ga od početka davanja prvo otopimo u vodi 15-ak minuta pa ga onda pomiješam sa sokom od naranče
i jesu lil kiseline, npr, sok od naranče u koliziji s brusnicom?
Mi imamo temperaturu :cry: :cry: :cry:
A tek smo se upisali u vrtic ove sedmice :/
Ne mogu da vjerujem da je vec nesto pokupila, a o uroinfektu ne smijem ni da mislim!
Radila sam joj test trakicu, i brine me sto ima jako alkalnu reakciju, a citala sam da to moze biti znak infekta :?
Nitriti su zasad neg., ketoni naravno +, ali to je uvijek kad ima temp., samo nije imala ovu alk. reakciju do sad!
Zna li ko ista o tome? Je li to pouzdan znak?
Mi imamo temperaturu :cry: :cry: :cry:
A tek smo se upisali u vrtic ove sedmice :/
Ne mogu da vjerujem da je vec nesto pokupila, a o uroinfektu ne smijem ni da mislim!
Radila sam joj test trakicu, i brine me sto ima jako alkalnu reakciju, a citala sam da to moze biti znak infekta :?
Nitriti su zasad neg., ketoni naravno +, ali to je uvijek kad ima temp., samo nije imala ovu alk. reakciju do sad!
Zna li ko ista o tome? Je li to pouzdan znak?
joj, meliss@
možda je lagana ljetna virroza? mi smo to prošli nedavno i bez vrtića...
~~~~~~ za zdravlje
a o trakicama ne znam ništa jer ih nikad nisam uspjela nabaviti
Evo samo da javim, sve ok! :D
Lazna uzbuna, UK sterilne, imala je leukocite 14000, pa smo morale po antibiotik, ...vjerovatno je pokupila koju baju u vrticu :( , no sad je dobro, sto je najvaznije!
Ali, moram priznati da nam je ovo prvi ABT-ik nakon 1,5 god., izgleda da ce nas vrtic ipak malo vise uznemiravati nego ocekivano, :/
No, sta je tu je, ako ne bude islo, povlacimo se, :mrgreen:
Da vas pozdravim samo.Zao mi je kad citam kolko djece muci muku s tim. Mi smo s mjesec i pol zavrsili u bolnici na tjedan dana zbog ecoli.smrdila mu mokraca. primo je tri puta na dan ketocef venski. radili su MCUG nakon tjedan dana i pao mi kamen sa srca kad su rekli da nema refluks, samo prosirenje jednog bubreznog kanalica ali to je najvjerojatnije od infekcije. dobili smo furantoin i to je stalno povraco cim bi mu ga dala pa smo sad na nifuretima.sutra je kontrola urina i krvi, te mi stize nalaz sa mikrobioloskog. iskreno se nadam da je bestija otisla.
Cure, da li netko zna gdje se u Ljubljani radi uzv cistografija?
maxi imas osiguranje (od tebe sam i saznalaza tu mogucnost)Citiraj:
maxi prvotno napisa
trazi iskljucivo krvne pretrage i pretrage urina preko dijetetovog osiguranja i to u Klaicevoj. Klaiceva vadi krv iz prstica i dozvoljava ti da sam doneses urin. Izbjegnes na taj nacin cekanje a bome i maltretiranje vadenja krvi iz vene, a poslije s tim nalazima ukoliko ukazuju na bakteriju odes u Siget ili gdje ti vec odgovara lijecnik
sorry tek sad vidim datum! :oops:
A dobro mozda nekome bude od koristi.
zar se više nitko ne javlja na temu??ž mi smo dobili termin u Ljubljani za uzv cistografiju. kako izgleda pretraga?
Cvrčak, hvala za info makar se toplo nadam da nam neće trebati :mrgreen:
megica, mi smo se preselili na drugo mjesto s informacijama o VUR-u, kontaktiraj Luciju Ellen za sve info...
što se tiče Ljubljane, mi smo bili u svibnju pošto nismo mogli dočekati termin u Heleni. Dr.Kenig je jako drag i strpljiv, svi su bili posebno pažljivi prema Lari. Jedina zamjerka je nalaz, napisan je na nekom ostatku nečega...zaboravili su staviti žig a nisam niti pretpostavljala da bi mi taj nalaz mogao trebati (za vještačenje za SRV) pa te upozoravam na to.
Cijenu sam zaboravila, mislim da je 230 € i to platiš odmah.
Sama klinika je blizu centru i imaju vlastiti parking koji se plaća.
Sretno
maxi, hvala ti na svim info
da li mi možeš opisati kako izgleda pretraga?
kateterom napune mjehur, sondom prelazi sve organe, okreće se na jedan pa na drugi bok da pogleda bubrege, i tako potpuno bezbolno jedno 20-ak minuta, čak i duže dok se dijete ne popiški
problem je bio što je Lara već dovoljno velika da kad neće piškit ništa joj ne možeš pa je sve malo dulje trajalo
jedina neugoda je stavljanje katetera, i naravno sam boravak u bolnici
obavezno budi s djetetom makar plače, tvoja prisutnost može samo pomoći i nedaj se uvjeriti u drugačije
:love:
Gdje ste se prebacili?
-------------------------------------
megica, mi smo se preselili na drugo mjesto s informacijama o VUR-u, kontaktiraj Luciju Ellen za sve info...
Pitanjce. Mi zbog ponovljenih infekcija E.Coli pijemo Furadantin, sada nekih 10ak dana. V. mi strasno od njega povraca. Sto je alternativa, kao profilaksa? Jesu li i vasi tako reagirali?
Nitorfurantion je najbolja profilaksa jer djeluje lokalno, kao urinoantiseptik.
Petpostavljam da dijete uzima sirup i kod njega je cesto povracanje.
Uz obaveznu konzultaciju s lijecnikom, dijete moze nitrof. uzimati kao tablete - njih se lakse podnosi. Ili kapi. Moje dijete je povracalo sirup, kapi su joj isto bile uzas, ali tablete uz protest, popije. Izmvrljene. To nam tako izmrve u ljekarni.
Topla preporuka za konzultacije u poliklinici Helena.
Hvala na odgovoru. Probat cemo sa tabletama, tako sam i mislila. Sto se tice Helene, kod nas je do infekcije doslo zbog sinehija, sljepljivanja usana. Sada ide na bolje, i nalaz UK je u Klaicevoj zadnji bio 10 na2 mjesovita kultura, nema E.Coli. Tako da se nadam da necemo dugo biti na profilaksi...Tako da cemo zasada pricekati sa Helenom. (zlu ne trebalo :* )
Helenu sam preporucila zbog konzultacija oko profilakse. Ali mislim da i Klaiceva ima slicnu filozofiju. Sretno!
Bok svima!
Već dva mjeseca čekamo da nas pozovu za pregled scintigraije bubrega, pa već kad imam vremena, zanimaju me vaša iskustva, kako su vaši preživjeli taj pregled. Dali se može negdje u Rijeci ili Zg napraviti privatno i koliko košta?
Koliko sam upoznate, scintigrafija se u Zagrebu radi samo u bolnici Rebro te Vinogradska. Koliko ti je dijete? Važno je da miruje tijekom pregleda. Mi smo radili DMSA dva puta na Rebru. Drugi put je spavala i bili smo gotovi za 10 min.
3 g. i 5 mj.
Evo danas nas zvali , u utorak smo na pregledu.
Sretno :love: Ako ikako možeš "tempirati" spavanje ...
I vidim da si trudna pa se raspitaj možeš li biti na pretrazi a i kod djeteta kasnije s obzirom na zračenje!
lali,
i mi smo bili dva puta...oba puta su je uspavali na malenu klizmicu na guzu i bilo je super! nikakav stres za nju jer je sve prespavala :D
a sto se tice trudnoce, sjecam se da je pisalo: ZABRANJEN ULAZ TRUDNICAMA
...kontrast koji joj ubrizgaju zraci, te joj treba oko dan da sve ispiski iz organizma, te se ne preporucuje da trudnice budu u kontaktu sa pacijentima koji su primali taj kontrast!!!
I...sretno!!!
Da, pročitala sam na nuklearnoj da je zabranjeno za trudnice. Nisam znala da se to toliko zadržava u organizmu, mislila sam ih čekati negdje van bolnice dok ne završe pregled, izgleda da ništa od toga :(
Morati ću se dobro raspitati u ponedjeljak, pregled je u utorak, ali moramo doći i dan ranije u dječju bolnicu valjda radi pretraga i da mu upiknu "to" kuda se prima kontrast, to tako u Rijeci navodno funkcionira. Onda s time djete ide kući, prespava i drugi dan pregled :/
Molim pomoc!
...ne mogu se sjetiti da li se profilaxa prekida dok se daju kontrolne UK, :?
..mi smo nakon 2 god. opet na profilaxi, :x , vec dva mjeseca nikako da se rjesimo jednog zlocestog proteusa, :evil: , jako sam tuzna zbog toga, jer nam je tako dobro islo bez lijekova, :( , ....ne mogu vjerovati da sad sve treba ispocetka...
Mi ne prekidamo profilaksu. Konzultiraj se jos s dr.
Gle, ja ne dojim, išla sam na scintigrafiju bubrega za sebe u Vinogradsku i rekli su mi, na moja ispitivanja (hvala, L-E) da, ako mogu tako organizirati, da je bolje da taj dan ne budem baš previše blizu tada mislim šestomjesečnog djeteta dok ne ispiškim sve vani, unatoč tome što mi je opća praksa rekla da to nema veze ako ne dojim. Mislim da smo tu noć čak spavale u odvojenim sobama (to sam malo štreberski) pa od sutra sve normalno - zato, dobro se raspitaj kod osoblja u bolnici koje će raditi to snimanje.Citiraj:
lali prvotno napisa
Ne! Jer time u biti provjeravaš djeluje li profilaksa! Naravno ako se radi o redovitoj (VUR) UK kontroli. I medicinska sestra pita i zabilježi da je dijete na profilaksi i što uzima.Citiraj:
meliss@ prvotno napisa
Ne! Jer time u biti provjeravaš djeluje li profilaksa! Naravno ako se radi o redovitoj (VUR) UK kontroli. I medicinska sestra pita i zabilježi da je dijete na profilaksi i što uzima.Citiraj:
meliss@ prvotno napisa
Hvala, necu onda prekidati...