pročitala Nives i njenu Golu istinu.
navodno se super prodaje.
meni osrednje, nedorečeno, li-la.
pitko kao voda.
Printable View
pročitala Nives i njenu Golu istinu.
navodno se super prodaje.
meni osrednje, nedorečeno, li-la.
pitko kao voda.
Zavrsila E.George: With no one as witness i What came before he shot her (ja :heart: Lynleya)
Citam T. Williams: War of the Flowers
Cekaju: Povjesnicarka, Kratka povijest traktora..., Mjerenje svijeta, Ljubav traje tri godine, Zene koje trce s vukovima...
ja sam od onih koji u svakoj prostoriji imaju zapochetu knjigu - chak i u nekoliko kucha :) (ako uopche ima takva grupa - nedam se da nisam solo primjerak :oops: )
tako da mi je trenutno juul - kompetentno djete (preporuchen i posudjen od frendice) u dnevnom. prije spavanja bhagavat gita kakva jest. vece shtivo douglas adams - ultimate hitchhikers guide. kod bake terry pratchett - sourcery, a oscar wilde - complete works (za ponavljanje) me cheka na moru :)
Rat cvjetova je baš dobar fantazi :D
"Djevojke iz Riyada" - Maria71, hvala na preporuci. :*
Dodajem: "Ljudožderi" Tomislava Zajeca. Preporučam.
Ja sam upravo procitala "Djevojka sa bisernom nausnicom", krasna knjiga
Inace, cure hvala za ideje :* ,zapisala sam prijedloge pa krecem u nabavku
citam Bijelu Masajku
zanimljivo.... kao da gledam neki dokumentarac
Konačno pročitala "Otok"...Fantastična knjiga...Jedino mi je kraj došao nekako nedorečeno i ne baš u dotadašnjem stilu...
Pročitala i "Drugo stanje".Kao da čitam naše forumske priče (a neke to i jesu).Posudila kumi trudnici koja odgovorno tvrdi da od svih knjiga o trudnoći i porodu ova nekako najbolje priprema za porod.
ja se obično "zakačim" za jednog kupca i onda pročitam sve njegovo - trenutno sam na Rollinsu (triler/horor) - savršeno, ne ispuštam knjige dok ne završim
ispravak - za jednog pisca, ne kupca
Čitam "Ja i Kaminski" od Daniela Kehlmana - baš mi je sviđa. Pročitala "Malu kartuzijanku", svidjela mi se, i "Prisutnost" od J. Kozinskog (po tome je sniman onaj stariji film sa Shirley McLane i Peterom Sellersom), isto mi je bilo dobro.
Pokušavam čitati novog Jergovića ("Srda pjeva u sumrak, na Duhove") i uopće mi se ne sviđa. Zapravo, imam dojam da su mu stare stvari (tj. novele i priče) bolje, a ovi romani koje piše u zadnje vrijeme, jedan gori od drugog.
slažem seCitiraj:
emily prvotno napisa
Završila Nevjernicu.
Počela D.Lodgea Thinks. In english, please :mrgreen:
I super mi je ovaj topik, imam popis i polako križam. I uživam :)
Meni je D. Lodge (na hrv.) bio super :).Citiraj:
Anci prvotno napisa
Potpisujem oduševljenje topicom, ja sam imala čitav popis za ljeto, super mi je dobro došao! Zasad još imam čak i s bebicom vremena čitati, dok smo vani i ona spava u kolicima :D.
upravo zavrsila sa citanjem "Kći čuvara uspomena"
http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...t=22&id=118094
:(
sutra pocinjem sa "kuharevim putovanjem"
Ovako i meni. Strastveno sam ga voljela, a sad mi se uopće ne uzima u ruku, da ne kvarim.Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
Ovako i ja, uvijek se razveselim kad vidim da je podignut.Citiraj:
Anci prvotno napisa
Mene je nedavno dirnulo "Drugo stanje", čitala sam ju u autobusu i vjerojatno dobila dijagnozu od suputnika jer sam se svako malo rasplakala ili smijala na glas.
Pročitala sam i od Jamesa Pattersona "Prve žrtve" - kakav gubitak vremena. Nekad sam voljela njegove krimiće, ne znam tko se od nas dvoje promijenio.
Sad čitam Lolitu u Teheranu i jako mi se sviđa.
pročitala knjigu tihomira levajca "odsjaj duha". anegdote o bl profama iz gimnazije. ništa posebno. samo što je zanimljivo da se u nekoliko redaka opisuje kako su ratom prognane izbjeglice dolazile u grad, a nigdje se ne spominje da je netko iz tog grada i odlazio, a kamo li da je protjeran. :roll:
1. "Mali konverzacijski leksikon za kućne pse" (Juli Zeh) jako duhovita knjiga u kojoj se objašnjavaju različiti pojmovi viđeni očima psa za lakši suživot s ljudima.
2. Neđto ozbiljnije ali vrlo, vrlo dobro i po meni puno istine
"Teorija neobrazovanosti" zablude društva znanja (Konrad Paul Liessmann)
Nisam mogla čitati :oops:Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Ne znam zašto, nije mi prva knjiga na engleskom, no nikako mi nije išlo. I konačno je ostavim, kad zvoni teta knjižničarka da me čeka hrvatsko izdanje. :D
Vruća zona Richarda Prestona bila mi je gadljiva i dosadnjikava, a ne strašna i napeta. Čak sam ustanovila da sam je već čitala i zaboravila, toliko me se nije dojmila.
Zapisi o morskom psu Stevena Halla pridružili su se knjigama koje sam počela čitati pa odbila trošiti svoje vrijeme na njih. Nisam je htjela čitati ni u autobusu. Naprosto nemam smisla za takve stvari.
Zato trenutno uživam u Kingovoj Liseynoj priči, i pitam se zašto su na kioske dali samo prvi dio, a ne odmah oba.
Nešto novo od Stevena Kinga je na kioscima? Odoh kupiti :mrgreen:Citiraj:
Vlvl prvotno napisa
Sinoć sam pročitala Plavuše iz Bergdorfa od Plum Sykes. Prilično loše napisana i predvidljiva knjiga, uopće ne znam zašto sam je čitala do kraja. :roll: Šteta vremena.
I da, prijevod je katastrofa.
Bill Bryson: Shakespeare - prvo sam mislila da to nije knjiga za mene, jer mi je znanje o engleskoj književnosti prilično oskudno, ali knjiga je zaista dobra i zanimljiva, svakako preporučujem!
(osim o piscu, daje prilično slikovit opis života u Engleskoj i Londonu krajem 16. stoljeća, tako da je zanimljiva i s tog povijesnog gledišta)
Zbog losih prijevoda ja i preferiram originale na engleskom (nadobudno sam jednom kupila i Eca na francuskom i preznojila se do pola prve stranice :mrgreen: ).Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Nekad je prijevod odlican i citanje klizi, ali nekad je toliko los da se svaka recenica doima plasticno i umjetno i jednostavno mi kvari uzivljavanje u knjigu. Vidis da se prevodilo doslovno, s nekako neprirodnim redoslijedom za hrvatski. A ovako uzivam u citanju i ujedno ucim jezik :)
Jučer sam kupila "1+1 ljetni paket" (129 kn):
P.S. Volim te - C.Ahern i
Kratka povijest traktora na ukrajinskom - M.Lewycka
Počela sam "Traktora" i za sad je zabavno
Trenutno čitam:
Greenspan: Zahtjevna djeca
Amelie Nothomb : Higijena ubojice
Amos Oz : Crna kutija
Ross Campbell : Kako zaista razumjeti svoje dijete
Od njega sam davno pročitala i Kako zaista voljeti svoje dijete, i toplo preporučam!
U kojim knjižnicama KGZa ima originala-knjiga na eng?
Vjerojatno u više njih, ali meni prvo pada na pamet knjižnica Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva ulica, u neposrednoj blizini Cvjetnog trga) - cijeli kat su samo knjige na stranim jezicima.Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
I inače je to dobra knjižnica, vidim da imaju većinu novih izdanja, nekad sam stalno visila u njoj, sad mi više nije toliko usput, i žao mi je zbog toga.
No, je li ta knjižnica u sklopu KGZ ili je izdvojena? Sjećam se da sam za nju imala posebnu iskaznicu :? , no možda se u međuvremenu nešto promijenilo.Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
Bogdana Ogrizovića je u sklopu KGZ-a. Jedna iskaznica vrijedi za sve. I u toj knjižnici imaju knjige na engleskom. Čak mislim da je to jedina.
Promijenilo se, promijenilo. Sad su sve knjižnice u gradu u sklopu KGZ, za sve vrijedi ista iskaznica, i rok posudbe je svugdje 3 tjedna (ne više mjesec dana kao nekad).Citiraj:
Sanja prvotno napisa
koliko se sjećam i knjižnica na glavnom je imala knjige na engleskom, ali sad već stvarno dugo nisam bila tamo pa ti je najbolje nazvati ako ti nije usput.
i ja na ovom zapela na pola puta! :/Citiraj:
Vlvl prvotno napisa
Pošto ste na forumu za pretpostaviti je da imate internet :D ukucajte u google KGZ i tamo imate E - katalog ili jednostavnije
http://kgz-opac.zaki.com.hr/ :mrgreen:
Kada ukucate autora ili naslov kliknite na njega. Kada se željeni naslov otvori odete desno gore i kliknete na PRIMJERCI i vidjeti ćete točno u kojoj knjižnici ima knjige ;)
Branka Valentic: Dnevnik jedne mame
zgodno, duhovito, pitko (tocno se vidi da je pisala novinarka)
mama Branka je posebno nabrijana na prosvjetare i njihove ferije, praznike i neradne dane
Meni je ta knjiga bila grozna :roll: ali, ukusi su različiti.Citiraj:
emily prvotno napisa
Malo morbidno, ali svidjelo mi se. Strah i trepet mi je ostavila jos bolji dojam. Jako mi se svida njezin stil pisanja :)Citiraj:
Lapis prvotno napisa
opa znam ja to, ali nije da se mogu vozat po ZGb i tražit određenu knjigu po knjižnicama, htjela bi otić u jednu di su ugl.originali-zato pitam.Citiraj:
maza36 prvotno napisa