mazica79, ista stvar i mene zanima. i još jedno pitanje, zna li netko što je s dr. Pavičić Baldani? danas sam cijelo popodne bezuspješno zvala, nisam u zg, a nitko se ne javlja.
Printable View
mazica79, ista stvar i mene zanima. i još jedno pitanje, zna li netko što je s dr. Pavičić Baldani? danas sam cijelo popodne bezuspješno zvala, nisam u zg, a nitko se ne javlja.
Cure ja kad sam u 10 mj skupljala te potvrde na papiru je pisalo samo potvrda pravnika/mag.prava i psihijatra/psihologa,dakle bilo kojeg pravnika,psihijatra ili psihologa.e sad da li su oni u međuvremenu organizirali pravno i psihološko savjetovanje kod točno određenih stručnjaka to neznam,šta vam točno piše na papiru?
Meni je psihijatar prepisao onu jednu rečenicu sa onog papira. Nitko ni ne gleda što gore piše, važno je da ima štambilj. :/ Ne vidim razloga da se ide kod nekog određenog psihića, osim ako bolnica s nekim nije sklopila ugovor, pa da se vrti neka para.
Farsa.
Oprostite na ironiji, dobila sam M pa me malo pere :P
Cure, sretno! :love:
Bok sanja1! :bye:
Bok Tlatincice ;) ,šta ima kod tebe novog u vezi postupka,jel imaš termin?
Usput rečeno i ja sam samo prepisala one rečenice sa papira a odvjetnica i psihijatrica su potpečatile :mrgreen: .
E, da, i ako imaš poznanika ili prijatelja pravnika, nek ti napiše tu izjavu (isto prepiše rečenicu sa famoznog papira) jer su mi sestre pričale da su neki pravnici tu ugledali svoju šansu za zaradu.
Ima'l ođe ćet rum? :mrgreen:
Te potvrde se placaju ili ide na uputnicu? Mislim, kako moze pravnik na uputnicu kad nije zdravstveni radnik?Naravno da vide priliku za vrlo laku zaradu.Jesu poceli s postupcima u Petrovoj?
Osijek, jesi li se ti cijepila protiv gripe dok si bila trudna?
Samo sam htjela još prokomentirati ministra Milinovića večeras u dnevniku HTV rekao je da je uspješnost u Petrovoj porasla za 7%, pa se ja sad pitam tko njemu vodi statistiku i o čemu on to priča???
I ja bih malo o ovim komentarima na vijestima: oni se pozivaju na trgovanje smrzlićima kao jedinim od glavnih razloga uvođenja ovog luđačkog zakona. Pa su zato uveli zabranu smrzavanja zametaka i za posljedicu imamo dozvoljeno oplođivanje max 3 JS, umjesto da donesu zakon se pobrinu da se ta trgovina ne događa i da se strogo sankcionira!
Ali lakše je žene maltretirati nego se bakćati sa raznim kriminalcima ili zamjerati doktorima. O utjecaju crkve ne bih, da mi se ne otvori dizna.
Poražavajuće je da je uspješnost pala za trećinu samo na SD, a Milinović se hvali da je na Petrovoj uspješnost porasla?
Jako mi je drago što sam ispunila anketu koja se bila vodila u vrijeme mog postupka.
Pozdrav adminici, znam da na krivom topicu istresam žuč :mrgreen: al ovdje sam doma :)
Cure koje ste u postupcima, voljela bih jako da se javite :bye:
Pozdrav našim trudnicama :* vi mi dajete nade...
Moguce je da u Petrovoj uspjesnost raste ali ne zato sto su bili super klinika koja je imala uspjeh 40% pa sada veci jos za 7% nego zato sto su bili koma a sada su se konacno izborili za novu opremu i naravno da su se poboljsali rezultati.Medutim, ministra ce ubrzo zaboljeti glava kada vidi koje su to cifre jer je zamrzavanje js jako skup sport s vrlo malim uspjehom. Ali, ubrzo cemo cuti i za prvu trudnicu zahvaljujuci zamrznutoj js bez podataka koji ce potkrijepiti taj uspjeh. I zato cure moje, sve se moramo angazirati protiv ovog apsurda od zakona, to su nasi zivoti i nase pravo na odluku kako da se lijecimo. Ja nam svima zelim puno srece jer ce nam trebati vise nego ikada.
Nisam se cjepila, baš iduče jutro nakon što sam rodila su me zvali od mog doktora opće prakse da me pitaju dali se želim cijepiti protiv svinjske gripe jer spadam u rizičnu skupinu. Naravno rekla sam da ne želim.Citiraj:
ZAUZETA prvotno napisa
Usput ja sam bila u ponedjeljak u Petrovoj kod d.K. Naravno digli su mi tlak kao i svaki doktor. Svi su prepametni kada se nešto dogodi. Imao je sto pitanja, pa jesam ja ležala, jesam bila u bolnici, a zašto nije rađena serklaža i najbitnije pitanje na koje sam skroz pukla jesam ja tu trudnoću prijavila? To je 4. puta da se on ponovno čudio mojoj trudnoći. Prvo sam javila betu, pa su mi rekli da ne putujem jer je prerizićno nek napravim prvi uzv kod svoga gina, kada sam utvrdila da su trojke opet se čudio da on ne zna za tu trudnoću i rekao nek bolje ne putujem nego dok je sve ok nek vodim trudnoću kod svog gina, a ako baš budem htjela nek onda dođem. Kolegica koja je bila samnom u postupku u 6. mj. je bila ponovno u 12. i rekla mu kako ja nosim trojkice itd..., a on je njoj rekao pa ljepo ne bi se ni došla pohvaliti i sad u ponedjeljak on meni opet kaže on se ne sjeća da je netko njemu rekao za tu trudnoću...!!!
Uglavnom zaključak je, a sada šta je tu je to je velika šteta iako nitko ne kaže da se to ne bi dogodilo i u Petrovoj!
Napisao mi je koje sve pretrage da ponovno ja napravim i suprug pa nek onda dođem pa ćemo se tek onda dogovarati o novom postupku. Baš sam bila tužna i ljuta kad sam izašla van. Prvo što sada opet moram gubiti vrijeme na pretrage kao da će se nešto promjeniti i što me odmah nije uvrstio u listu, a drugo što sada ispada da nikoga nije baš bila briga za moje trojkice, a sada se isčuđavaju kako ovo, kako ono!
Eto sada mi je malo lakše! :)
Draga osijek, nazalost vecina ljudi koji rade u petrovoj su totalni ignoranti, ljudi koji stihijski rade svoj posao. Meni je neshvatljivo da dr.K nije zapamtio da ima takvu viseplodnu trudnocu, kao da mu je to svakodnevnica. Trebalo bi mu biti neugodno da pokazuje cudenje, mogao se barem praviti da se sjeca. Znam da ti treba puno snage za sve ponovo proci i razmisli jos malo sta ces i kuda dalje. Koje pretrage trebas napraviti?
....ima doktora svakakvih,ovakvih i onakvih....ništa čudno....u petrovoj su većina malo rastreseni imaju puno posla i slabo pamte svoje pacjente,...ali ne očajavaj...važno je da su dobri majstori i da ipak postoje uspješni rezultati bez obzira na statistiku....nabavi im svu tu glupu dokumentaciju,...ne možeš protiv toga....važno je samo kad dođeš na red da dobro obave svoj posao,drugo ništa nije važno....i vjeruj....a to što su takvi,to promijeniti ne možemo....zažmiri da nisi vidjela da su bezobzirni i samo misli na svoj cilj....druge stvari nisu važne....
sretno 0sijek prema cilju....
Amalka, ne znam bas je li dobro stvari uzimati samo tako zdravo za gotovo. Recimo, moj dr. u Petrovoj zacudujuce dobro pamti i imena i dijagnoze, ulijeva veliko povjerenje a sigurno je najvise zatrpan poslom od svih njih tamo. Dr.K se ne mora sjecati lika pa cak ni imena od osijek ali da se cudi trojkama i da to ne stoji u njenom kartonu, meni je neshvatljivo. Ja bih ili mijenjala dr. ili kliniku. Doduse i meni je trebalo 3 godine da stavim sebe na prvo mjesto ali ne zbog dr. nego zbog uvjeta koji utjecu na uspjesnot. Ali jasno mi je da nismo svi isti i da (ne)toleriramo razlicite stvari.
....izbor uvijek postoji...zato sam i rekla.....ovakvi ili onakvi....živce moramo čuvati za krajnji cilj....a sad kome nešto ne odgovara treba promijeniti,pa mi smo demokratska država...doktorov stav promijeniti neće bez obzira šta mu rekla,ali promijeniti doktora uvijek može,ako joj ne odgovara način liječenja,pa to se podrazumijeva....
ili bilo kome drugome....to je tako priznali mi to ili ne...
ipak smatram da je važniji krajnji cilj jer ima tu jako puno "dobrih" doktora prema pacjenticama,a one još uvijek nisu trudne zar ne?!...ako malo pratimo šta naše cure ovdje pišu...nije sve u dobroti,ipak je nešto malo i u stručnosti...još kad se i dobrota pridruži onda je to bingo....
Za cure koje se raspitivaju u svezi ovih potvrda pravnika/psihologa...najbolje vam je naći Obiteljski centar u vašem gradu, oni imaju i pravnika i psihologa i sve je besplatno ;). Ja sam tako našla u Dbk, nazvala, malo su bili :? , ali jako ljubazni. Raspitali su se u svome ministarstvu, od njih dobili zeleno svijetlo i sve ok. Potvrde su obične šprance koje sam im sama donijela, razgovori nisu trajali ni 2 min. jer ni oni sami ne znaju niti što bi ti rekli, niti pitali :mrgreen:
Popis obiteljskih centara u RH : http://www.sretneveze.com/brak/obiteljski-centri.html
Primjerak potvrde psihologa:
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...ursi&Itemid=63
Primjerak potvrde pravnika :
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...ursi&Itemid=63
A što se tiče doktora i osoblja u Petrovoj, ja sam manje-više zadovoljna. Trudim se ignorirati neke stvari, nekad je dan D njima, nekad meni. U prošlom postupku me skoro svaki UZV gledao drugi doktor (jer je moja bila na g/o), punkciju jedan, ET drugi ...ponavljaj svima sve otpočetka...ali nakon prvotne ljutnje sam se skulirala i ajde..piči dalje :mrgreen: što je, tu je.
Jedino sam sretna što napokon ne moram gledati onog Mrguda od žene na šalteru za UZV...tolike godine idem tamo i svaki put me iznova "zadivi". :mrgreen: ...ali vjerovatno uvijek trefim kad je njen Dan D ;)
Ja sam danas bila kod svog doca i nakon 2 sata čekanja: Vi ste bili na transferu? Aha. Kod mene? Si. Znači mi smo to napravili. :shock: Da! :mrgreen:
Osijek, ja bih na tvom mjestu bila skroz bijesna, jer pitanja koja ti je postavio su u najmanju ruku neprimjerena. Ne kažem da se svaki doktor mora sjećati svakog slučaja, ali trojke, ipak... Napravi ti sve te nalaze, znam koliko je to vremena, živaca pa i novaca, ali stigneš razmisliti o mogućoj promjeni doktora, a nalazi će ti svakako dobro doći.
Odluka o promijeni liječnika meni nije laka, jer mi je ovim tempom trebalo gotovo 2 godine da razvijem kakvo- takvo povjerenje i da znam što me očekuje kod njega.
Ja krećem sa AIHom. Pa ćemo vidjeti (viknuše slijepci).
:lol: kako si se nje sjetila...Citiraj:
Gosparka prvotno napisa
Ja sam do sada u principu bila zadovoljna doktorom, vjerojatno jer sam imala puuno više živaca nego sada pa sam mogla zažmiriti na neke stvari, progledati kroz prste i kako se to sve već zove. Ali nakon ovoga što se dogodilo stvarno nemam više živaca tolerirati neke stvari. Trudim se biti cool i smirena i čuvati živce. Ja ću naravno napraviti sve pretrage i zbog sebe naravno da budem sigurna da je sve ok prije nego krenem u bilo kakav postupak, ali barem sam se mogla upisati na listu za postupak i tako neću doći na red za 2 dana nego bog zna kada. Stignem napraviti pretrage sto puta do tad, ali dobro. Ali ipak smatram da bi moj dr. trebao znati da sam bila trudna i da sam nosila trojke, jer piše sve u mom kartonu, rekla mi je sestra kad sam jednom zvala da je upisana i beta kada sam ju javila, samo ćini se meni da nitko ne čita te kartone! :lol:
Tlatincice super da krećeš sa AIH,~~~~~~~~~~~~~~da uspije
:D .Cure a što se tiče ponašanja doktora i sestara,hm bilo bi ljepo da su svi uvijek i svugdje ljubazni ali mislim da je ipak stručnost najbitnija,a njihovo ponašanje me uopće netangira,dok je u nekim granicama normale :mrgreen: .pa nepada mi na pamet da im dopustim da me iživciraju,dovoljno me ljuti novi zakon i ministar :evil: .
Sanja1, slažem se s tobom da moramo davati prednost stručnosti. I potpuno smo svi svjesni da smo za sve njih samo lice u danu u kojem rade svoj posao i čekaju da dan prođe i da odu doma. I baš zbog toga što je to igra ljudskim životima i izuzetno emocionalan postupak, na stranu bolovi, gužve u čekaonici, čekanje na red za sve potrebne preglede, baš bi od naših doktora očekivali da budu posebno empatični.
Nažalost, prisiljene smo da su nam druge stvari normalne. Da me moj dr. vidi svakih pola godine i da me se ne sjeti. Da su sestre samo birokracija. Da kad naiđeš, u rijetkim trenucima, na osobu koja si uzme minutu svog vremena, pogleda te u oči i sasluša ostaneš isznenađen i to ti dugo bude high light of the day.
Osijek, žao mi je što si imala takvo ružno iskustvo, a još mi je više žao što me to ne iznenađuje. Sve si već jednom prošla, znaš što te ćeka i gdje doći do informacija ako se zapne (na Rodi 8) ) .
Ali sve ovo me podsjetilo na vrijeme kad sam ja počinjala sa ovom pričom i kad mi je trebalo više nego išta informacija, a nisam imala komp niti nikakve prospekte, a ni ikoga za popričati i razmjeniti iskustva. Gledam malo ekipu u čekaonici za ultrazvuk - svi u paru, rijtko koja curka solo, svako vrti svje papire, komentiraju potiho, pokušavaju skužiti po reakcijama tko je još kod njihovog dr. Ma ljudi, kakav psiholog i pravnik, nama treba organizirati grupu za pomoć. I nisu ti ameri tako blesavi što za svaki problem imaju support group. Jer ovo što mi imamo na Rodi to je isto to. A koliko žena nema pristup netu ili naprosto nezna za to.
Odužila ja, pozz :love:
Citiraj:
tlatincica prvotno napisa
A kako ću je zaboraviti :lol: to mi je bio prvi doticaj s MPO, prvi dan, prvi UZV, sva zbunjena....a znaš onu, prvi se ne zaboravljaju ;)
Osijek žao mi je zbog tvog velikog gubitka, a žao mi je sad i pročitati da te se dr ne sjeća, tj tvoje trudnoće.
Ja sam se kod istog dr dvije godine uvjeravala u njegovu zaboravljivost i iako nisam bila zbog ničega "posebna" u smislu dijagnoze ili nečega drugoga, smetalo me to kao osobu. I dalje sam bila njegov pacijent jer sam mislila "pa dobro,ja sam još jedna u nizu i normalno je od tolikih žena da ne zna koja sam ja...",ali izluđivalo me svaki put iznova objašnjavati jedne te iste stvari :x
Hvala Bogu da sam nakon tri godine otišla dalje i upoznala i neke druge doktore koji su me se sjetili i ne samo po izgledu,nego i po imenu i dijagnozi i koji su onoga časa kad bih sjela ispred njih znali gdje smo zadnji put stali i što nam je dalje za činiti i na taj način mi ulijevali sigurnost da misle na mene kao pacijenta i trude se da uspijemo zajedničkim snagama...
A i to odugovlačenje s postupcima i upisima na listu :x ,ja sam u 3 godine napravila 1 prirodni(bez ET) i 1 polustimulirani postupak... da sam nastavila tim tempom još ne bi bila blizu trudnoći.
A gdje si otišla dalje?Citiraj:
andrejaaa prvotno napisa
Ma znate kakvi bi svi doktori trebali biti? Biolog Patrik je najbolja osoba tamo odnosno ne bih o tome tko je kakva osoba možda su oni svi super ljudi inače u životu, ali Patrik je kad sam bila na transferu bio toliko ljubazan i sve mi ekako na lijep način objasnio da sam ja nakon toga odmah znala da će to uspjeti :mrgreen:
Eh kamo sreće da su svi kao Patrik. Njegov odnos prema poslu i pacijentima je iznad svih standarda u ovoj državi.
Osijek, npr. u Vinogradskoj jos uvijek nema cekanja i sve se brzo dogovara, puno su fleksibilniji od Petrove. Ne znam iz vlastitog iskustva ali sam cula od drugih.
Otišla sam na VV i kod dr Alebića. U godinu i pol dana sam obavila nove pretrage(hormone,histeroskopiju i MM spermiogram) i 2 prirodna i 1 stimulirani postupak. Sasvim druga atmosfera među pacijentima,doktorima,sestrama i iako je bila duplo veća gužva(po 20 žena na punkciji u jednom danu)doktor pun pažnje, nježan i human, a u njegovu stručnost nisam sumnjala.
Tamo nam nije nažalost uspjelo pa sam otišla u Vili prije novog zakona kod isto divnog dr.R i biologa Patrika kojeg spominjete,obojica su predivni ljud,doktori i profesionalci.
Da sad ponovo moram krenuti od državnih bih odabrala Vinogradsku jer nije tolika gužva, za dr sam isto čula pohvale, a mislim da im je i laboratorij dobar.
ljudi gdje ste svi? Odjednom neka tišina!
Da, i meni se čini neko zatišje. Ja idem u srijedu na color dopler da mi pogledaju tu cistu, do tada ništa ne mogu. I, da, btw, još krvarim, tako da sad više ne brojim u danima ni tjednima, nego u mjesecima :x
Ja sam tu ali uglavnom samo čitam jer mi je postupak u 5mj. pa nemam šta pisat zasad :P.Nadam se da će se netko iz petrove a da je u postupku javit :mrgreen: .zauzeta držim fige da se što prije riješiš ciste 8) .osijek kakva je situacija kod tebe,jel nam ostaješ u petrovoj ;) ?
Pa šta ću. Ne mogu se baš ni požaliti. Meni je uspjeo prvi ICSI što se ne može baš svatko pohvaliti, a sad što je završilo tako kako je to je već drugi problem. Bit će to sve dobro samo da ja krenem ponovno u postupak. Mislim da će mi dobro doći i ovaj mali razmak i odmor da malo dođem sebi i skuliram se. Možda ni ne bi bilo dobro odmah krenuti u sve to pa baš zbog toga da ne uspije jer ruku na srce ja sa živcima definitivno nisam kao prije ovoga. Naravno pod odmah sam mislila u sljedećih mjesec, dva, tri, ali do kraja godine bih voljela obavezno napraviti barem jedan ICSI.
Osijek obavi sve pretrage što prije i čim ih odneseš naručit će te za novi postupak,s obzirom da nisi bila nedavno stimulirana znači netrebaš čekati 6 mj. da se tijelo oporavi pa pretpostavljam da ti termin samo ovisi o tome kolika je gužvancija,ja mislim da bi definitivno trebala upasti i prije kraja godine :mrgreen: .
Sada si mi popravila raspoloženje :mrgreen:
Draga Osijek, da obavi pretrage što prije, kako su ti već djevojke i rekle, jer se više ne čeka po godinu dana (kao ranije), možeš čekati na postupak najduže 6 mjeseci! Ja sam bila u 1/10 na dogovoru i naručena sam za 05/10, tada mi je sestra i rekla da se ne čeka dulje od 6 mjeseci!
:*
Uključite Radio 101- upravo ide emisija o MPO.
Ako je još netko slušao, nek me nadopuni.
Zaključak: Iako naš zakon kritizira cijela stručna Europa na kongresu o MPO u (čini mi se) Sloveniji, naši se ne daju!
Čak je i dr. Bauman (koji mi je bio simpatičan) rekao da je iznenađen dobrim rezultatima. Sad, jel mislio da ovo uopće neće šljakati pa je iznenađen da ipak ima rezultata ili su rezultati bolji nego u isto vrijeme prošle godine ili je nešto drugo na stvari ne znam.
Spomenuto je da nitko iz struke tko je protiv ovog zakona nije javno to rekao niti pokušao osporiti. Ali dr. Š iz Petrove je glasni zagovornik ovog zakona... I tak. Ništa što već ne znamo.
Ja bila na AIHu, sad utrići, folna, čekanje, nada...
Joj Tlatincice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~od :heart: da upali. :*
Tlatincica, hvala ti sto si ovo podijelila s nama i sretno. Jos jednom molim cure koje su u postupcima da ispune upitnik u mom potpisu. Moramo imati barem neku predodzbu sta se u stvarnosti dogada po nasim klinikama i kuda nas vodi ovaj zakon. Jako mi je zao sto se tako malo pacijentica iz Petrove javlja na ovaj forum ali oduvijek je bilo tako. Ne znam kako da ih potaknemo da nam se pridruze.
Zauzeta, vibram da ciste nema i da ces brzo u pravu akciju. Mene je jedna isto zezala, imala sam i odgoden i prekinut postupak zbog nje, joj sta mi je zivaca unistila.