34 tjedna, 2800gr i 50 cm... kolika li će tek biti ako doguram do termina :scared:
Printable View
34 tjedna, 2800gr i 50 cm... kolika li će tek biti ako doguram do termina :scared:
ne mora biti, to su ti tjedni kad rastu ko ludi a onda samo naglo uspore. Moja je isto tako bila procjenjena u 34 tt a onda u 37tt 3020g. Duboko sumnjam da je opet napravila neki drastični skok s kilažom.
mi smo sad prvi put čuli težinu, valjda smo ušli napokon u višu kategoriju :)
u 21+2 oko 360 g
koliko vidim po nekim tablicama na netu to je ok tj. to je entualno težina za tjedan manje (a i po datumima koje uzv izbaci kad računa termin poroda prema mjerama se čini da je bebica za tjedan mlađa nego terminu određenom prema zadnjoj m).
može li netko poslati kakav link na kojem bih pronašla izračun o veličini bebe prema dužini bedrene kosti, opsegu glave i trbuščića? hvala unaprijed.
mi smo na zadnjem uzv sa 26+2 imali 950 g.
mislim da je naveden i tu na nekoj temi ali: http://www.gravidanzaonline.it/calco...-peso-feto.htm
delitza, puno hvala. na nekoj od tema sam našla link na mjere na stranici poliklinike harni, ali nije radio.
Harni ima novi site pa podosta linkova ne radi (izmjenjeni su) i moraš kopati.
Moja je curka na 25+1 duga oko 28cm i teška oko 635g
Evo moja je prije poroda procjenjena na 3200g a rodila se s 3170g. Reklo bi se da su skoro pa pogodili. :-)
mene zanima jel se težina i dužina ukupna ne samo bedrena kost,opseg glavice,trbušćića vidi na običnom 2 D ultrazvuku jer meni moja dr nije rekla koliko je beba teška sad u 24 tt vec samo glavica,bedro i stomačić..hvala ! na 4D mi je lijepo rekla da je u 20 tt bilo recimo 360 g i oko 25 cm
moj je u 27+2 tt procijenjen na 1280 grama :).
donna, ja svaki put radim 2D uzv, i svaki put mi kažu procjenu težine, to se preračunava iz ovih vrijednosti koje su ti mjerili.
evo ja sam u 26+3 i bebač je težak 950g, i mjerili su mu bedrenu kost i sve te opsege na normalnom pregledu colour doplerom!
Moja tufnica ima 1,5 gram :-) I 8 tjedana,ravno...
sa 28+4, curka ima oko 1300g :)
Moj decko na 30+1 1500g
jučer smo saznali da je dečko :)
27+4.
teški smo oko 1050g. mjere sve odgovaraju predviđenom terminu.
kako gledam gore procjene za kittynu i sejlinu bebu čini se da će biti sićo. al' možda naraste od božićnih i novogodišnjih slastica :)
Sa 33+4 smo imali cura 2100 dečko 2200, sad smo 35+4 a na pregled idemo za tjedan dana pa budemo vidjeli.Zadnji put su mi od pregleda do pregleda u razmaku od 3 tjedna dobili oko 700 g. Znaći ako su tako nastavili rast mogli bi bit blizu 3 kg
Meni do sada još nijednom nisu rekli koliko je beba teška. :cry::cry:
Mishekice, meni je ginekologinja baš rekla, ali možeš provjeriti veličinu na linku koji je gore stavila delitza. upišeš mjere bedrene kosti, opsega glave i onu treću mjeru koju ti ginekologinja sad sigurno već upisuje u trudničku knjižicu i onda ti stranica sama izračuna težinu bebe. jedino je stranica na talijanskom, ali se može snaći uz pomoć google prevoditelja, a mislim da i pišu iste kratice kao i kod nas.
Evo i nas sa prvim podatkom o tezini... 28+6 i 1300g, nas mali VELIKI djecak :zaljubljen: !
mi imamo prvi pregled u bolnici kroz nekih 10-ak dana, pa me baš zanima koliko je curka teška. zadnji puta je sa 27 tt imala 950 g. inače svako tko me vidi, osobito seoske babe, vele "isuseeeeeeeee kako imaš veliki trbuh, to će sigurno biti velika i teška beba."
jedna mi je čak rekla da izgleda kao da nosim blizance.
moj mališa je malo usporio sa rastom, na 31+2 je imao 1700 grama. sljedeći tjedan je kontrola pa ćemo vidjeti što se dalje događa, nadam se da će propisno narasti :-).
20tt cca 370gr :)
na zadnjem pregledu 32. tt dečko 2200, a curka 2000.
naša curka 31+4: 2060gr. super!
Zadnji pregled nam je bio na 33+5, imala je tad oko 2100 g. :)
danas na 33+3 moj veliki dečko ima 2400 g.!
mi smo na 29+6 bili 2200!! Al svakako je veća za tjedan dana, od početka
na 32+3, curka oko 1950g i oko 41,5cm, lijepo rastemo :-)
Ja do poroda neću saznati koliko mi je beba teška jer mi više neće raditi uzv. :gaah:
Inda_os, čestitam na velikoj curki :heart: I ja si mislim kolka će moja bit za porod, budući da sam ja sitna pa....
mishekica, ti još sitno brojiš jelda? držim fige ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jes, jes, još dva tjedna. :scared:
Čestitam i ja na veeeelikoj bebici. :heart:
Ja više ne znam što sam pisala a što ne pa se možda i ponavljam. U 36. ili 37. tj beba mi je procijenjena na 3800. rekli su mi da će do poroda, rodi li se na vrijeme, imati sigurno preko 4 kg. Rodila se 8 dana prije termina i imala 3850. Tako da, sve je to otprilike, nisu nešto precizni
37 tt i 2800, uz napomenu doktora da uvijek postoji odstupanje od nekih 500g.
Uh, pa dosta je to odstupanja... Još kad se uzme u obzir da (neki) uzimaju neku gornju granicu iznad koje traže carski rez... :-/ Moja frendica je išla na dogovoreni carski zbog određene zdravstvene indikacije (ne u VG :)) i krivo su joj procijenili bebu (i težinu i starost!). Na kraju je ispalo da je nedonošče pa je završila u inkubatoru. :(
najbolje je pričekati dok se beba ne rodi onda si siguran u težinu, ovako ti mogu fulati štošta, i težinu, i dob, a bogme i spol.
to je tako kad se pouzdaješ previše u aparat. :mrgreen:
Ja sam sad malo zabrinuta, na 34+0 procjena na 2000 g.
Kako smo na 30+1 bili na 1500 sad ispada da je malen. Dr kaze da on ne vidi razloga za brigu jer tezina odgovara mjerama i da je jednostavno sitnija beba, al ja sam sad uznemirena.
Nemoj se brinuti... :love2: Netko je gore napisao da mogu fulati čak do pola kile u procjeni. Mislim, jasno ti je da ove dvije kile ne znače baš TOČNO 2 kg?
Koliko si se ti udebljala u trudnoći? Sad je najvažnije da nastaviš zdravo, hranjivo i DOVOLJNO jesti, ali nemoj pretjerivati samo da nabiješ kile. Uostalom, znaš to i sama. :)
Pa što ako beba i bude sitnija? Barem će ti stati u svu najmanju odjeću. :)