:-D:-D:-DLa Miaaaaaaaaaa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do nebesa za tebe i tvoje la bebite (beta mi onako na prvi pogled gigantska pa reko mozda su mnozina).
Printable View
:-D:-D:-DLa Miaaaaaaaaaa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do nebesa za tebe i tvoje la bebite (beta mi onako na prvi pogled gigantska pa reko mozda su mnozina).
mia, čestitkeeeeeeee i ~~~~~~~~~~~za dalje
draga tuzna, vjerujem da kužiš svoj pms, ja ga osjetim i 10 dana prije i onda znam da je neuspješno, al svejedno se nadamo za sve, i za tebe, dok ne stigne M ili neg. beta, a često cure kažu da su simptomi pms-a i trudnoći isti tako da nam je teško reći sa strane jel je ili nije, ~~~~~~~za ubuduće, kiss.
Ah da, pusice i vibrice za hrabru družinu od La fate
nakon zadnjeg postupka sam trazila da mi vrate blastice.
trazila sam ja i assistent hatching (ili kako god se pisalo) ali su rekli da za tim nema potrebe da su blastice ok i da ne trebaju dodatne poticaje.
danas sam radila betu.
cure svima vam hvala za vibre ovo je tek pocetak i trebat ce nam i za dalje i svima vam zelim veliko La ispred nicka;)
Najsretnijoj ženi na svijetu čestitam na lijepoj brojčici i trudnoći 5+3 po kalendaru za ivf trudnoću http://babymed.com/tools/pregnancy/calendar/
Šaljem ti draga tri skakutavca da malo zahopsaju umjesto tebe :-D:-D:-D
Želim ti mirnu, školsku i nadasve dosadnu trudnoću!
drage pražanke javljam vam se po prvi put,ja i mm planiramo put za prag jer u hr za nas nema budućnosti,naime 7 godina smo u braku i u 2 godini braka mm je dijagnozirana azoospermija 0spermija tako smo se odlučili za prag za doniranim sperm.nemamo baš iskustva pa se nadam da ćete nam vi pomoći što i već jeste sa vašim iskustvima koje ste podjelile zajedno.volila bi da mi napišete što nam je prvi korak za činiti.
....pa ČESTITAM mia....suuuuper....Želim ti sreću i dalje........Ja putujem u četvrtak.....Malo me hvata nervoza...... Nadam se da će sve i meni dobro završit....znači ti si platila dodatno 300e za blastice....?
koliko si platila lijekove za poslije ET? I da li si još šta morala platit dodatno na općenito ukupnu cijenu postupka...?
Mia presretna sam zbog tvoje bete. :-D Želim ti savršenu trudnoću i da ti se nasmiješe dva srdašca...barem tako miriše tvoja beta! :klap:
Zvjezdica samo polako, Prag je čaroban grad...i tebi će se dogoditi čarolija....;-) Sretan put i vrati nam se trbušasta..
lijekove sam dobila na recept od svog socijalnog ginica.
postupak sam platila 3800 E (uhvatila sam vlak prije poskupljenja).
nisu mi dodatno naplatili za blastice. mozda su mi ih shenkali jer sam im bila dosadila svojim dolascima?!;)
mummy_s bas sam te se jucer sjetila...:)
svima big kiss
mia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cestitam! to je predivna vest!
hajde vuci nas sve za nosice!
tuzna i ja mislim da treba da menjas nick pa da prizoves srecu!
i tebi i ostalima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i... znas, razumem te... i ja sam realista i lakse mi je da se nadam losem pa da me iznenadi dodbro , nego obrnuto...
mada nisam sigurna da je to dobro.... nadom se mozda ipka prizove dobro iako nije "planiralo" da dodje :-)
e,mia,ovo me iznenadilo da ti nisu naplatili blastice? pa,u cjenovniku pise da je transfer blastica ( produžena kultivacija) 300e....
hmmmm....ajd sad znaj
mummy_s,dugo te nema.pusa
mia, cestitam :heart:
Mia, čestitam!!!
sada jedva čekam da i mi idemo ponovno gore...
Čestitke mia.......odlične vijesti :)
Mi smo prvo pisali doktoru u Pronatal,on je brzo odgovorio,onda sam od danice trazila termin i nije odgovorila 2 tjedna...
Pisala sam Mirni u PF i odgovorila je iscrpnim informacijama, nakon savjetovanja s doktoricom, o svemu sto me zanjimalo,da odgovorila je u 2 dana.
Ako odemo gore mislim da odoh u PF...
Vidit ćemo.
I da....Tuzna...vrijeme je za promjenu.....iskemijaj nesto s tim nickom :)
Ma bravo trudnjačo baš mi je drago zbog Vas dvoje,donese i Vama prijevremeni zec Uskršnji poklon.Zvjezdice punooooooooooooooooooo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~za uspjeh bit ćete 5-6 dana u Pragu.Još jednom bravo Pražanke.
Hvala cure moje....idem se spremat,sutra putujemo....Držite mi fige.......puseeeee
zvezdice2 srecno!
tuzna gde si nam?
ja sam juce 13dc vadila lh , e2 i progesteron na svoju ruku, mada mi iz praga nisu trazili... nal nek se nadje... moze samo da koristi...
ovaj poslednji je mm hteo da uradim... poceo covek da istrazuje... :)
jutro ,cure!
ja sam juce radila test,dakle, 12dnt i bio opet negativan ,te definitivno prestala sa terapijom i cekam sad da dobijem m.
kujem planove za dalje,p a sam u dilemi.
naime,ne znma bih li oko juna isla u novi postupak u klinici u kojoj idu po defaultu na blastice(sto u pronatalu nije slucaj) i koji zalede samo najbolje embrije( pronatalu su meni 4 dan nakon punkcije vratili 2 embrija,zaledili ostalih 7 taj dan,dakle,nije pracen dalje njihhov razvoj) ili da planiram FET u pronatalu opet?
u pronatalu imamo jos 4 embrija,ne znam kvalitet,evo prvi je bio neuspjesan.
razmisljam da bi lijepo bilo ljeti ici u postupak,a ja sam ranije bila pllanirala fet u maju i julu(ako bude embrija nakon maja,mozda neki ne prezive odledavanje) ,a postupak u septembru. sad bih najradije u postupka ljeti,taman je 6 mjeseci od proslog postupka,mislim si da je to vrijeme najljepse za provodit vrijeme cekajuci betu,kad vani sve cvjeta,budi se priroda....
a,ostale FET-ove u pragu bih ostavila za taj zimski period...
ne znam ni sama sta da radim...
sta vi mislite cure?
istekla nam viza,sad moram ganjat gar pisma,akoodlucim postupak ,moram vadit nalaze,ne znam ni sta bi sa stitnom( tsh mi je preko3 bio...)
Tužna, lijepo ti odi po svoje smrzliće, možda je jedan baš onaj pravi...
a za štitnjacu ponovinalaze...kad je toplije vani, uglavnom tsh bude bolji...
~~~~~~~za tvoj dobitni..
hvala:)
do prije par dana FET je bio moja naredna aktivnost,sad mi zao da mi ljeto prode da smao odradim fet,a da zimi opet idem u postupak,nekako mi zvuci(nisam nikad bila u postupku ljeti) ljepse ljeti,imam vise volje za sve...
:-)Možda ljeto bude ljepše i za smrzliće
A i bolje se tijelo oporaviti od stimulacije....
ma sama znaš najbolje..:heart:
Tuzna, moj ti je prijedlog da svoj organizam dovedes u najoptimalnije moguce stanje prije nego se odlucis na bilo sta (FET ili novi postupak). Jako mi je zao mila zbog testa, ali ja se drzim one moje opklade jos uvijek. Ti ces ako Bog da u ovoj godini biti trudna. Sve igra u tvoju korist ako Bog da.
cek,fato,a sta je tebi najoptimalnije?
ne znam uopce sta bih radila? pijem prenatal i vrkutu, nemam ni sa cim posebno problema,osim sa inz rezistencijom ,recimo.
ne znam da li bih stitnoj sta radila,ali TSH od nesto malo preko 2 nece niko ni da pomisli smanjiti...
To nije dovoljno što piješ vrkutu i prenatal. Uradila si one nalaze i trebas s njima doci kod one doktorice. Imas PCOS sa insulinskom rezistencijom i to nije optimalno stanje za embrio. Moras otici kod nje primjeniti terapiju koju ti dadne i opet izvaditi nalaze da vidis djeluje li to kod tebe. C peptidi i još neki nalazi od bubrega u direktnoj su korelaciji sa PCOSom ins.rezist. i samim tim ph tvog organizma nije optimalan. Bilo bi dobro kad bi mogla smršati bar 5 kila i to bi ti pravo povoljno uticalo. Svi znamo da je sve u Božijim rukama, ali ovo ti kažem ko samoj sebi
znam,znam.kod dr. cu svakako z akoji dan,jer mi je DHEAS granicno visok, pored utvrđene inzulinske rezistencije.
hvala,mila
ti uzivaj!
Ja ti kažem, ti si mlada zdrava i ako Bog da vrlo brzo ćeš ti biti trudnica. :heart::heart::heart::love2:
tuzna,nemoj klonut bit će sve bolje.... fata ima pravo,malo se uhvati svog općeg zdravlja.
ne znam gdje bi to drugo ponovo išla u postupak ali smrzliće nemoj ostvait jer kao sto su vec rekli..neki od njih je mozda taj pravi ;)
glavu gore i think pink :D
neeeeee,necu ih ostaviti.samo bih sad fet preskocila i isla u novi postupak,a fet obavila nekad u septembru.
pa normalno da nećeš,nisam mislila doslovno hehe
promislih: vidi što misliš da ti je nekako srcu draže pa kreni tuda,vjeruj sebi ;)
p.s.gdje bi u novi postupak?
Prošlo ljeto u pronatalu (dok je dr Lazarovska još tamo radila) nije bilo potrebno tamo raditi te nalaze. Ja sam u Zg napravila sve krvne pretrage i to je bilo dovoljno. Čisto sumnjam da se zakon od tada promjenio. Pošto u 5.mj planiramo u PFC ponovno sam radila sve krvne pretrage pa se nadam da je to to. Poslati ću mail gđi Mirni i provjeriti. Totalna glupost raditi iste (ako su iste)pretrage 2 puta...a k tome to još i fino platiti.
Mia, vijest o tvojoj trudnoći je jedna od najboljih koje sam u zadnje vrijeme pročitala ....ČESTITAM:sing::joggler:
cure oprostite na upadu
možete li škicnuti ovdje - vezano na intervju s milinovićem http://www.roda.hr/forum/showthread....34#post1577434
možda ima među vama koja, koja je poslala razglednicu ili pisala
hvala
cure,poslala sam danici mail u petak da nam dogovori termin za konzultacije s dr.mardešićom i ona mi je danas odgovorila da se čeka 4 mjeseca na termin kod njega.Mene zanima dali ima koji drugi dr koji je isto tako dobar a ne treba se čekati toliko dugo za konzultacije.Mi idemo na oplodnju s donatorom sperme i ovo nam je prvi put
Bog cure!! Relativno sam nova tu,pisala sam mpo u Austriji,samo eto bilo je problema pa mi blastice nisu vracene jer su bile pozitivne na kromosomske poremecaje ( 13,16,18,).Sljedeci postupak bih htijela probati u u pronatalu,u Pragu.Poslala sam mail na hrv. jeziku ,na njihov stranici,ali nitko vec dva tjedna nije otpisao,pa mi je palo na um da mozda napisem na eng.pa sam i to sad poslala,pa cu pricekati.Poslala sam na ovu e-mail adresu sanatorium@pronatal.cz.Jeli ok?Ja sam opisala svoju situaciju i samo me zanima drugo misljenje a onda ako mi odgovara sto mi predlazu bi se dogovorila za konzultacije,ja bi isto htijela kod tog dr.Maredesica,i nije mi problem pricekati 4 mj,ako je to rok.Dapace.Jer nisam prije jeseni ni smjerala ici na postupak.Citala sam vam,i zahvaljujem na svim inforamcijama,ako imate bilo kakav savjet za mene,zahvaljujem unaprijed.
Amaria 23
na tvom bih mjestu poslala mail istog sadržaja i ovdje:
pronatal@mabox.vol.cz jer ako sam točno razumjela, na taj mail odgovara dr M, a mail na koji si ti poslala upit pregledava i odgovara (ako ne propusti :-/ ) gđa Danica,osoba zadužena za kontakt s pacijentima s ovog područja.
Imaš i novu kliniku (PragFertility) koja je cijenama povoljnija, pa ako prelistaš prethodne stranice ove teme naići ćeš na podatke.
Sretno ! :-)