Moram biti sutra ujutro gore na pregledu (2dc) - krenula u postupak. Da li je gužva i subotom?
Printable View
Moram biti sutra ujutro gore na pregledu (2dc) - krenula u postupak. Da li je gužva i subotom?
ufff!!!
koliko sam ja uspjela pohvatat, ponedjeljak i subota su najgori...
ma bas te briga za guzvu - koncentriraj se na postupak :)
Piše oba jajnika policističnog izgleda,desno PO uključenje 17 mm te koprenasto uključenje 28 mm.Citiraj:
pirica prvotno napisa
Moram opet doći 3.dan ciklusa i ako ne pukne,moram čekati idući ciklus.
joj pirice, dok sam stigla i uptala žene da li je bila jedna mlada žena kratke kose s malenom curicom rekli su bila i otišla prije par minuta, baš mi je žao :cry: dok sam po dvorištu Merkura simo tamo da pronađem prolaz izgubila sam vrijeme, abila sam i nešto kasnije gotova, šmrcc bit će valjda još neka prilikaCitiraj:
pirica prvotno napisa
Ela PO bi bila paraovarijska
sretna :love: sretst ćemo se već
Meni isto bila cista ali nikako da pukne,počela sam sa sprejem i dr. ali smo sve obustavili jer je cista bila 3treći dan m.c. imala sam sve spremno ali sad čekam da dobim m. po da krenemo ispočetka.Samo da napomenem da je meni punktirao cistu.Citiraj:
Ela28 prvotno napisa
Ako se radi o paraovariskoj cisti, onda nema potrebe za punktiranjem već samo praćenje. Ta vrsta ciste se brzo ponovnoo napuni tekućinom pa onda nema smisla niti evakuacija iste.Citiraj:
Citiraj:
Ela28 prvotno napisa
Slično, kako to nije tkivo jajnika (već ostatak embrionalnog tkiva, najčešće), nema niti sposobnost reagiranja na hormonsku stimulaciju u prvaom smislu (osim eventualno neizravno, putem akumulacije vode u čitavom tijelu, pa stoga i u samoj cisti).
Svejedno, trebate s Vašim liječnikom točno razjasniti o čemu se radi prije bilo kakve trerapije.
ovo je meni odgovorio dr. Ranončić
prije svega mora dr. bit 100% da je paraovarijska, kod mene je bilo sigurno jer ju je više ginekologa kao takvu dijagnosticiralo i bila je oko cca 18-20mm
e sad šta je koprenasto uključenje ne znam
danas je bio opći kaos gore, žena kao u priči, oko 20 punkcija...
vi koje nas čitate a ne postate: APELIRAM NA VAŠE MUŽEVE: prepustite ženama mjesto, pogotovo onima koje izlaze iz sale! :*
Ekipa.... :*
veliki xCitiraj:
ksena28 prvotno napisa
potpisujem ksenu, iako znam da se radi najčeće o početnicima koji ne razumiju prirodu stvari i ne znaju što se događa u sali, vjerujete ženama koje izlaze otamo puno su potrebnije stolice na kojima vi sjediteCitiraj:
ksena28 prvotno napisa
Stara priča :roll:Citiraj:
ksena28 prvotno napisa
Stara priča, samo mi se čini da sve više i više muževa gore sjedi i važno prkriveno čita novine, a žene još ni blizu postupka, došle samo na dogovor :x , počeli su se čak i svađati i raditi reda. Jedno jutro kad sam došla na pikicu mogu se kladiti da je više muževa nego žena bilo u sjedečem položaju... :nope:
U Vinogradskoj to sredi doktor, iziđe i sve ih istjera van!
Uostalom, žene su te koje trebaju da kažu svome muž da ustane.
Točno tako, ja sam svog uvijek slala dolje na kavicu......a nakon jednog transfera sam zamolila lika da mi se ustane, a on i njegova dama su me pogledali :? :? :? :? :? i rekli a koja si ti da ti se ja ustanem......bez brige, dobio je od ostatka okoline ono što zaslužuje!!!!!!
Pa trebale bi, da, ali one sretne, drže se za rukice i guguću...
ja svog dragog moram molit da sjedne pored mene i kad je pola stolaca prazno...rijetko, ali ne bi vjerovali zna se desiti :mrgreen:
Citiraj:
šniki prvotno napisa
Stvarno svašta,počeli su si sve više dopuštati
I mi smo poslije transfera zamolili zenice za mjesto i razumjele su odmah bez problema.No dobro je i o tome malo pisati ovdje da se oni koji se tek spremaju gore znaju pripremiti za sve situacije.Koliko cujem guzve su stalno i jako puno punkcija i transfera bude svaki dan poslije cega zene zbog te iste guzve moraju jos satima cekati daljnje upute i otpusna pisma.Nije pozeljno ni sjediti toliko dugo psolije tih zahvata a kamoli stajati to znaju sve koje su to prosle pa zemske upoznajte unaprijed svoje muzeve sa situacijom i ako vam nisu neophodni gore saljite ih u restoran na kavicu da je manje guzve ;)
p.s. jos kad bi ona endokrinoloska ambulanta bila premjestena pa da nam se ne guraju tamo jos bakice i djedovi bilo bi super. ;)
e kad bi, kad bi.... :)Citiraj:
RuzicaSB prvotno napisa
istina je ovo da su najnoviji parovi postali malo zahtjevniji. to je razumljivo, ljudi su u posljednje vrijeme navikli na privatne doktore i poliklinike, pa očekuju barem slične standarde i u državnim bolnicama zaboravljajući da je naš odjel na VV-u specifičan po mnogočemu... naši doktori rade od 7 (čini mi se da Luči i prije gore) do 4 -5 h, sestre osim što nas pikaju, sređuju administrativne stvari još i rade u sali... dajmo im onda barem malo razumjevanja, znamo da to ne čine zbog novca i slave, tada bi bili na nekom drugom mjestu...
Cure molim vas info u koliko sati i do kada otprilike budu transferi kod dr. L?
Ja hodam otprilike godinu dana na VV, većinom stojim. A kada sjedim zna mi se desiti, da mislima negdje odlutam ili nekaj čitam, tako da zaista možda ne primjetim da je nekom drugome sjedeće mjesto potrebnije. U takvim slučajevima, ne vidim ništa lošeg ako žene koje izlaze iz sale zatraže mjesto jer ja bi se svakoj/svakome tko se osjeća lošija digla.
u zadnje se vrijeme nikad ne zna da li prvo idu punkcije ili transferi - tako da ti punkcije mogu biti negdje od cca 9 - 10/11, a onda transferi od cca 10/11 - 12/13 - sve to se nekada produži ako je velika gužva...Citiraj:
Nene2 prvotno napisa
ako idu prvo transferi onda je obratno dakle od oko 9 transferi, a poslije 10/11 punkcije
isto za oba doktora
sve u svemu, ako imaš bilo transfer, bilo punkciju trebala bi biti gore oko 7,30 - ili ideš kod doca, tm u lab. i primaš injekcije (za punkciju) ili te zovu iz laba da kažu što ima za transfer
:bye: bog cure ja bih sutra trebala kod dr.Lučingera na dogovor za sljedeči postupak ,mada ga ja planiram za 3 mj.iduće godine , jer mi je zadnji bio u 6mj.i mogu vam reći malo me strah doći da ne pokupim virus svinjske gripe , kako se vi nosite s tim ?, malo se bojim te boleštine ,i razmišljam da odgodim sutra i da dođem koji drugi dan , znam da su velike gužve i da dolazimo sa svih strana , molim vas utješite me i recite da se ne moram brinuti ni plašiti ,jer ako budem kasnije došla koji mj. ne vjerujem da će pristat na postupak u 3mj.,i da li će koja od vas biti sutra gore na VV ,bilo bi mi drago da nekog upoznam :* :*
Draga ne znam kako bih te utjesila u vezi svinjske gripe ako se bojis ne dolazi jer guzve su strahovite a ako dolazis samo na razgovor mogla bi se nacekati.Jbg stavi masku peri ruke i nadaj se da nece bas tebe zahvatiti.
Ja sam sutra gore, beba, ali samo kratko, nadam se, ujutro oko 7 na folikulometriji. Što se gripe tiče, na to ne mogu utjecati pa se i ne bojim (ako je nisam dobila jučer nakon one gužve na VV, obilaska Kike, i cijelog poslijepodneva na Interliberu u naguravanju s ostalima, onda i neću :mrgreen: ).
Moram opet potpisati Ksenu, puno puta se pokusam staviti na njihovo mjesto i zaista im se divim.Kad samo pomislim koliko nas gore prodje, kroz onaj maleni prostor....i sve stignu odraditi temeljito, stvarno svaka cast.Da ne pominjem koliko mi znaci sto svog doktora mogu dobiti na mobitel kad god sam u nekoj dilemi a nije privatnik i nije za to placen, ma to se i ne moze platiti novcem.Citiraj:
ksena28 prvotno napisa
Zar doktori na VV često pacijenticama daju brojeve mobitela?
Obično da al kad si u postupku da im javiš za betu i sl. Mislim stvarno jesu susretljivi i simpatični i puno rade ali ima tu i nedostataka koji mi sve više dižu živce i mislim da mi je vrijeme da promjenim klinikuCitiraj:
Strumpfica prvotno napisa
Kad si u postupku , da, ja sam ga nakon punkcije zvala svako jutro da mu javim kako sam jer je očekivao HS pa je rekao da mu se obavezno javljamCitiraj:
Strumpfica prvotno napisa
Meni na živce ide čekanje, čekanje da se dođe do sestre, čekanje da se naručiš telefonski, čekanje da se uopće uđe u postupak i čekanje pred ordinacijom da te doktor prozove. I ako nisi jako blizu vrata niti ne čuješ da te je prozvao i onda propustiš svoj red ..pa onda čekanje da opet dođeš na red....
Da bar onda postoji neka malo veća čekaonica, sa više klupa, sa zvučnikom da čujemo da li smo prozvane, kad već toliko čekamo, da svi možemo kao ljudi sjesti i dočekati da dođemo na red (i muževi i žene, jer muževi su, pogotovo onima koje su gore prvi put i nikoga ne poznaju niti ne poznaju postupak, velika podrška u tom procesu)...
Ja se slažem da su muževi velika podrška ali činjenica je da ne moraju sjediti...cure poslije punkcije pdaju u nesvjest a oni sjede :nope:
A što se tiče čekanja, hvala Bogu pa imamo slobodu izbora i možemo birati kliniku u kojoj se možda ne čeka...
a onda cure mijenjajte kliniku i odite privatno
XCitiraj:
molu prvotno napisa
Uopče mi nije jasno zašto se stalno ponavlja ista priča oko tog čekanja na VV...jako dobro se zna da se dugo čeka, velike su gužve, samo su dva doktora,sestre su mislim 4, na postupak se čeka godinu dana i to je to, pa ko voli nek izvoli, kome smeta...
U Petrovoj ima mislim ipak malo više doktora pa se isto čeka jako dugo na postupak
Nemaju svi financijskih mogućnosti da odu privatno.
Upravo zato se i moramo pomiriti sa situacijom koja je na VV i prihvatiti je takvom...ali nije sve ni u financijama.
Mislim da Leonarda Boban i žena od Šole imaju jako velike financijske mogučnosti da odu bilo kojem privatniku u bilo koju zemlju, ali ipak su izabrala VV...mislim da i to nešto govori o njihovim uspjesima i stručnosti
amyx sklazem se u potpunosti. Ono sto je meni puno vaznije od cekanja je odnos cijelog osoblja prema pacijentima... i taj ljudski odnos dr.ova i sestara mi je neprocjenjiv
za transfer moras biti u 7.30 gore, cekas da te prozovu iz labosa i da ti kazu da li je transfer taj dan. Ako je, onda opet cekas da te prozovu sestre dr.L , a kada, to ovisi da li je doktor odlucio da prvo idu transferi ili punkcije. Obicno prvo idu punkcije , pa zatim transferi, negdje oko 10.30-11h. Gotova si iza 12h. To ti je sve odprilike, nema tocnog vremena.
U zadnje vrijeme ja kada sam god bila gore prvo su išli transferi...navodno zato da se oslobodi mjesto za nove js u inkubatorima ...ali nije pravilo
I ja se slažem da je osoblje na VV od neprocjenjive ljubaznosti, srdačnosti, susretjivosti, a o stručnosti da i ne govorim. Međutim, u zadnje vrijeme su neobjašnjive gužve kod sestara (jučer, u subotu, provela sam puna 2 sata u redu čekajući na inekciju) i zbilja mi nije jasno zašto se to događa. Kažu da imaju puno više administracije, a kada sam kod njih, nisam primjetila ništa drugačije u odnosu na zadnjih 5 godina što sam gore. Tako mi nije jasno što druge cure rade unutra po 15 minuta (mjerila sam), a ja izletim za 2-3 minute :? Ipak, to još uvijek nisu razlozi za mijenjanje klinike. :P