P.S. sa svima sam uredno u kontaktu, i sa dr. Lazarevskim i sa Bobanom.
Br.mob. od dr. Lazarevskog imam od prvog dana kad smo se vidjeli.
Boban mi je svoj poslao u prvom mailu kad sam im se javila.
Predpostavljam da svima tako odgovori i posalje!
Printable View
P.S. sa svima sam uredno u kontaktu, i sa dr. Lazarevskim i sa Bobanom.
Br.mob. od dr. Lazarevskog imam od prvog dana kad smo se vidjeli.
Boban mi je svoj poslao u prvom mailu kad sam im se javila.
Predpostavljam da svima tako odgovori i posalje!
Vise ne pitam nis....sutim i cekam zajedno s vama jer ne zelim vam biti jos dodatno teret s nekim pitanjima itakotostotigajaznam ;) jer znam da vam treba mir i strpljenje. Strpljenju se uci a sreci se nada to vam je moj savjet :ghug:
Na proljece idem u Sistinu jer imam materijal za jos jedan put pa da to rijesim s Bobanom.
Idem sa djecicom naravno.
Ja sam svoj san ostvarila a vama isto to zelim :heart:
I ja sam takodjer u kontaktu s obadvojicom.
Da me se krivo ne razumije za materijal....ili cu dati da se unisti ili pokloniti klinici. Sve se mora potpisati od moje i njihove strane.
Robertina :heart:
Cure,
čula sam da je od trenutka kada dobijemo rješenje do trenutka kada moramo obaviti potpomognutu 3 mjeseca.
Zna netko, je li to istina? Što ako se u ta 3 mjeseca ne uspije? Može se produžiti ili?
Sretan Bozic Leptirica 82 - da, tocno je, 3 mjeseca vrijedi. Al se produzuje bez problema. Meni su u hzzo-u rekli da samo napisem zamolbu, sto i jesam. Samo nisam dobila nikakav odgovor, a zaboravila vec na to. Moram se sjetiti iduci tjedan ih zvati ili poslati mail
Pozdrav cure. Tu sam ja. Neko ludilo mi je na poslu pa se ne stignem pošteno ni javiti. Pratim vas sve šta se događa. I mene su zvali iz Sistine isto kada i vas. Vadila sam briseve i imam ureaplazmu i ecoli, a sa tim se konstantno borim vec 2god. Više mi je pun k... toga. Šta god da uzmem više mi ništa ne pomaže....brusnica, dmanoza, čaj od peršina, probiotici naravno, kantarion ulje i čajevac na tampon, ona mješavina koju pravi časna iz Posušja, antibiotici....ma ništa. Smiri se i uskoro opet isto. Zima mi je veliki problem. Bez obzira što se čuvam i uvik sam dobro obučena.
Ja sam isto odlučila čekati dr.Bobana ali naravno do tada se trebam izlječiti.
Vedre zao mi je sto se tog nemozes nikako rijesiti al se nadam da ces do postupka imati sterilne briseve pa dalje polako.
Davno sam jednom procitala da dr. Radončić daje jedan antibiotik kad se cure ne mogu tako rijesiti ureapl. nakon recimo popijenog Sumameda ili nekog drugog antibiotika al se sada ne mogu sjetiti imena. Ako nije nekako na F antibiotik???
Ako neka cura cita da zna ili njegova pacijentica pliz nek napise.
Vedre mozda ne bi bilo zgoreg da probas i taj.
Al vjerujem kad bi mu se mailom javila i napisala da bi ti dao savjet i rekao ime antibiotika.
Cure :heart:
LaraLana hvala ti. Pitati cu cure.
http://forum.roda.hr/threads/9521-Tr...alyticum/page3
Vedre evo ovdje sam nasla....Flexid 500 mg.
Juhu je pisala da je dr. R dao da pije!!!!
Cure hvala vam
Inesz molim te reci mi za taj Fromilid. Iskreno nisam ni cula za njih. Jesu li baš tako dobre? I da li doktori mozda rade problem pa da ih ne žele prepisati nego guraju neke druge?
Vedre, imaš pp.
Ja sam npr. Fromilid pila za upalu sinusa. Mislim da je on vise za disne puteve pa to na kraju ispadne kao i Sumamed.
Flexid je za meka tkiva pa je mozda tu kvaka.
Ne znam sto bi ti drugo rekla, vidi i probaj ako nisi neke od ovih pila. Mozda se zbilja rijesis toga vise :/
Nisam pila do sada ta dva ljeka. Pokušati cu jos sa nekim od njih. Eto...ne znam ni sama više. Hvala cure jos jednom.
Pozdrav cure.. Evo mi se spremamo za prekosutra kod dr. Lazarevski. ALI nismo napravili putovnicu. E sad dali moze samo osobna u klinici ili mora bas biti putovnica? Hvalaa
Hm...ovo ti zbilja ne bi znala. Ja sam imala putovnicu pa sam ju koristila, znaci tad za prvi put kad ides psihologu i td.
Kasnije sam koristila osobnu kad sam isla al tad mi nisu vise niti trazili osim sto trebas u mjenjacnici kod njih u klinici jer je banka i mjenjacnica zajedno.
Pitaj ih slobodno, pisi na whats app ili mail bez ustrucavanja.
Sasa...mi smo sa osobnom putovali avionom i u klinici smo isto dali osobnu. Možes.
Da se napokon i ja javim :)
Ukratko, bila sam na transferu 30.12.
u dugačko;
terapija s estrofemom i decapeptylom mi se u pretprošlom ciklusu pokazala preagresivna (curila sam više od 2 tjedna), pa sam pitala dr. L da li je moguće pokušati bez stimulansa (pisala sam o tome već i prije, ali da ponovim za nove žemske)...odgovorio je da može, ali da mora biti dokazana ovulacija s folikulom većim od 15 mm i endometrijem većim od 7 mm
Mengu sam, nakon onog potopa, dobila nakon mjesec dana i nisam baš previše očekivala jer su mi ciklusi oduvijek dosta kratki 22-26 dana, tako da se desi da su mi plodni dani dok još curim...
Uglavnom, 24.12. (11.dan ciklusa) mi ginekologica kaže da mi je endometrij trolinijski i da je 7,4 mm, a da je folikul 16 mm i da sam u ovulaciji...javim dr. L. a on mi kaže da mogu doći u petak 27.12. ali da je on na go, ali da će me već netko primiti...
27.12. dolazimo, pregleda me neka doktorica i zove dr. L, a on me naruči 30.12. na transfer blastociste
Sam transfer je pisofkejk, ali mora biti pun mjehur i ležati još sat vremena, tako da sam izludila
od petka 27.12. se pikam inekcijama u stomak, stavljam vaginalno 3x dnevno utrogestane i pijem impryl...svako malo mi alarm javlja da moram nešto popiti, ubosti, staviti :)
jučer popodne radila test za trudnoću i bio negativan...tješim se da je možda prerano i nije jutarnja mokraća, ali kako god...
Netko je pisao da se bori s bakterijama i vidjela sam da zna za onaj lijek od časne sestre...u mojoj obitelji je taj lijek svetinja i mojoj mami je (nakon 6 različitih vrsta antibiotika) riješio bakterije u donjem trapu...moja prijateljica koja je išla na potpomognutu i otkrili joj escherichiju coli, umjesto prepisanih antibiotika uzimala je taj domaći lijek i za 2 tjedna joj je liječnik rekao; ne znam što ste uzimali, ali niste antibiotike jer od njih bakterije ne dođu u 2 tjedna na nulu :)
za one koje ne znaju za ovaj domaći lijek protiv bakterija;
25 dkg korijena peršina
25 dkg limuna s korom
20 dkg meda
2 dcl maslinovog ulja
najprije peršin i limun naribam na najsitniji ribež i onda sve povežem u blenderu, dobije se fina mirisna rjeđa paštetica. drži se u frižideru.
ujutro i navečer jušna žlica..
ja ga pijem za imunitet 1 žlicu
znam da vas najviše zanimaju cifre; transfer smo platili 1731 eura. u prvom posjetu smo platili narudžbu "materijala" 4800 eura + 40 eura pregled + cca 35 eura psihologa i bilježnika
kod nas nema impryla pa sam uzela 6 pakovanja, 65 kom injekcija prolutexa, utrogestana za 3 mj...uglavnom, izašlo je oko 7.800 kn (provukla sam karticu)
prvi put smo u portalu bili 1 noćenje, a ovaj put 4 noćenja....znači 5x30 eura
klopali smo vani i nisu neke pretjerane cifre
išli smo autom, tako da treba uračunati cestarine kroz Srbiju i Mk cca 25 eura u jednom smjeru
Molim ako je neka od djevojaka već bila u postupku da napiše kakve simptome ima...ja imam već par dana imam bolove u stomaku kakve imam pred mengu, cice me bole (najviše bradavice), umorna sam, imala sam neke mučnine prije par dana, te mi vruće, te mi hladno, danas me cice prestale boliti, gladna sam stalno...ne znam što uzrokuju lijekovi, a što moja mašta
Jojjjj buduca dobro mi zvuce tvoji simptomi. I ja sam imala osjecaj kao da cu dobiti mengu, bas sam imala bolove i probadanja. Grudi cas osjetila cas nisam.
Mene su ti bolovi kao pms pratili jos dugu u trudnoci, do 12 t sigurno.
Danas si 9 dan od blastociste....pa ti mozes test vec debelo raditi, i jucer si mogla.
Ja sam na 9 dan dvodnevnog embrija vec imala vidljivu crticu a 10 dan jasno pozitivan test.
Ja te cekam s lijepim vijestima :heart:
Mozes bez problema traziti da ti donesu da se popiskis.
Ne treba se bojati i biti ukocen na onom krevetu.
Normalno se ponasati.
Sestra bi dosla spustila ti noge i rijesen problem.
Znam kako je to neugodno, uzas.
Za sve ostale cure. Ne trebate se tankati tekucinom.
Dovoljno je pol sata prije vec su van rekli da dodjete popiti dvije case vode, soka bilo cega. Ima tamo i kod njih, svejedno malo cekate. Nije bas kapacitet mjehura toliki pa da se popije litra pa imas osjecaj da ces puknuti.
Draga Buduca, nemoj misliti o simptomima,cure ih imaju i kada uspije i kada ne. Ja sam u postupcima imala sve simptome, ali sve sto sam uspjela naci i osjetiti. Nesto je bilo od hormona,a nesto iz glave. Trudnocu sam ostvarila bez ijedne misli o tome,osjecala sam mir,samo to. I pozivna beta mi je bila ocekivana,ja sam je ocekivala. Ti si pozitivna cura i bice to sve dobro samo se opusti i ne misli. Sada ili sljedeci put,bice samo vjeruj.
Curke, radila test 10.dpt i minus ko kuća, šmrc...dr. L rekao da ponovim za 2 dana, ali izgleda da je to to..a bila sam tak hepi što je moja kokica bez stimulansa napravila dobar endometrij i folikul i što je sve išlo u prirodnom ciklusu... sad više ni ne znam kada ću dobiti mengu pa da krenem opet jovo nanovo...nemam nikakvih simptoma, jedino glad ostala i lagana mučnina
Buduca :ghug:
Buduca jel ima jos zamrznutih blastica?
I super je da si imala odlican endometrij bez lijekova i da je sve bilo u prirodnom ciklusu.
Imam još jednu blasticu.
Jučer bila kod ginića- 10. dan ciklusa i u ovulaciji sam... endometrij 7,6 mm, folikul 16,5 mm. Javila u Mak., ali su mi rekli da sam trebala ići ranije na ultrazvuk da se prati razvoj folikule...tak da više sreće u idućem ciklusu ...trebam krenuti na ultrazvuk od 6. dana ciklusa, a ja curim 7-8 dana tak da mi je to onak bljak, al ajd...
sva sreća što mi je ginić vidio na drugom ovariju kak se formiraju folikuli, pa valjda bude nešto i slijedeći mjesec :)
Buduca samo hrabro dalje :uteg:
Ja sam u prvom ivf postupku krvarila na 8 dc i to samo taj jedan dan. Znaci menga je zavrsila ja kod njih bila 6 dc kako su trazili i onda to krvarenje.
Dr. L je rekao da je to od rasta folikula.
Da se zna dogoditi nekome jer si u stimulaciji i vise folikula raste sto nije prirodno kao u prirodnom ciklusu da bude jedan. Tak da samo opusteno i ne obaziri se na to, ima nas jos.
Njima je to posao a ti ides s jednim ciljem po svoju bebicu.
:heart:
Dali vam to dr. javi kada da krenete na ultrazvuk ili vam to odreduje gin humane? Ja sam se ponadala da bi to mogla odraditi bas kod svoje gin., iako jos nemam nikakva uputstva od dr. L
Hvala na info.. Da da u Sistini..
Postovane mozete mi reci sta treba paziti kod ispunjenja papira za hzzo?Citala sam da je jedna cura imala problema jer su joj krivo ispunili u Petrovoj.Ja sam tamo,pa me zanima.Hvala puno
Sve vas pratim svima drzim fige koje sad idu na postupak
Medo2711 ta sam bila ja Kad si se narucila u petrovoj? Sada nemam pri sebi taj zahtjev, a nadam se da cu sutra imati pa se javim