taca70, 12-ti dan je skroz ok, kako i sama kažeš da nije prerano.
alec i Kaja :kiss:
Printable View
taca70, 12-ti dan je skroz ok, kako i sama kažeš da nije prerano.
alec i Kaja :kiss:
A joooj totalno ste me zbunile s tolikim brojkama, kombinacijama... morati ću hitno na neki tečaj omjera, povratnih sprega i koječega! :)
Taca, bravo za AMH! :klap:
Curke, ja krenula piti Omegu 3 u relativno velikim dozama (na kutiji piše 4 do 8 tableta, ja uzimam 10) i moram reći da se zbilja bolje osjećam. Posao mi ne pada tako tragično teško kao ranije, uspijem ostati budna na dosadnim sastancima... Dođem doma normalna... ne krenem odmah cmoljiti po kauču ili vikati na dragog. :mrgreen:
Hugs svima.
Sigurna sam da se samo u ovom nasem klubu pljesce na ovakav AMH. Meni je tragican, cijelo popodne lezim i zurim u jednu tocku a opet znam da je dobro da je i toliki.
Ja sam napravila totalni preokret u svom poimanju MPO-a i jos kojecega tj. danas sam krenula na akupunkturu. Ako nista drugo super je za relaksaciju.
Taca, moj AMH je duplo manji...
ja ne kužim baš o čemu raspravljate, jer me nitko ne šalje na nikakve testove. osim onih koji su bili potrebni za sam postupak, a hormone sam vadila prvi i zadnji put još mislim u 11/2008. i nakon toga mi nisu tražili ponovo. a da sama tražim, teško bi dobila uputnicu....
ali kako sam već puno toga ovdje naučila od vas, i ovaj dio ću :-)
jer ipak sam i ja prešla 40-tu i sigurno će mi dobro doći to znaje. :-)
Da li netko zna zašto na broju telefona za IVF Maribor ++386 31 577 101 tel.sekretarica daje informaciju da je broj neispravan i to u vrijeme kada bi ga trebalo zvati od 14:30 do 15:30. Hvala
Tikica :kiss:
m arta, i bez tih naših nalaza dr-ovi brzo vide s čime raspolažu....Nadam se da ti neće trebati dodatna vađenja krvi itd. itd.
Cure bravo za dodatne aktivnosti - akupunktura, Omega (Mojca, ne pretjerivati.). Ja sam skinula 2 kg, ali na žalost zbog posla no dobar mi je poticaj da dalje. Za početak sam odlučila da probam ne jesti ako nisam gladna.
Kod mene samo brljavljenje, M nikako da krene. Jučer nisam popila dva dnevna utrića, a onda na večer ipak - pa nek' bude do 14-tog dana. K'o što rekoh, lijepo mi je od utrića pa se može izdržati.
andream, kada je prvi uzv?
tikica kada je akcija? :kiss:
tiki, prvi UZV je iduću srijedu, na osmi dan.
Danas je bila frka panika s decapeptylom, hvala sretnoj još jednom što mi je sve lijepo i strpljivo pokazala pa sam to odradila u kupaoni, ruka mi se tresla od straha (ah, ja i injekcije...) ali evo sutra već jedva čekam da se opet bocnem :lol: Danas sam primila i 3 menopura, peklo me ko sam vrag - e za to baš nisam sigurna da jedva čekam... Uglavnom sve mi je lijepo laganini, ja dobre volje i cool, pa eto, idemo dan po dan...
Svima ~~~~~~~~~~~~~~ od nas.
Taco, poseban osvrt na tvoj AMH koji je još uvijek duplo veći od moga :klap:!
Curke, ne stignem sve popratiti, evo kolektivne ~~~~~~~~ i big :-* svima, osobito tužnima!
tiki, baš mi je žao:love2: ,a tak sam ti čvrsto držala fige
svim curama ~~~~~~~~~~~~za dobitne postupke:heart:
izvješće sa punkcije::-)
7 JS
dobila sam da pijem cefaleksin 2x2, i utrogestan 3x1
zadnji put sam dobila štopericu i nakon punkcije, ali sad ne, jer kaže sestra da još imam folikula....
m arta bravo, bravo!!! Nemam riječi za rezultat :klap:
m arta, predivan broj :-D! Da li si ti sigurna da si član kluba 39+, da ti nisu nešto zbrljali na rodnom listu hehe :-). Držim fige za dobar tulum u labu!
Marnie, cijeli život mi daju manje godina nego ih imam, da sam i ja počela misliti kako sam još mlada. al ipak, rodni list ne laže.:-)
M arta, s pomiješanim osjećajem primam ovaj tvoj broj... Imaš potencijala, a radit će ti s 3... Sretno, i da ne moraš misliti o what-if opcijama ~~~~~!!!!
ina33, nadam se da će od tih 7 biti dobre bar te 3 dozvoljene.
M arta, divna brojka.Uzdam se u biologa da ce procijeniti 3 the best.
AuroraBlu, kakav je plan za dalje?
M arta ... bravo! Sjajan rezultat!
Eh sad, da nije ovog zakona mojem oduševljenju ne bi bilo kraja! Jesu li ti možda spomenuli mogućnost oplodnje više od 3 JS (o tome se govorilo kod težih slučajeva ili u starijih iznad 40)? Naravno trebali bi tražiti odobrenje...hm :roll:
m arta, pa ti neses ko prava koka :klap:
tiki_a, zao mi je zbog tvog postupka, bas evo sad citam ovo zadnje koliko stignem :-(
Ja idem za jedno 2 tjedna kod Tomica na dogovor i pristajem samo na cetrotide + gonal jer to je jedino sto jos nisam probala..ako ide ide, ako ne onda vise nemam nikakvu opciju a ni lijecnika
Cure, svima vam zelim plodnu jesen, a sada posebno za Mare jer za nju znam da je u niskom startu, kao i andream (vidim da je pikalica) :*
Vidim da imamo i nove clanice, pa i njima zelim ugodno druzenje ovdje i velike buse uskoro ;-)
BTW, moj AMH je 10,5 pa ne znam da li da se uzrujavam ili ne s obzirom na FSH od 13,8
Od kada je određeno da klinika daje ljekove za postupke u Vinogradskoj se daju samo menopuri. Bar su to dobile cure koje pišu na forumu. Nisam sigurna da li je tako svima ili se mogu dobiti i gonali.
Evo ja dobila nalaz progesterona, 53,36 (ref. vrijednosti 5,3 do 86).
Ovo je prvi put da ne cmoljim nakon otvaranje nalaza. :)
Tikica69, jesi vec isla sa Cetrotide? Nije toliko bitno da li su Gonali ili Menopuri za stimulaciju, npr. ja sam pocela s Gonalima pa nastavila s Menopurima. Medutim, nije me taj protokol bas usrecio, dobili 4js, 2 u startu nis koristi, jedna se oplodila. Nadala sam se boljem rezultatu jer se bas taj protokol preporucuje za starije i low repondere. Postoji neka caka i u danu kada se dobiva Cetrotide. Navodno da se sada i oni mogu dobiti preko HZZO-a. Nisam uspjela skuziti kakav je opci dojam medu forumasicama o tom protokolu. I nemoj se opterecivati sa FSH, imas ti jos materijala za obradu.
Taco, moj plan je ivf u 11.mj. Rekao mi R. (a i sama sam provjerila na netu) da pričekam ciklus ili 2 s ivf-om nakon histeroskopije. Privatno rade mini, pa se može odmah, a ova moja je bila klasična. Inače, idem danas k njemu samo po recept (ili duphaston ili kontrac. - baš radi problema pomanjkanja progesterona)
Ti još malo na biopsiju endometrija?
Mojca, divna ovulacija. Iskoristi to i nsoruzaj se LH trakicama.
Ja zakazana 11.10. za biopsiju ali ciklus mi je koma, vec brljavim a tek mi je 13.dc.
ina, lani mi je FSH bio 6,5...ah
Marnie, ma u principu mi je svejedno Gonal i Menopur, no Cetrotide me jos svrbi....to nisam probala a navodno je bolja kombinacija za nas 39+ koke
A cetrotide je umjesto gonala/menopura, i uzima se sa supresijom?
Marnie, dobivaju cure i menopure i gonale u vinogradskoj. Samo je s gonalima još gora situacija, koliko sam shvatila, njih češće nema nego menopura. A novost je da se sada SVE dobiva (dakle, i štoperica i supresija, što smo do sada plaćali)
Tiki, kad ideš na dogovor?
Mojca, progesteron ti je odličan!
Da, kada sam bila u lipnju na prirodnom postupku sam se iznenadila što sam dobila od njih štopericu :-). Ma nekako cure stalno pišu da dobivaju menopure, pa nisam bila sigurna da li uopće ima gonala, ali super ako se može dobiti sve.
Tikica, meni je dr. V u Mb također preporučio cetrotide i to sam dobila kasnije, 6. dc, baš zbog mog lošeg reagiranja na stimulaciju, tako da pitaj, možda će dr T. htjeti napraviti tu kombinaciju ako može dobiti cetrotide od HZZO-a.
m arta, ostala sam bez teksta! Svaka čast!
andream, takva reakcija na menopur? Nikad nešto slično, nadam se da će danas biti bolje.
tikica_69 veselim se što ćemo uskoro ~~~~~~i za tebe
AuroraBlu, ne idem više na dogovor, ovo mi je bio zadnji.
Mojca tvoj nalaz progesterona upućuje na action
Tiki, :oops: mislila sam na Tikicu. Ali Tiki, nikad ne reci nikad... možda ti za 8 mjeseci baš dođe volja za onim zadnjim, zadnjim...
AuroraBlu, idem 18.10. oko 10 mi je sestra Ana rekla da dodjem
:) Fale koke, dok se željezo poravi idemo u akciju na više načina.
I kad smo kod alternativnih pristupa, jedna bliska frendica mi godinama govori da moram "slati svjetlo" u svoje jajnike, maternicu... Uvijek mi je to bilo "daj me pusti na miru"... ali jučer mi je baš spontano došlo da tako nešto napravim, da vizualiziram kako je tamo sve ok... da budem u mislima nježna prema jajnicima, a ne da o njima mislim "kako su dosadni, opet bole". Tako nekako... teško mi je opisati... ali uglavnom, obratila sam im se s puno ljubavi... i jako sam se dobro osjećala nakon toga. (Sad kad sam ovo pročitala zvuči mi kao da sam pukla, ali zbilja je bio jako lijep osjećaj, pa odlučujem da ne pobrišem ovaj post.) :)
Mislim da Caroline Myss o tome piše... nekad mi netko spomenuo... baš ću pogledati kad dođem doma.
Tikice, ajde pls pobriši portalski inbox, poslala sam ti ina-niz opet jedan veliki PP kao odgovor na tvoj, ne da mi ga poslat jer ti je pun box. Nastavljamo u ponedjeljak, spremila sam tekst u Word kod sebe.