Meni je to isto bez veze da se oni ne mogu organizirat ko sto je Tikica rekla.Ja isto radim u bolnici i petke i svetke i ne zakljucavamo bravu zato kaj su blagdani.
Printable View
Meni je to isto bez veze da se oni ne mogu organizirat ko sto je Tikica rekla.Ja isto radim u bolnici i petke i svetke i ne zakljucavamo bravu zato kaj su blagdani.
Nisam danas išla jer moj dragi muž nije podigao nalaz spermiograma pa sam odgodila za ponedjeljak! Onda ... vidimo se u ponedjeljak!!
Andream ... kako je danas prošlo?
evo ja sam danas bila gore i opet sam vidjela samo dr. K koji me je i pregledao. To je već 5-ti put zaredom što ja idem, a da nisam vidjela dr. T-a. Meni skroz odgovara i dr. K, samo mi je čudno što više ne vidim dr. T. E sad ja sam u brizi do kad će me htjeti pratiti naši dr-i jer meni se tako ne ide dole u one uzv i trudničke ambulante u prizemlju :roll:.
Inače, ja sam došla kasnije, kad više nije bilo nikoga, ali rekla mi je teta spremačica da je danas gore bila užasna gužva, jako puno punkcija, transfera i folikulometrija.
Andream jesi se načekala?
Joj hvala ti draga:-))
Malo me grize savjest što ja još i biram doktora dok druge žene nikako da dočekaju svoje postupke:-(
Možda ja imam sreće pa nikad do sada nisam čekala ni dana ništa, a možda se radi o tome što sam dva puta išla sa svojim lijekovima, još jednom od svog ginekologa, jednom prirodnjak, tako da je ovo prvi put da idem s njihovim menopurima, i treba mi samo 8 komada pa su toliko imali...Uff, mogu mislit kako je frustrirajuće da možete i želite u postupak-a lijekova nema. A što se tiče godišnjih, ne znam šta bih vam rekla. Jedna sestra ne može sve sama, jedan biolog nije dovoljno stručan da sam sve obavlja, a doktor je za mene ionako samo jedan i jedini. Možda kad se još malo ušeme neće biti tako. Nisu oni krivi, jbga.
Jedan biolog je radio gore više od godinu i pol pa je mogao sam, jednom je čak dok sam ja imala punkciju bila i samo jedna sestra jer je druga bila bolesna a jedan doktor to itekako može, pa to smo vidjeli sto puta. Tako da ipak mislim da bi se to dalo organizirati.
tikica i ostale cure žao mi je što vas odgađaju, želim vam puno sreće u postupcima u 2.mjesecu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tikice, a znaš li do kojeg datuma rade u 12.mjesecu?
I zna li se tko je novi doktor kojeg nam pripremaju???
Nemam pojma Aurora...
Znam samo da su bolje radili kad je bila samo jedna sestra, jedan biolog i jedan doktor....
Ma e, al novi biolog nema dovoljno iskustva. A bez biologa nema ničega. A jedan doktor ne može pokriti sve postupke potpuno sam, nema šanse. Pa ne rade oni samo to-šta je vama? Koliko puta Tomić radi noćnu alooo. Sestra može bit sama dan-dva ali 10 dana-pa prošvikala bi.
Nisi u pravu. Nova biologica itekako ima iskustva, možda i više od našeg biologa, radila je na VV prije. A Tomić je radio tako reći sve sam godinu dana. Kao što je i biolog bio sam. Ne kažem da to tako treba bit, to je svakako bio veliki stres za sve. Ali ako su tako funkcionirali toliko dugo, ne razumijem ni ja kako je sad, kad je čak i 3.doktor u igri, teško pokrit tih 10 dana oko Božića i nove godine.
kinki, nisi u pravu...ja sam prvi postupak imala u Vinogradskoj u veljaci 2009. i tada je tamo bio samo dr. Tomic, sestra Ana i biolog Ljeljak. Pacijenata je naravno bilo manje, ali klapalo je to i subotama i nedjeljama kad je trebalo... Dr. Kuna nije u pocetku uopce radio tamo, bez obzira sto je voditelj odjela. Tek nakon koji mjesec je i on poceo raditi postupke (mislim negdje u svibnju, provjeriti cu doma na povijestima bolesti).
Ninochka, na njega sam i mislila :-) Dobro je počeo...ali rado bi i znali nešto o njemu... npr. kako se zove 8-)
i ja bi voljela znati kako se zove?morat ću pitati ipak je on moj heroj:lol:
Aha, ja sam došla krajem 2, mjeseca 2009. Tad su bili svi tamo već. Kuna je tek kasnije postao voditelj odjela koliko ja znam. Doduše, tek u 10. mjesecu te godine sam imala priliku pasti u ruke Kuni jer je Tomić bio odsutan. Neću komentirat šta se desilo s mojim postupkom tada.
Naručila sam se za kontrolu 19. 11. svi nalazi su mi ok, za divno čudo, sretna sam zbog toga, pa cu vidjeti kada ću na postupak..... dan po dan, mjesec po mjesec, prođoše 3 godine kako hodočastim po našim ustanovama, već sam jednom izvisila na VV krajem godine, nakon tri dana suprefacta i antibiotika dr L je rekao da prekinem jer klinika nije imala love i dobili zabranu od ravnatelja, tako se oni igraju s nama, sva sreća da smo mi tako jake i pametne i odlučne, i znamo što hoćemo, jer ovo društvo i nema baš previše razumijevanja za nas...... radim u zdravstvu i znam na što sve odlaze novci..... i za što se sve visi po doktorima, za svakakve gluposti
Ljudi imaju pravo iskoristiti svoje slobodne dane jer, pretpostavljam, imaju ogromne viškove sati. Na žalost, to se lomi na nama. Ponovo greška sustava koji nije osigurao dovoljan broj ljudi. Još nemaju ekipirana dva tima i, kako god okreneš, ne mogu cijelo vrijeme osigurat uslugu. Doduše, pitanje je po kojim sve odjelima njih rotiraju u dane blagdana, vjerojatno nemaju suglasnosti za zapošljavanje novih ljudi kad netko ode (pogotovo u mirovinu) i po svim odjelima nedostaje ljudi, a upravi dobro dođe malo i zatvorit butigu, čisto da prišparaju. Ja sam isto kmet iz milinovićeva resora, pa si preslikavam kak bi to i kod njih moglo biti.
Zato, svekoliko pučanstvo, birajte ponovo iste. A dotični se vidim sprema i na Pantovčak: "Unazadimo Hrvatsku"!
reny, baš zato što znaš kako se radi znaš da se stalno radi, ovo nisu hitni (bitni) pacijenti i njih se može staviti mjesec, dva na čekanje, hvala im.
Kada imaš 40 nije ti baš svejedno jer za mjesec dva imaš 41.....
Mare 41, slažem se. Problem je što NITKO nije bitan. Ista priča je s onkološkim bolesnicima, djecom koja čekaju ortodonta, ljudi koji čekaju magnetsku rezonancu, bake koje čekaju kukove jer se kretat ne mogu... Pokrali državu, i sada za nikog nema. A elita se liječi gdje i kad hoće, kolko košta da košta. Eeee, da je pokoja torba s novcem završila u državnom proračunu, a ne na privatnim računima, moglo bi se platit kojeg doktora i sestru više na svakom odjelu. Eeee, da se nije rasprodavala država, samo da bi se mogla pokupit provizija, možda bi nešto od zarade ostalo kod nas u proračunu, i eto nam kojeg dječjeg vrtića više....
Znam da sam off topic, no ne mogu si pomoći.
No da baš ne naljutim administratore, vraćam se temi. Moj 2. stimulirani nije uspio, dobila M. Idemo dalje...
Reny, žao mi je.
Ideš sad u prirodnjak?
Sretno onda na dogovoru i javi nam što ste dogovorili. I mene već unaprijed kopka strategija što ako prirodnjak ne uspije.
Zanima me, da li se u prirodnjaku uvijek dobije štoperica? Pretpostavljam da je kupujete da ne ulazi u onih 6 postupaka?
S obzirom da je meni jednom i pod štopericom puknuo folikul (kad sam bila na AIH-ovima), što se radi u tim slučajevima - inseminacija?
Kad sam bila u prirodnjaku,ponudili su mi štopericu Brevactide,no ja sam je odbila i sebi kupila Ovitrelle-čisto jer mi je bilo lakše se samoj s njom piknuti+ne znam kako se to tretira-ako mi daju štopericu,bojala sam se da mi se računa postupak-bez obzira na to što to nisu ni Gonali ni Menopuri-a iskreno,nisam ih ni pitala.
Pitaj ih pa ćeš vidjeti.
Koliko sam skužila,dobiva se štoperica,mada je bilo slučajeva i bez nje!
Ja sam svaki put u prirodnjaku dobivala štopericu. Nisam kupila samo zadnji put, kada sam dobila Brevactide. Tada mi je rečeno da ne ulazi u "famoznih 6" jer se to odnosi na Gonale i Menopure, tj stimulaciju. Dobiva se intramuskularno pa sam išla na hitnu da me piknu. Nadam se da otada nije došao potiho neki pravilnik ili okružnica ljubljenog nam ministra i HZZO-a, a sve u svezi sa štednjom, jelte. To je bilo prije 3 mjeseca.
reny, žao mi je zbog ishoda:-(
volila bi da ne znam, ali dobro znam kako ti je...jadne smo ti sve mi skupa...
Ja sam uvijek do sada primila štopericu u prirodnjaku osim u jednoj privatnoj klinici. Meni je dr. T prije 3 mj. rekao da u "famoznih 6" ulazi i prirodnjak ako dobiješ štopericu od njih, pa da je bolje da ju kupujem. Očito svakom govore drugačije:roll:
Provjerila sam na listu lijekova HZZO-a. Samo su Menopur i Gonal F ograničeni na 6 postupaka. Štoperice nisu, one idu na preporuku ginekologa ili endokrinologa i nemaju upisano ograničenje.
Pa to onda znači da štopericu treba osigurati klinika, na preporuku ginekologa, ako sam dobro shvatila? Ne znam zašto su ga neke cure trebale kupovati, tim više jer nema veze s tih 6 postupaka?