x
Printable View
snješka, kapica, jo, drage moje, doći će i vaš dan! ni ja nisam vjerovala, a bome još ne vjerujem, ali izgleda da je stigao.
želim da vam dođe što prije :heart:
snješka, jo i crvenkapice jako mi žao i želim vam da što prije stignete do svog sna. Pinky čestitam od srca na lijepim vjestima
Ja ne razumijem, jednostano ne razumijem... Bila sam tako cool nakon transfera i spavala sam 12 sati dnevno. Kao da mi se veliki teret skinuo sa srca... Tako je bilo prvih 7 dana. Sada polako ludim i osjećam onaj prokleti pritisak u križima kao pred menzis i evo nisam spavala skoro cijelu noć U čet. idem vaditi betu - ako je uopće dočekam.
Nema pravila, pretpostavljam da su simptomi kod svake žene drugačiji, neke imaju bolove, neke nemaju, neke imaju čak i krvarenja, a na kraju ime je beta pozitivna..
Kako mi to uopće sve izdržimo a da ne poludimo? E kad bi muškarci to trebali prolaziti:-o
jo, crvenkapica i snješka baš mi je žao, ali i vaš vlakić je negdje na putu do vaše stanice :-)
meni je 4dnt. ne mogu reći da sam se pretjerano pazila i stalno ležala jer nisam. šetala sam, radila malo po kući, ali se nisam naprezala. prvi i drugi dan sam se osjećala super, bila sam sretna, malo me boluckao trbuh ko za vrijeme PMS-a, ali uglavnom, bila sam si super. jučer me nešto "uhvatilo", ne znam objasniti što, ali sam cijeli dan bila cmoljava, ljuta... jednostavno sam se osjećala prazno (ko da su mi moje srećice nekuda zbrisale). bolove još tu i tamo osjećam, ali nije ništa strašno, doktor je rekao da je to od utrića. inače, menstruaciju dobivam 26.ili 27. dan. nikad mi u životu nije kasnila. betu vadim 6.12., ako prije ne procurim (2.12. ili 3.12.). mislila sam da će ona praznina od jučer proći, ali nije. u biti, nakon transfera sam se osjećala ko "mama", a sad se ne osjećam tako... ;-( u ponedjeljak idem na posao, možda će mi to zaokupiti malo misli... :-( Tužna sam do bola, a nemam razloga biti!!!!
[QUOTE=The Margot;1753682] Sada polako ludim i osjećam onaj prokleti pritisak u križima kao pred menzis i evo nisam spavala skoro cijelu noć.
Može biti mnogo dobar znak :-) I meni je bilo tako u drugoj sedmici čekanja do bete. Jaki bolovi kao pred ciklus, trčkarala sam svaki minut u kupatilo jer sam imala osjećaj da će sve krenuti iz mene. Kako je bol bio jači tako je moja nada za uspjehom sve više tonula. Ali kako dođe tako i prestade za par dana i dođoh do bete. Dalje se sve vidi u potpisu.
Sad smo sve veći i veći ( po 800gr. ) i guramo se u maminom stomaku po cjelu noć i dan.
Svim čekalicama bete želim sve najljepše :-)
Cure meni je danas 7dnt i kroz noge a pogotovo u bedrima osjećam strujanje krvi, pa je li to moguće mislim takav je osjećaj. Mene kad imam mengu znaju boljet bedra, kao da nateknu, sad je takav filing. Jel to normalno?
cure svakome je drukcije,ja sam osjecala da me trbuh poceo boliti kao pred stvari cak dan prije transfera i to se nastavilo svakih par dana cak i sad me zaboli nakon 2mj..odmarala sam 5dana nakon transfera a poslje sam se vozila na motoru,na izletu bila i cijeli dan pjesacila i u sopingu sam teglila bakse sokova i eto ulovilo se..nema nikakvog pravila..a prvih 5 postupaka sam se stalno pazila,odmarala i nis ne radila do bete..nikakvih drugih simptoma nisam imala,malo cicke natekle ali neprimjetno..i stavrno nikakvih dr simptoma..sretno svima ..puse od nas dvoje :-**
moj jedini simptom su bili vjetrovi (da ne kažem prdci lol) od transfera nadalje.
menstrualna bol je počela oko 9.dpt
10 dpt sam imala smećkasto krvarenje, kao razbacanih 6-7 kapi. krvarenje se nije nastavilo, ali pms bol je.
grudi samo malo osjetljivije nego inače 10.-11.dpt, sad više nisu.
beta 12. dpt 859
i to je sve. nikakve akne, prmjene boje grudi, mirisi, ma ništa.
Pinky, ni onih slavnih grčeva nije bilo? Znam za još jednu vjetrovitu trudnicu:-)
pinky draga cestitke :* sretno i uzivaj..ja jos ne uzivam jer me muce konstantna mucnina i povracanje..svima velika pusa :*
Pinky, od srca ti čestitam :heart::-D...
i ja sam imala vjetrove :oops:, mada se nama nije primilo, ali sve do 12dpt, stalno sam imala problema s tim...
niti grčeva, to me zabrinilo lol
a evo sad sam ih imala par pa me opet zabrinilo hehe
[QUOTE=sandric;1753788]A vidjet ćemo, hvala Sandrić, tvoje iskustvo zvuči utješno :-) Čestitke na ostvarenoj trudnoći - to je stvarno jako lijepo :)
Zapravo, ja se uopće ne osjećam "trudno", a i grudi kao da su mi se od jučer "ispuhale".
Jedini lijek za sve nas koje čekamo blaženu betu je strpljenje, strpljenje, strpljenje...
Gledanje filmova, čitanje...
Pozdrav svima!
:)
Margot
Pinky cestitam!!!
sandric i ja imam ovaj drugi tjedan nakon et sve PMS simptome koje uvijek imam prije M + plinovito stanje poput pinky. I gle vas obadvije dočekale betu. To mi ponovno daje malo optimizma barem dok ne stigne M kojoj je termin sutra (ako je hormoni ne poremete) ili beta koju vadim u srijedu. Čestitam cure još jednom baš mi je drago zbog vas
Pinky...čestitam, nekako sam imala predosjećaj da će ovaj puta kod tebe uspjeti, i sad mi je jako drago da me taj osjećaj nije prevario
meni danas 8dnt, povremeno me nešto štrecne u maternici, i naravno da se u trenu izbediram , odmah me to podsječa na PMS.
i ja sam imala problema sa vjetrovima, non-stop....kad spavam prduckam :)
sad je stalo....ja sam mislila da je to jedan znak za t. ali nije....
danas mi je 8 dnt , još uvijek nikakvih simptoma ... beta 6.12
kety28 zašto beta tako kasno? Do 6.12. je još 9 dana
i meni se čini kasno bez obzira što je transfer bio treći dan ... test ne želim raditi pa sad kako bude
Držim fige za tebe da beta bude pozitivna :-) Prije par dana sam kontaktirala sa još jednom curom koja je čekala betu i imala je menstrualnu bol pa sam je tješila da je dobar znak s obzirom na moju situaciju. Javila mi se sa pozitivnom betom :-)
Još da napomenem ja sam 3 dana plakala kao kiša, jecala i gušila se u suzama. Imala sam osjećaj kao da se srušio cjeli svjet na mene pa sam posle pomislila u sebi i ako je došlo do trudnoće pitaj Boga šta je sad nakon onoliko isplakanih suza i jecaja. To je bilo nešto jače od mene. Otišla sam po nalaze bete kao da idem po običan papir koji trebam baciti u kantu za smeće čim izađem iz bolnice. Ali nije bilo tako, kad sam vidjela cifru sjela sam na klupu ispred bolnice i ostala sat vremena ne znajući šta se ovo dešava oko mene. Povjerovati u uspjeh je bilo jako teško.
E ova tvoja prica mi je bas zanimljiva i lijepa :) Slazem se da nema pravila, najvise valjda ovisi o tome koliko je embrij jak da se uhvati i o nekom drugim faktorima. Dakle cestitke! Ali ipak nemoj sad vise teglit bakse sokova niti se voziti na motoru :)
Mene je u MB jedna zenska (pacijentica) istraumatizirala time da se ne smijem penjati po stepenicama nakon trf (otkud koj to??). Nabila mi je lagani osjećaj panike i sad se preznojim kad vidim stepenice. Mislim da je to zapravo bez veze.
Druga mi kaže da ne smijem usisavati... ja bih radije da ne smijem peglati!
cure bog evo standardna prica cetvrti dan od et stomak boli kao da ce svaki cas doci vjestica,vec razmisljam o sljedecem postupku.Htjela sam vas pitat ja sam bila u CITA 3 postupka posto smo se tada financijski iscrpili prebacili smo se u KBC Split tu smo odradili 1 postupak u tom vremenu me zvao dr Poljak ja vec bila u KBC zakazala termin sada bi se htjela vratit u Cito samo ne znam dali ce se doktor ljutit nebi ni isla od njih da sam imala novca ,a sada kad su na uputnicu ,a i u njih imam zamrznut materijal od biopsije mm.Mislite li da ce se doktor ljutit?
Što bi se oni imali ljutiti? Tvoj novac, tvoje tijelo, tvoja odluka. Doktori su tu zbog nas, a ne obrnuto.
Ma i ja mislim zovnit cu ja cito cim dobijem, cure hvala vam puno imam jos 4 pokusaja jedan je sigurno dobitni, joj da mi je doci do + na testu.
metkovk@ di si radila ovaj zadnji IVF ?
u KBC Split dr sunj,dobri su oni samo je mm porastao FSH pa nemaju materijala salju ga opet na biopsiju,a ja nedam jer u CITU imam zaledeno jos 6 slamki hocu da to iskoristim.
pa normalno je da ćeš ići u cita, nemaš se šta misliti. još kažeš da te je dr.p zvao.
metkovk@ i ja garantiram da se neće ljutiti, pođi slobodno i sretno!
hvala cure citala sam njihovu sada popunjenu brosuru stvarno su carobnjaci doduse nisam vidjela da imaju trudnica iznad 40 gdje ja spadam ali zato cu ja biti prva.Ljuta sam sto je taj novac morao stat izmedu mojih postupaka ai nema predaje cure ljubim vas.Vibram za buduce trudnice~~~~~~~~~~~~~~~~~
metkovka sretno! Cekalice drage,da vam se pridruzim, meni je danas (valjda) 2dnt, transfer bio u subotu. Od transfera imam grceve u maternici bas kao menstrualne, danas nesto blaze,ali cim pokusam nesto radit opet grci. Plinovito jako... Vrijeme kratim gledanjem tv-a i citanjem,ne usudim se nista radit jer pocne bolit...
Upravo dosla iz bolnice sa vadjenja bete.Danas je 12 dnt.Sve je bilo dobro,naravno uz menstrualne bolove,ali je od jutros krenulo i smedjkasto krvarenje,a evo sad ispadaju i neki smedji komadi.Sutra cu saznati rezultate a do tad vjerovatno necu cijelu noc spavati.Odoh sad jos da uradim test da se totalno ubijem u pojam.