evo opet mene :-) s jednim pitanjem..jel normalno imat iscjedak,sad bijeli ,sad više žuti pa opet bijeli..mislim nema nikakvog mirisa,nit me šta svrbi ali svaki dan su tu..hvala..:-)
Printable View
evo opet mene :-) s jednim pitanjem..jel normalno imat iscjedak,sad bijeli ,sad više žuti pa opet bijeli..mislim nema nikakvog mirisa,nit me šta svrbi ali svaki dan su tu..hvala..:-)
kiki to ti je normalno,kod mene je prisutno evo i sad.a malo je i od utrica.nebrini opusti se i uziva.
pratit će te apsolutno cijelu trudnoću. ja mijenjam 3-4 gaćice dnevno...
nemoj koristiti dnevne uloške da ne navučeš kakve gljivice, bolje ti je nakupovat se puno bijelih gaćica, češće ih mijenjati i prohuhavati na 95/peglati.
mene izludio više nos, zadnjih mjesec dana ne mogu disati koliko je krvi u njemu, zakrastavio se, kad ga ispušem samo poteku rijeke krvi...
e i meni to isto. krvavi ugrušci od kojih jedva dišem! isto!
o,hvala cure-evo u vas meni ni ne treba doktor :-)
ksena, (da ne kažem tjednu moj, po onoj -generacijo moja :lol:) imaš li ti grčiće, probadanja u donjem dijelu stomaka? kad smo već u dan razlike sa trudnoćama, prosto mi žao što i ti nemaš blizance da čekiramo jedna drugoj simptome :lol:
e, sad kad si malu stavila u navodnike, napisala "ona" i još da se nasadi na nešto, možeš misliti gdje me je odveo moj polugodišnjom apstinencijom izmučeni um :lol: :lol:
:lol: luđakinjo! e, od jučer nam je službeno stavljen veto na sex, tako da se ta "ona" i "on" neće još dugo nasadit jedno na drugo :lol:
od jučer? sretnice! mi na ledu od par dana prije punkcije u 11. mjesecu....
Vojvođanka - mene su gledali svi navedeni doktori jer sam bila skoro mjesec dana u bolnici i mogu reći da ti jako ovisi o danu i raspoloženju. Za dr. F. sam mislila da nije neki, a na kraju mi je bio u viziti nakon poroda i bio je super (pomogao mi da idem doma :-)) Dr. Petrović je glavni na cijeloj ginekologiji i najstručniji, isto ga možeš sve pitati, ali je tražen pa je uvijek u žurbi. (On mi je bio na porodu) Najgora mi je bila žena dr.Nešto (zaboravila sam prezime)
Sretno tebi i svim trudnicama!
Buduće mame blizanaca - nije lako, ali se isplati :kiss:
Ja sam u prvim tjednima od uložaka (i to pamučnih VIR) navukla kandidu, pa sam ju riješila Nistatinom...od tad ne koristim uloške, mijenjam gaćice non stop i osim iskuhavanja, nakon pranja zavrtim još jedan kratki program pranja od 50 min. ali bez detređenta. Beštija se nije vratila. :)
A što se tiče krvarenja iz nosa, toplo preporučam Nistina mast za nos, koja me spasila. http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/17/
Nakon što sam par dana redovito mazala sluznicu njome, krvarenje se prvo prorijedilo, a onda i stalo... A znalo je curiti po 20 min bez prestanka...
zene,
smijem li sta popiti protiv glvobolje? sinoc sam imal strasnu glavobolju i svaki put kad bi se probudila bila bi sve jaca.
jutros sam na svoju ruku popila lekadol
seka35 ne bi ti znala odgovoriti na tvoje pitanje, ali i ja sam znala imati glavobolje u početku trudnoće. Nisam htjela piti nikakve tablete protiv bolova,premda se neke smiju, ne znam točno koje....
Na kraju je ispalo da mi glavobolja zbog niskog tlaka (90/60).
Moj savjet, ako opet budeš imala glavobolju izmjeri si tlak, ako nemaš doma tlakomjer probaj u ljekarnama, neke imaju besplatno mjerenje. Kada sam skužila da me glava boli zbog niskog tlaka popila mi tursku bijelu kavu ili bi pojela nešto slano, npr. 2 fete pršuta ali bi ga duže držala i žvakala u ustima kao žvakaću, i nakon toga bi prestala glavobolja... ovo zadnje mi je predložila doktorica opće prakse...
Seka35 smiješ paracetamol, ali probaj s masažom glave. Meni je jako pomagala - zvučat će blesavo, ali neka te netko dobro počupa, ako imaš dulju kosu - neka uzme pramen kao za svezati rep i onako zavrti - tako se poboljša prokrvljenost.... To mi je davno pokazala kolegica i fakat mi pali.
Seka, provjereno smiješ paracetamol, ali ako možeš probaj bez njega. Zanimljivo... meni spavanje pomaže protiv glavobolje, a ti se budiš sa sve jačom boli...
Kažu da se može i s par kapi limuna masirati sljepoočnice, nisam probala, nikad se toga ne sjetim kad boli nego poslje...
Mravak, hvala za trik s pršutom, probati ću, tlak mi je nizak za poludit, donji zna biti ispod 50.
joj ,hvala vam puno ! danas mi je puno bolje,a i jutros sam popila vise crne kave nego inace ,pa izgleda da mi tlak nizak.
zvuci mi dobro ovo sa limunom.
Nadam se da me nece vise boliti
moj tlak je isto nizi, i cesto imam glavobolje, a ponekad i one migrenske popracene povracanjem.pomagalo mi je cesto slatko vodenasto voce, tipa ananas, lubenica itd. a ako nje zbog tlaka, samo klopaj slano.
i nama je dr zabranio odnose, od punkcije je krenulo. sada svaki puta kada sam ga zvala da mu javim i betu i rezultate uzv-a, svaki puta je napomenuo nista od odnosa dok ne vidimo srceka, a tada cemo razgovarati. nisam ga niti pitala za to, sam je rekao!!!!!!!!!!!!!!
ma cure sex u trudnoći je precijenjen......okreni, obrni, probada ovako, žulja onako, ajoj nešto me štrecnulo.........ma jeb... takav sex, samo mislim o tome da ne povredim bebu ili nedaj Bože prokrvarim.....znam da je na kraju to sve u glavi ali.....MM me obilazi i nekako smo prešutno usaglasili da ćemo se pošteno posexat kad se naš miško rodi :) a za sada se sve duuuuže tušira :)
inače na gin pregledu je sve OK
evo stigla ja sa svog treceg ultrazvuka1 danas brojimo 11+6 ,a sutra smo vec u 13 nedjelji! bebica je skroz ok ,jako zivahna ,ali eto nuhalni nabor nesto veci ,pa uvijek neka zabrinutost!
znaci velicina nuhalnog je 3 mm i dr. mi predlozio da napravim markere na down .
ima li netko kakva iskustva s tim?
ne, nije mi doktorica rekla. tako da ne znam ni koliko mirovati, koliko sjediti, hodati....
Seka, vidim da si bila na topicu gdje sam ja opisala svoju dramu s nuhalnim naborom... dragi i ja smo puno smo čitali o tome i naišli na zbunjujući podatak, neki postavljaju 2,5 mm za granični, a drugi 3 mm. Nuhalni nabor je tek jedan od indikatora da su potrebene dodatne pretrage, pa samo optimistično i strpljivo (znam da mi je lako pričati, ja sam bila luda tih 10 dana).
Ne znam da li se Reš bavi vođenjem trudnoća podjednako predano kao i MPO-om, pa predlažem da nađeš lječnika koji je maher u UZV-u, dr. Kos, prof. Latin u Zagrebu ili dr. Stanko Pušenjak u Ljubljani. Za kombinirani probir rade se mjerenja raznih parametara, uz NN pa je zbilja nužno imati iskusnog ginekologa koji ima odličan UZV. Sretno... i ne brini, biti će to ok. :heart:
drage moje,evo bila na prvom ultrazvuku ,koliko sam sretna toliko me dokt.bacio u bad-ovako plod ima 10mm i čuje se srčeko :-) , kad sam dokt.rekla da je to od fet-a-promjenio je priču,da dođem na kontrolu za 10 dana,da uzimam utrogestat 2x2-inače do sad nisam uzimala-da strogo mirujem.sad me baš prepao..
ja pitam je sve ok.on da je,ali kao to nije prirodno ,pa da treba to još jednom potvrdit
jel još netko išao na ultrazvuk u tako kratkom razdoblju?
nadam se da će sve bit ok. :-)
ma hebem ja tvoga doc sa izjavom da nije prirodno. već kakvo je? plastično?
prvo i osnovno: mijenjaj dr ako si u mogućnosti.
drugo: svi smo mi bili na utrogestanu, mnogi od nas i na 3x2 dnevno, od punkcije. preporučam tebi isto sve do 14.tt.
strogo mirovanje samo zato što je fet? katastrofa.
uzv za 10 dana? isto bezveze.
da sam na tvom mjestu uzimala bi utrogestane I FOLNU svakako, potražila drugog liječnika i otišla ovome za 10 dana da se oprostim od njega.
toliko česti vaginalni uzv-ovi nisu ni potrebni ni dobri.
ja sam išla svako mjesec dana cijelu trudnoću.
strogo mirovanje bez stvarnih indikacija za strogo mirovanje je isto i glupo i štetno psihički a bome i fizički.
kiki ako si radila ivf utrogestan se pocne stavljati dole od dana punkcije i do 12nedelje trudnoce i doktor koji ti vodi trudnocu ce ti pojacavati i smanjivati kad bude trebalo.Pijes li folnu kiselinu?Ja sam isla isto kao i ti za 10dana na ultrazvuk zato sto mi je dok.vidio na uzv kontrakcije i hematon.Nebrini se uzivaj,nemoj dizat tesko do 1kg,nemoj usisavati ni peglati to napreze trbusne misice,i nedizi ruke iznad glave.meni su tako rekli u Pragu poslije transfera ja se toga i sad pridrzavam.pozzz p.s.ja sam stavljala do 11nedelje utrogestan 3x2,i poslije u 12 ned.3x1
Potpisujem Pinky, od riječi do riječi... posebno prvi redak!
:)
ma da baš mi je dignuo tlak,da ipak to nije prirodno,da ko zna kako to može završit...ma neću se uopće uzrujavat,bitno da bebi kuca srce
uzimam folnu a kako sam išla na prirodni ciklus- fet,ne uzimam utrogestan
zvala u mb,med.sestra je rekla da se ne slaže s strogim mirovanjem,da ako se ja osjećam ok.mogu i u šetnju..
a za utrogestn je rekla da ako mi je on tako rekao,da se toga držim-ipak mi on vodi trudnoću...uh,nikad mira :-)
Kiki, moja frendica je u poznim godinama zatrudnila u kućnoj radinosti pa je na Utrogestanu, prema preporuci iskusnog ginekologa sa sv. Duha. Slobodno ga uzmi, ne može štetiti... i promijeni ginekologa, pa makar putovala u drugi grad, samo nađi nekog tko ima iskustva s MPO trudnoćama.
Sretno.
pa ima li šanse da promijeniš doktora ili živiš u nekom malom mjestu gdje je on jedini?
ja sam iz malog mjesta pa putujem 120 km do liječnika koji mi vodi trudnoću jer smatram da je on stručniji od ginekologa koji mi je ovdje na raspolaganju
edit: utrogestan obavezno do 12 tjedna, dok posteljica ne preuzme funkciju. ja sam ga uzimala do 13..-14., 3x2, a poslije smanjivala do 15. kad sam prestala
ma nije problem u utrogestanu,uzimat ću ja,nego samo me iznervirao njegov prustup čim sam spomenula fet
hvala cure na savjetima,baš ste:heart:
i svakako ću promjenit doktora..
Nemoj sjediti ako baš ne moraš, kod sjedenja je pritisak na cerviks najveći. Hodanje je puno manje "štetno".
Moj cerviks je oko 2 cm (bio prije serklaže), ali bitno je i kako izgleda dio maternice iznad njega, ako je ljevkast to može značiti brzo otvaranje.
To je koliko ja kužim sve to skupa. Nadam se da ćeš dočekati termin bez nekog posebnog mirovanja.
sad tek vidim pinkyn odgovior. zašto podignute noge pomažu? meni su rekli da moram ležati tako da leđa budu ravno, ne niti polusjedeći stav. doduše, to su savijeti iz prve trudnoće, ovaj puta me nitko nije niti upozorio da ne sjedim
kiki30 pozdrav od meme i moje fet bebice ;)
moj doktor je mpo-vac i nije niti jednom riječju spomenuo da je fet trudnoća rizičnija od "svježe" ivf trudnoće. na nalazima mi uvijek napiše ivf+et, nigdje se na spominje zamrzavanje kao bitna činjenica.
strogo mirovanje nije baš mala stvar, 23 sata dnevno u krevetu nisu dobra za trudnicu i bebu, ako se baš ne mora.