Zlatta :love2: Svi ovdje na zalost znamo kako ti je. Pripremaj se za slijedeci postupak i u medjuvremenu pokusaj da uradis jos neke dodatne pretrage.Jednom mora uspjeti:yes:
Printable View
Zlatta :love2: Svi ovdje na zalost znamo kako ti je. Pripremaj se za slijedeci postupak i u medjuvremenu pokusaj da uradis jos neke dodatne pretrage.Jednom mora uspjeti:yes:
ma alma nisi ti jedina, napisala sam gore da sam ga i ja išla tražit od dr opće prakse jer sam tu pročitala da ga nekima daju. Kad žena želi majčinstvo neće prezati ni pred čime, samo da si poveća šanse i to je toliko normalno i ljudski da nitko normalan i razuman ne može zamijeriti.
Mene je kasnije bilo strah ga uzeti, pročitala sam onaj papirić unutra, grčeve sam doživljavala kao neki pozitivan muving nakon transfera ;) a magnezij je zaista pomogao.
Ali opet, meni je to bio tek 2. pokušaj, nisam puno nade polagala u uspjeh i svejedno mi je bilo teško...
Pls nemoj mislit da su ti moji komentari bili kritika za tebe...nebih se nikad drznula.... :love:
Šumskica.... da medicina je napredovala i promijenile se stvari...ali imaš i dalje cure koje moraju piti cijelu trudnoću normabele i uzimati utrogestane pa sve bude u redu... ja imam par prijateljica kojima je tako bilo......ali nevežano... moj savjet je jedino slušati doktore i samo njih...ako poslije pregleda imate potrebu preispitivati njegovu/njezinu terapiju na internetu onda znači da mu ne vjerujete....
Alma draga ja ti držim fige da ovo bude dobitni postupak i da bude prekrasna duplajuća:-)
Sumskice :love: no frks...ne ljutim se ja tako lako,a forum i jeste napravljen za razmjenu misljenja i iskustava. Pa da nije vas ovdje drage moje Rode ja bih jos uvijek tapkala u mraku ko levat.Dr. je zlo od mene kad se pojavim na vratima uvijek sa nekim novim prijedlogom sta bih mozda jos mogla pokusati da uradim ili ispitam a sve sam to naravno OVDJE procitala;-)
Joj, sumskice, krivo sam se izrazila- ubija me ovaj i phone i treba mi pol sata za 1 poruku... nista ne brini - i ja sam definitivno za to da se slusaju dr-i. I ponavljam da sam ja pila i normice i spasmexe i bila na tokolizi i cak mi paar puta sibnuli injekciju voltarena i moja je cura za 10, a ne za 5! Samo me zacuddilo sto je netko prije preporucio spasmex od normabela jer je normabel definitivno blazi i s manje ucinaka (mislim na onaj od 2mg). To mi je potvrdilo preko nekiko dr-a i sama sam iskopala sve sto sam mogla o tome. Btw - meni ni 3 magnezija dnevno ne bi pomogla. Nisu cak ni tablete partusistena pomagale... a svi su lijekovi u trudnoci nszalost nepozeljni i nuzno zlo...
Curke, znam da je mene nakon transfera u tom groznom i teškom periodu čekanja bete ili menge ili plusića/minusa na testu uvijek zanimalo kakve rane simptome su imale žene u onom postupku kada se dogodila toliko željena trudnoća, pa evo da vam napišem moje:
Nikakvih posebnih grčeva, leptirića i ostalo u maternici, baš ništa
Raspoloženje jednako kao i inače, osim nervoze iščekivanja
Temperatura prosjek oko 36,6 - 36,8, dakle nikakve vrlo visoke temperature iznad 37
Apsolutno nikakve promjene u grudima, ni povećanje, ni bolovi, ni promjena boje bradavica...
Normalno mokrenje, ništa posebno često
Nikakav metalni okus u ustima, nikakve promjene u ukusu, mirisima...
Normalna razina energije, nikakav posebni umor
Nisam imala implantacijsko krvarenje / spotting
Nikakve mučnine
(a primile su se trojke! i kao trebalo bi biti jačih simptoma...)
Jedini simptom, koji još uvijek traje, a došao je tek kasnije, jesu "menstrualni" grčevi i bol u donjim leđima, kao prije menge, pravi pms. No to je u početku bilo tako blago, sada je izraženije.
Toliko o simptomima, iskreno u postupcima i pokušajima kada nisam bila trudna, imala sam više simptoma nego ovaj put koji je bio bingo. :-) To sam vam htjela napisati, jer znam da se uvijek nekako nadamo da će nam neki simptom "objaviti" da smo trudne, no puno cura koje sam upoznala su mi potvrdile istu stvar, da prije bete nisu iskusile baš nikakve simptome, pa tako evo i moja frendica koja je imala transfer točno tjedan dana prije mene i isto je zatrudnjela. Ništa, bila je SIGURNA da stiže menga, a ono, evo bebice.
Nemojte se uopće zamarati simptomima, bez brige, oni će doći kasnije, no opet su različiti od osobe do osobe. Ja sam oko 4., 5. tjedna odjednom izgubila svaku želju za kavom i bilo čim slatkim (što je morbidno čudno za mene!), počeli su dosta jaki umori i iznimna osjetljivost na mirise. No, nemam mučnine, ponekad mi bude zlo, no bez povraćanja, a sada sam 7+1. Malo su veće grudi, no nisu bolne.
Eto, mislila sam da možda ovo nekom pomogne u čekanju i smiri ga u slučaju "izostanka" razno raznih simptoma.
Pusa svima velika!
Curke, znam da je mene nakon transfera u tom groznom i teškom periodu čekanja bete ili menge ili plusića/minusa na testu uvijek zanimalo kakve rane simptome su imale žene u onom postupku kada se dogodila toliko željena trudnoća, pa evo da vam napišem moje:
Nikakvih posebnih grčeva, leptirića i ostalo u maternici, baš ništa
Raspoloženje jednako kao i inače, osim nervoze iščekivanja
Temperatura prosjek oko 36,6 - 36,8, dakle nikakve vrlo visoke temperature iznad 37
Apsolutno nikakve promjene u grudima, ni povećanje, ni bolovi, ni promjena boje bradavica...
Normalno mokrenje, ništa posebno često
Nikakav metalni okus u ustima, nikakve promjene u ukusu, mirisima...
Normalna razina energije, nikakav posebni umor
Nisam imala implantacijsko krvarenje / spotting
Nikakve mučnine
(a primile su se trojke! i kao trebalo bi biti jačih simptoma...)
Jedini simptom, koji još uvijek traje, a došao je tek kasnije, jesu "menstrualni" grčevi i bol u donjim leđima, kao prije menge, pravi pms. No to je u početku bilo tako blago, sada je izraženije.
Toliko o simptomima, iskreno u postupcima i pokušajima kada nisam bila trudna, imala sam više simptoma nego ovaj put koji je bio bingo. :-) To sam vam htjela napisati, jer znam da se uvijek nekako nadamo da će nam neki simptom "objaviti" da smo trudne, no puno cura koje sam upoznala su mi potvrdile istu stvar, da prije bete nisu iskusile baš nikakve simptome, pa tako evo i moja frendica koja je imala transfer točno tjedan dana prije mene i isto je zatrudnjela. Ništa, bila je SIGURNA da stiže menga, a ono, evo bebice.
Nemojte se uopće zamarati simptomima, bez brige, oni će doći kasnije, no opet su različiti od osobe do osobe. Ja sam oko 4., 5. tjedna odjednom izgubila svaku želju za kavom i bilo čim slatkim (što je morbidno čudno za mene!), počeli su dosta jaki umori i iznimna osjetljivost na mirise. No, nemam mučnine, ponekad mi bude zlo, no bez povraćanja, a sada sam 7+1. Malo su veće grudi, no nisu bolne.
Eto, mislila sam da možda ovo nekom pomogne u čekanju i smiri ga u slučaju "izostanka" razno raznih simptoma.
Pusa svima velika!
valamala :love:
lijep post za sve koje osluškuju...
valamala stvarno ti je super post ,, meni slično kao i tebi ..još da i ishod bude kao tebi.... :-) danas 7dnt,, od 5dnt lagani menstrualni grčevi, od jučer navečer glavobolja koja još i sad traje ,nadam se da m neće doći i da ću i ja ugledati veliku brojčicu .. noćas sam sanjala da sam rodila sina ..još me drži taj divan osjećaj :-)
Jučer UZV 6+2 tj.
Ništa.
Beta pala na 185.
Drugim riječima- spontani.
....... (to su emocije koje ne mogu verbalizirati)
Idemo opet na jesen...
becky, draga, zao mi je...:cry:
cuvaj se i budi hrabra.
Becky, jako mi je žao.
Becky :-( jako mi je zao:love2: A beta se tako lijepo duplala(ja sam sa tim tako istraumirana,da kad vidim da se pravilno dupla mislim da se vise nista lose ne moze desiti),a eto uvijek neka neprijatna iznenadjenja.
Becky, jako mi je žao.
Evo da javim i ovdje a da me moderatorice ne izbace:oops: Moja beta 13dnt 734:-D:-D:-D
Bravo Alma,bravo za betu!!!!!
Alma čestitke i ovdje, ma bravo..:-D:-D
alma čestitam,,odlična beta !!!!!!!!!!!
Becky, jako mi je žao, ne mogu vjerovati da se ovo može dogoditi....
Alma itd,bravo,koja super beta:-D.
kada se može najranije raditi test poslje transfera,, meni je danas 9dnt ,, vraćene 3 mrve 3dan neznam kakve su bile kvalitete.. od sinoć imam malo svijetlo smeđi iscjedak
možeš već sutra
hvala cure na vibricama:kiss:...Moja beta 13dnt 734, 15dnt 1798:-D:-D:-D
Alma, čestitam!:-D
cestitam alma, beta je super
čestitam alma,beta je mrak....
alma, čestitam.
moje obje bete su bile u prvoj trudnoći gotovo identične tvojima i bila je blizanačka trudnoća (na žalost samo se jedna bebica na kraju "primila"). Evo sad se nadamo da je ta druga opet s nama u ovoj trudnoći.
Sretno dalje!
Alma go girl!! :-D super duplanje, čestitke od :heart:
Hvala vam svima na cestitkama.Divne ste.Sve vas volim:zaljubljen: UZ ce biti za 2 nedjelje,do tad ne trebam vise vaditi betu samo nastaviti sa terapijom.Jos ni sama ne mogu da vjerujem.Jedva cekam UZ da vidim kako i to izgleda:-D
moja beta 1, danas 11dnt
kerolajn5 žao mi je!
:klap::klap:
kerolajn5 doći će i naših pet minuta....sad se čine daleki ali....
alma_itd beta ti je prekrasna,fragmin je čini se potpomogao,kako si očekivala!
(ne rade mi smajlići?)
ma hoće ,,negubim nadu ,, imam jedno pitanjce .. po čemu dr odlučuju prepisati fragmin ,, o čemu to ovisi?
prepisuju ga na temelju nalaza na trombofiliju,međutim u zadnje vrijeme sve više i curama nakon više neuspješnih postupaka ili biokemijskih.
pročitaj više na temi venska tromboza....
Kerolajn drži se i šta reć nego da hrabro kreneš u nove pobjede...
kerolajn :love2:
alma, tako sam sretna zbog tebe, sretno i dalje neka bude :klap:
Alma čestitke od sveg srca :-D !!! Ja sam trenutno u isčekivanju bete, vadim ju u ponedjeljak (ako ne dođe m.). Isto sam bila u postupku sa smrzlićima, vratili su mi jednog borca pa ćemo vidjeti :yes:
Sve ovo je toliko emotivno iscrpljujuće, jučer sam išla zatvoriti bolovanje i iz gin ordinacije su za redom izašle 3 predivne trudnice, oči su mi se napunile suzama jer stalno razmišljam kada će doći red na mene. Uostalom sve se osjećamo isto...
Hvala Zlatta nadam se da cemo uskoro skakati i zbog tebe:-D