daj mi reci jel se ubije okus avokada u tom pudingu jer sam skužila da avokado ustvari ne volim (probala sam, stvarno sam se trudila, ali ne ide)
Printable View
daj mi reci jel se ubije okus avokada u tom pudingu jer sam skužila da avokado ustvari ne volim (probala sam, stvarno sam se trudila, ali ne ide)
Osjeti se samo čokolada i banana :), ali ima posebni egzotičan okus, a ako staviš malo meda kao što piše
nema šanse da ga osjetiš.
Gledam recept na blog Paleo Parents, i nije mi jasno kako bi se arrowroot powder zvao kod nas? Znam da u SAD-u se od toga rade tvrdi keksi za bebe, ali osim toga ne znam ništa. Što bi to moglo biti na hrvatskom?
Ne znam što je al znam da je sastav čisti škrob :aparatic:
Hm, fakat je čudno ako ne koriste krumpire a ovo da. Jer škrob je škrob, i da, paleo prehrana je generalno fleksibilnija sa škrobom jer on ne radi štetu tijelu osim što diže inzulin, tj daje energiju. No ako ćemo to potrošiti (npr ideš na Sljeme pješke :)), onda nije problem konzumirati ga.
danas pravim popečku od kelja, samo s jajima baš me zanima kako će ispasti.
Nego, u subotu se spremam raditi hobotnicu i lignje, kako mi to najbolje ide s krumpirom i pogačom na mukama sam :).
Razmišljala sam da možda one lepinje za hamburger napravim. Jeste probale te lepinje sa lanenim sjemenkama napraviti? Nemam gdje kupiti sirove oraščiće.
Umjesto krumpira si napravi pire od cvjetače, ubaci unutra peršina i češnjaka i to ti je super slično krumpiru s češnjakom koji dobro ide uz ribu.
Kupi obične oraščiće, oper ih od soli, osuši i to je to. Bolje ta verzija nego da jedeš pravu pogaču od pšenice :)
Jucer:
- dorucak: cappuccino, zobene palacinke sa sirom za mazanje, cimetom i stevijom;
- "medjuobroci": sipkov caj sa limunom, limunada sa stevijom
- rucak: skusa, paradajz
- vecera: lagana pizza margherita. Nakon vecere zelena jabuka za "desert".
Danas:
- dorucak: jogurt
- rucak: shirataki alla carbonara
- vecera: piletina u curryju, kiselis-salata.
I jos moram iskopati recept za neki desert s jogurtom, imam 4 jogurta koja mi isticu danas, pa da ih potrosim (jednog sam se rijesila za dorucak :mrgreen:).
Javi omjere i kako je ispalo, bas me zanima.
E da, pravila sam onu tvoju 'laznu francusku salatu', bas je super!
Ovo baš nije "lagana" večera, mislim je osjećaj u želucu, ali na kilažu baš nije lagana jer je ta pizza digla inzulin poprilično. Ako ne želiš maknuti stvari koje dižu inzulin, onda ih bolje konzumiraj tijekom dana ili ujutro, idealno prije neke aktivnosti. Da tijelo potroši taj višak šećera u krvi umjesto da ga s inzulinom strpa u masno tkivo. Ako ti je ok da spremi u masno tkivo (ne znam jel si na LCHF-u zbog kg), onda nije problem (osim što ima glutena :) )Citiraj:
- vecera: lagana pizza margherita. Nakon vecere zelena jabuka za "desert".
Ne moraš se opterećivati točnim datumom, jogurti (i većina druge hrane, osim mesa) su ok još daaaaanima nakon roka isticanja. Rokovi postaju sve kraći i da bi industrija više profitirala - mi bacimo jedan i onda kupimo opet drugi...Citiraj:
imam 4 jogurta koja mi isticu danas, pa da ih potrosim
Anchie, re: lagana/nelagana pizza: nisam na striktnom LCHF, kolicina je bila mala, nismo vecerali kasno (17:30h)... Znam da je bolje UH konzumirati za dorucak ili eventualno za rucak, ne za veceru, no eto - dosla sam kuci na gotovo. :mrgreen:. (i ne, ne pravdam se :lol:).
Thnx za info o jogurtu! :)
OK, onda moram pobjeci s teme (vec sam stavljala ne-potpuno-LCHF disclaimer). I postati lurker.:lol:
napisala sam na drugoj temi - Hofer u Sloveniji, 200 g prefinih oraščića 2,5 eura. žao mi je da nisam kupila barem 1 kg
Ja bih negdje kupila pravo kokosovo brašno, a koliko vidim ima samo u Sloveniji :(
Kak misliš pravo ima samo u Soveniji, kod nas nema kokosovog brašna? (nisam kupovala, još)
Ili je stvar u tome da je jeftiniji u hofferu?
kod nas nema kokosovog brašna
žene iz dalmacije na lchf fb grupi su si naručile iz zagorja 35 kg eko zobenih mekinja, možda se može grupna narudžba napraviti i dobit bolju cijenu?
ja sam gluten free već neko vrijeme, ali ako budete naručivale uzet ću i ja 1-2 kg pa neka stoji
Ja sam uvijek za :)
Ako niste vidjeli ovaj intervju Anite Šupe s receptima
Baš se veselim toj kuharici, ima na internetu stvarno odličnih recepata, baš su kreativni - recimo, moja zapečena cvjetača bi bila puno "dosadnija", ne bih dodala crni kim i sezam... Sutra ću baš probati napraviti onu pitu sa špinatom.
moram prepisati recept iz Glorie- iako suumnjam da ću ja raditi tu juhu - juha od mrkve, naranče i đumbira - bila bi donekle Lchf
Ja sam sinoć napravila ovu "zobenu" kašu, dijete je klopalo za večeru. Inače ne voli više jesti kaše za večeru, al jučer kad je došao s treninga kažem mu "ja sam ti napravila nešto s jajima, al da nisu uvijek kuhana jaja, sad su napravljena na malo drugačiji način, i nije obična zobena kaša"... Proba on, kaže "mm fino" Krene jesti i u nevjerici pita "šta ovdje fakat ima jaja unutra?" :)
Evo moj prilagođen recept
Recept:
Staviti da se kuha
1 dl kokosovog mlijeka (ili običnog)
Ubaciti šaku šumskog voća (manje ili više po želji)
Izmutiti sastrane
3 jajeta
1 bananu
1 dl kokosovog brašna (samljevenog)
Vanilija
Kad je mlijeko prokuhalo, polako uliti izmućena jaja i konstantno miješati dok se ne zgusne. Dobar tek :)
A zobi nigdje :)
Jesi ti to uspjela nabaviti kokosovo brašno?
Inače, moji su bili u AT jučer pa sam im rekla neka ako budu u prilici kupe kokosovo brašno i kupili su pola kile, da li nekog zanima po kojoj cijeni :mrgreen:?
Uglavnom, mislim da je to zadnji puta, nem veze nešto ćemo fino napraviti od toga.
Moji nikad nisu voljeli kašice, ne znam kako bi im ovo sjelo, šumsko voće je ono iz zamrzivača?
Inače ja plairam sutra raditi opet onu čokolandu kremu od kakakoa, samo što nije bilo avokada pa sam kupila mango.
Možda neki biskvit složim sa stevijom pa zarolam u roladicu.
Napravila sam onu pitu sa špinatom, odlična je. Sljedeći put ću staviti malo manje pancete (u receptu piše da ide 200g, a mislim da ne bi trebalo više od 100-150g), stavila sam 250 g naribanog sira i malo više špinata. A tako je zasitno - pojela sam dva komadića i ne ide više. A za ručak fritaja sa šparogama i pršutom i juha od kostiju. Jedino sam klincima i MM ukuhala rezance u juhu. A što se mesa tiče, uglavnom ga jedem samo za vikend, nisam baš preveliki ljubitelj. Meda se nisam odrekla u potpunosti, stavim ga npr. u LCHF granolu, kokosovo ulje je lijepo poveže, a med napravi hrskavom. Ne mogu baš prečesto jesti jaja za doručak, a granolu bih mogla svaki dan (s bademovim mlijekom). Uskoro će krenuti i sezonsko voće poput ribizla, borovnice i sl., jedva čekam. Ali neću se odreći ni trešanja... A. Šupe je u jednom svom komentaru napisala da voće mogu jesti oni koji nisu na dijeti, a da ga je najbolje jesti u popodnevnim satima - ali samo voće (koje može zamijeniti užinu/večeru i ništa do sutra). Ja sam npr. prošlo ljeto ponekad znala jesti samo lubenice, tijekom cijelog dana. A mršavila sam kao luda.
ja pojedem svaki dan narancu - dvije: 5 kg sam u minusu. Sve to, naravno, ovisi i s koliko kila startas i koliko imas za skinuti.
oka, mene zanima - gdje su kupili kokosovo brašno i po kojoj cijeni?
Ja više uopće ne pazim što jedem; imam stalno kuglice od badema, kakaa i suhog voća u frižideru i često ih pojedem par za doručak sa čašom mlijeka, a od sad kad imam svoje mlijeko vjerujem da ću i češće :)
Voće isto jedem što god i kad god mi se svidi, obično je to jedna banana i narandža tijekom dana.
Osjećam se fenomenalno i fizički i psihički. Konačno imam zdrav odnos prema hrani, slušam svoje tijelo i nemam nikakvih žudnji ni želja za bilo čim :)
A ono što je najbolje, kad i pojedeš nešto kaloričnije, nema debljanja, već stagnacije težine. Treba mi jedan savjet - koju biste masnoću stavili u peku - janjetina, puno povrća, ali i krumpir (koji ja ne jedem) za ostale - svinjska mast ne dolazi u obzir jer MM ne podnosi njen miris i okus (a ni meni baš nije sjela), ni kokosovo naravno, je l' bi bilo ok staviti maslac i maslinovo ulje?
Freyja, ja bih stavila maslinovo, s maslinovim ništa ne može biti loše. maslac bi mogao zagoriti pa se ne bih usudila.
Probat ću samo s maslinovim, sigurno neće biti loše.
Ja bi stavila maslinovo i maslac, a i janjetina pusti svoju masnoću tako da teško da će maslac zagorit.
je li netko radio špagete od tikvica? kupila sam neki mini spiralizator, tako da se nadam da će raditi. namjeravam ih samo kratko potopiti u vruću slanu vodu. i napraviti carbonara umak.
ima li tko kakvih iskustva?
ja nisam sa spiralizatorom, nego malo dulje i deblje prutice skuhala i super mi je bilo. ali ja tikvice volim i sirove.
ja samo sirove narežem sitnije i super mi je, baš sam jučer bolonjez s tikvicama jela. kuhane nisam probala, ali mi je sestra rekla da njoj nije dobro, ne mogu se iscijediti pa sve bude gnjecavo
mozes i prutice poprziti na maslinovom ulju, ako neces sirovo