Inace meni je nutricionistica iz Klaiceve rekla da mu moram raditi razmake od 3-4 sata izmedu obroka, jer je puno malih obroka rjesenje za dijetu a ne debljanje. Al dobro,on je tad bio stariji,ne znam kak ide kod bebaca
Printable View
Inace meni je nutricionistica iz Klaiceve rekla da mu moram raditi razmake od 3-4 sata izmedu obroka, jer je puno malih obroka rjesenje za dijetu a ne debljanje. Al dobro,on je tad bio stariji,ne znam kak ide kod bebaca
Opcenito bebaci jedu savaka 3do4 sata.meni t rekla ak bude po malo jela da bude sita i da bude kao i vise smanjivala kolicine pa kao ne dobivala na kilazi nekaj u tom smislu. Pa onda ste vi imali problema s viska kg a ne da ne jede?
Ne,kazem 5.percentila il koliko. Vodili smo dnevnik prehrane par dana i rekla je da to ne valja, jede previse puta, to je kao za dijetu. Ne stigne ni posteno ogladniti niti se posteno ne najede i zato nema veceg dobitka kilaze
Al to rastezanje na 4h nama bila muka, ni u vrticu nije takav razmak, tako da sad ne gledam na to vise
E da zato je i nama rekla da radimo takav razmak.
Jedino sto tvojem djetetu nije nuzan bolji dobitak na kilazi.
Ako mogu, imam osjećaj da se previše i slijepo držiš uputa dr. i brojki ko uklesanih u kamen, a premalo osluškuješ vlastito dijete i njene potrebe.
Cure su gore sve rekle, taj problem je bio davno i tamo treba ostati. A toliko odbijanje takve količine mlijeka (meni koa odrasloj osobi nezamislive) bi mi bile dovoljan pokazatelj da prestanem dijete silit i mučit s tolikim mlijekom.
Puno nas ti je to već reklo par puta, al očito je tebi ta dr. No.1 autoritet koji bespogovorno slušaš nemareći pri tome za svu tu borbu koju dijete doživljava svaki dan.
Zaista ne želim zvučat grubo,kao i svaka majka želiš svako dobro svom djetetu, samo sam ti htjela iskreno napisat (kao neke cure već dosad).
No mislim da te ne zanimaju savjeti takve vrste nego samo koliko ml mlijeka MORA piti uz dohranu koju dijete lijepo prihvaća,al pazi da ne počne i dohranu odbijat s obzirom na način i režim prehrane kojem je izložena
Sretno, ja bih svakako potražila drugo mišljenje, makar privatno otišla negdje na konzultacije.
Slusala sam vas i danas joj nisam davala u 6 jer nije htjela pa je zato sad pojela 140 bez neke traume a i bila je patronazna da ju zvaze posto sam ju zamolila jos u pon i kilaza je 8400g bum ohladila par dana pa da vidim kak bu to islo a i ona veli da moze dojti drugi tjedan cisto da ne gubila na kilazi a i za moj mir.kak vam to zvuci?u tjeedan dana ne izgubila puno na kilazi jedino kaj mozda ne puno ili ista dobila,tak je bar ona rekla.
Meni zvuči njena težina normalno, kao i do sada :). Mislim, jela ti je kao loše ovih dana, pa je ipak dobila na kilaži, znači čak i kad jede manje unese sasvim dovoljno hrane.
Zar nije normalno da starije bebe dobijaju sporije na težini, tipa oko 200-300g mesečno ( :zaboravila::oops:)? Ne može se videti neki poseban prirast na nedelju dana, nije to više novorođenče... Moja je imala tu težinu tek sa 9 meseci, a sa godinu dana 9,5kg. I niko nije pravio nikakve primedbe, bitnija je dr-ici bila visina i opšte zdravlje nego kilaža.
Super je ako jede sa više volje, to je dugoročno mnogo važnije, da joj jelo ne bude ružna obaveza, nego da baš bude uvek na 50.percentili.
Slazem se sa svime kaj svaka od vas veli,al to je kod mene vise strah.pa velim odbila u 6 i u deset pojela 140 bez traume.neznate kak sam ponosna na nju i na sebe nikad nije tolko pojela i kad jeje je povratila.bravo mi
Bebe nakon 6 mjeseci u prosjeku trebaju dobiti 50 - 80 grama tjedno. Njoj je stvarno dobro. A ti najstvarnije razmisli o pomoci za sebe, bit ce vam svima lakse. Nisu strah i briga sramota, niti je sramota traziti pomoc ako te strah i briga sprjecavaju da uzivas u zivotu.
Da strah i briga me sprecavaju u zivotu.ovak sad me zanima pojela je u 1oko 150ml kasice i do sad nije nist jela probala sam joj dati u 16h pa je odbila pa sam joj ponudila sad pa odbila opet,da ju pustim ili?nije da ni nist pojela pojela je 350ml mlijeka s kasicom.
A sto ces, nego je pustiti?
Zar ti se ne cini da je suludo da je primis za glavu i natrpas joj u usta?
Karikiram, ali samo donekle.
Pustila sam ju i oko pol 21je pojela juhicu s mrkvom,graskom,cvijetacom i rezancima i to punu zdelicu a prvi put ju je jela.sad spava ko velika mozda bude sutra bolje pa jednom i ona mora osjetiti glad.pa bas da ju natrpavan nije al da ju zabavljam i da se svi oko nje glupiramo kad ona jede.
To glupiranje oko djeteta i skretanje pažnje je prvo što su u Klajićevoj roditeljima mog nećaka sugerirali da NE rade po cijenu da dijete jede manje. Isto je imao velilih problema s prehranom. I bio punooo mršaviji od tvoje bebe. I danas je jako mršav, sitan i izbirljiv, bar ga ne naganjaju po stanu sa žlicom u ruci.
Ma znam da to nije dobro al onda pojede zaboravi kaj joj dajem i otvara usta i guta ne pali svaki put al opet dovoljno da dobiva na kilazi.meni niko u klajicevoj nije rekel nist u vezi toga a ja sam t rekla da se ju mora zaigrasti i zabaviti da pojede to vrazje mlijeko.mozemo mi sad raspravljat o tame do iznemoglosti al kad si ocajan probas svasta.svaka mama koja se nasla na mom mjestu je probala i tom metodom nahraniti dijete.pa ak idemo i tak bolje da se zaigra i svasta nesto nego da fakat ju primim za glavu i trpam u nju kak po kainom ispada.a i bolje tak nego da se cijeli obrok place i urla.
E danas joj popodne uvali žnirance lubenica
Evo ja nisam nikada probala tom metodom, a dijete mi je bilo na 1. percentilu tezinom, a 90. duljinom. Ponudila bih joj i pitala hoce li jesti 2 puta, a treci put bih maknula. Nikakvi reci a pa stize avioncic, progutaj pa liftom dolje, igracke i kerefeke prilikom hranjenja jer a) ne volim kerefeke b) sam ja bila svrstana u katgoriju nejedaca i godinama sam morala sjediti za stolom dok ne pojedem kolicinu za koju je netko drugi odlucio da mi je dovoljna.
Moja do godine dana ne bi pojela krutog 200 g na dan, a ne u jednom obroku. U dobi od 7. mj kad bi pojela 80g dnevno bi bio uspjeh.
Kolko put sam naglasila da krutu hranu voli i s tim nema problema.
Jesam jos jucer i bebi keksice cura je lubenicu cicala a keksice kasnije grickala,muz joj je dal koricu od kruha navecer i to je grickala cak se ljutila kad joj je opala.
Vidim da ona nema problema.
E sad buš tek u gabuli:lol: ak se primila lubenice
Ma bil ju je uzitak gledati kak to cica,a tek kruh prvo je korica zavrsila u oku,pa u nosu to je gurala s rukice u ruku,po nogama i tek onda u usta par put ji je opala na kolica to se tak rasrdila da nismo mogli vjerovati kak ji je pasalo,cak je i juhicu sa povrcem papala s uzitkom.
Nepismena sam jer se zena hoce cuvati i nosati.skuzila je ona kak se manipulira s mamom.
Mogu se ja ubacit? Moja je s 7 mjeseci na 5. centlil bila, s 9 na 3. Muka jest svaki put. Sreća je bila da je sisala do 13 mjeseci, pa su mi te nuke s ad bile strane. Dan danas s 4 godine je teška za jest. Pije 3 boce mlijeka dnevno..... sta reć, nek pije ako hoće. Nije lako pametovat kad ste pod liječničkim nadzorom, ali evo pokušavamo dat koju pametnu. Mojoj je palilo jest uz crtić. Nije najbolje rješenje, ali ako si pod tolikim stresom, možda tebi bude lakše, pa će i njoj. Oni svu našu nervozu osjete.
Također, pokušaj ju pistit da se sama hrani. Daj joj bocu u ruku i nek sama pije. Možda upali. A hrani ju tako da sjedi za stolom kad i vi. Nek ti ju najstarija cura pokuša nahranit, a ti odi iz sobe . Eksperimentiraj s metodama, mozda nesto neobično upali.
Eksperimentiramo mi svakak kod nas nije problem kruta hrapna ona to jede s gustom problem je u mlijeku,nebi ja brinula da sa 7mj pojede pol male kasice a ostalo mlijeko kod nas je obrnuto ta bu smazala 200ml kasice a da ji se pusti na volju ni 50ml mlijeka 5sata kasnije.i to traje od njezina 3.tjedna.ja sam sretna da ona tolko kasice pojede al me brine to mlijeko ustvari brineme da joj stvarno je nest kaj se za sad ne vidi,a obavili smo sve moguce pretrage i ona zdrava.
Antonija,
Al tvoja cura JE zdrava. Pretrage su takidjer pokazale.
Koji bi ti još trebao dokaz?
Nije mlijekoljubac i to je sve. I to nije ni kravlje mlijeko nego ne pije tu formulu za koju cure tvrde da je groznog okusa i mirisa. Meni posve razumljivo.
Daj se probaj opustit, imaš zdravo dijete koje k tome jako uživa u dohrani. Zapravo možeš bit sretna jer djeca nisu baš oduševljena dohranom u 7.mj života, dosta njih.
jesam sretna,a kaj se tice mlijeka bude ga prerasla.pa kalcija ima i u drugim stvarima a i djete od 8mj treba imati kreiran jelovnik sa drugim namjernicama jer mu ni 500ml mlijeka nije dovoljno.kak su se vasi klinci privikavali na kisele okuse dobili smo domace sljive al su kisele onak probala sam joj dati sa lubenicom grozila se!
Ok, ja cu ponovno pitati, mada se osjecam blesavo.
Sto stavljas u 200 ml kasice? Pet zlica necega i 150ml... cega? Je li AD-a? Ako to pojede, pojela je MLIJECNI OBROK.
Itd.
Ne mora valjda, jadna ne bila, povrh sve te krute hrane, jos progutati i 500ml nekavog mlijeka u praha, praznog, bez iceg, da se nadje? Pa popucala bi po savovima da to naguras u nju.
Nek se grozi tih sljiva, nista joj od toga nece biti. Bacit ce na pod ako joj ne valja, a mozda ulovis i kakvu smijesnu fotku dok radi grimase.
Dijete od 8 mjeseci moze imati od otprilike nijednog to tri obroka krute hrane na dan. Nije dijete stroj pa da radi po nekoh unaprijed izmisljenoj formuli. Ne treba joj nikakav jelovnik. Daj joj sto vi jedete i gotovo. Neka sjedne s vama i jede. Preporodit cete se svi. Mozda i AD pocne piti.
Stavljam povrce i 90ml vode,3mjerice mlijeka i 1do2 zlice maslinovog ulja.i da idemo s kontrole djete do god dana treba 400do500ml mlijeka bez obzira na drugu hranu bas sam pitala.trebamo jos jedanput uciniti KKS,uk IgE i RAST na km jer sam rekla da su muke sa mlijekom pa kad dobimo nalaze se budemo dogovorili na provokaciju mlijecnim pripravkom,a zadnji nalazi su IgE 2,0 kU/L,kravlje mlijeko 0,01 kU/L nadam se da sam dobro napisala.
Pa koliko bi ovo bilo mleka u ml, ja se ne razumem u adaptirano?
Ja opet, da li dete normalno pije, iz bilo čega, na bilo koji način, ostale tečnosti osim mleka?
Ako normalno unosi druge tečnosti, i unese u kašicama dozu za 500ml mleka, šta toj dr nije po volji onda?
Meni se čini da ta tvoja dr ili ne razume šta je pitaš ili te da prostiš zaje...
Kako god, nemaš ti problem sa detetom nego sa doktoricom. Promeniš doktoricu i nestanu svi problemi sa detetom. Ja ne znam kako bih to uvijenije napisala.
Dete jede, pije šta staviš pred nju (pa taman da je pojiš samo lubenicama...), ali eto neće mleko da unese na taj način na koji je doktorica zamislila. E stvarno svašta.
Kako god, kad uradiš tu provokaciju na mleko biće bar jasnije da li je na išta alergična, pa ako nije, tim bolje, nestaće većina tvojih problema jer ćeš moći da joj daješ mlečne proizvode. (realno ako sumnja da je dete alergično, zar nije mogla i puno ranije to da proveri?)
100 ml
Ne kužim jel joj ta doktorica onda tih 100 ml ne ubraja u tu famoznu kvotu od 500?
To ti je to kroz dan 500ml mlijeka,pije caj na bocicu al i to je uz zajebanciju isto kao i voda al popije nest.to za alergije smo obavili jos na pocetku oko 3mj starosti a sad trbamo ponovoti,j..e mi se vise za dr i nutricioniste hranila bum ju s kasicama u koje bum stavljala mlijeko.svi su oni jako pametni al kankretnih savjeta nemaju.vec sam rekla da odbija jutarnji obrok u 6 a u 10 pojede od 130 do 160 mlijeka i to joj dam keksolino.kaja bila si u pravu dobili smo fotku sa grimasom urnebesna je naravno morali smo ponoviti i sve tri slikati sa tim grimasama.boze jos ju nisam vidla da to radi cak ni s mlijekom kojeg ne voli.
Ubraja naravno mlijeko nemora biti cisto moze i tak.ona je do sad imala 400ml cistoga mlijeka i jos 100sa kasicom.a sad bum ji davala sve u kasici.ako koja ima ideju za jelovnik da ne jede jednolicnu hranu molim da mi javite.
Cajne zlicice!
e pulinka fala ti brate da netko drugi napisa da nisam trebala ja.
Moja djeca nikad nisu pila takve količine mlijeka u životu, dojeni su bili uz dohranu, al ni blizu takvih količina jer je dohrana preuzimala većinu. Imam djecu jako dobrog zdravlja kuc kuc. I danas im dajem što manje mlijeka (ne smatram ga tako zdravom namirnicom), više jedu jogurt, sir, vrhnje..
Sad se valjda smijem nadovezat na pulinku, pod hitno mijenjati dr.
Nema razlike Lili jel to mlijeko,sir ili jogurt sve je to isti par rukava