betty?
Printable View
betty?
Nista. Za one bez ( vulgaris ) brasna ne garantiram. Pojedi sam batat. :)
inace , nedavno na jednoj kulinarskoj radionici jedan je kuhar rekao da su njemu otkrice njoki od bezglutnskog brasna.
Da puno bolje ispadaju jer neotpustaju skrob.
Nisam probala, pa ako netko proba neka javi.
Zanimljivo skroz.
Rizoto sa kozicama, mix zelenih salata
Sutra janjeci kotleti.
Moram smislit prilog.
Danas tri ručka bila
- šalša s tunjevinom i pašta
- kiseli kupus dinstani i panceta
- homemade pizza
dobila sam recept od betty
dosta mi je same buće ili samog batata
baš bi nešto njokasto od tih sastojaka
Daj ga podjeli s nama ostalima,mi ne smijemo brasno,a ja bi njoke,osim ako idu jaja pa opet nista
Inace pocela si pisati tjedni menu i puno je lakse....
Pon- juha od kelja, piletina u senfu,pire krumpir, kiseli krastavci
Ut- ricet
Sri- juha od poriluka, bolonjez,zelje salata
Cet- juha od buce, dinstano zelje, krupir, cikla
Pet- paradajz juha, brudet od lignja, zganci
Sub- nemam ideje jos
sub - pileća/pureća bistra juha s rezancima, pureći nadbatak s mlincima, zelje salata, palačinke s nutelom
nedj - zelene šparoge umotane u pršut, teleći odresci u senfu i kroketi, zelena salata, keksiči made by moje klinceze :)
Danas kupus iz pećnice, prste oblizala :njam:
valjda složenac , lažna sarma može bit u ljetnoj verziji s slatkim zeljem, ili zimskoj s kiselim zeljem
Grah sa kiselom repom
Cokoladni muffini
Ma ništa komplicirano.
Na tavi izdinstala luk, korijen celera, malo slanine i ljute kobasice - doslovno mrvicu, tek toliko da jelo zamiriše. Kad je sve omekšalo, podlila bijelim vinom i pustila da vino ispari do kraja.
Sa strane narezala malu glavicu slatkog kupusa, mrkvu, krumpir, češnjak i peršin i začinila (začiniš po želji).
Zatim sjedinila sve skupa i stavila u debelu keramičku zdjelu. Dodala malo pirea od rajčice, 1 lovorov list i vrlo vrlo malo vode, jedva da pokrije sve skupa. Prekrila folijom i ostavila da krčka 45 min na 220 stupnjeva. Zatim sam skinula foliju i ostavila još da se krčka dok se nije zgusnulo i krumpir se do kraja skuhao (cca 15 min).
Zvuci fino
Bas sam danas gledala zelje, al nisam znala sto bih s njim...
Ja sam danas varivo od lece + kuhane kobase
Sutra cu bolonjez (onaj dugokuhajuci) i naravno neku juhu prije
Jelena.O ja ne priznam lazne sarme
Samo je jedna sarma (mamina :lool:)
sasa a di je tvoj tjedni meni?
da malo slinim i da se sramim :mrgreen:
ja sam ovako ovaj tjedan: u ponedjeljak wok od povrća, gljiva i tofua, utorak piletina u dukkah korici uz prokulice s pinjolima, danas dijete ima temperaturu pa varivo od teletine, graška i mrkve, sutra parmigiana, a u petak riba na grillu i povrtne palačinke s umakom od mirina i soja sosa. u subotu vjerovatno rižoto s gljivama i pancetom i ćimulicama, a u nedjelju dezuram.
eto :mrgreen:
Za sasin meni ti treba gugl :mrgreen:
Uz moj ne: ponedjeljak bolonjez, utorak varivo od kelja s fasirancima, piletina s rizom i karfiolom (za mene) i salata, cetvrtak gusta juha- mrkva i drustvo i karfiol (nisam stigla vise :D), petak ne znam, vjerojatno juha od paradajza i knedle/njoki s necim. Ili sarma iz zamrzivaca.
Subotu sam doma pa vjerojatno juha i hamburgeri, nedjelja neka riba.
Pon - jecam s porilukom i mrkvom
Uto - puretina u crvenom umaku i pire
Danas ) - puretina na naglo i tjestenina sa spinatom i svjezim sirom
Cetvrtak - govedja juha, kuhano meso i leso krumpir / mrkva / brokula
Petak - smisljam neku ribu il ce bit mahune varivo, u svakom slucaju bez mesa..
Vikend se nadam rucku kod svekrve i mame :)
Danas varivo piletina, grašak, mrkva
I kod nas piletina, na naglo.
Osim toga, paradajz juha i složenac od karfiola i riže, zapečen.
Nemam nikakvu svježu salatu, ali ima cikle i kisele paprike, poslužit će.
Jučer su bile filane paprike, a sutra planiram neku ribu, još ne znam kakvu. Rado bih pastrve, ako ih upecam u Sparu. Uz to lešada (kelj ili prokulice s mrkvom i krumpirom)
Jučer poriluk s ričetom, danas tortilje i punooo salate.
Pileca juha, rizi-bizi
Vjerujem da je ovdje većina iskusnih kuhara/ica. Dobila sam steakove tune koje je mama presolila i prebiberila. Kako su ostala jos dva koja nismo spekli mogu li pomoći da ne budu tako slani ako ih operem u vodi od te soli i papra i vratim samo u čisto ulje ili ima neka druga finta? ili nema pomoći i ta dva ce biti preslana?? :-(
Varivo od povrca i smede lece, peceno carsko meso na tavi, pire ( za one koji ne vole lecu), cimet rolice.
Danas juneći saft, špageti i salata.
grah i ječam, dinstani crveni i zeleni kiseli kupus
kobacice
pečene pole
Ja mislila ribu danas, al mi se po ovom vremenu ne ide do ribarnice :mrgreen:
I sad ne znam sto cu....
...naručiti pohane lignje :mrgreen:
Ja mislila grah ili leću bez mesa, ali večeras idem na koncert u uskoj obleki, pa... :mrgreen:
Pa sam razmišljala o ribi i kelju, ali treba se urediti nakon višemjesečnog zapuštanja...
Mislim da ćemo danas ostati na sendvičima i jajima :mrgreen: :nemajka
kod nas juha od pomidora i Quiche sa jajima, vrhnjem, pancetom i malo brokule
Dakle:
pola šalice lješnjaka
pola šalice korijandra
3 žlice sezama
2 žlice kumina
1 žlica crnog papra- nemljevenog
1 žličica komorača sjemenki
1 žličica sušene mente
1 žličica soli
sve začine popržim na tavi, zasebno, i lješnjake- i onda ih u mužaru gnječim, ne do paste, nego da ostane grublje i nejednako.
super je fora, može ići na salate, juhe, kao omotač na meso ili ribu.