I to ne jednom...:/ Kao da imam svo vrijeme svijeta i nemam posao.
Printable View
I to ne jednom...:/ Kao da imam svo vrijeme svijeta i nemam posao.
Ma čekala sam i ja 2,5 h na konzultacije. To je koma kad moraš na posao. Ono što mi se sviđa je to da su folikulometrije rano ujutro i da sam u 8h gotova i stignem komotno na posao. Možda ima veze što sam kod dr. Škrgatić a koliko kužim nema baš puno pacijentica?
Za sad mi se čini ok a vidjet ćemo da li će tako i ostati kad prođe cijeli proces :-)
Kad usporedim s Vinogradskom gdje me svaki put drugi doktor pregledavao i čekala bi satima na folikulometriju ovdje je situacija puno bolja.
Eh,da, ni ja nisam htjela spominjati dr.sprem, ali i mene su dva puta poslali k njoj kad nije bilo doktora, bila sam jos u fazi konzultacija, i mogu reci sasvim isto sto i ti varnica, kao da citam sebe, samo bez ovih strahota s kiretazom... Potpuno nezainteresirana, sva neka smotana..., bas sam se pitala zasto su me uopce slali k njoj, bolje da su me poslali doma. Isto sam dobila dojam da se drzi knjige ko pijan plota.
To sto sam vec spomenula da sam bila na jednoj punkciji, bilo je i njenih pacijentica, jedna je bila zadovoljnja njom, druga nije, nije joj dobro 'procitala' neke folikule, tako nesto... A, ova koja je bila zadovoljna, ionako je samo lijrkove dobila od njr, kad je dosla na punkciju i transfer to je radio v., i sve je ispalo super.
Ja sam tad imala srece, sto mi je na svemu bio v., sve je islo glatko, i nikad si necu oprostiti sto nisam vise mirovala, mislim da se zato nije primilo.
Ma, jooj, imam jos toliko komentara, a nisam prakticki nista prosla, sve me strah sto ce biti dalje:-(
Zovem petrovu vec 3 dana, i uopce se ne javljaju. Danas trebam poceti s lijekovima, ne znam sto da radim?? Nikig drugog osim v., i šprem ni ne znam. Kako cu doci i banuti kod nekog koga prvi put u zivotu vidim, i to odmah na folikulometriju??? :cry:
Curke, sad sam ih konacno dobila, ni na porti ni na salteru s.Irene ( nije bila ona) nista ne znaju, i rekla mi ta sestra da je ovaj tjedan radio normalno, i da nije cula nista u vezi s tim da ne bude radio. Pita me da zasto ne bi radio? Kazem joj, ona kaze da radi normalno...
Mozda smo digle preveliku paniku :)
Lajka,
sretno s pik-pik!
Nemoj se gristi zbog ne mirovanja, nije nakon transfera potrebno mirovati ako je s jajnicima sve ok.
kako se Petrova raspisala - drago mi je zbog toga - posebno zato što se ovdje cure baš rijetko javljaju.
Ali iskreno cure, ne znam kako bi Vrčić normalno nastavio raditi MPO postupke u Petrovoj (ali i ostale stvari koje je obavljao u Petrovoj) uz ovu novu SVAKODNEVNU funkciju.
Vjerujem da je Vrčić gore samo još iznimno - ne na svakodnevnoj bazi
Ni ja ne vjerujem da će prof. V. raditi svoj liječnički posao sve dok je ravnatelj tako velikog sustava kao što je KBC Zagreb.
Kadauna, da,bas smo se super raspricale, istracavsi pritom pola doktora :)
Ni ja ne vjerujem da ce bas punom parom raditi, ali, s druge strane, mislim da nece ni sasvim prestati jer je to takav posao da covjek stalno mora biti up to date. Sta sad ako sasvim prestane raditi sljedecih xy godina, prakticki mora poceti ispocetka kad se vrati. Broj pacijenata ce sigurno smanjiti.
Ja se jos uvijek dvoumim dal poceti s lijekovim ili ne?? Bubekica, hvala!;)
Na tvom mjestu bih pocela s lijekovima.
Mirovanje se preporuca u slucaju hiperstimulacije kad su jajnici jako uvecani i postoji rizik od torzije. Ukoliko to nije slucaj, nikako nije preporucljivo prikovati se za krevet znog cirkulacije. Ono sto se preporuca je izbjegavanje tezih fizickih aktivnosti, intenzivne tjelovjezbe i dizanja teskih tereta.
Lajka, na folikulometriju dođeš na dan kad su ti rekli. Netko će te pogledati, ne brini.
A što se tiče mirovanja nakon transfera, ja sam svaki put samo taj dana bila doma, a sutradan bi već lagano šetala. Dobro je za prokrvljenost. Nažalost, imala sam spontane, ali to je već drugi problem kod mene. :/
Cure, baš mi je drago što ste ishvalile dr. Pavičić Baldani! Ja se prebacila kod nje i upravo čekam konzultacije u čekaonici!
nećeš požaliti! javi nam kako je bilo!
Pitanje za Petrovke sa FET iskustvom: ide li se uvijek sa estrofemom u FET postupak ili se prati ovulacija?
Sad skroz off: joj twinolina koji dobar potpis!!! Uau!
cure, naručena sam u čet u 9 ujutro na 1. konzultacije kod dr. radakovića. jel ima uopće smisla dolaziti tako rano, kad sve pišete da se dugo čeka??! Taj termin mi je dala sestra jer je kao slobodan, ali ako najprije odrađuju postupke, čisto sumnjam da ću do 11h biti na redu.Što mislite?
kudri ,ovisi dali dr R ima koju punkciju ili ET taj dan ..možda nema pa nečeš dugo čekati.
Samo ti dođi kad ti je rečeno,lako pričekaš.
legal,u mom jednom Fet iskustvu u Petrovoj,pratili smo folikul do ovulacije i nisam uzimala estrofem.
Legal alien kad već hvališ potpis :* da ti odgovorim... sve ovisi o tebi, tj inače o endometriju kakav ti je. znam da mi je u zadnje vrijeme estradiol visok i endometrij odličan pa sam u IVF-u uz savjetovanje s mpo dr išla samo na 2x1 mg estrofema, a ne 2x2 mg. tako će se i tebi individualno odrediti doza, a mislim da ti neće škositi od 1.d.c. uzimati 2x1 mg estrofema.
Kudri samo ti dođi u 9 ako su ti tako rekli!
Evo ako je koja za druženje u čekaoni, ja sam tamo u ponedjeljak 2.2. oko 9!
Ja sam danas čekala kod dr.Kasuma samo pola sata! I isplatilo bi se i puno dulje čekanje jer sam dobila termin za IVF u ožujku već, da su mi gotovi cervikalni brisevi i papa bila bi vjerojatno i veljača ;)
I imam problem, zagubila sam negdje nalaz krvne grupe i RH faktora...mislim da mi nakon poroda nisu vratili tj.znam da mi puno nalaza od tada fali (skuzila po uzv slikama koje nisam nikad vise vidjela). Sad sam opet prekopala cijeli stan/papire i nema ih :( Koliko dugo se cekaju ti nalazi i hoce mi moja gin.htjeti dati uputnicu za to kad sam to vec jednom radila?
maca2 vjerojatno ti na trudnickoj knjizici pise koja si krvna grupa i RH faktor pa nazovi Petrovu i pitaj jeli to dovoljno ili bas moras donjeti nalaz. Objasni da se zagubio.
Hvala twinolina i zuzy!
Hvala legal alien! Pokusat cu tako ;)
Ja se upisala za novi termin 4./2015. :yes:
Bravo una!!!!
Una-samo 4 mjeseca između stimulacija, može se tako?
Zna li netko daju li u Petrovoj gonal pen ili pojedinačne doze pa sama mućkam 2-3 ampule (ovisno o dozi)?
I još jedno pitanje s pravne strane - ako sam imala samo jedan stimulirani postupak na teret HZZO-a iz 2009. godine na koliko još postupaka imam pravo (5 ili 6) ?
Maca2, postupci su se resetirali donosenjem novog zakona na ljeto 2012. Imas pravo na 6 ivf postupaka od kojih minimalno 2 moraju biti u prirodnom ciklusu.
Super, hvala!
Mogu li prvo ispucati ta 4 stimulirana pa tek onda 2 prirodna (ako budu potrebna) ili mora biti po nekoj shemi?
I zna li netko računaju li u Petrovoj klomifensku stimulaciju + par gonala (koje sama kupim) kao stimulirani ciklus ili ne?
Nema sheme, mozes se dogovarati s doktorom.
Lijekove za postupak u koji ides preko hzzo ne mozes sama kupovati, a polustimulirani se broji kao stimulacija jer zakon tu nije dorecen - zapravo odredjuje da minimalno 2 od 6 moraju biti prirodnjaci, a ostala 4 - po zeljama.
Hm...znači ako dr. odluči da idem na klomifene i neku polu/blagu stimulaciju ja tu ne mogu puno napraviti-računat će mi se pod stimulirani kao i da sam potrošila 40 gonala...me not like! :evil:
Zato sam pitala mogu li sama kupiti te lijekove, a da mi se to onda računa pod prirodni postupak...no dobro, o tome ću razmišljati ako do toga dođe!
Pa onda na to nemoj pristati, imas na to pravo.
maca ja mislim da bi tu nije samo stvar potrošnje lijekova nego cjelokupnog postupka...iako bi si sama kupovala lijekove, bojim se da bi se ciklus morao voditi kao stimulirani i radi planiranja aspiracije i radi biologa i svega...nisam sigurna...treba provjeriti. a za gonal pen - vidjela sam baš sestru kad jej davala jednoj ženi za doma i objašnjavala kako se koristi.
ja sam dobila gonal pen.
evo mog primjera ako ce pomoci:
kupila sama od bolnice puregon pen jer je bila planirana stimulacija ovulacije i ciljani odnosi.. rekli mi da u tom slucaju ne trosim besplatne postupke.. imala sam folikulometrije, ali punkcija i slicni postupci po tom nisu bili planirani u mom slucaju.. cim je sve poslo po zlu i kad su mi rekli da idem na FET odmah mi se racunao besp.postupak a novce za pen sam dobila natrag...
Dobra večer, cure. Ima kakvih novosti s dr.vr.?
Ja počela s tabletama 2. dan ciklusa, a 3. dan završila na zaraznoj s meningitisom. Tako da opet otpada sve za sljedeći mjesec. Ne znam što mi se još može dogoditi?!?
Lajka ufff zao mi je...
ja zasad imam informaciju da ce dr. vr. mpo nastaviti raditi normalno.
Lajka ajme, pa kako meningitis?! Kako si?
Ne znam ni ja kako... Već sam nekoliko dana bila loše, ali na kraj pameti mi to nije bilo, i onda kad me u jednom trenu sastavilo, da nismo odjurili doktoru, umrla bih kako se pgorsalo u sekundi. Ove glavobolje ne želim nikome!
Ništa, hvala na podršci, čitamo se, a možda i vidimo drugi mj u čekaonici
joj joj dobro je prošlo drži se i brzo se oporavi
Hmm, apropo prof. V...
Nitko ništa ne govori, sve je kao normalno u klinici, ali nekako mi smrdi da ga neću vidjeti na punkciji i transferu kao što je bilo do sada...
Živi bili pa vidjeli!
Je li te pustio sad odmah u postupak??
To što ga neces vidjeti nije ništa čudno, jer se doktori tamo ionako mijenjaju po dezurstvima, pa nema nikakve veze kod koga si zapravo. Jako često se dogodi da taj dan kad dođeš na nešto od toga, to radi netko drugi. Već sam bila rekla, kad sam bila to jednom na transfer.,i punkciji, bio je on, i radio je to svim pacijenticama koje su se tog dana tamo zadesile. Isto se tako može dogoditi da bude bilo tko od drugih doktora, tko te uopće ni ne pozna i prvi put vidi. Nažalost.