Vuk Vrhovac nije zasebna bolnica nego je jedna od klinika koja spada pod bolnicu Merkur.
Sve ti je to jedan veliki kompleks/zgrada.
Google is your friend
http://www.kb-merkur.hr/index.php?op...=88&Itemid=240
Printable View
Vuk Vrhovac nije zasebna bolnica nego je jedna od klinika koja spada pod bolnicu Merkur.
Sve ti je to jedan veliki kompleks/zgrada.
Google is your friend
http://www.kb-merkur.hr/index.php?op...=88&Itemid=240
Hvala, mozda ispada glupo sto neznam takve stvari ali nisam iz zg, a i nisam nikada isla po bolnicama osim u vg.
Ja sam iz Zg-a pa je i meni na početku sve to bilo čudno.
Niti ja se nisam kužila u bolnice, pogubila se sto puta, ali uspjela.
Cure sutra idem u zg u petrovu vaditi hormone, odmah bi htjela obaviti i krvnu grupu i rh, dali postoji šansa obzirom da se grozim vađenja krvi da ih zamolim da mi one izvade pa samo odnesem na transfuzijski?
Lotta pitala sam ja i bi one ali kazu da su tako znale vaditi vec pa ovi na zavodu za transfuziju bace to jer zele svoju krv. Ugl, prezivjeh, sestra u labosu u petrovoj je divna,ni osjetila nisam. Uostalom cula sam da su neku zenu uputile na vv bez narucivanja pa se i ja napravila luda i uspjela obaviti i to. Definitivno se AMH ne naplacuje na crvenu uputnicu.
Pozdrav.nakon neuspjesnih 3 puta na s.duhu krenuli smo u vinogradsku.u pet izvadjena 6 kom jajsca zvali jucer svih 6 je oplodjeno.danas bi trebali zvat oko 10 ujutro da nam kazu dali je sutra transfer ali naravno dali nam krivi broj moba.jel ima ko dobar broj ili nesto di se moze dobit labaratorij?broj koji imam je 0993787597 ali taj broj se ne koristi
Poslano sa mog PAP5300DUO koristeći Tapatalk
0993787125, doduše taj broj je bio aktualan prije par godina ali ništa te ne košta probati. Ili ste se snašli u međuvremenu?
E puno ti hvala dobili smo ih na taj broj :-)
sutra u 10:30 vracaju 3 komada
Kako mislis na temelju cega?svaki put kad smo isli na transfer su vracali 2 ili 3 ovisno kolko je bilo dobrih
A znat cemo sutra najbolje :-) samo onda radje neka vrate 2 min nego da ih zamrzavaju.jer kolki je postotak oplodnje sa odmrznutim jajascima :-(
hvala :-) javim kolko je vraceno
vracene 2 stanice jedna 6 jedna 8 stanicna 11 milimetara.sad me zanima kada bi trebalo doc do implatacije ako dodje?
niko?
Kako to mislis 11mm?
Što se nakon transfera događa u maternici?
Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:
1 dpt...zametak raste i razvija se
2 dpt...zametak se razvija u blastocistu
3 dpt...blastocista se izliježe iz omota
4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu
6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice
7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa
8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija
10 dpt... još više HCG-a se luči
11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz urina
Nakon transfera zametka starog 5 dana događa se sljedeće:
0 dpt...zametak je u stadiju blastociste
1 dpt...blastocista se izliježe iz svog omota
2 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
3 dpt...započinje implantacija (ugnježdenje) i blastocista polako tone u sluznicu
4 dpt...implantacija se nastavlja kako morula sve dublje tone u sluznicu maternice
5 dpt...morula se u potpunosti ugnijezdila u sluznicu i ima stanice placente i fetusa
6 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
7 dpt...više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija
8 dpt... više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija
9 dpt... nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz urina
Pretpostavljam da 11 mm označava debljinu endometrija, ne znam na sta bi se drugi odnosilo.
da :-)
Bok cure,jel netko zna koji je princip narucivanja za hsg u vinogradskoj?
Na koji broj telefona se narucuje?
Cure moze pomoc,igrom slucaja konzultacije mi padaju na 1.dc,imat cu i gotove nalaze briseva.Da li je moguce da taj ciklus dr pristane napravit hsg?jel netko imao takvo iskustvo s obzirom da je dosao samo na konzultacije ili se ipak ceka drugi ciklus?
ako je hsg uredan jel moguce isti mjesec ic na folikulometriju pa na aih?
Znam da previse pitam i da ce mi to sve dr rec ali zanimaju me iskustva.
Moj muz ima jako los sgram i trenutno pijem antibiotike zbog bakterije u ejakulatu.Jel moguce da zbog loseg sgrama doktor odbije napravit
hsg?
Hvala na odgovorima :-*
Bila sam na konzultacijama kod dr.Tomica.Preporucen nam je jedino ivf/icsi zbog loseg s grama.Doktor smatra da nema smisla radit hsg i gubit vrijeme na aih.Rekao mi je da se javim sestri da me stavi na listu za ljekova za 3.mj.
Jos samo trebam obavit hormone i rekao mi je da se onda javim za pregled.Sada ja ne znam kada zvati?Prvi dan ciklusa ili prije cim stignu nalazi?
Hormone sam ja vadila na VV, nabaviš uputnicu i pojaviš se na te određene dane (od 2.-5.dc i 21.dc, koliko se sjećam).
Priznaju ti te nalaze s VV, tako da nemaš brige.
Sretno!
Planirate li kakav slabo stimulirani ivf u međuvremenu ili čekaš do 3.mjeseca punu stimulaciju?
Nije doktor u detalje spominjao sta cemo prvo,vjerojatno cemo se to dogovorit na pregledu.Ja bih htjela odradit prvo ivf/icsi u prirodnom ciklusu ili eventualno blagi stimulirani.Sve to zbog zdravstvenih razloga,imam hiper i epilepsiju i uz sve to nizak amh.Amh mi je prije 1,5 godinu bio svega 4.0 :-(.Koliko sam shvatila prema vasim iskustvima ja spadam pod low respondere,a procitala sam da i zbog stitnjace ne smijem uzimat klomifen?!Uz sve to i ovi hormoni koji se uzimaju utjecu na nivo lijeka u krvi koje uzimam zbog epi.
Sad sam bas oduzila sa objasnjenjima ali nekako me strah ima li za mene uopce nade?!Ako ima ovdje netko sa slicnom dijagnozom voljela bi da mi se javi da razmjenimo iskustva,a i savjeti vas ostalih cura mi puno znace.
Dali se u vinogradskoj treba naručiti za vadenje hormona (2-5 dan ) i koliko se cekaju nalazi?? Hvala
Bok svima, sutra trebam u vg na kontrolni pregled sa svim nalazima i sad tek vidjeh da mi je na uputnici sestra napisala ginekologija i opstetricija a ne humana reprodukcija kao zadnji put, dali će stvarati gore problem oko toga? Problem je što mi je moj socijal.ginić udaljen 35 km od mene i nemogu to otići promjeniti.
dalmatinka ja kad sam zvala prije mjesec dana rekli su da ne treba ali obzirom da sam imala i nekih hormona koje u vg ne vade ipak sam otišla u petrovu.
Boj cure, nova sam na forumu. Evo mi skupljamo nalaze, čekam još samo briseve, odradili markere, spermiogram, hormone.. A za to vrijeme trebamo odlučiti u koju ćemo kliniku. Mislim da će izbor biti Vinogradska. Pa ako može par informacija.. Koliko se dugo čeka na prve konzultacije, a koliko nakon toga na IVF? Inseminacije ćemo zasigurno preskočiti, jer imam samo jedan jajovod koji je neprohodan. Vidim po nekim postovima iz 2013. da je jedna forumašica dogovorila da folikulometrije obavi u svom mjestu.. Je li to i dalje moguće? Ako ne, možete li mi otprilike reći koliko traje sam proces, od 1. folikulometrije do transfera. Pošto bih onda trebala uzet bolovanje za sve dane, a ne znam ni je li to moguće. Do Zg ne mog putovati svaki dan, jer sam udaljena 200 km.. Unaprijed hvala
Imam još jedno pitanje.. Pročitala sam sad cijelu temu, pa vidim da se postupci s klomifenom računaju kao stimulirani. Ja imam PCOS i anovulaciju. To znači da bih imala pravo samo na 4 postupka, pošto svakako trebam nekakvu stimulaciju?
Bok Black girl, i ja sam relativno nova ali evo na prve konzultacije smo cekali 10 dana a za ivf, tj.na listu za lijekove smo upisani u trecem mjesecu 2016.
Kad se naručuje za prve konzulatacije, jel treba voditi računa o danu ciklusa? Jel rade odmah i ultrazvuk ili samo pregledaju nalaze?
Jolica 30, vidim da ste prve konzultacije obavili još u 8. mjesecu. Pa baš mi se onda čini dugo čekanje na lijekove.. To je 7 mjeseci.. Zar su tolike liste?
Da prve konzultacije smo odradili u 8. mj, ali smo skupljali nalaze, a nismo iz zgb pa dok sam to sve prikupila i dobila postom isli smo evo 28.10 na drugi pregled da se vidi gdje je problem. E sad ako si iz zgb vjerovatno ces puno brze izvaditi sve potrebno. U biti ispada nekih 4.mj cekanja na lijekove.
Sada tek vidim i drugu tvoju poruku, meni su samo pogledali nalaze, nikakav uzv nisu radili.
Aha, vi ste tek utvrđivali što ne štima. Mi većinu nalaza imamo, znamo točno što je problem. Znamo da i inseminacije otpadaju, dakle direkt upis za IVF. Nisamo ni mi iz Zg. Valjda će nam priznat nalaze koje smo povadili do sada. Brisevi, PAPA, spolni hormoni i hormoni štitnjače, krvna grupa, markeri za hepatitis, sifilis, HIV, spermiogram. Odradila i HSG i laparoskopiju.. Možda budu još što tražili. Ali valjda će nas odmah staviti na listu, pa da odradimo potrebno u međuveremenu..Valjda.. Nema kod nas puno mogućnosti :cry:
Sretno vam, neka se sto prije preselis na podforum trudnica :)
Black girl ako vam jos moze pomoci info da meni nisu u redu brisevi ali smo svejedno stavljeni na listu za ivf a to sredujem u hodu.