ajde super drago mi je da ima još netko da se pratimo...
joj tek je 2dnt para mi da je 5 prošlo....uffff
Printable View
ooleot -zar se on zna i šalit...:lol: teško mi je to uopće zamislit.... :unsure:
A što se tiče traženja informacija o tijeku postupka...strašno, kad te danima drže u neizvjesnosti zbog uskraćivanja informacija, to mi je zaista neprofesionalno i nekorektno.
Ajde bar što se tiče toga mi koji smo u privatnim klinikama u postupcima dobivamo detaljne informacije.
Mene je moj biolog svaki dan zvao i javljao napredak zametaka i zaista je odgovarao na sva pitanja i objašnjavao sve i odmah rekao što možemo očekivati. Nisam zaista imala nikakvih upitnika iznad glavu.
Ooleot mislim da se pravilnik nije mjenjao tako da z31 je 7 dana.. ako treba nek ti da n97 14 dana ili n98 21 dan.. mislim zafrkavaju bezveze...
jutros me zvao biolog i rekao da su jučer popodne zamrznute 2 blastociste...ja kažem jel to znači da su dobre on kaze naravno ne bi ih inače zamrzavali...
smatram da nisu dobre ne bi se ni razvile do tud...kod tebe?
zanima me kako se vi ponašate nakon transfera da li strogo mirujete određeno vrijeme i ako da koliko...?
Ej draga nisam stigla prije pisat... Taman stigla doma... Jedva sam cekala... Ja sam mirovala prva 3 dana skroz ono lezala isla na wc i jela... Onda krenula lagano sto sam imala za obaviti i kupit jer sam bila u zg i maloprije dosla avionom doma... Neznam vazda strahujem da moram lezat iako dr kazu da to nema veze zato sam pitala iskustva i misljenje drugih cura... Kad sam ostala trudna prvi put lezala sam prvih 7 dana pa neznam nadam se da nece to sad toliko stetiti iako nisam nista fizicki radila osim setala...
Danas 5dnt osjecam se super nemam nekih simptoma osim sto tu i tamo osjetim neko probadanje malo bole leda u dnu sise su napete i bole i podrigujem sto inace ne... Ali sve to pripisujem utrogestanima...
Sto se tice nervoze ovaj out sam skroz ok jedino sto mi vrijeme ide na zivce jer sporo prolazi...ti kako si ima li kod tebe kakvih slutnji?
Kod mene nema nikakvih simptoma, već sam se pomirila s tim što će biti, biti će...imam dvije trudnoće iza sebe i simptomi su se počeli javljati tek za vrijeme menstruacije tako da još ima dana do tada...i ne mirujem uopće, sve normalno radim kao i prije koliko je to ispravno ne znam...
Evo da se prijavim da sam danas krenula sa pikanjem (Menopur).
Sad krece odbrojavanje..
Sent from my JY-S3 using Tapatalk
Cure malo offtopic, ajde skoknite na temu http://forum.roda.hr/threads/90032-P...diplomski-rad-) i popunite anketicu da cura zavrsi svoj diplomski :)
Katjuša sretno i samo hrabro!!
hvala cure! :ghug:
Pozdrav svima! Nova sam ovdje iako vec danima citam razne teme po ovom forumu. Nakon stimulacije Menopurom dobili smo 3js - 1 cetverostanicna i 2 sesterostanicne i sve 3 vracene 3. dan zbog godina (41). Cekamo betu!
Evo ga plusic na 10dnt... Presretna sam aujedno me ulovio strah bete da ne bi bilo padanja... Uf stalno neka panika i cekanje...
Sretno i drugim curamaaaa
Cestitam Chiara i cekamo i dalje lijepe vijesti!
chiara ima li novosti?
ja idem u petak vaditi betu. Meni je ovo prvi postupak al zbog godina (skoro 41) nemam baš puno vremena. Vraćene su mi 3 oplođena embrija na 3. dan (jedan četverostanični i dva šestostanična). I nemam nikakvih simptoma... samo sam nervozna al to razumljivo.
12dnt beta 213,50 jeeeee
uhu! bravo!
Ajde da pitam i ovdje. Cure, poluditi ću. Čitam sad upute i piše da se gonal pen može čuvati van frižidera do 28stupnjeva max 3 mjeseca i da ga se onda treba baciti iako je unutar roka. Ja sam ga kupila 2.12.2015. i cijelo vrijeme je vani jer mi je u apoteci rekla da ga mogu držati vani, ali nisam znala da će mi odgoditi postupak i da će mi trebati tek sada.
Šta da radom? poluditi ću ako ga moram baciti, toliki novci bačeni u smeće...
mare157 mislim da tu ne bi trebalo biti problema, ionako je hladno. Sretno! p.s. nisi mi to prijavila :P
Mare, kaže naša stručnjakinja s područja farmacije i mpo maratonka da gonal Pen možeš koristiti.
Drage moje suborke...evo me opet na ovoj temi, iako sam već nekoliko puta (svaki put nakon neg.bete) najavila da se poraštam od MPO priče...pa eto, posrala se opet sebi u usta :-P :mrgreen:!
Danas krećem s decapeptylima...ovaj put dugi protokol, takav mi je bio jedini uspješni pa eto da ga zavrtim za zadnji put (svakako zadnji preko HZZO-a).
Čitam vas redovno i pratim, pa evo da iskoristim priliku čestitati svima na poz.testićima i betama zadnjih par mjeseci :-D
Moram se pohvaliti da sam (ne)uspješno završila i svoj prvi stimulirani s betom tocno na 0.
Zanimljivo i bolno iskustvo.
Ono što mi nitko nije rekao je da trbuh toliko boli nakon punkcije.
Ok prvi dan razumljivo, ali drugi dan sam mogla samo lezati i stajati. Micanje i sjedenje je bilo pre bolno. Treci dan sam teoretski mogla i sjediti ali micanje je i dalje bilo bolno.
Ne znam jel to ima veze s pristupom punkciji ili broju uboda ili kajtijaznam cemu. Ali dobro je znati da za drugi puta racunam minimalno tjedan dana bolovanja ( taman do transfera :D )
I još nešto čudno mi je ovaj ciklus - prvi puta sam full prokrvarila dok sam bila na duphastonima. Inace zna se dogoditi par zadnjih dana full lagano krvarenje, al nikad bas ovak skroz.
Uhvatilo me nespremnu i s dnevnim uloskom. :unsure:
S obzirom da sam imala i malo blastica i za smrzavanje sad planiram FET nekad prije ljeta valjda.
Koja je preporuka za čekanje nakon stimulacije? Ciklus dva?
Do iduce stimulacije je i dalje 6 mj? Ili i manje? Jer vidim da neki imaju razmake po 2 ili 4 mj. izmedju stimulacija...
Imam već godina i načekala sam se svega i svačega pa ne želim više ni jedan mjesec čekati više nego što je apsolutno minimalno potrebno.
Ooleot, ista stvar kod mene, jučer bila na punkciji i jedva dočela otpusno pismo, dok su druge cure stajale u hodniku, ja sam jedva sjedila (doduse, one su sve imale do 2 js, a ja 8 pa je mozda stvar toga), dok sam dosla doma jedva izisla iz auta do kreveta, i danas tek nesto bolje.... mislim da svatko drukcije reagira i podnosi to...
nisam sigurna koliko bi trebala bit pauza do feta, cini mi se dva, tri mjeseca...ali ovo i moj prvi ivf pa će ti druge curke znat reći bolje....ulg ja bi čekala dva, do tri mjeseca, jedino ako dr ne kaze duze iz nekog razloga..
da, ja sam ih imala 9 pa je to valjda tak s većim brojem.
Za pauzu za FET su mi rekli da ne treba postojati.
Al i ovako ću propustiti jedan ciklus zbog čisto organizacijskih razloga.
Pa budemo vidjeli kak bu i to ispalo.
:)
Želim ti više sreće ovaj put!!! Koliko imaš smrzlića?
Na otpusno pismu piše samo da je zamrznuto 3. :/
Nažalost primijetila sam da se u to otpusno pismo možeš pouzdati samo načelno.
Imam osjećaj kao da napišu jedno pa samo mijenjaju imena.
Znala sam imati i krivo zapisanu terapiju, količinu lijekova, pojavljuju se podaci o debljini endometrija a da opce nisam ni bila na ultrazvuku....
A u zadnjoj interakciji s valjda biologom su mi doslovno rekli "Imate 7 stanica u diobi i to je sve što trebate znati."
Kad kad se stvarno pitam koji je tim ljudima...
ooleot
ako otpusno pismo nije točno napisano, trebalo bi tražiti da se ispravi. a ako nepažljivo i netočno pišu otpusna psiam liječnici bi se trebala zabrinuti radi izdavanja nepotpune i netočne medicinske dokumentacije.
koma je sve to, znam...
ali ako ne reagiramo i dalje će nam davati c/p otpusna pisma s brdom netočnih podataka i uskraćivati pravo na informacije o tijeku liječenja.
smijem li znati gdje se liječiš?
Odbrojavam do FET-a.. 15dc, vodeci folikul 18mm , endometrij 9mm-to mi se cini super , u srijedu nova fm.. sumnjam da ce puknuti do tada, totalno sam izasla iz onog koliko mm dnevno raste, u glavi mi je da je cca 1mm dnevno.. prije 18dc do sad ni jednom nije bila O..
Ono sto me zanima, jel po defaultu ide fet bez stoperice? Prosli fet smo isli s estrofemom pa nije ni bilo O, tako da sam mrvu zbunjena.
Meni je bila bez stoperice, puknuo folikul i dosla za 3 dana, jer je bio trodnevni zamrznut.
Hvala draga :kiss: vjerojatno ce tako i biti
Curke, molim pomoc..
Čekam M da krenemo u postupak ali ona nikako da dođe..stvar je u tome što sam imala spontani početkom 4.mj., zavrsila na kiretazi i nakon nekih 25 dana dosla je prva M..tako mi i inace dode..25.-28.dc..ali sad čekam ovu drugu M i nema je i nema..već mi je 37.dc..radila test prima stick 29.dc i gravignost mini negdje 33.dc i oba negativna..je li moguce da sam trudna prirodno (nemamo dijagnoza) a da testovi to nisu pokazali? Ili mi se sve zbrckalo nakon kiretaze? U pon idem na pregled kod ginića a do tad mogu samo čekati..ne da mi se vise testirati da ne trosim novce bezveze a i da se ne bediram kad vidim minus..