Garawa,
Prerano ti je kako god okrenes. Pričekaj bar 10dpo.
Printable View
Garawa,
Prerano ti je kako god okrenes. Pričekaj bar 10dpo.
Buncek, svi centri su dobili dopis o obustavi svega. Tu informaciju sam dobila iz provjerenih izvora. Imaš u Rodinoj grupi Neplodnost na facebooku detaljnije. Mene su zvali s humane još prije 4 tjedna da se obustavlja sve. U kojoj si klinici? Pokušaj ih nazvati i pitati. Neki centri su nastavili s postupcima samo za žene koje su bile na stimulacijama, ali novih pregleda nema. Ne znam kakva je situacija s privatnicima.
Himalaya, ima jos dosta dana do pregleda pa cu pricekati. Mozda mi i jave u medjuvremenu. Nemam fejs.
Ako želiš mogu ti ja pogledati što piše za tvoju bolnicu :-)
Ne treba, hvala. Evo sad sam pogledala stranicu i nista ne pise za pojedinacne bolnice. Vjerojatno ce me nazvati za koji tjedan ako se ne smanje mjere. Ja imam dogovoren tek prvi pregled.
[B]Buncek[B] pisala si o bazalnoj...dakle skok temp. je dan nakon ovulacije..nije da poraste pa je recimo taj dan ovulacija? Valjda sam dobro shvatila..
Masnice, tako nesto (nije to u sat). Nigdje ne pise da se bazalnom moze predvidjeti kad je ovulacije, to radis trakicama. Dan nakon peaka bi trebala porasti temperatura, a tad je vec skoro pa gotovo za oplodnju jer je spermijima potrebno izvjesno vrijeme da se u cervikalnoj sluzi osposobe za oplodnju. Koliko sam citala to je i do 7 sati. Ne znam da li sam sve tocno napisala, neka me netko ispravi.
Nakon što primijetite barem tri uzastopne temperature koje su više nego prosječna bazalna temperatura, najvjerojatnije je ovulacija započela dan prije prvog povišenja temperature.
Mislim da zbilja treba popratiti trakicama.. jer povišenje je koliko sam shvatila nakon što bude ovulacija..
Lista za
08.04.2020.
(Ne) čekalice
Pikulica1985~~~~~~~ 36.dc
Pearl 22~~~~~~~~~~30.dc
Himalaya ~~~~~~~~~28.dc
Buncek~~~~~~~~~~ 28.dc
Garawa~~~~~~~~~~ 26.dc
Odbrojavalice
ljube555~~~~~~~~~ 22.dc
JelenaR~~~~~~~~~~16.dc
mašnica ~~~~~~~~~ 11.dc
Calista ~~~~~~~~~~ 11.dc
IvchyOs ~~~~~~~~~ 8.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~~ 6.dc
BornToRun ~~~~~~~ 5.dc
Nažalost, mareelica i Yoyo nisu se javile do 50. dc i prema pravilima foruma briše ih se sa liste. Nadam se da je kratkotrajno i da će nam se javiti :-)
Ja nemam pojma ništa o bazalnoj temperaturi. Nemam živaca za mjerenje, ali me je drago da uz vas puno toga učim.
Jucer me cijeli dan nisu puštali blagi grčevi u donjem dijelu trbuha i probadanje/žiganje u desnom jajniku. Sinoć sam završila na hitnoj zbog ukočenog vrata, nisam mogla izdrzati od bolova pa su mi dali 4mg normabela, antireumatik i voltaren. Sad su mi sve lađe potonule jer ne osjećam više ništa. Inače, takve grčeve bih osjećala pred mengu dan max dva, ne bi trajalo par dana kao sad. Iako po doktorima ne možeš ništa osjećati prije implantacije odnosno 6-10 dana nakon O.
Je li tko radio test?
Kod mene najbezvezniji dio ciklusa. Menga 5.dan, dosadno.
Ajd, napokon mi danas bbt pala s 36,57 na 36,18. Menga mi je došla 29.dan ciklusa, bez trakica ne bih nikad pretpostavila da mi je ovulacija 20.dan cca.
Kad menga prođe, krećemo u bitku![emoji41]
Poslano sa mog SM-T580 koristeći Tapatalk
Cuvaj se pikulice! Ja sam radila test jer mi je sumnjivo kaj jos nije dosla i vidi se nekaj slabo, al se u jednu ruku nadam da je to samo do kineza koji uvijek pokazuje neke sjene jer mi nije jasno ni kad je bila ovulacija.
Ako ti je lutealna faza samo 9 dana to nije dobro za ostvariti trudnoću.
Sada nije vrijeme da posjećuješ ginekologa kako bi ti odredio ovulaciju, ali pažljivim mjerenjem i bilježenjem bazalne temperature kroz iduća 3 mjeseca ćeš dobiti bolji uvid u sboje tijelo. Do tada će valjda i ginekolozi norma lno raditi.
Znači, svako jutro u isto vrijeme, prije bilo kakvih pokreta, prije dizamja i nakon bar 7 sati sna, stavi obični toplomjer pod jezik i mjeri 5 minuta. Zapiši. Temp će biti manja od 36,5 sve do dana ovulacije. Odmah idući dan će temp skočiti za batem 0,5 ili više stupnjevs i ostati tako 14 dana. Na dan kad ujutro padne temp za barem 0,5 stupnja, doći će menstruacija. Ako temp ostane povišena i 16.dan vjerojatno je došlo do trudnoće. U normalnom ciklusu, gdje svi hormoni rade kako treba, mora biti tako. Prvi dio ciklusa se može za koji dan produžiti ili skratiti, to je fiziološki, drugi dio mora biti u dan točan, da bi značio da je za reprodukcijom sve u redu.
Važno je biti jako točna u mjerenju temp. Ili, ako se žele koristiti trakice, raditi striktno po uputstvims, pazeći na lijekove ili hranu koja bi mogla dati krivi rezultat.
No, ako nije neka hitnja za trudnoću, najbolje je voditi ljubav svaki dan i uživati u tome. Nema bolje terapije :)
(nakon što su isključene bolesti reprodukcijskih dijelova oba partnera)
Tnx na odgovoru.[emoji3526] I mene brine da mi nešto s ciklusom nije ok pa da nećemo moći sami do trudnoće.
Zanimljivo je da mi se temperatura spustila 14.dan nakon ovulacije, samo što nije prvi nego peti dan menge.[emoji3166]
Ovo mi je prvi mjesec da sam uredno pratila bbt i lh trakice, slažem se da treba još par mjeseci to popratiti da se točno vidi kakvo je stanje. Nadam se da je u pitanju samo neki čudan ciklus koji se neće ponoviti.
Iako smo hrabre i naizgled je sve ok, pod gadnim smo stresom radi cijele situacije i ne bi me čudilo da nas to koči.
Poslano sa mog SM-A320FL koristeći Tapatalk
Pohvalila se sa sjenom i nestala[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
Mi smo obustavili druzenje dok su klinci doma.
Ja sam danas oprala kosu i obrijala sam noge :dancingfever:...cak sam i rumenilo stavila i...nisam u pidjami.
Ja se nisam našminkala vec 4 tjedna i ne fali mi iskreno...a u mraku muz ni ne vidi :) uh krecemo u pojacanu akciju. Narucila sam si dodatno neke biljne pripravke za hormonalni balans pa cemo vidjeti...ajmooo akcijaaa
Nema slika. Sta je s vama, zafrkavate se tu s jadnom starom zenom maltene u menopauzi. ;-) Nisam fotografirala i malo me strah da nije nesto ostalo od spontanog pa zato ta sjena. Jest da sam imala 1 menstruaciju, ali je bila izazvana duphastonom...
Starom zenom u menopauzi?! Ajde molim te...
Lista za
09.04.2020.
(Ne) čekalice
Pikulica1985~~~~~~~ 37.dc
Pearl 22~~~~~~~~~~31.dc
Himalaya ~~~~~~~~~29.dc
Buncek~~~~~~~~~~ 29.dc
Garawa~~~~~~~~~~ 27.dc
Odbrojavalice
ljube555~~~~~~~~~ 23.dc
JelenaR~~~~~~~~~~17.dc
mašnica ~~~~~~~~~ 12.dc
Calista ~~~~~~~~~~ 12.dc
IvchyOs ~~~~~~~~~ 9.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~~ 7.dc
BornToRun ~~~~~~~ 6.dc
Buncek, ja sam na tvojoj strani haha
Pikulice, kako je kod tebe?
Ljube, pokriveno sve?
Mašnice, držimo fige!
https://ibb.co/hDq5VbS
Ne znam jel vidite sta? Meni se cini jaca. Ako je to stvarno trudnoca, ja zaista ne znam kad se primilo. Jer sam u dane kad inace imam ovulaciju radila lh testove i bili su jako blijedi. Na 15 dc i 21 dc je bio odnos i jos jednom ranije. Ah... ne nadam se nicemu, ponasati cu se normalno i iscekivati menstruaciju.
Bila sam privatno kod mpo doktora i shvatila sam ga da ovaj prvi ciklus nakon prve menstruacije mogu otpisati i da nece biti ovulacije uopce.
Garawa, s obzirom da sam jucer maltene pobacila... nisam bas optimisticna. Neka bude sta bude...
Hvala Garawa.
Staviti ću ovaj link https://ibb.co/2jH29XJ
To je slika od jučer.. ja sam prestravljena i zbunjena na najjače..
Na svim mogućim testovima piše da se ne gledaju nakon maksimalno 10 min.. kod mene je opet bila ona famozna sjena na njemu. Ostavim ga i dobro..nakon pol sata je bio sav neki razmrljan..i kad se skroz osušilo bilo je ovo sa slike..
Bojim se biokemijske opet i ljuta sam sama na sebe jer si ovo radim..
Test ponavljati neću vjerojatno do sutra..Al nemam nade..jučer me je jako boli trbuh i grudi su popustile s bolovima.
Garawa, ma to ti je pluscina samo takva. Mene uvjeravas da budem pozitivna za onu sjenu, a ti dramis i imas ful jaki plus. Sad cu ti reci ono sto si ti meni: budi pozitivna. Ja nemam ama bas nikakvih simptoma. Izbio mi je herpes na usnici.